DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
STERLIN 41,5382 % 0.71
FRANG 35,9293 % 0.18
ALTIN 2.324,45 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165

MHP’li Çetin: Çok heves eden üniformayı çıkararak siyaset yapmalı

Yayınlanma Tarihi :
MHP’li Çetin: Çok heves eden üniformayı çıkararak siyaset yapmalı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Cumhurbaşkanı’nın bir parti lideri gibi konuşmaması, Genelkurmay Başkanı’nın da siyasi polemiklere girmemesi gerektiğini belirterek, “Çok heves eden üzerindeki üniforma ile tarafsızlık sıfatını çıkararak siyaset yapmalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Süleyman Şah’tan geri çekilişin milli hisleri rencide ettiğini belirterek, “MHP’nin haklı eleştirilerinin muhatabı Genelkurmay değil Başbakan’dır” dedi.

Çetin, Süleyman Şah Türbesi operasyonuna yönelik eleştiriler üzerine yapılan polemikler hakkındaki yazılı basın açıklaması yaptı.

“Türkiye’nin yurt dışında sahip olduğu tek vatan toprağı Süleyman Şah türbesinin terk edilişini Amerikanvari bir medya şovuyla zafer gibi göstermeye çalışarak gerçekleri örten bir hükümetle karşı karşıyayız” diyen Çetin açıklamasında şunları kaydetti:

“Vatanımızın bir parçasının terk edilmesi ve karşılığında sınırımıza 150 metre mesafede çevrilen bir alana türbeyi nakletme girişimi büyük bir aymazlık örneğidir. Uluslararası hukuk tarafından tescil edilmiş Türk toprağını terk ettikten sonra geride değerli emanet bırakılmadığı açıklamalarını yapanların vatan şuuruna sahip olmadıkları çok açıktır.

 

PKK PAÇAVRALARIYLA TÜRK BAYRAĞINI YAN YANA DALGALANDIRMANIN ADI HEZİMETTİR

IŞİD’in tehditleriyle önce Musul’daki konsolosluktan vazgeçen, şimdi ise sınırımıza 37 kilometre mesafedeki Süleyman Şah türbesini terk eden hükümet için ortada övünecek bir tablo yoktur. IŞİD’in kontrol alanından kaçıp PKK uzantısı örgütlerin paçavralarıyla Türk bayrağını yan yana dalgalandırmanın adı zafer değil hezimettir.

Vatan topraklarını boşaltarak geri çekilişi büyük bir başarı gibi sunanlar Türk devletini küçük düşürmektedir. Yapılan operasyonu topraklarımızı korumak gibi sunmaya çalışanlar, Türk milletinin aklıyla alay etmektedirler. Terör örgütlerine karşı Türk devletinin gücünü göstermek yerine, vatan toprağını adeta saksıya koyarak zabıtadan kaçan işportacılar gibi yer değiştirmenin adı askeri zafer değil, kelimenin tam anlamıyla fiyaskodur.

 

YAŞANAN TAM BİR REZALETTİR

Ecdat toprağını tek kurşun atmadan terk eden AKP hükümeti bugüne kadar izlediği “ver kurtul” politikalarını geliştirerek “kaç kurtul” aşamasına geçmiştir. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı bir vatan toprağını terk etmek AKP hükümeti için bir başarı kriteri olabilir ancak Milliyetçi Hareket’e göre yaşanan tam bir rezalettir.

 

TÜRKİYE BU KADAR ACİZ Mİ? 

Vatan toprağı olarak kabul ettiğimiz bir yerin terk edilmesini türbenin taşınması, manevi değerlerin, kutsal emanetlerin güvenceye alınması şeklinde izah edemezsiniz. Veya Mehmetçiğimizin burnu kanamadan getirilişi ambalajıyla gizleyemezsiniz. Büyüklüğü ne olursa olsun manevi bir anlamı olan vatan toprağından tasını tarağını toplayıp bir gece vakti çekilmenin neresinde kahramanlık ve zafer vardır? Daha bir ay önce, gerekirse üç dakika içerisinde orada oluruz diyen sizlersiniz. Türkiye bu kadar aciz mi? Sınırının hemen ötesindeki toprağını koruyamayanlar derhal işgal ettikleri makamları bırakmalıdır. Bu faturayı ne dışişleri, ne de başbakanın ödemesi mümkün değildir.

 

Milliyetçi Hareket Partisi, vatan topraklarının terk edilmesine karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur. Hükümetin kabahati bu konuda sadece vatan toprağından vazgeçmek değil, aynı zamanda kıytırık terör örgütleri karşısında korkak bir politika izleyerek bütün dünyaya karşı devletimizi küçük düşürmektir. Büyük devletlerin yaptığı gibi tehdidi başka topraklarda karşılamak yerine kendi sınırlarımızda kabullenmektir. Korkarız ki bu zihniyet varlığını sürdürdüğü takdirde sınırlarımızın da güvenliği kalmamıştır.

 

AKP İKTİDARININ MİLLETİMİZE SON HEDİYESİ

Yaptıkları bütün algı operasyonları bir tarafa, terör örgütünün birinden kaçarken, asıl tehdit olan bölücü terör örgütü PKK ile yapılan işbirliğinin pişkin bir şekilde sunulmasının kabul edilir bir yanı yoktur. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yaptırılan operasyonların kenarına PKK müsveddelerinin iliştirilmesi, AKP’nin yıllardır alt yapısını hazırladığı en çılgın projeleridir. 13 yıllık AKP iktidarının milletimize son hediyesi, TSK ve PKK’nın omuz omuza getirilme girişimidir.

Türkiye, sınırımızın 37 kilometre yakınındaki toprağımızı koruyamayacak kadar aciz değildir. Türk askerinin görevi ve Türk milletinin hayat düsturu vatan toprağını korumak, gerektiğinde vatan toprağı için can vermektir. Yüze yakın zırhlı araç ve 600’e yakın personel, türbe nakli yapmak yerine oradaki toprakların savunulması için kullanılsa Türk milletine daha çok yakışan bir politika olurdu.

Savaş tehdidiyle, hele de terör örgütlerinin gözdağıyla toprağını terk eden Türkiye’nin dünyada bir eşi daha yoktur. Türbe rezaletinden sonra iyi ki kurtuluş savaşını bu kadrolarla yapmamışız demekten kendimizi alamıyoruz. Aksi takdirde türbelerdeki tabutlarımızı dahi götürebileceğimiz bir vatana sahip olamazdık.

 

ERDOĞAN 7 hAZİRAN İÇİN OY AVCILIĞINA SOYUNDU

Vatan toprağının terk edilmesine yönelik Milliyetçi Hareket Partisi’nin yaptığı eleştiriler, ne yazık ki bilhassa cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kışkırtmalarıyla kamuoyuna yanlış aksettirilmeye çalışılmaktadır. Yaklaşan 7 Haziran seçimleri için oy avcılığına soyunan Erdoğan, PKK pazarlıklarını örtebilmek için Milliyetçi Hareket’e hücum etmektedir. Her açıdan iflas etmiş ve inandırıcılığını yitirmiş hükümetin devam etmesi için bütün yolları deneyen Erdoğan’ın panik hali saldırgan üslubuna yansımaktadır.

 

MHP MİLLET İÇİN DOĞRULARI SESLENDİRMEKTEN ÇEKİNMEZ

Söz konusu olan milli çıkarlarımız ve vatan toprağı olduğunda Milliyetçi Hareket Partisi hangi şart altında olursa olsun hiç kimseden sözünü esirgemez ve millet için doğruları seslendirmekten çekinmez. Süleyman Şah Türbesinin terk edilmesiyle ilgili yaşanan olaylarda devletin kurumlarına, ilkelerine ve varoluş gayelerine uygun bir fotoğraf verilmediği için kurumların başındaki bürokratları eleştirme hakkımız kullanılmıştır. TSK’nın anlı şanlı paşalarının düzmece davalarla hüküm giydiği bir dönemin başbakanı olmasına rağmen cumhurbaşkanı derhal MHP ile şanlı ordumuzun arasına girmeye çalışmıştır.

TÜRK ORDUSU MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKET İÇİN PEYGAMBER OCAĞIDIR

Gücünü büyük Türk milletinden alan, varoluş gayesi devleti ve milleti ebed müddet yaşatmak olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin vatanımıza milletimize hizmet eden devletin hiçbir kurumu ile ve bilhassa Türk Silahlı Kuvvetleri ile sorunu olmamıştır ve olmayacaktır. Türk ordusu Milliyetçi Ülkücü Hareket için peygamber ocağıdır. Her Türkün asker doğduğu gerçeğini bilen Ülkücü Hareketin mensupları analar babalar tarafından vatana millete hizmet etsin, hayırlı evlat olsun diye yetiştirilmiş nesillerdir. Çanakkale’nin kınalı Hasanları gibi, Ülkücüler de Türk milletinin vatana kurban olmaya hazır kınalı kuzuları, bozkurtlarıdır.

 

TÜRKİYE BİR PARTİ DEVLETİ DEĞİLDİR

Türk Silahlı Kuvvetleri de devletimizin, milli güvenliğimizin, vatan savunmasının vazgeçilmez, tartışılmaz müstesna bir kurumudur. Devlet bizim devletimiz ve devletin kurumlarına saygımız sonsuz olmakla birlikte, kurumların başındaki kişilerin milletin bütününü temsil etmeyi gerektiren ilkeleri ihlal etmelerini ve siyasi iktidarların memuru gibi davranışlar sergilemelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu kurumların yetkilileri de millet olarak gönlümüzde ve beynimizde o kuruma verdiğimiz değere uygun davranmak zorundadır.

Devletimizin kurumlarında görevli bürokratlarımız kurumun ilkelerine, kuruluş felsefesine, görevine, yetki görev kapsamına uygun davranışlar sergilemelidir. Milli İstihbarat Teşkilatının başında olan birisinin mevcut siyasi iktidardan milletvekili adaylığına müracaat etmesinin siyasi iktidarın memurluğu eleştirimizi doğruladığı gibi, başka kurumlarla ilgili eleştirilerimizin de yarınlarda pratiğe geçmesinden endişe duyuyoruz. Türkiye bir parti devleti değil, millet egemenliğine dayalı üniter, demokratik bir milli devlettir. Bugün iktidarda AKP vardır, yarın MHP devleti yönetecektir. Devletin kurumlarını yöneten bürokratların millete sadakatlerinin üstünde bir şahsa ya da partiye bağlılık göstermek gibi bir hataya düşmemeleri elzemdir.

MHP’NİN VATAN VE MİLLET HASSASİYETLERİNİ GÖZ ARDI EDENLER VATANSEVERLİKLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİ

İktidar ne kadar milletin temsilcisi ise muhalefet de bir o kadar milletin temsilcisidir ve devlet politikaları oluşturulurken görüşlerimiz ve bilhassa uyarılarımız dikkate alınmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi oy aldığı kendi seçmen kitlesinin yanı sıra bütün milletin hassasiyetlerinin sözcüsüdür. Milliyetçi Hareket Partisi kaygılarını dile getirdiğinde, bilinmelidir ki Türk milletinin menfaatlerinin korunması amacıyla ve tamamıyla milli bir perspektiften yapmaktadır. Ordu millet gerçeğini bilen, vatan savunması yapana saygıda kusur etmeyen, kendi evladını askere gönderme kararlılığından vazgeçmeyen Milliyetçi Ülkücü Hareket’in vatan ve millet konusundaki hassasiyetlerini göz ardı edenler vatanseverliklerini gözden geçirmelidir.

TSK’NIN BAŞINDAKİ BİR ŞAHSİYETİN SİYASET MALZEMESİ YAPILMASINI TASVİP ETMİYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin bütününü ilgilendiren bir milli meselede Ülkücü tabanın yanı sıra, milli değerler konusunda yüksek bir hassasiyete sahip bütün toplum kesimleri adına ihtiyaç duyulan bir tavrı ortaya koymuştur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Süleyman Şah Türbesi’nin ve vatan toprağının terk edilişinin bir şova dönüştürülmesini ve TSK’nın başındaki bir şahsiyetin siyaset malzemesi yapılmasını tasvip etmediğimiz dile getirilmiştir. Adi bir terör örgütünün tehdidiyle aleni bir geri çekilişin büyük devlet nutuklarıyla süslenerek sunulması, Türkiye’deki milli hisleri rencide etmiştir. Milliyetçi Hareket bu pespayeliğe ve küçültücü yaklaşıma müsaade etmeyecektir. Tarihi şan ve şerefle dolu bir millete zafer diye sunulanın ardında ve ilerisinde hangi gerçeklerin olduğu elbette ki dile getirilecektir.

Vatan toprağının kaçarcasına terk edilişinden rahatsız olan milletimizin hissiyatına tercüman olmak Milliyetçi Hareket Partisi’nin yükümlülüğüdür. Bir siyasi parti olarak görevimiz, oy veren insanlarımızın yanı sıra milletimizin tamamının rahatsız olduğu hususları dillendirmektir. Türk insanı yaşananları bir geri çekilme olarak algılamakta ve sadece MHP’li seçmen değil, AKP’ye ve CHP’ye oy veren insanlarımız da bu çirkin durumu tasvip etmemektedir.

 

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Operasyonla ilgili hükümetin hiç kimseye haber vermedik, hiç kimseyle görüşmedik ve hiç kimseden izin almadık açıklamalarıyla kamuoyuna yansıyan bilgiler örtüşmemektedir. Operasyon öncesi terör örgütünden görüşüldüğüne dair açıklama gelmiştir. Bölgedeki sözde kantonun başbakanı ile görüşüldüğü ortaya çıkmaktadır. Peşinden cumhurbaşkanlığı makamının PYD ile ilgili açıklamaları kesinleşen bu garabeti, bu çelişkiyi siyasiler dillendirmeyecek de ne yapacak, kabullenecek midir?

BAŞKA BİR YER BULAMADINIZ MI

Amerikanvari pozlarla basına servis edilerek bir algı oluşturmaya çalışılırken, öbür tarafta PYD bölgesinden araçların geçişi ve PKK’lıların mihmandarlık edişinin canlı yayında gösterilmesi Türk milletini incitmiştir. Peşinden de yeni arazi diye sunulan yerde PKK’lı caninin flamaları, paçavraları altında yürüyüş mesafesinde Türk bayrağı çekilmiştir. Başka bir yer bulamadınız mı diye sormak hakkımız değil midir? Toplumun buna tepki göstermesinden ve MHP’nin bu tepkileri dillendirmesinden doğal ne vardır? Bir hezimeti zafer gibi gösterme garabetini görmedik, duymadık mı diyecektik?

MUHATAP BAŞBAKANDIR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin haklı eleştirilerinin muhatabı ne Genelkurmay Başkanı ne de cumhurbaşkanıdır. Eleştirilerimize cevap vermesi gereken muhatap başbakandır. Ancak başbakan Davutoğlu kendi bakanlar kurulunu dahi toplamaktan aciz ve yetersiz olduğu için, 7 Haziran seçimlerine kadar Cumhurbaşkanının takviyesi ile devam etmektedir. Cumhurbaşkanının bir parti lideri gibi konuşmamalı, Genel Kurmay Başkanı da siyasi polemiklere girmemelidir. Çok heves eden üzerindeki üniforma ile tarafsızlık sıfatını çıkararak siyaset yapmalıdır. Siyasi bir kimlik aldıktan sonra konuşma heveslerinin karşılığı olan cevaplarını da alacaklardır. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne Genel Kurmay Başkanı ne de Cumhurbaşkanı ile bir polemiğe girmeyeceği iyi bilinmelidir.

 

BİZ BU OYUNA DÜŞMEYİZ

Türkiye’nin en saygın ve bizce kutsal sayılan kurumu TSK’nın başındaki bir isimle Milliyetçi Ülkücü Hareket arasında polemik oluşturarak karşı karşıya getirmek gibi bir mühendislik çalışması yapılıyorsa, biz bu oyuna düşmeyiz. Biz Türk ordusunun peygamber ocağı olduğunu, anamızdan doğduğumuz gün kulağımıza okunan ezan, akıl bali olduğunda babamızın her Türk asker doğar söylemiyle idrak etmiş bir nesiliz. Ordu millet kavramını bilen, orayı peygamber ocağı sayan, şehitlik ve gazilik kavramının kutsiyetini bilen bir hareketiz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başındaki kişinin kurumunun kutsiyetine uygun davranmasını beklemek hakkına fazlasıyla sahibiz.

Vatan uğruna hayatını feda edeceğine dair yemin eden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, bırakıp geldiğimiz yer vatan değil dedirtilemeyeceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. O halde bu çekişilin hesabını bırakınız da Milliyetçi Hareket hükümetten sorsun. İktidarın siyasi hırs ve hesaplarına kurumlarımızı alet etmesine müsaade etmemek için Milliyetçi Hareket Partisi milli tavrını ve endişelerini dillendirmeyi sürdürsün.

MHP’NİN GÜR SESİNDEN RAHATSIZLAR

Milliyetçi Hareket Partisi, siyasetçinin memuru algısının en fazla saygın kurumlarımıza ve dolayısıyla devletimiz ve milletimize zarar vereceğini bildiği için uyarmaktan çekinmeyecektir. Milliyetçi Ülkücü Hareket’in mensupları en kutsal emanet olan vatanımızı basit hesaplarla ve sorumsuzca gözden çıkaranlara rağmen her daim yılmadan mücadelede kararlıdır. Bu vatanın büyük Türk milletinin ebedi yurdu olarak kalabilmesi için evlatlarımıza eksiksiz teslim etmek üzere Milliyetçi Ülkücü Hareket üzerine düşen her sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmeye devam edecektir. MHP’nin sesinin daha gür çıkmasından endişe edenler bizi sorgulamaya başlamadan önce evvela bulundukları konumu kontrol etmelidirler.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort