DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.097.313 -1.531

Yeniçeri: AKP ve Saray Önceden İmralı’ya Haber Veriyor

Yayınlanma Tarihi :
Yeniçeri: AKP ve Saray Önceden İmralı’ya Haber Veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından milliyetçi söylemlerin artmasının sebebi, AKP’den MHP’ye kayan oyları önlemek mi?

mhpli_ozcan_yeniceri_akp_ve_saray_onceden_imraliya_haber_veriyor_h52904

Türkiye yeni bir seçim atmosferine girdi. Siyasiler hız kesmeden yeni stratejilerle partilerinin propagandalarını yapmaya devam ediyor. Ülke birbiri ardına gelen söylemlere kilitlenmişken Saray’la hükümet arasındaki gerilim bir anda gündeme oturdu.

Gerilimin sebebinin Saray’ın seçimlere kadar çözüm sürecini askıya alıp, milliyetçi söylemlerini artırma planı olduğu, hükümetinse buna yanaşmadığı konuşuluyor. Saray kulislerinden gelen planın sebebiyse, kamuoyu araştırma sonuçlarında AKP oylarının MHP’ye kaydığının ortaya çıkması.

 

Konuyla ilgili Aktifhaber.com’a konuşan MHP’li Milletvekilleri Özcan Yeniçeri, Alim Işık ve Koray Aydın Saray ve hükümetin seçime az bir zaman kala neyi planladığını, asıl hedeflerinin ne olduğunu deşifre etti.

 

KAVGA PLANLI MI?

 

Hükümetle Cumhurbaşkanı arasındaki çelişkinin bilerek üretildiğini söyleyen Özcan Yeniçeri, bu şekilde halkta mevcut parlamenter sistemin yürümediği algısının oluşturularak başkanlık sisteminin garanti altına alınmaya çalışıldığını ifade etti.

 

Seçimlere doğru strateji gereği PKK’ya yönelik operasyonların artabileceğini belirten Yeniçeri, Valinin talimatı ile TSK’ya yaptırılan bu operasyonların AKP’nin elini güçlendirmeye yönelik bir seçim yatırımı olduğunu, AKP’nin İmralı’yla işbirliği yaparak PKK aleyhine attığı bütün adımları İmralı’ya önceden haber verdiğini sözlerine ekledi.

 

İŞTE GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN O AÇIKLAMALAR:

 

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri:

 

HÜKÜMETLE CUMHURBAŞKANI ARASINDAKİ ÇELİŞKİ SİSTEMLİ ŞEKİLDE, BİLEREK ÜRETİLİYOR

 

Türkiye şu anda bir rejim, devlet, sistem krizi yaşıyor. Cumhurbaşkanı doğrudan doğruya parlamenter sistemi bekleme odasına aldığını söylüyor. Ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı henüz Anayasal bir çerçeveye oturtulmamış Başkanlık sistemini fiilen uyguluyor. Bu durum hükümetle Cumhurbaşkanı arasında yetki çatışmasına sebep oluyor.

 

Anayasadan kaynaklanan bir yetkiyi Cumhurbaşkanı kullanmıyor. Anayasaya rağmen Cumhurbaşkanı bir başkan gibi her şeye hakim, her şeyi belirleyici bir tutum içerisinde bulunuyor. Bu bakımdan hükümetle Cumhurbaşkanı arasındaki çelişki bilerek ve istenilerek Cumhurbaşkanı tarafından yapılıyor. Sebebi de şu; Cumhurbaşkanı başkanlık sistemini garanti altına alabilmek için mevcut parlamenter sistemin yürümediğini halka göstermeye çalışıyor. Bu sistem ‘Ayağımıza pranga, aynı partiden olmamıza rağmen parlamenter sistem içerisinde hizmet yapılamıyor, devlet işletilemiyor’ deyip bu duyguyu halkta oluşturmaya çalışıyor. Bu sistemli şekilde, istenerek üretiliyor. Belki de hükümetle aralarında anlaştılar ‘Biz başkanlık sistemine gidebilmek için sistemin işlemez olduğunu kamuoyuna göstermek durumundayız’ şeklinde bir sözlü mutabakat sağlanmış olabilir.

 

CUMHURBAŞKANI KENDİ BAŞLATTIĞI SÜRECE KENDİSİ ELEŞTİRİ GETİRMEYE BAŞLADI

 

Sayın Cumhurbaşkanı geçmiş dönemde başlattığı bu yıkım süreci denilen çözüm sürecinin aslında işlemez olduğunu biliyor. Çünkü ortada bir terör örgütü var, elinde silah var. Terör örgütü silahını bırakmadan, örgütü bir devlet gibi kabul edip muhattap aldılar ve onunla tartışmaya başladılar.

 

Terör örgütü hiçbir kurala uymuyor, devlet söylediği her şeyi yerine getirmeye çalışıyor. Terör örgütü dağda, terör örgütü kentte, terör örgütü ovada, terör örgütü her yerde istediği gibi örgütleniyor. AKP hükümetiyle yürüttüğü görüşmeler sonrasında buna hükümet, devlet müdahale etmiyor. Dolayısıyla terör örgütü kendisine geniş bir alan açtı.

 

PKK DEĞİL, TSK SİLAH BIRAKTI

 

Buna karşılık TSK PKK’nın karşısında silah bıraktı. Müdahale etmiyor PKK’ya. Bu Türkiye’de çok vahim bir durum meydana getirdi. Kamuoyu Cizre olaylarından ve 6-7 Ekim olaylarından sonra bunu fark etti. Bunun üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ciddi bir kopuş başladı. Psikolojik kopuş. Türkiye gerçekten iyi bir yere gitmiyor şeklinde algı oluştu. Ve AKP’de ciddi bir oy çökmesine sebep oldu.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi bunu telafi etmek için HDP’yi yüzde 10 barajıyla ve bir parti olarak seçime girmesi için İmralı’ya baskı yaptı. Bu doğrudan doğruya Öcalan üzerinden gerçekleşmiştir. Ve şu anda parti olarak girdiklerinde Güneydoğu’daki Kürt oylarının ve onların çıkaracağı milletvekillerinin AKP’ye aktarılması ön görülmektedir. Fakat buna rağmen tek başına iktidar sorunuyla karşı karşıya kalınca Cumhurbaşkanı bir taraftan hükümetle olan çelişkileri göstermek ve sistemin neden işlemediğini halka gösterebilmek için daha önce kendi başlattığı sürece doğrudan doğruya kendisi eleştiri getirmeye başladı. Yani şunu söylemek mümkün; ‘Çözüm süreci yoktur’, ya da ‘Kürt sorunu yoktur yahu’ söylemi aslında Kürt sorunu yoktur çünkü seçim vardır. Dolayısıyla da seçimler bittikten sonra da Diyarbakır’da yapmış olduğu konuşma sonrasında Kürt sorunu vardır, benim sorunumdur noktasına işi getirmektedir. Yani AKP Türkiye’de iktidarda olabilmek için herşeyi kullanan bir siyasi partidir.

 

TSK’dan Mardin’de PKK’ya Operasyon

 

SEÇİMLERE DOĞRU PKK’YA YÖNELİK OPERASYONLARI GÖREBİLİRİZ

 

Seçimlerin ilerleyen aşamasında PKK’ya yönelik operasyonları görebiliriz. Sokaklarda, bilbordalarda da bol miktarda AKP’nin bayraklı, vatan, millet temalarını ön plana alan afişllerini görebiliriz. Davutoğlu’nun da, Erdoğan’ın da bol miktarda Sakarya, vatan, millet şiirlerini okuyacağını hepimizin görmesi mümkün.

 

Askerin elini tutuyorsunuz, PKK’ya dövdürüyorsunuz. Aslanı kediye boğduruyorsunuz. PKK’lı geliyor, uzun namlulu silahlarla yollarda geziyor. Kolluk kuvveti gibi asayiş operasyonu yapıyor seyrediyorsunuz. Ondan sonra gelip bizden İç Güvenlik Yasası çıkaralım da yetki verelim diyorsunuz. Elinizdeki yetkiyi kullanamıyorsunuz, bir de yetki istiyorsunuz.

 

VALİ’NİN TSK’YA OPERASYON TALİMATI VERMESİ AKP’NİN ELİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİR SEÇİM YATIRIMIDIR

 

Burada silahlı kuvvetlerine sözüm ona operasyon talimatı verilmesi tamamen seçime yönelik, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin elini güçlendirmeye yönelik bir yatırımdır.

 

Cizre’deki kent sokaklarının etrafını ekskavatörlerle eşerken silahlı kuvvetleri ortada yok, ancak dağda falan mühimmat deposu var, oraya operasyon var. Bu çok akla uygun bir durum değil. Adam kurtarılmış bölge, özerk yapı ilan ediyor. Kolluk gücü görevlendiriyor, sokaklarda geziyor, onlara müdahale etmiyorsunuz. Dağda terörist arıyorsunuz. Bu çok akla uygun değil. Silahlı kuvvetlerini de ensturman olarak kullanarak ‘Biz PKK’ya taviz vermeyeceğiz, onlar nerede olursa olsun eninde sonunda onları etkisiz hale getireceğiz’ şeklinde Türk halkına bir Hacivat Karagöz senaryosu oynatarak kendi konumlarını güçlendirmeye çalışıyorlar.

 

AKP PKK ALEYHİNDEKİ BÜTÜN ADIMLARINI ÖNCESİNDE İMRALI’YA HABER VERİYOR

 

Bunları Erdoğan tek başına yapmıyor, İmralı’yla birlikte yapıyor. Bütün çıkışlarını aslında önceden İmralı’ya bildiriyor. Hem hükümet hem de İmralı bunları bildiriyor. Ve kamuoyunu istedikleri şekilde yönlendirebilmek için bazı sözler ediyorlar. Fakat diyorlar ki, ‘Biz bu sözleri söyleyeceğiz, kamuoyu için söylüyoruz, siz bunları ciddiye almayın’ diyorlar.

 

Ve dolayısıyla iki taraf da aslında ortada bir çözüm sürecinin, ortada anlaşmayla sonuçlanabilecek bir yapının olmadığının farkında. Fakat hiç kimse de bundan çekilmek istemiyor. Çünkü çekilenin özellikle de kamu nezdinde altında kalacağını iki taraf da biliyor. Onun için ikisinin arasında bir danışıklı dövüş var. hem de çekilmenin meydana getirebileceği maliyeti ikisi de üstlenebilecek durumda değil. Onun için kamuoyuna karşı Hacivat-Karagöz oyunu oynuyorlar.

 

AKP’NİN TÜRKİYE’YE VERECEĞİ BİR ŞEY KALMADIĞI İÇİN ORADAN BİR ÇEKİLME VAR

 

Milliyetçi Hareket Partisi’ne milletin oy verme sebebi sadece çözüm süreci değil, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye’ye vereceği bir şey kalmadığı için oradan bir çekilme var. Bunu milli duyguları, bayrağı önceleyerek sorunun bu tarafını hallettiniz diyelim, peki yolsuzlukları nasıl halledeceksiniz? Vatandaşların hukuku Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından bloke edilmiş durumda. İnsanlar iş bulamıyor, ama AKP’liler iş buluyor. İnsanlar para kazanamıyor ama AKP’liler tabiri yerindeyse hamuduyla götürüyor.

 

AKP sadece Güneydoğu’daki milli sorunla değil aynı zamanda Türkiye’de şu ana kadar uyguladığı yolsuzluk politikalarıyla ve göz göre göre yolsuzluk yapanları Yüce Divan’a göndermeyerek, onları beraat ettirerek milletin gözünün içine baka baka, milletin parasını ayakkabı kutularının içine dolduranlara bir de faiz vererek milletin onuru, ahlaki duygularıyla ciddi biçimde oynamıştır. O yüzden halk nezdinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ileri seviyede bir erozyona uğradığı açık. Fakat Adalet ve Kalkınma Partisi bu erozyonu baskıyla, korkutmayla ve ‘Biz yine iktidar olacağız, bize tabi olmazsanız bundan sonra sizin yaşam hakkınız olmaz’ intibasını vererek, bazı yerlerde rüşvet mukabilinde iş kuranlara talimat verip, oralara kişileri işe alarak, bazı yerlerde belediye imkanı kullanarak, devlet imkanlarını kullanarak ayakta kalmaya çalışıyor.

 

Sorun şu; evet bir taraftan Milliyetçi Hareket Partisi’ne kayan oyları yalnızca Güneydoğu meselesiyle ilişkilendirerek açıklarlarsa bu doğru olmaz. Ekonomik politika ve uygulamaya koyduğu yolsuzluk ekonomisi halk nezdinde ciddi bir itibar kaybetmelerine neden olmuştur. Bu itibarı telafi etmelerini sağlayacak politikaları devreye sokmaları gerekir ki, bu erozyonu, oy kaymasını engellesinler. Sadece MHP değil diğer partilere de AKP’den bir yönelim var. Bunu iyi görmek lazım. Olayı bir sistem içerisinde irdelemek gerekir.

 

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık:

 

AKP MHP’YE GİDECEK MUHAFAZAKAR, MİLLİYETÇİ OYLARIN ÖNÜNÜ KESMEYE ÇALIŞIYOR

 

Diyarbakır’da, Mardin’de, Hakkari’de milliyetçiliği ayaklar altına alacaksın. Sonra çıkacaksın bu tarafa milliyetçi söylemlerde bulunacaksın. Kürt vatandaşların bir sıkıntısı olmadığı halde, PKK sorununu, Kürt sorunu diye bela edeceksin sonra da aklın başına gelecek Balıkesir’e gelince ‘Ne Kürt sorunu kardeşim’ diyeceksin. Bunlara artık bu milletin asla itibar etmeyeceğine inanıyorum. Yapılan hırsızlıklar, usulsüzlükler, rüşvetler bunların hiçbirisi kamu vicdanında yargılanmadan unutulmayacak. AKP bunun verdiği sıkıntıyı gördü ve kamuoyu araştırmalarında da artık milletin hırsızlığa, usulsüzlüğe, rüşvete, VIP torpiline, kaçak saraylara itibar etmediğini oylarına yansıtınca şimdi tek çare kaldı. MHP’ye gidecek muhafazakar, milliyetçi oyların önünü kesmek. Biz bunu yerel seçimlerde gördük, yaklaşık 2.5 milyon seçmen AKP’den ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisi’ni seçti. İnanıyorum ki şimdi de oradan kopanlar adres olarak MHP’yi seçecek. Ve tek başına iktidarı MHP’ye yaşatacaktır. Ben bu kadar eminim.

 

AKP’NİN MİLLİYETÇİ SÖYLEMLERLE SIK SIK KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKMASININ TEK SEBEBİ İKTİDARIN ELİNDEN GİDİYOR OLMASI

 

Türk’üm diyemeyen, Milliyetçiliği ayaklar altına alıyoruz diyen açıklamalarda bulunan bir kişinin milliyetçi söylemlerle vatandaşı kandırmaya çalışması abesle iştigaldir. Milletimiz bunu yutmayacak. Tabi ki milliyetçi söylemlerle sık sık kamuoyunun karşısına çıkmasının tek bir sebebi var; iktidar AKP’nin elinde gidiyor. Vatandaş sandıkta bunun hesabını soracak.

 

Kamuoyu araştırmaları AKP’nin tek başına iktidar olamayacağını, muhalefete düşecek br parti konumuna geldiğini gösterince telaşla önümüzdeki iki ay boyunca bu erime sürecini nasıl durdurabilirim, dolayısıyla 400 milletvekili gibi laflarla bir algı oluşturup 276’yı yakalayabilir miyim telaşının sonucudur. Dün söylediklerini bugün unutan bir Cumhurbaşkanı yarın ne söyleyecek merak ediyoruz.

 

ERDOĞAN ‘ÇÖZÜM SÜRECİNİ TANIMIYORUM’ DERSE ŞAŞIRMAYALIM

 

HDP parti olarak seçime girme kararı alınca Kürt kökenli vatandaşlarımız ama isteyerek, ama zorla oylarını AKP’ye vermeyecekler öbür tarafa kayacağını görünce, Güneydoğu’dan, Doğu’dan bir şey yok AKP’ye, e nasıl oy alacak? Dolayısıyla çözüm süreci gibi bir süreci tanımıyorum derse şaşırmayalım. Çünkü düne kadar Kürt sorunu benim sorunumdur diyen zihniyet eğer dün ‘Ne Kürt sorunu kardeşim, Kürt sorunu yoktur’ noktasına geldiyse, dünü unutup bugünün şartlarına göre vatandaşı nasıl kandırır, nasıl oy alırım telaşına düşmüştür.

 

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın:

 

DAHA DÜNE KADAR MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR ALTINA ALDIĞINI SÖYLEYEN ERDOĞAN ŞU ANDA MİLLİYETÇİLERİN AYAKLARINA KAPANMAKTADIR

 

Balıkesir’de ‘Kürt sorunu yoktur’ demenin AKP’ye sağlayacağı hiçbir fayda yoktur. Bunun da millliyetçi oylarının AKP’den ayrılmasını engelleyecek hiçbir inanılır tarafı yoktur. Şu anda AKP iktidardan, halk tarafından kovuluyor olmanın bir paniğini yaşamaktadır. Daha düne kadar milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyen Tayyip Erdoğan şu anda milliyetçilerin ayaklarına kapanmaktadır. Ama bu zavallı bir görüntüdür. Allah kimseyi böyle bir siyasi münafık durumuna düşürmesin. İnandırıcılığı, karşılığı yoktur.

 

SARAY’LA HÜKÜMET ARASINDA DAHA ÇOK GEL-GİTLER YAŞANACAKTIR

 

Saray’la hükümet arasında daha çok gel-gitler yaşanacaktır. Yaşanmaması mümkün değildir. Çünkü hükümet, zaten 400 milletvekili isteyerek çift başlılığı ortadan kaldıracağını söyleyen Saray’ın zaten mevcut Başbakan’a çizdiği rol müsamere başbakanlığı rolüdür. Aralarındaki mücadele kaçınılmazdır. Bunu çok alanlarda da daha göreceğimizi düşünüyoruz. Bu testi çatlamıştır, su tutmaz.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort