DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
STERLIN 40,9789 % -0.12
FRANG 35,6891 % -0.07
ALTIN 2.279,66 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845

ÜLKÜCÜ, ENTRİKA KURMAZ

Yayınlanma Tarihi :
ÜLKÜCÜ, ENTRİKA KURMAZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Başka varlıklar, başka emeller peşinde koşanlara uğurlar olsun” demekten başka sözümüz yoktur ” dedi

HaberRes_56989

ÖZTÜRK, Anayasa üzerindeki düzenlemelerin türlü sosyal sebeplerin bir sonucu olarak dikkate alınıp değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ” Yoksa, -sanıldığı veya gösterilmek istendiği gibi- birden bire, hiç gereği yokken ortaya atılmış bir durum değil, bilakis Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların bir zarureti olarak görülmelidir. Devletin bir ‘Beka sorunu’ile karşı karşıya geldiği böyle bir zamanda, olayı, özellikle siyasi bir ‘Evet-Hayır’tercihinde görmek fevkalade yanlış ve tehlikeli olur ” açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Herkesçe bilindiği gibi, uzun tartışmalardan sonra anayasamızda yapılması gerekli görülen değişiklikler halkın reyine takdim edilecektir. Ancak, meselenin daraltıla daraltıla bir ” EVET ” mi, ” HAYIR ” mı ?” ikilemine dönüştürüldüğü görülmektedir. Bir kere herşeyden evvel, bu değişikliğin bir hukuk meselesi olduğu açıktır. Devlet diye tanımlanan kurum ve kuruluşların yeniden tanzimiyle ilgilidir. “Yeniden Düzenleme” açısından bakıldığı takdirde, bu tür teşebbüslerin Türk devlet hayatında, imparatorluklardan Cumhuriyete ve cumhuriyetten sonra gerçekleştirilen “inkılap” ve “ihtilal” hareketlerine bağlı olarak  meydana çıktığı da bir hakikattir.

Bütün bu düzenlemeler, başka bir ifadeyle “Tanzimler” de gösterir ki, sosyal oluşumlar da, bir “sebep-sonuç” ilişkileri içerisinde meydana gelmektedir. Öyleyse, bugün, sözkonusu edilen Anayasa üzerindeki düzenlemeler   de türlü sosyal sebeplerin bir sonucu olarak dikkate alınıp değerlendirilmelidir. Yoksa, -sanıldığı veya gösterilmek istendiği gibi- birden bire, hiç gereği yokken ortaya atılmış bir durum değil, bilakis Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların bir zarureti olarak görülmelidir ” açıklaması yaptı.

Öztürk, ” Muhakkak ki, demokratik bir hukuk devletinde, her vatandaşın tercihi bir haktır ve aynı derecede önemlidir. Ancak bu tercih, şahıslara indirgenerek, hatta özellikle kişiselleştirilerek yapılmamalıdır. Çünkü devlet kişilerle değil, kanun ve kurumlarıyla bakidir. Üstelik devletin bir “Beka sorunu” ile karşı karşıya geldiği böyle bir zamanda, olayı, özellikle siyasi bir “Evet-Hayır” tercihinde görmek fevkalade yanlış ve tehlikeli olur.

Ülke insanlarını, yöntem değiştirerek, bir “Evetciler “, bir “Hayırcılar” gibi yeni adlandırmalarla kutuplarda toplamak, bu işten medet uman kötü niyetli projelerin dışında, herkes için zararlıdır.

“Söz konusu vatansa diğerleri teferruattır” ifadesini siyasi bir slogan olarak görmek yerine, günümüz için, uyulması gereken bir hüküm olarak kabul etmek gerekir ” dedi.

Öztürk, şunları söyledi: ” Unutmayalım ki, Mustafa Kemal ve arkadaşları, memleketin kurtuluşuna bir “Çare” için Samsuna çıkmış; ülkenin içinde bulunduğu halin sorgu sualinde vakit kaybetmeden, işgal kuvvetleri karşısında, -bırakın savaşmayı- “Ölmeyi emrediyorum” demişti.

 “TÜRKLÜK ALEYHTARI MİHRAKLAR TARAFINDAN PROJELENDİRİLMİŞ OLAN BU OPERASYONLAR, HER TÜRLÜ VAKAYI BİR FIRSAT, BİR VESİLE SAYARAK DEVAM ETMEKTEDİR” 

Meselenin daha vahim, hatta en vahim tarafı ise Milliyetçi  Hareket Partisi üzerinde  gerçekleştirilmek istenen operasyonlardır. Türklük aleyhtarı mihraklar tarafından projelendirilmiş olan bu operasyonlar, her türlü vakayı bir fırsat, bir vesile sayarak devam etmektedir.

Bir tarafta MHP ve daha ziyade, bu hareketin lideri sayın Dr. Devlet Bahçeli, diğer tarafta “Muhalifler” olarak adlandırılan ve yönlendirilen bir topluluk var. “Muhalifler” olarak adlandırılan, zaman zaman da “Eski ülkücüler” sözü ile etiketlendirilen bu “fikr-i sabit oluşum” nerdeyse, tabii afetler cinsinden her hangi bir olayı bile partimizin bir kusurundan meydana geldiğini iddia edecek kadar bir akıl  durgunluğu , bir zihin  yoğunluğu yaşamaktadır.

Türk Milliyetçiliği’ne ömründe bir saat bile  hizmet etmiş,  yükselmesinde  pay sahibi olmuş her Türk vatandışının emeği  inkar  edilemeyecek kadar büyük ve kutsaldır. Türk Milliyetçiliğine inanmış insanlar, güçleri, imkanları ve konumları itibariyle bu ulvi davanın inşasında rol sahibi olmuşlardır.

Bu uzun yürüyüşte, tabii ki herkes ömrü, gücü ve nefesi yettiği ölçüde koşacaktır. Bu da bir kusur değildir. Kusur, direnci olup koşanların ayağına çelme takmak, oyalamak, hatta engellemeye “kalkışmak” tır. Halbuki, her ülkücü bu davanın bir bayrak yarışı olduğunu bilir.  Enerjisi  nisbetinde hedefe koşar, enerjisi yüksek olana bayrağı gönül rahatlığı ile devreder. Bu yürüyüşün önde gideni arkada kalanı, yaşlısı genci olmadığı gibi, “Eski” ve “Yeni” olanı da yoktur.

Beşeri bilimlerin hemen hepsi insanı “zaaf” ve “korku” ları ile birlikte değerlendirmek gerektiğini ileri sürer. Bu, bir bakımdan doğrudur. Eğer, bu korku ve zaaflar, üstesinden gelinemeyecek bir “ihtiras” a, bir “öfke” ye dönüşür ve ideal olan “Ülkü” nün üstüne çıkarsa, o zaman bu, “kıskançlık” ve ardından bir “intikam” duygusuna kavuşur. Bu safhadan sonra  “Ülkü” elini eteğini toplar aradan çekilir, tabir yerinde ise  bir “kör döğüşü”  başlar. Halbuki, devlet yönetiminde birincil güç “akıl” dır, “bilgi” dir. O nedenle, muhalefetimiz hissi değil, akli olmalıdır. Nefis değil, maşeri vicdanla,  “adalet” le olmalıdır .

“Türk Milliyetçiliğini Yaşatmak” ve “Türk Milliyetçiliğinden Yaşamak” bilindiği gibi, iki ayrı anlayış, iki ayrı değerdir. Türk Milliyetçiliğinden yaşamaya kalkışmak bir başka ifadeyle ondan geçinmektir ki bu, hiç de yüksek bir değer sayılmaz. Diğeri, Türk Milliyetçiliğini yaşatmak ise  fedakarlıktır. Hayattan fedakarlık, evlad ü ıyalden fedak‰rlık, makamdan, mevkiden, kısaca dünyevi olan konfordan fedakärlıktır.

“Muhalifler” in iddia ve itirazlarının ne kadarı kendileriyle; kendi ihtiras ve ikballeriyle ilgili, ne kadarı da Türk Milliyetçiliğinin yükselişi ile ilgilidir.? Bu sorunun doğru cevabını öncelikle, kendilerine, kendi vicdanlarında vermelidirler.

Bilindiği gibi, Ülkücü Hareket’te, her ülkücüye, şartların gereğine uygun görevler verilmiştir. Bu vesile ile edinilmiş mansıplar elbetteki kıymetlidir. Çünkü hayatın her basamağında Bu mansıplar  bir duruşun, bir düşünüşün  ve bir davranışın da rehberi,  hatta   “ayar” ı olmuştur. Ancak, zaman sonra rehberini kaybeder veya değişir ve bu ayardan uzaklaşılırsa, ortaya konulan “söylem” ve “eylem” ler de tabii olarak ayarsız kalır. Başka bir ifadeyle, kafanın ve kalbin ayarı bozulmuş olur. Anadolu’da okur yazar olmayan bir vatandaş bile bu tip adamı hemen görür ve “Ayarsız adam” sözüyle tanımlar.

 “TARİH, ÜLKÜCÜLERİ ZAMANIN ÖRSÜNDE DÖVEREK BİÇİMLENDİRMİŞ; DİN KARDEŞİ, CAN KARDEŞİ KAN KARDEŞİ, ŞAN KARDEŞİ YAPMIŞTIR” 

İşte bu ayar değişikliğindendir ki, evvelce edinmiş oldukları mansıpların önüne hep “ESKİ” sözü konularak takdim edilmektedirler. Hiç kimsenin sormasına gerek kalmadan bu malum  arkadaşlarımızın  “Biz ESKİ ülkücüysek, şimdi neyiz? ” Yeni ” olan tarafımız nedir? Bu fotoğrafı hangi sözle etiketlemek gerekir?” Gibi benzer sorularla kendilerini muhakeme etmeleri gerektiği kanaatindeyiz.

Şunu herkes kafasına koymalıdır ki bir ÜLKÜCÜ ölünceye kadar eskimez, erimez ve çürümez bir değerdir, bir pırlantadır. Eğer, bu gün, bir eski sıfatıyla tanımlanıyorlar ve bunu da övünülecek bir nitelikten sayıyorlarsa, bunun bir adım sonrası “ÇÜRÜMÜŞLÜK” olur.

Her ülkücü, Türk Milliyetçiliğindeki sadakati ve hizmetince büyüktür, Fakat “Ben Ülkücü” yüm diyen, beslendiği ve yükseldiği davanın üstünde, kendisini bir kıymet, bir değer görme gafletine düşmemelidir. Bundan daha büyük bir gaflet var ki, o da, ülkücülüklerini eskitenlerin ahlaklarını da eskitmiş görünmeleridir.

Şöyle ki, bir ülkücünün her şeyden önce, ve en evvel sahip olması gereken temel değerlerin başında İslam ahlakı ile ahlaklanmaktır. Aksi halde, “İ’la-yı kelimet-Ullah ve nizam-ı alem” diye bir iddiası olamaz.

Tarih, Ülkücüleri zamanın örsünde döverek biçimlendirmiş; din kardeşi, can kardeşi kan kardeşi, şan kardeşi yapmıştır. Bütün mahremiyetlerini, kendilerinden sonraya kalan ülkücüye, gözlerini kırpmadan, emanet edebilecek bir ahlaka sahip kılmıştır. Bir ülkücünün, değil bir ülkücüye, herhangi bir insana dahi kötü bir söz söylemek gibi bir hakkı, bir selahiyyeti de yoktur. Çünkü ülkücü yedisinden yetmişine, geleniyle gideniyle, ölüsüyle dirisiyle Türk milletinin hadimi olmak iddiasındadır.

Hakikat bu iken, bir ülkücünün bir ülkücüye hakaret amiz sözler sarfetmesi veya sarfedenlere ses çıkarılmaması hatta teşfik edilmesi hangi tür bir ülkücülükle, ülkücü anlayışla izah edilebilir. Böyle bir tutumla  nasıl bir “Güçlü iktidar” dan umut edilebilir.

Öyle görülüyor ki bu yapı, tek bir gün ve tek bir gece olsun memleketin içine düştüğü çıkmazlardan kurtuluşunu kendisine dert edinmek yerine, şahsi emellerinin tahakkuku için gece gündüz  entrikalar kurmakla meşgul olmaktadır.

Bütün bunlardan başka gözardı edilen bir başka gerçekliğe de deyinmek isterim ki, “O gerçekliğin bu gün yaşanan karmaşayla  ilgisiz veya ilişkisiz ollduğunu düşünmek iyi niyetin ötesinde fevkalade bir safdillik olur ,hatta büyük bir gaflet sayılır.

Şöyle ki, devletin bütün imkanlarına sahip bir iktidarı zaafa düşürebilecek ve ” Darbe ” yapmaya bile kalkışacak bir irade, bi güç, Türkiye’de zinde bir Ülkücü hareket’i gözardı etmiyeceği, hedef dışında tutmayacağı gün gibi açık ve aşikardır. Başaramayışındaki en büyük engel de Ülkücü Hareket’in başındaki Liderdir. Dr. Devlet Bahçeli’dir. Her ülkücü bunun farkındadır ve liderinin de yanındadır.

Ancak şahidi olduğumuz ve yaşadığımız olayların en hazin, en ürkütücü bir başka yüzü daha var:

Bir zaman ” Ocak Başkanlığı ” görevini üslenmiş olup ve bu gün ” Ülkü Ocakları Eski Başkanları ” ibaresiyle takdim edilen arkadaşların davranışlarıdır. ” Türkiyenin meseleleri ” ve hususiyle Ülkücü Hareket’in başında oynanan oyunlar karşısındaki duruşlarıdır.

Nasıl ki Her Türk anasından asker doğar ve asker olarak ölürse; her ülkücü de, aldıkları Ocak terbiyesinin gereği, yedisinde de ülkücüdür, yetmişinde de, Ve ölünceye kadar da davasının sahibi, ülküsünün eridir.

Ocağımızın terbiyesi olarak biliriz ki, ” Ocak başkanlığı ne ihtiyaç duyuldukça kullanılan bir eşya, ne de küçük işler için taşınan bir kartvizittir.

Söz konusu bu “Eski Başkan” larımız, aldıkları Ocak terbiyesi’nin bir gerekliliği olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin yanında olmak ve yükselişine omuz vermek yerine, oyunun bir parçası olmalarını acaba taşımakla övündükleri ünvanla nasıl barışık kılabilirler Şayet, bu mansıbı Ülkücü hareketin karşısında ayrı bir güç, bir cephe oluşumunda kullanmak gaflet ve gayretinde iseler, kendilerinden evvel, bu tür gaflete düşmüş olanlara, bir kere daha salim bir akılla bakmalarını öneririz.

Çünkü bir şairin ifadesiyle biz:

“Bağ-ı dehrin hem haza,nın hem baharın görmüşüz.

Biz neşatın da gamın da rüzgarın görmüşüz.”

 “YEGANE VARLIĞIMIZ ” TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ ” DAVASIDIR” 

Biliyoruz ki, Ülkücü Hareketi yolundan alıkoymak, engellemek isteyen kafalar hiçbir zaman eksik olmayacaktır. Bu kafalar oyun kurmaktan, entrika üretmekten yorulmayacaktır. Fakat Ülkücü hareket her türlü oyuna, her türlü entrikaya rağmen, bir gün evvelinden daha güçlü, daha temkinli, daha emin adımlarla Dr. Devlet Bahçeli’nin ardından yürüyüşüne ve yükselişine  devam edecektir.

Şurası unutulmamalıdır ki Ülkücü Hareket anonim şirketlerin kuruluş ilkeleri üzerine kurulmamıştır. Tarih bunun en büyük şahitidir.

Yegane varlığımız “Türk milliyetçiliği” davasıdır. Ülkücü Hareket’in iktidarıdır. “Başka varlıklar, başka emeller peşinde koşanlara uğurlar olsun” demekten başka sözümüz yoktur.

Yine, şurası unutulmamalıdır ki, bu davanın inşasında ve imarında, dar ağacına çıkmaya yaşı tutmayanların canı, kabirlerinde gözyaşı döken anaların yası, babaların sabrı ve metaneti vardır.

Bir kere daha hatırlatırım ki, Ülkücü Hareket bu iman, bu idrakle her zamanki gibi, liderinin emrinde her türlü göreve  hazırdır.

 

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetakcebet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort