DOLAR 32,3162 % 0.2
EURO 35,1419 % 0.02
STERLIN 41,0423 % 0.05
FRANG 35,8470 % 0.38
ALTIN 2.292,73 % 0,67
BITCOIN 2.293.294 2.361

Bahçeli: Başbakan Giderken Adanalılar Davul Zurna ile Üçayak Oynayacak

Yayınlanma Tarihi :
Bahçeli: Başbakan Giderken Adanalılar Davul Zurna ile Üçayak Oynayacak

bahceli-basbakan-giderken-adanalilar-davul-zu-5826486_o

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık 2013 tarihinin AKP için bir yüzkarası olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan’ın tek adamlık yolunda ilerlediğini belirterek, “Recep ağa, bu milletin ayranı kabarırsa havada 3 takla atarsın sonrada yere çakılır izin dahi kalmaz.” dedi.
Devlet Bahçeli Adana programı kapsamında merkez Seyhan ilçesinde partililere seslendi. Seyhan Belediye başkan adayı Abdullah Çalışkan ve Büyükşehir adayı Hüseyin Sözlü ile Adana’nın kaderinin değişeceğini aktaran Devlet Bahçeli, “Bu seçim önümüzdeki önemli siyasi olayların da bir başlangıcı olacaktır. 28 Ağustosta cumhurbaşkanlığı, 2015’in en geç haziran ayında milletvekilliği seçimleri olacaktır. Bu süreçler Türkiye’nin geleceğini belirleyecek, siyasi şekillenmeyi yeniden gündeme taşıyacak, ülkenin kaderini tayin edecektir. Her vatandaşımız mutlaka sandığa gitmelidir. Oy verme sayım sürecine gidildiğinde sandıktaki oylara sahip çıkmalıyız. Sadık görevlileri erken saatte sandığa varacak, akşama kadar burada görev orucu tutacak. Sandık başından bir an olsun bile ayrılmayacak. Sayım sırasında tutanaklara geçinceye kadar hangi sandıktan nasıl çıkmış, orayı izleyecek, kurt bakışıyla olayları yakından takip edecek. Geçmişte yaşananları gördük. Özellikle sandık başındaki ülküdaşlarıma sesleniyorum görev ihmalinde bulunmayın. Samimiyetle orada bulunun. Seçimlerde bazı bilgiler herkes tarafından alınıyor. Seçimlere, huzursuzluk, hile katmak isteyenler olabilir. Sayımın uzatılması halinde iktidarın baskısı olabilir. Verilen oyların namusunu koruyacaksınız.” diye konuştu.
“Bizde bütün Adana’yı kucaklamak sevmek vardır.” diyen MHP Genel Başkanı, büyükşehir adayları Hüseyin Sözlü’nün bunu başaracağını belirterek, “Köy, Bucak, dere depe dememiş gezmiş yapacaklarını anlatmış. Seyhan Adana’nın en büyük ilçesidir. Burada hizmetlerin aksamaması daha iyi olması gerekir. Büyükşehir belediyesinin yanında koordineli çalışacak bir şahsiyet olması gerek oda Abdullah Çalışkan’dır. Birisi Sözlü biri Çalışkan aradığımız zaten bu. 30 Mart akşamı adananın her tarafında üçayak oynanacak, 3 hilal dalgalanacak.” ifadelerini kullandı.
Hükümeti yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla eleştiren Bahçeli şunları söyledi: “Türkiye iyi yönetilmiyor. Sosyal ve ekonomik sıkıntıları devam ediyor. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, yoksulluk, açlık asayişsizlik bunlar çok öneli sorunlar olarak devam ediyor. Tek başına iktidar olmuş AKP başarılı bir hizmet sunamamıştır. Bu arada önemli olaylar olmuştur. Ülkemizde bin yıllık kardeşliğimizi bozmasın, yoksulluğun artışını seyretmesin, ülkemizde toplumsal hareketlerle kışkırtarak milleti birbirine düşürmeye heves etmesin, kardeş kavgasını başlatmak istemesin. Hepimizi bu ülkedeyiz. Doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi, mezhebi ne olursa olsun hepimiz Allah’ın kutsal emanetiyiz. Yolsuzluk ve rüşvet göz ardı edilmemelidir, alışkanlık haline getirilmemelidir. Herkese ‘yolsuzluk oluyor hesabı sorulamıyor’ dedirtmemek lazımdır. Yolsuzluk ve rüşvet toplumsal hastalıktır. Kanser gibidir, toplumu çürütür devleti çökertir. Siyasi iktidar 99 günden bari yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitmiyor, gidemiyor. Bir korkusu var, ya yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gidecektir yada bunun hesabı bir gün sorulacaktır.”
Bu hesabın milli irade ile sorulması gerektiğini aktaran Devlet Bahçeli, “Aynı zamanda seçimle bunun sorulması demektir. 30 Mart iktidar değiştirmez, belediye başkanını seçer. Bir şey daha yapar, tek adamlık diktatörlük heveslilerine karşı ‘Dur emmoğlu ileri gidiyorsun. Ayağın yere bassın’ der. Recep ağa bu milletin ayranı bir kabarırsa havada üç takla atarsın sonra da yere çakılır izin dahi kalmaz. Seçimlere kargaşa yaratarak değil, millet iradesini sandığa götürüp oy verdirmeyi sağlamaktır. 30 Mart sabahı sandığa gidin, oy pusulasına bakarak başından sonuna kadar süzün. Bir yere geleceksiniz, bakışınız değişecek, kurt bakışlı olacaksınız. O oy pusulasında en sondaki 3 hilaldir. Basın mührü üç hilale. 30 Mart’ta üçayağı davul zurnayla oynayacağız.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Bahçeli buradaki konuşmasından sonra Çukurova ilçesine geçti.

Haber: Bahçeli: Recep Ağa Milletin Ayranı Kabarırsa Havada 3 Takla Atar Yere Çakılırsın
Bahçeli, “Türk milleti için kara gündür. Siz ülkenin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözme vadiyle geleceksiniz, üç dönem iktidarda olacaksınız. Siyasi gücünüzle her sorunu çözmeye muktedir olacaksınız. Ama aradan 11 yıl geçiyor. Hala insanlarımız açlık ve yoksullukla uğraşıyor. Ama bu arada birileri var ki; Adalet ve Kalkınma Partisi’nden artık türeme, besleme, önemli zenginleşmeye ulaşmış olan bir yandaş akraba ve hısım taraftarı; öbür yanda ise AKP’ye oy vermiş yiyenlerle yemeyeler arasında, yemeyenler grubunda yiyenleri seyreden bir topluluk var.” dedi.

Bahçeli, Adana’daki programı kapsamında ilk olarak Çukurova Hukukçular Derneği’nin açılışına yaptı. Daha sonra merkez Sarıçam ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılan Devlet Bahçeli, hükümete 17 Aralık ‘rüşvet ve yolsuzluk’ operasyonu üzerinden yüklendi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adaleti kendi içerisinde sağlayamadığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti: “AKP, kendi içerisinde eşit gelişme seviyesine ulaştırabilecek bir kalkınma politikasını uygulayamamış. Bırak milletin diğerlerini kendi partisi dahil şu an perişan haldedir. Ama bir avuç vardır ki; işte 17 Aralık’tan itibaren yıllardır Çukurova’nın dağında, ovasında bayırında çoğumuz önce Yalın ayakla, sonra lastik bir ayakkabı ile zaman zaman yemini ile dolaşıp durduk. Ayakkabıyı ancak okula gittiğiniz zaman, biraz hali vakti yerinde olanların oldu. Daha sonra artık ayakkabı giyme; bizim Adana tabiriyle ‘topuğu yıkık da olsa, kundura giymeye başladılar. Hiç aklımıza ayakkabı kutusu nedir, ne işe yarar diye hiç düşündünüz mü? Işte 17 Aralık’ta sonra alayımız öğrendi. Ayakkabı kutusu kıymetlidir. Içerisinde 4.5 milyon dolar bulunmaktadır. Arkasından Iran’dan 29 yaşında bir şarlatan gelmiş. 4 tane bakan çocuğunu kafeslemiş. Onlar aracılığı ile bakanlara her dediğini yaptırıyor. Onun karşılığında da rüşvetlerle, yolsuzluklarla bakanları ailecek besliyor, zenginleştiriyor. Son 17 Aralık’ta bu olayla karşı karşıya kaldık.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan ve daha sonra İçişleri Bakanlığı’nca geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkındaki iddiaların “birçok zorlamalar yapılmasına rağmen, iftiralar atılmasına rağmen” yasal olarak ispat edilemediğini belirterek, “Aytaç Durak adaletsizliğin kurbanı edilmiştir” dedi.
Bahçeli, partisince Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Ahmet Sapmaz Bulvarı’nda düzenlediği açık hava toplantısında 30 Mart’ta yapılacak seçimlerin Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesinde ve yeniden siyasetin şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Bahçeli, “Birçok çevreler her zaman seçim öncesinde sözde ‘kamuoyu araştırmaları yapıyoruz’ diyerek özde ise bağlı oldukları siyasi partinin beslemesiyle kamuoyu oluşturmayı görev üstlenmiş olan bu zavallılar her zaman AKP veya CHP arasında milli iradeyi hapsederek bunlar kazanabilir bunlar arasında seçim sonuçlanabilir gibi sözler söylemektedirler. Ancak gerçek bu değildir. Demokratik ayıptır, bu milli iradeye saygısızlıktır. 25 tane siyasi partinin varlığını inkardır. AKP ve CHP gibi 2 parti demokratik hayatımızda var da diğerleri nerelerdedir?” diye konuştu.
Haber: Bahçeli: 'Aytaç Durak Adaletsizliğin Kurbanı Edilmiştir'
MHP’den Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan ve daha sonra İçişleri Bakanlığı’nca geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile ilgili de konuşan Bahçeli, şunları söyledi:
“Değerleri vatandaşlarım, bir konu üzerinde durmak istiyorum. Bir şahsiyet vardı 25 yıldan bu yana Adana’da. Geçen dönem yapılan seçimde Milliyetçi Hareket Partisi’ni tercih etmiştir. MHP, bu şahsiyet ile hizmetlerinden dolayı beraber seçime girmiş ve Adana’da ilk defa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmıştır. Ancak, bu kazanım birçok kişileri rahatsız etmiştir. MHP’nin bu dirilişi, bu ayağa kalkışı birçok çevre tarafından kabullenilmek istenmemiştir ve kısa dönem içerisinde bazı dedikodular çıkarılmıştır. Bu dedikodular karşısında MHP ile AKP arasındaki fark hissedilecektir. O şahıs, Aytaç Durak beyefendiydi. Adana’da önemli bir başarı sağlandı ama şimdi bazı dedikodular dolaşıyor bunlar ne derece doğrudur ne kadar yanlış bilmiyoruz. Onun için istifa edeceksin aklanıp paklanıp geldiğinizde başımızın üstünde yeriniz olacak. Aradan geçen süre içerisinde birçok zorlamalar yapılmasına rağmen iftiralar atılmasına rağmen yasal olarak ispat edilememiştir. Aytaç Durak adaletsizliğin kurbanı edilmiştir. Bugünkü siyasi iktidarın ortaya koymuş olduğu hizmetlerde iyi değerlendirildiği vakit acıma yoktur adalet yoktur. Fırsat fırsattır diye talan vardır. Fırsat fırsattır diye çalan vardır. Fırsat fırsattır diye yalan vardır. ve şimdi Recep Tayyip Erdoğan sıkışmıştır. Haydi gel Recep ağa, Adana’ya. Sizinle beraber uzun süre çalışan Aytaç Durak beraata doğru gidiyor. Adana başlattığı fakat adaletten yolu kesilmek istendiği yere artık adaletle koşarak yürüyecek.”
BAKAN ÇOCUKLARINDA 7 KASANIN NE IŞI VAR?
“Ne kadar zengin olursanız olun. Evde belki her türlü hırsızlığa karşı bir kasa bulunabilir.” diye devam eden mhp lideri bahçeli, “Ama bakan çocuklarında 7 kasanın ne işi var. Bu kıymetli uşaklar para sayarken kolu yoruluyor. Bir akılı gelip, ‘yorma kendini, bir para sayma makinasını şu kutuların içine koy, sana kolaylık olur.’ diyor. Birde havuz meselesi çıktı. Bu havuz salmalarla birikiyor. Yani Recep Tayyip Erdoğan, kendi döneminde ihale kapmış olanlarla, kendi döneminde zenginleştirdiği insanlardan kısmen haraç ister gibi ‘100 milyon dolar gönderin, havuza’ diyor. Cevap: Emrin olur, diyorlar. Böyle bir ‘gönder emrin olurla’ 630 milyon dolar havuzda para birikiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir gazeteci soruyor: Bu işadamları nasıl adamlar. (Erdoğan) ‘Bunlar istikrarlıdır, havuza da girseler ıslanmazlar’ diyor. Herhalde Yörüklerin koyun yününden yaptığı döşek zannediyor havuzu. Halbuki döşek yerine, yün yerine orada Amerika doları var. Hanginiz girseniz ıslanırsınız. Kiminle alay ediyorsun, Sayın Recep Tayyip Erdoğan.” şeklinde konuştu.
BENI KURTARMAZSANIZ ALAYINIZI YAKARIM, DEMIŞTIR
17 Aralık iddianamesini hazırlayan savcı, kolluk hizmetlerini sunan polis ve nöbetçi hakimlerin kalmadığını hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi: “Şimdi savcılar kıyıldı, hakimler yer değiştirdi, 8 bin polis kardeşimiz darmadağın oldu. 28 valinin yeri değişti, merkeze alındı. Yani yolsuzluğun önünü temizlemek için Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal’e veya kendisine ulaşabilecek her türlü yolsuzluk ve rüşvetin önünü tıkamak için her türlü hukuk dışı eylemler yapılır ve alışkanlık haline getirilir durumda olmuştur. Şimdi görüyoruz yine bir HSYK’nın yeniden değiştirilmesiyle 17 Aralık’taki savcının iddianamesi ret ediliyor. Yeniden düzenlenmesi isteniyor. Acaba kimleri kurtaracaksın. Hele hele o Iranlı şarlatanı içeri aldınız. ‘Altın kaçakçılığı, kara para alama, 4 bakana ve çocuklarına rüşvet dağıtmadan’ suçlu olan kişi 40 küsur günde dışarı çıktı. Bu kadar acele, bu niye dışarıya çıkarıldı. Her halde o Iranlı şarlatan Başbakana gelen avukatıyla demiştir: Beni kurtarmazsanız alayınızı yakarım. Işte bu korku bacayı sarmış. Recep Tayyip Erdoğan herkese iftira ediyor. Herkese, ‘alçak, bana komplo kurdular, montaj yaptılar’ diyor. Kendisi sütten çıkmış ak kaşık. Senin ak kaşıklığın mı kaldı. Kapkara bir kaşık oldun sen. Halada Türkiye’yi yemekle meşgulsün. Meydanları dolaşıyorsun. Medyanın propaganda gücüyle herkese iftira ediyorsun. Ama dilinin ucundan ‘ülkemde bir yoksulluk, rüşvet’ konusu var. Bazı insanlar tutuklandı, bazı inşalar bırakıldı. Şimdi bize kadar dil uzatılıyor. Bizim partimizin aktı, ama bunlar akı karartıyorlar. Ben bütün savcılara tam yetki veriyorum: Araştırın bulun, ta oğlum Bilal’e kadar varsa çıkartın diyeceği yerde herkese iftira ediyor. Herkese hakaret ediyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan sen bittin. Senin siyasi ömrün tükendi. Sen yüzde 51’le geldin, 51’le gideceksin. Gidişin sırasında Adanalılar davul zurna ile üçayak oynayacak Allah’ın izniyle.”
Haber: Bahçeli'den Reklam Tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Hem mecliste hem hükümette önemli bir siyasi güçle iktidarı yöneten Adalet Ve Kalkınma Partisi, propaganda veya seçim beyannamelerinde vatandaşa ne vaadetmişse onları yerine getirmekte aciz üzerine düşmüş ve başarılı olamamıştır” dedi.
Bahçeli, partisinin Yüreğir Belediye Başkan adayı Yücel Bayram’ın seçim ofisi önünde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sosyal ve ekonomik sorunlar ile iç ve dış tehditlerin 30 Mart yerel seçimlerine farklı anlam yüklediğini belirtti.
11 yıldır Ak Parti’ye oy vermiş olanlar da dahil vatandaşların seçimi iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, tüm seçmenlerin sandığa giderek demokratik haklarını kullanmaları gerektiğini kaydetti.
Kullanılacak oylar kadar oyları sahiplenmenin de önemli olduğuna işaret eden Bahçeli, parti görevlilerinin oyların sayımı sırasında titiz davranmaları gerektiğini söyledi.
Ak Parti iktidarında Türkiye’nin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını savunan Bahçeli, şöyle konuştu:
“Hem mecliste hem hükümette önemli bir siyasi güçle iktidarı yöneten Adalet Ve Kalkınma Partisi, propaganda veya seçim beyannamelerinde vatandaşa ne vaadetmişse onları yerine getirmekte aciz üzerine düşmüş ve başarılı olamamıştır. Ülke iyi yönetilmemiştir, ülkemizde önemli sorunlarımız bulunmaktadır. 76 milyon, Türkiye’nin her tarafında, birlik ve dirlik içerisinde, bir arada yaşamayı arzuluyor. Ne etnik yönden bir farklılık ne de mezhep yönünden bir farklılık hiçbir zaman dikkate alınmaması gereken durumlar olarak bir arada ve birlikte bin yıllık kardeşliğimizi ve hukukunu koruyarak yaşamak durumundayız. Türkiye’nin 76 milyon nüfusunun yüzde 59’u yoksuldur. Bu yoksulların içerisinde 13 milyonu açlık sınırının altındadır. Bir baba düşünün ki 4 çocuğuyla beraber açlık sınırının altında. Eşi diyor ki ‘akşama ne yapayım’, o da diyor ki ‘bir şey düşün’. Bir bulgur dahi, bir pirinç dahi, hele hele etti tavuktu bunlar hayal olmuş, eve getiremiyor. Hele son zamanlarda televizyonlarda bazı tüketim mallarının reklamı var. Bu reklamların büyük bir çoğunluğu, genellikle gıda harcamalarıyla ilgili. Mesela çikolata reklamı, dondurma reklamı, baklava reklamı bilmem ne… Bunu alan var, alamayan var, yoksul da olsa televizyonu seyreden var. Tamam reklamını yap, tanıtıcılığını yap ama birilerine buna imkan kılarken öbürünün ağzını sulandırmaya ne hakkınız var sizin.”
Açlığın, akşam eve gelirken bir şey getirememenin ezikliği, çocukların isteklerini karşılayamama demek olduğunu anlatan Bahçeli, bu durumun etnik unsuru ve mezhep farkı olmayacağını, bu sorunun altında gelir dağılımındaki adaletsizliğin olduğunu bildirdi.
Nüfusun yüzde 20’lik bölümünün milli gelirden yüzde 56 pay aldığını, yüzde 20’lik en son birimin milli gelirden yüzde 4,5 pay aldığını aktaran Bahçeli, “Bunun böyle devam etmesi hali, hele hele de zamanla yaşanan krizlerle, yanlış ekonomik politikalarla yoksullaşma oranı da gittikçe artarsa Türkiye’de Allah muhafaza yiyenlerle yemeyenlerin kavgası başlar. ‘Ben iktidarım, ben herşeyi yaparım, benim dediğim dedik olacaktır, al ananı git, oy vermezsen verme’ tabirleriyle böbürlenmeye, kibirlenmeye, aşağılamaya kimsenin hakkı yoktur. Sen Ortadoğu’nun sultanı da olsan hakkın yok, padişahı da olsan hakkın yok, Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan olsan hakkın yok” dedi.
Bazı partililerin “Hırsız Tayyip” şeklinde slogan atması üzerine Bahçeli, “Ona yargıçlar karar versin, eğer doğru dürüst bir yargıç kaldıysa” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin birçok sorunu olduğunu belirten Bahçeli, şöyle devam etti:
“Recep Tayyip Erdoğan, sağda solda aklı uçuk danışmanlarınla ‘sana komplo yapılıyor, sana şu yapılıyor’ diye kendi kendini kandırma. Senin ne yaptığın halka mal olmuş, şuraya baksana, ‘ayakkabı kutum boş’ diyor ama üstüne de yazmış, ‘vatandaşım’ diyor. Bunun manası nedir? Vatandaş olarak ayakkabı kutusunda herhalde 5 seneden beri almış olduğu ayakkabıyı giye giye altı delindiği için kutuda koruyacak hali yok. Yeni ayakkabı alacak hali de yok ama bazılarına bakıp, orada dolar olduğunu duyunca feryat ediyor. ‘Benim ayakkabı kutum boş’ diyor. Recep Tayyip Erdoğan bunu anla.”
MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, televizyon ekranlarında yer alan reklamların büyük bir çoğunluğunu genellikle gıda ürünlerinin oluşturduğunu belirterek, “Mesela çikolata reklamı, dondurma reklamı, baklava reklamı, bilmem ney ney bunu alan var alamayan var. Yani, tamam reklamını yap tanıtıcılığını yap ama birilerini buna imkan kılarken öbürünün ağzını sulandırmaya ne hakkınız var sizin?” dedi.
Bahçeli, partisinin merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi’nde düzenlediği açık hava toplantısında, 76 milyonluk Türkiye nüfusunun 44 milyonunun yoksul olduğunu ifade ederek, “Bu yoksulların içerisinden 13 milyonu vardır ki bu açlık sınırının altındadır. Açlık sınırının altında demek gece gündüz çocukların rızkını kazanabilmek için imkanı olamayan gündelik çalışmalarla bir gün bakıp bir gün yatan insanlardan oluşuyor. Bir baba düşünün ki 4 çocuğuyla açlık sınırının altında. Eşi diyor ki akşam ne yapayım ‘bir şey düşün’ diyor. ‘Evde yok ki’ diyor ‘ne getirebileceksin akşam’ diyor, bir bulgur dahi pirinç dahi hele hele et tavuk hayal olmuş eve getiremiyor. Evde çoluk çocuk bir şeyler umuyor. Hele hele son zamanlarda bunlara dikkat etmek lazım” diye konuştu.
Televizyon ekranlarında yer alan reklamların büyük bir çoğunluğunu genellikle gıda harcamaları üzerindeki ürünlerin oluşturduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:
“Mesela çikolata reklamı, dondurma reklamı, baklava reklamı, bilmem ney ney bunu alan var alamayan var. Yoksul da olsa televizyon seyreden de var. Yani, tamam reklamını yap tanıtıcılığını yap ama birilerini buna imkan kılarken öbürünün ağzını sulandırmaya ne hakkınız var sizin? Onun için bu açlık önemli bir konudur. Açlık akşam eve gelirken bir şey getirememenin ezikliğidir. Açlık çocukların isteklerini karşılayamamak. Bir gün çalışıp 3 gün yemek demektir. Türkiye’de böyle bir durum var. Bunun etnik unsuru olmaz mezhep farkı olmaz. Aç, kim olursa olsun Allah’ın yarattığı bir kul olarak yaşayamayan geçinemeyen bir insan demektir.”
Açlığın altında yatan sebebin gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu ifade eden Bahçeli, “Gelir dağılımında nüfusun yüzde 20’lik bölümü milli gelirden yüzde 56 pay alıyorsa geri kalanlardan yüzde 20’lik dilim milli gelirden yüzde 4,5 pay alıyorsa aradaki fark çok büyük bir uçurumdur. Bunun böyle devam etmesi halinde krizlerle yanlış ekonomik politikalarla yoksullaşma gittikçe artarsa Türkiye’de Allah muhafaza yiyenlerle yiyemeyenlerin kavgası başlar” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık rüşvet operasyonuyla ilgili iddianamenin iade edilmesini eleştirip, “Korku bacayı sarmış. Recep Tayyip Erdoğan sen bittin. Senin siyasi ömrün tükendi. Sen yüzde 51’le geldin, 51’le gideceksin” diye iktidarı sert dille eleştirdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları için geldiği Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi’ndeki ilk mitingde yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. Bahçeli, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ve Sarıçam İlçe Belediye Başkan Adayı Bilal Erdoğan’a destek isterken “Bakın, altını kalın çizgilerle çiziyorum. Bu Bilal, Recep’in Bilal’i değildir. Bu Bilal, Yörükoğlu Yörük Bilal’dir” dedi.
‘OPERASYONUN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN DARMADAĞIN ETTİN’
17 Aralık rüşvet operasyonu üzerinden Ak Parti iktidarını eleştiren Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı miting meydanlarında hakaret ve tehditler yağdırdığını belirterek, “Şimdi iddianameyi hazırlayan savcı yok. Kolluk hizmetlerini sunan polis kardeşlerimiz yok. Nöbetçi hakimler kalmadı. Savcılar kıyıldı, hakimler yer değiştirdi, 8 bin polis kardeşimiz darmadağın oldu. 28 valinin yeri değişti, merkeze alındı. Yani yolsuzluk operasyonunun önünü kesmek için Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal ve kendisine ulaşabilecek yolların önünü tıkamak için her türlü hukuk dışı eylem yapılmıştır. Bunlar alışkanlık haline getirilmiştir” diye konuştu.
‘YÜZDE 51’LE GELDİN, 51’LE GİDECEKSİN’
Yasa değişikliğiyle Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısının değiştirildiğini ve sonrasında 17 Aralık operasyonu ile ilgili savcılık iddianamesinin reddedildiğini anlatan Bahçeli, şunları söyledi:
“Savcılık iddianamesi reddediliyor, yeniden düzenlenmesi isteniyor. Acaba kimleri kurtaracaksın. Hele hele o İranlı şarlatanı içeri aldınız, altın kaçakçılığı, kara para aklama, 4 bakana ve çocuklarına rüşvet dağıtmaktan suçlu olan kişi, 40 küsur günde dışarı çıktı. Bu kadar aceleyle bu niye dışarı çıkarıldı? Herhalde o şarlatan Başbakan’a gelen avukatlarıyla demiştir; ‘beni kurtarmazsanız alayınızı yakarım’. İşte korku bacayı sarmış. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, herkese iftira ediyor, herkese ‘alçak’ diyor. ‘Bana komplo kurdular, montaj’ yaptılar diyor. Kendisi sütten çıkmış ak kaşık. Senin ak kaşıklığın mı kaldı? Kap kara bir kaşık oldun. Hala da Türkiye’yi yönetmekle meşgulsün. Meydanlarda konuşuyorsun, propaganda gücüyle herkese iftira ediyorsun. Ama dilinin ucundan ‘ülkemde bir yolsuzluk ve rüşvet konusu var, bazı insanlar tutuklandı, bazı insanlar bırakıldı, şimdi bize dil uzatılıyor, bizim partimizin adı aktır, ama bunlar akı karartıyorlar. Ben bütün savcılara tam yetki veriyorum, araştırın, ta oğlum Bilal ‘e kadar varsa çıkartın’ diyeceği herkese iftira ediyor, herkese hakaret ediyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan sen bittin. Senin siyasi ömrün tükendi. Sen yüzde 51’le geldin, 51’le gideceksin.”
AYAKKABI KUTULARINDAN BAYRAK VE GÜVERCİN ÇIKTI
Bahçeli, daha sonra merkez Yüreğir İlçesi’nde düzenlenen mitingde 4 bin kişiye hitap etti. Yüreğir Belediye Başkan Adayı Yücel Bayram’ın destekçileri, çok sayıda ayakkabı kutusuyla seçim otobüsünün önünde yer aldı. Devlet Bahçeli, bozkurt selamıyla kalabalığı selamlarken, partililer üzerinde ‘Ben vatandaşım. Benim ayakkabı kutum boş’ yazan kutuları aynı anda açtı. Bazılarından Türk bayrağı, bazılarından da güvercinler çıktı. Çevre binalardan da partililer yüzlerce güvercin uçurdu. Bahçeli burada MHP’ye gönül verenlerin dört Elle sandığa sahip çıkmasını isteyip, seçim hilelerine karşı uyanık olmaya çağırdı.
YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU
Devlet Bahçeli, daha sonra merkez Seyhan İlçesi’nin Pınar Mahallesi’nde toplanan partililerine hitap etti. Seçim güvenliğine dikkat çeken Bahçeli, provokasyona gelinmemesini istedi. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına da burada da değinen Bahçeli şöyle dedi:
“Hiç timse ülkemizde toplumsal hareketleri kışkırtarak milleti birbirine düşürmeye heves etmesin. Bir takım tuzaklara düşerek kardeş kavgası başlatılmak istenmesin. Doğulusu, batılısı, kuzeylisi güneylisi, mezhebi etniği ne olursa olsun alayınız Cenabı-ı Allah’ın kutsal emanetidir. Bazı konular var onlara dikkat etmek gerekiyor. Yolsuzluk ve rüşvet konusu göz ardı edilmemelidir. Toplumda alışkanlık haline getirilmemelidir. Yolsuzluk ve rüşvet toplumsal hastalık gibidir, kanser gibidir, vücudu Sarar dolayısıyla toplumu Sarar, toplumu çürütür devleti çökertir. 99 günden bu yana yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gitme cesaretini gösteremiyorlar. Korkuları, endişeleri kaygıları var. Bunun hesabı bir gün sorulacak milli irade eliyle. Milli irade ile sorulması demek seçimle sorulması demek. En yakında 30 Mart seçimi var. 30 Mart’ta iktidar değişmez ama belediye başkanları seçilir. 30 Mart, iktidara ‘Emmioğlu ileri gidiyorsun, yanlış yapıyorsun’ demektir. Recep Ağa, bu milletin ikazını duymamazlıktan gelme, bu milletin ayranı kabarırsa havada üç takla atarsın sonra de yere çakılırsın izin bile kalmaz.”
HUKUKÇULARLA BULUŞTU
Bahçeli, mitinglerden önce ise Çukurova Hukukçular Derneği’nin yeni hizmet binasını açtı. Derneğin Reşatbey Mahallesi’ndeki binasına gelen Bahçeli’yi çok sayıda avukat ile partili karşıladı. Partililerin elini öptüğü Bahçeli’ye, dernek hakkında bilgi veren Çukurova Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Burkay Dikici, milli değerleri koruyup yaşatmak ve hukukun üstünlüğü için çalıştıklarını söyledi. Türk kahvesi ikram edilen Bahçeli, dernek binasının açılışı yaptıktan sonra hukukçularla basına kapalı bir görüşme yaptı. Bahçeli, dernek binasının bulunduğu apartmandaki Fatma Ana Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne girip öğretmen ve eğitim alan çocuklarla da görüştü.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetakcebet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort