DOLAR 32,3724 % 0.16
EURO 34,9785 % -0.32
STERLIN 40,9584 % 0.16
FRANG 35,8737 % 0.08
ALTIN 2.325,56 % 0,22
BITCOIN 2.277.631 0.436

ÜLKE HIZLA KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Yayınlanma Tarihi :
ÜLKE HIZLA KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş,Türkiye’nin  içeriden ve dışarıdan terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Ülkenin hızla kaosa sürüklendiğini söyleyen Yokuş, ”Bir yanda PKK diğer yanda IŞİD…  Etrafımız ateş çemberine dönüştürüldü. Sınırlarımız kontrolden çıktı” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, İzmir’de Konfederasyona bağlı sendikaların İzmir Şube Başkanları ve temsilcileriyle biraraya geldi.

 Konuşmasına Ankara Tren Garı’nda miting için toplanan vatandaşlarımızın katledildiği terör saldırısını kınayarak başlayan Yokuş “Sendika mensuplarının haklarını korumak ve geliştirmek için vardır. Sendika birinin hakkını, diğerine vermek için oluşturulmamıştır. Sendikacı ülkesinin değer yargılarıyla kavga etmez. Sendikacı emeğe sahip çıktığı gibi ülkesine de sahip çıkmalıdır. Sendikacı üyeleri için hak ve hukuk derken, yaşadığı toplumunda hak ve hukukunu savunmalıdır. Emeğe saygı ve alın terine değer böyle verilir.

Biz bu nedenle “emek kutsal, insan mukaddestir” diyoruz. Biz yola çıkarken “bizim ilkemiz önce ülkemiz” diyerek, ülkemizin huzurunu, birliğini ve dirliğini kendi haklarımızın önüne koyarak Türkiye’de huzur olmazsa hakta olmaz, Türkiye’de adalet olmazsa hakça paylaşımda olmaz, Türkiye’de hukukun üstünlüğü olmazsa özgürlükte olmaz diyoruz. Bu nedenle temel felsefemiz “Başka Türkiye yok, başka Türk Milleti yok” anlayışı içinde, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

 630xNxHaberRes_45105.jpg.pagespeed.ic.17lSt19hpV

”MEMUR ZAMLARI VERGİYLE GERİ ALINACAK”

Toplu sözleşme sürecine de değinen Yokuş, “Bilindiği üzere malum konfederasyon memurlarımız için,  2014 yılında seyyanen 123 TL zamma, 2015 yılı %3+3 zam ve olursa enflasyon farkına imza atmıştı. Memurlar 2014 ve 2015 yılının kayıplarının telafi edilmesini beklerken, 2016 yılı için %5+6 zam ve 2017 yılı için %3+4 zam ile enflasyon farkına imza atıldı. Yıllık kazancı 12 bin TL’ye kadar olanlardan %15 oranında Gelir Vergisi alınmaktadır.

Yıllık kazancı 12 bin TL’nin üzerine çıkanlardan ise %20 oranında gelir vergisi alınmaktadır. 2015 yılında memurlarımızın bir bölümü 4. (Nisan) aydan, bir bölümü ise 6. (Haziran) aydan itibaren %20’lik vergi dilimi kapsamına girmeleri nedeniyle aylık %5 vergi kaybına uğradı. 2016 yılı için imzalanan mutabakata göre memurlarımızın tamamı %15 vergi diliminden, %20’lik vergi dilimine girecek ve toplamda %11 olarak gösterilen zam, memurlara ve memur emeklilerine sadece %6 olarak yansıyacaktır. Ayrıca Hükümetin vergide yeniden değerlendirme oranları %10,1 artırması nedeniyle memurlarımız iki defa vergiye çarpılmış olacaklardır” açıklaması yaptı.

”TÜRKİYE’DE GELİR DAĞILIMI ADALETSİZLİĞİ HAD SAFADA”

Yokuş “Türkiye Avrupa ülkeleri içinde gelir dağılımı en bozuk ülke olarak birinci sırada yer alıyor. Dünya’da ise Şili ve Meksika’nın ardından 3. Sıradadır. Milli gelirden en çok pay alan %20’lik Nüfus ile en az pay alan %20’lik nüfus arasındaki gelir 2002 yılında 6,2 kat iken, 2014 yılında bu oran 8,1 kata yükselmiştir. Gelir adaletsizliğinde zengin ve fakir arasındaki makas daha da açılmıştır. Bugün ülke nüfusunun %30’u fakirdir. Ülkemizde aylık geliri 370 TL olan 6,5 milyon insanımız var. Yine TÜİK verilerine göre, aylık geliri 648 TL’den aşağı olan nüfusumuz ise 22 milyondur. Türkiye’de 2002 yılında dolar milyarderi sayısı 6 iken, 2013 yılında bu sayı 43’e yükselmiştir. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir artış yoktur” dedi.

”ÜLKENİN HER BİR KÖŞESİNDE “BİZDEN OLANLAR VE OLMAYANLAR” AYRIMCILIĞI YAPILIYOR”

“Çalışanları “bizden olanlar ve olmayanlar” diye ikiye böldüler. Siyasi ve keyfi yönetim anlayışıyla memurları sindirdiler. Liyakat, birikim ve tecrübeyi ayaklar altına aldılar. Kamuda ne kadar yandaşları varsa, liyakate bakmadan hepsini yönetici yaptılar. Memurları sendikalarına göre tasnife tabii tuttular” diyen Yokuş, ”Kamuda huzur kalmadı. Çalışma barışı bozuldu. Ülkemizde işsizliğin arttığı, resmi rakamlarda %10, gayri resmi rakamlarda ise %17 olduğu biliniyor. Genç işsiz oranımız ise %25’lerde…

Milyonlarca evladımız KPSS’ye girerek memur olmak için uğraşırken, aileleri dershanelere para öderken kamuda istisnai memur kadroları istismar edilerek, doldur – boşalt yöntemiyle 13 yılda 20 binin üzerinde  siyasilerin yakınları sınavsız memur yapıldı. Hükümet yetkilileri, devlete memur alımlarında da MİT’in devreye sokulduğunu, MİT soruşturmasından geçemeyenlerin memur yapılmadığını açık açık ifade etmektedirler. Bu durum göstermektedir ki; askeri vesayet dönemleri sona ermiş.

Ancak, bunun yerine siyasi vesayet dönemi başlamıştır. Eğer Cumhurbaşkanı’nın hayali gerçekleşirse, devlette memur kalmayacak. Güvencemize el konulacak. Çocuklarımız devlet memuru olamayacak. Taşeron şirketlere köle olacaklar” açıklaması yaptı.

”İKTİDAR, HUKUKU SİYASALLAŞTIRDI”

Yokuş, “Hukuk ayaklar altına alındı. Yolsuzluklar yasal düzenlemelerle kapatılıyor. Hukuk bağımsız olmaktan çıkmıştır. İktidar sahipleri, kendi üstünler hukukunu oluşturmuştur. 13 yılda TBMM, en çok hukukla ilgili düzenleme yapmış ve 150’nin üzerinde kanun değişikliği gerçekleştirilmiştir. Kısacası hukuk yaz boz tahtası olmuştur” dedi

”PARALEL BAHANE, KIYIM ŞAHANE

“Siyasi iktidar, yarattığı paralel canavarını bahane ederek, her türlü hukuksuzluğu yapıyor” diyen yokuş ”12 yıl birlikte ülkeyi yönetenler, orduya ve siyasi muhaliflerine birlikte kumpas kuranlar bugün birbirlerini boğazlıyorlar. Milletten de kendi yanlarında saf tutmalarını ve destek vermelerini istiyorlar. Ülkeyi 12 yıl boyu paralel paralel söğüşleyenler, ikinizde kirlisiniz ikinizde çamura battınız. 12 yıl boyu yaptığınız zulme ortaksınız” değerlendirmesi yaptı.

”MEMURLARIMIZIN %20’YE YAKINI İCRALIK OLMUŞTUR

Yokuş,”Ülkemizde işsizliğin arttığı, resmi rakamlarda %10, gayri resmi rakamlarda ise %17 olduğu biliniyor. Genç işsiz oranımız ise %25’lerde. Bütün bunların ötesinde, insanlarımızın büyük bir bölümü borçla yaşıyor. Borçlanmanın geldiği boyut malumunuz. Vatandaşlarımızın %66’sı borçla yaşıyor. Memurlarımızın %20’ye yakını icralık olmuştur. Her yıl ortalama 21 milyon insanımız mahkemelere ya suçlu, ya mağdur ya da şahit olarak gidiyor. Dolandırıcılık, hırsızlık artarak devam ediyor. Her yıl yüzlerce yeni mahkeme kuruluyor. Adliyelere binlerce memur alınıyor. Ancak yine de davalara yetişilemiyor” değerlendirmesi yaptı.

DEPRESYON İLACI KULLANANLARIN SAYISI 4 YILDA 3’E KATLANDI

Yokuş”Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2009 yılında Ruh ve Sinir hastalığı nedeniyle, hastaneye başvuranların sayısı 3.1 milyon kişi iken, bu sayı 2013 yılında 9.3 milyon kişiye ulaşmıştır. Yani 4 yılda 3’e katlanmıştır. Anti depresan ilaç tüketiminde de bu süreçte rekor sayıda artış olmuş, SGK verilerine göre 2007 yılında 12 milyon 878 bin kutu olan anti depresan ilaç tüketim miktarı 2012 yılında yani 5 yıl sonra 25 milyon 958 bine ulaşmıştır. Sağlık Bakanlığı verilerinde, ruh ve sinir hastalıkları sebebiyle hastaneye başvuran her 3 kişiden birinin genç olması geleceğimiz açısından oldukça endişe vericidir” dedi.

”CEZAEVLERİ DOLUP TAŞIYOR

 Yokuş, şunları söyledi: “Ülkemizdeki yanlış ekonomik ve sosyal politikalar neticesinde, yeni kurulan mahkemelerimizin sayısı her geçen gün artmakta, her yıl ortalama 21 milyon vatandaşımız ya mağdur, ya suçlu ya da şahit olarak mahkemelere gitmektedir. Bu durumun bir yansıması da, cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklu sayısının katlanarak artmasına vesile olmuştur. 2002 yılında 59 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısı 2015 yılı itibariyle 165 bine yükselmiştir. 13 yılda  %264 artış olmuştur. Bu süreçte çıkartılan kısmi aflarla, yaklaşık 100 bin mahkum zamanından önce tahliye edilmiştir.

”MUTLU DEĞİLİZ”

Yine, aralarında ülkemizin de bulunduğu, 13 ülkede 13 bin kişi ile yapılan tasarruf – tutum araştırması sonuçlarına göre, ülkemizdeki tüketicilerin %28’i rahat geçindiğini, %49’u kıt kanaat geçindiğini, %23’ü ise sıkıntı çektiğini  yani geçinemediğini ifade etmiştir. Bunun anlamı toplumun %72’si finansal olarak rahat değildir. Aynı araştırmada Türk Halkının %62’si emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda kalacağını ifade etmiştir. WIN/GALLUP şirketinin 65 ülkede 64 bin kişi ile yaptığı ankette, en mutlu ülke Fiji Cumhuriyeti çıkmıştır. En mutsuz ülke ise Irak. Ne yazık ki, ülkemiz bu ülkeler arasında 56. Sırada yer bulabildi. Bunun anlamı 65 ülke insanı içinde mutsuzlukta Irak birinci, Türkiye dokuzuncu sıradadır.”

”TÜRKİYE YOLSUZLUK ALGISINDA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU”

Uluslararası Şeffaflık Örgütü Türkiye’nin 2014 yılında “Yolsuzluk algısında” rekor puan kaybederek, 175 ülke içinde 2013 yılında 50 puan ile 53. Sıradayken, 2014 yılında 45 puanla 64. Sıraya düşerek bir yılda 11 basamak gerilemiştir. Tüm ülkeler içinde 2014 yılında yolsuzluk endeksinde en fazla puan kaybeden ülke Türkiye olmuştur. TÜSİAD’ın anketinden ise; Türkiye’de yolsuzluk var ve yolsuzluk algısı artma eğiliminde sonucu çıkmıştır. Bilindiği gibi Sayıştay, TBMM adına kamu kurumlarının bütçe harcamalarını denetleyen bir kurumdur. Son yıllarda ne yazık ki, bu kurumun denetleme raporları, hükümet tarafından yasalar çiğnenerek TBMM’ye getirilmiyor. TBMM’ye gelen son Sayıştay raporu ise, kamu kurumlarında yapılan büyük yolsuzluğu gözler önüne sermiştir. Sayıştay’ın 2014 yılına ait raporu devletin açıklanamayan, tahsil edilemeyen, mali tablolara yansıtılmayan toplam 48 milyar lirasının olduğunu ortaya koymuştur.”

ÜLKEMİZ KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Yokuş konuşmasının son bölümünde, “Türkiye’nin genel bir durumunu göz atacak olursak, içeriden ve dışarıdan terör saldırılarıyla karşı karşıyayız.  Bir yanda PKK diğer yanda IŞİD…  Etrafımız ateş çemberine dönüştürüldü. Sınırlarımız kontrolden çıktı, girenin çıkanın bilinmediği bir göçmenler ülkesi haline geldik. Bütün bunların yanında 2014 yılında felaketler peş peşe geldi.

Maden kazaları, inşaatlardaki ölümler, trafik kazaları, denizlerde boğulanlarla birlikte yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. Habur, OSLO ve Dolmabahçe’de bölücü PKK’ya tavizler verilmiştir. Yetmemiş şimdi de IŞİD belası musallat olmuştur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Bunlar (PKK) çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak değerlendirdi.

Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar” İtirafında bulunmuştur. 2015 yılı ülkemizin kader yıllarından birisidir. Çünkü 1 Kasım seçimleri ülkede olabilecek gelişmeler açısından bir dönüm noktası olabilir. Bu nedenle Türk memuruna ve Türk vatanseverlerine büyük sorumluluklar düşüyor. Ya Türkiye Cumhuriyeti mevcut kazanımlarıyla, ilkeleriyle ve demokrasisi ile devam edecek, ya da diktatörlüğe ve eyalet sistemine doğru yol alacak.

Bizim için elbette ki, ülkenin dirliği, birliği ve cumhuriyetimizin kazanımları her şeyin üstündedir. Büyük Atatürk ve onun emanetlerinden vazgeçmemiz asla mümkün değildir. Ne pahasına olursa olsun, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu yol ayrımına müsaade etmeyeceğiz.

Hem kendimiz, hem çocuklarımızın geleceği, hem de son Türk yurdu Anadolu’nun sonsuza kadar var olması için yılmadan mücadele edeceğiz. Buradan bütün sağ duyulu vatandaşlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve kamu çalışanlarımıza çağrıda bulunuyoruz; siyasi iktidarlarını sürdürebilmek adına her şeyi mübah gören bu iktidara 1 Kasım’da dur diyelim. Ülkemiz geleceğimiz adına demokratik hakkımızı kullanalım oylarımıza sahip çıkalım.”  dedi.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetper
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort