DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
STERLIN 40,9789 % -0.12
FRANG 35,6891 % -0.07
ALTIN 2.279,66 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845

ATATÜRK – BAHÇELİ – İTTİHATÇILAR

Yayınlanma Tarihi :
ATATÜRK – BAHÇELİ – İTTİHATÇILAR

        Ali BADEMCİ

alibademci@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Bugünkü yazımız biraz uzun olacak; kusura bakmayın, bizlere göre tarih her zaman tekerrür ediyor. Zaten kültür yazısı yazmıyorsun iyice politize oldunuz diyenler var.  Sanki kültür ve bilgi yazısı okurmuşsunuz gibi bana da hava basıyorsunuz. İşte aşağıdaki satırlar bilginize bir ilgi yazısı. Orhan Türkdoğan Hoca “Siyaset olmayan fikirler tükenmeye mahkûmdur.” diyor. Bunu hiç unutmayalım ve şu seçimlerde iyice politize olalım, kenetlenelim, Allah’a doğru yönelelim. Allahsız Allah’ı kandırmakla olmuyor.

Atatürk denince akla mutlak olarak “Milli Mücâdele” geliyor; bugün için de çocukluğundan beri ülkücü olan Bahçeli denince de tabii olarak  MHP; ya İttihatçılar onlar da muhakkak ki idealisttirler! Elbette ülkemiz ve milletimiz Milli Mücadele günlerinden daha ağır şartlarda! Kendisi de  bir İttihatçı olan  Mustafa Kemal’in  Cumhuriyeti, bilerek ve tasarlanarak  aşındırılmıştır. Bunu bilenler var; lâkin şuurunda olan tek  güç Ülkücüler  ve MHP’dir. Cumhuriyeti koruyacak Atatürk düşüncesini ayakta tutacak zinde güçlerin lideri de mutlak olarak Devlet Bahçeli’dir. Bu yazının başlığını görenler, Bahçeliye atfettiğimiz değer için “Canım bu kadarı da fazla” diyebilirler! Aşağıda,  yayınlanacak bir eserde yer alacak olan önemli bir belge de takdim edeceğim; bu belge biliniyor ama çok kişi tarafından görülmemiştir. Onun için “Adam sende” diyenleri katiyyen ciddiye almıyorum ve Devlet Bahçeli’nin çok önemli bir görev ifa edeceği kanaatindeyim.

Geçen hafta Ankara’da Muhterem Bahçeli’ye birkaç defa  göründük; yazılarımızı dikkatle  okuğunu ve kıymet verdiğini de  biliyoruz. Zatı âlileri sandılar ki şu “Heyula adaylık” için görünüyoruz! Alâkası yok; küçük olan MHP’de vekil olsan da olmasan da ne olur Allahaşkına! Biz iki yıldan beri yazılarımızla siyasete müdahil olduk; ondan önceki hayatımız bellidir! Hayalimiz iktidar olması! Olmuyorsa sorsalardı kimsenin kullanmayacağı bir üslupla bunları arzedecektim! “Canım sizden başka bunları söyleyecek yok mu” diyebilirsiniz! Elbette yok; çünkü bizim yetiştiğimiz çevre “Âlimler” kanadıdır! Onlar ömür boyu akıl verirler! Bunlardan “Barajı aşmasın da aklı başına gelsin” diyenlerden tutunda Bahçeli’nin “Terk-i Dünya” etmesine dair temennilerde bulunanlar bile vardır! Bugünkü ortamda onlara kızmıyoruz, Allah’a havâle ediyoruz; çünkü yine de “Reyimiz MHP’ye” diyorlar! Ne yapalım katiyyen asabiyet zamanı değildir!

Şimdi ne yapabiliriz, bu işin Atatürk ile ne ilgisi var diye düşünebilirsiniz! I. Cihan Savaşı mutlak olarak Türklüğün  dünyaya kafa tutuşu idi! İttihat Terakki’yi  MHP gibi düşünebilirsiniz; lâkin dünya siyaset tarihinin bir numaralı teşkilâtıdır. Bolşevikler katiyyen İttihatçılar’ı aşamadılar! Mustafa Kemal ve Milli Mücâdele kadrosu da İttihatçı idi; yalnız “Trimvira” gibi  İmparatorluğun dağılmasından sonra  kendilerini yenileyemedikleri için  Tanrı başarıyı Mustafa Kemal’e nasib etti. Mustafa Kemal’in yanında mutlaka  yeni kadrolar vardı ve bunlar “İslâmcılar”dı, ihânet ettiler ve çember dışında  kaldılar. Mustafa Kemal’e biat etmeyen İttihatçılar da  çok trajik sonuçlarla telef oldular. Zamanla Mustafa Kemal’i en yakın silâh arkadaşları bile terkettiler; etrafı fikirsiz, idraksiz insanlarla doldu. İşte kendinden sonra CHP bu zihniyetteki insanlardan oluştu ve İsmet Paşa’nın dışında onu anlayan da olmadı! DP’de İttihatçı hareketin Atatürk kanadı ondan geliyordu! Fakat eyyamcı CHP ordunun kafasına girerek  onları ortadan kaldırdı.

Sakarya günlerinde İttihatçılar’la Mustafa Kemal arasında yoğun mücadeleler yaşandı. Kendisi de bir İttihatçı olan Karabekir Paşa birçok raporu ile Atatürk’ü yanılttı. İttihatçı Yahya Kaptan “Enverci” diye tutuklanarak Sivas’ta yargılandı ama mahkeme ona “Vatansever değilsin” diyemedi ve serbest bırakıldı, faili meçhule kurban gitti! Enver Paşa’nın kendinden bir yaş küçük amcası, Kut’ül Amare  kahramanı Halil  Paşa ( Gen. Halil Kut) Karabekir’in tahrikleri ile Hükümet tarafından sınır dışı edilmesine rağmen Trabzon’u gönlü ile terketti. Daha sonra gittiği Almanya’da bozgunculuk yapan ittihadçılar yerine  Mustafa Kemal ile çalışmanın doğru olduğunu söyleyerek İstanbul’a geldi. İşin ilginç yanı Enver’i de Anadolu’ya gelmemesi için o iknâ etmiştir. Bunlar tarihi bilgiler; şimdi Batum’dan Mustafa Kemal’e Enver Paşa’nın meşhur mektubundan alıntı yaparak bugüne uyarlayalım:

(Enver Paşa’dan Mustafa Kemal’e,  Batum, Eylül 1921.)

Yalnız, bir ricam var: Lüzumsuz vehim ve tecebbüre kapılmayı­nız. Sizden cidden sizi seven bir kardeş gibi rica ediyorum. Şimdi mevkîinize bakarak sizi iğvâ edenlere uyup memlekette bir şahsın veya yal­nız bir kısmının tahakkümüne doğru gitmeyiniz. Yoksa yine lüzumsuz tazyikler ve bunların neticesi feveranlar zuhur edebilir. Buna emin ol ki, bütün vatanını seven herkes, olan biten herşeye rağmen sizin muvaffakiyetinize çalışıyor. Çünkü senin muvaffakiyetin Anadolu’nun muvaffakiyeti demektir.

Fakat, eğer siz şimdiden kanunsuz hareketlere ve lüzumsuz şid­detlere giderseniz korkarım ki, hayırlı netice vermez. Millet, Sultan Hamid idaresi zamanındaki millet değildir. Artık tahakküm ve tecebbü­re çok dayanamaz. Bak, seni bütün arkadaşlarım namına temin ederim: Bizim hiçbir mevkide ve memuriyette gözümüz yoktur. Bana ge­lince, ben yalnız bir ideal takip edeceğim. O da İslâm’ı ezen Avrupa cana­varları ile pençeleşmek için Müslümanlar’ı harekete getirmek. Bunun için, benden çekinmeyin. Vehme düşerek, böylece düşmanlarımıza memlekette yeni bir mücadele çıkacak ümitlerini verdirmeyin. Lüzum­suz şiddeti bırakın. Bekir Sami Bey ve diğer arkadaşlarla gönderdiğiniz ha­berlerden, memlekete gelmemizi istemediğinizi anlıyorum. Eğer bunun Halil’e de şümûlü olduğunu bilseydim, memleketin hatırı için onun da veremden ölmesine katlanır, göndertmezdim…”.

Şimdi sen, ben başta olmak üzere, arkadaşların memlekete gel­memesini istiyorsun, değil mi? Sebep de güya bizim gelmemizle mem­lekette bir ikilik çıkacak diyorsun, öyle mi? Hâlbuki ben ve arkadaşlarım o kanaatteyiz ki, eğer biz memlekette bulunsaydık belki de bugün devam eden lüzumsuz tazyiklere hiç hacet kalmayacaktı. Çünkü herkes görecekti ki, biz tazyik edilenleri aleyhinize teşvik değil teskin edecek ve da­ha kolaylıkla birlikte yürüyecektik. Maamafih, şimdilik Moskova’da bulunarak, hariçten yine memlekete yardım etmekte devam ettiği­mizden, gelmiyoruz. Fakat bunu da itiraf etmemiz lâzım gelir ki, hiçbir sebeb-i kanunî olmayarak memleket haricine nefy şeklindeki arzunuza ilelebet tahammül bize hakikaten pek ağır ve sefilâne gelir. Maamafih vatan için buna da şimdilik katlanıyoruz. Binaenaleyh, hariçte kalma­nın maksad-ı umumîmiz olan başta Türkiye olmak üzere kurtarmağa çalıştığımız İslâm âlemi için faydasız ve belki de tehlikeli olduğunu hissettiğimiz anda memlekete geleceğiz. İşte bu kadar…

Şimdi yine kemâl-i hürmetle gözlerinden öper, Cenab-ı Hakk’tan senin için yücelikler ve İslâm ve vatana nâfi’ büyük büyük muvaffaki­yetler dilerim kardeşim efendim.

Kısa bir mektup daha:

Halil vesâireye yapılan haksız muameleler üzerine bir defa da­ha vaziyeti tavzîh ederim. Benim ve bütün arkadaşların fikir ve niyeti­ni anlatmak için Moskova’da sefiriniz Fuad Paşa kardaşımız vâsıtası ile bir mektup göndermiştim. Halbuki bugün Hâkimiyet-i Milliye gazete­nizde emrinizle intişâr eden makaleyi İstanbul gazetelerinden okudum.Şimdi muvaffakiyet belirince tabîi maksadınızı gösterdiniz. Be­ni ve arkadaşlarımı şahsî emellerinize engel sayıyorsunuz. Pekalâ! Fa­kat bunun için yalan söylemeye veya söyletmeye neden kendinizi mec­bur görüyorsunuz? Paşa Hazretleri, ben Bolşevikler’den şahsî bir menfaat temîne çalışsaydım, sizlerin Bolşevik olduğunuz zaman ben Bakü’de hakikati ve ne olduğumu âleme ilân ederek hattâ orada bazılarının mânâsız taarruzuna uğramayı da göze aldırmazdım. …Benim mütârekeden sonraki hayâtımı sanki biliyormuş gibi Hâkimiyet-i Milliye’ye yalan söyleti­yorsunuz. Sonra, benim Almanlar’ın veya başkalarının maksadına hiz­met etmediğimi ve etmeyeceğimi pekalâ bildiğiniz halde niye halkımı emelinize göre zehirletmek için yalan söyletiyorsunuz?Propagandacılarınız, eğer meselâ bizim Rusya’dan gelerek altı vilâyette büyük bir Ermenistan teşkîl edeceğimizi işâa gibi mantıksız yalanlarda bulunurlarsa, umduğunuz muvaffakiyet hâsıl olmaz. Fakat olsun…Bununla maateessüf Trablus’tan beri bildiğim ahlâk-ı şahsiyenizin bugün vardığınız mevkîde bile tebeddül edemediğini görüyo­rum ve benim yalnız iktidarınıza bakarak görmek istemediğim diğer noksanlarınızı artık göze sokacak surette belli ettiniz. Ben yine sükû­netle arkadaşlarla birlikte başta Türkiye olmak üzere İslâm’ın rehâsı için olan sa’yimizde ilerleyeceğiz.Bütün bu şahsî hırslarınıza rağmen Cenâb-ı Hakk’ın şimdiye ka­dar yâver olan tâliinizi yine vatanın selâmetine hâdim kılmasını dile­rim. Fakat sizi şahsî hırsınıza mağlûp olarak bu kadar küçülmüş gördü­ğümden dolayı teessüf ederim. Allah hepimizi doğruluktan ve iyilikten ayırmasın, hepimize bah­şetsin, âmin.

Sayın Bahçeli okuyan birisidir; lütfen düşünün, %15’in üzerindeki arkadaşlarımız nerededir? İşte onlar Miilli Mücadele ortamındaki tertemiz ittihatçılar gibidir. Kusurları olabilir, bugün sizin yanınızda olan bizler daha evvel birlikte değil miydik? Beraber ölüme gitmedik mi? Yıllarca simit ve çaya talim etmedik mi? Bu alışkanlığınız hâlâ devam ediyor! Tatiliniz yok, partiye geliyor o simit ve çay faslından sonra çalışmalara devam ediyorsunuz. Erken geldiğimiz partide üç kere sizi bu durumu gördük!  Yanınızda bulunan yeni kuşaklar eskileri tanımıyor; fakat onların tecrübe, bilgi ve deneyimlerine ihtiyaçları var! Böyle birliktelik oluşturulamadığı için parti içinde de dışında da idealist adamlar pasifize olmuştur. Onlara “Eski Ülkücüler” demek istemiyorum; çünkü ülkücüler daima yenidir. Yukarıdaki belgelerde görüldüğü gibi heder olan  fedailerdir. Bir kısmının ilgi gösterilmediği için zararlı bile olmaktadır. Fakat kusura bakmayınız ama hiçbirinde  yeni arkadaşlar gibi ikbal ve istikbal  duygusu yoktur. Kimse Genel Başkan olmak istemiyor, tam bir bağlılıkla  çalışmak istiyor!

Muhterem Bahçeli tıpkı BBP’liller gibi  dışarıdaki ülkücülere kuvvetli bir “Yuvaya Dön” çağrısı yapmalıdır. AKP ve Cemaat’de akıldanelik yapan, bazı hastalıkları bulaşanlara elbette söyleyecek bir şey yoktur. Ülkücü olan, imanı olan, inancı taptaze kalanlar gelsin! Bunlar bize yeter hatta artar bile! Üstelik talepsiz gelsin, şartsız buyursunlar ki onlara hakikatten idealist diyelim! Bizler de olmayan silahlarımızı kuşanıp gönülsüzleri bile partiye getirelim! Bu bir mecburiyet ve Tanrı görevidir. Genel Başkan böylece tarihteki yerini alabilir! Bu beyanlara alınıyorlarsa kovulmaya hazırız ama biz bir yere gitmez parti önünde yatar kalkarız. Hakikatten yanlış düşünüyor, durumdan vazife çıkarıyorsak affola! Ama camianın şefkate ihtiyacı var! Başka bir eksimiz yok! Hamdolsun her şeyimiz var!

Muhabbetle, büyük dâvânın büyük insanları; Sayın Bahçeli ve dâvâ arkadaşlarımız, saygı ile efendim.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetakcebet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort