DOLAR 32,4071 % 0.22
EURO 35,1035 % -0.05
STERLIN 41,0772 % 0.41
FRANG 35,9436 % 0.24
ALTIN 2.326,45 % 0,26
BITCOIN 2.297.196 -0.385

Kemalist bir parti mi kuruyorsunuz?

Yayınlanma Tarihi :
Kemalist bir parti mi kuruyorsunuz?

Kenan EROĞLU

 

Odgurmuş: Son günlerde sizi çok  çok heyecanlı görüyorum. Önemli bir karar arifesindesiniz gibi davranıyorsunuz.

Üstad: Evet çok heyecanlıyım. Yerimde duramıyorum. Şu kadar seneden beri siyaseti takip ediyorum, bu kadar beni heyecanlandıran başka bir olay vukua gelmedi. Biliyorsun ben çok tecrübeli bir siyaset düşünürüyüm.

Odgurmuş: Ulusalcu ve de laik Üstad’ım. Nedir bu sizi bir çocuk gibi heyecanlandıran? Öğrenebilir miyim?

Üstad: Türkiye adeta yeniden fabrika ayarlarına dönüyor. Başbuğ Atatürk yeniden doğuyor sanki. Ben nasıl heyecanlanmam.

Odgurmuş: Üstadım bilmece gibi konuşuyorsunuz.

Üstad: Çok heyecanlıyım kendimi tutamıyorum. Hak, hukuk, adalet ve kardeşlik kavramlarına güvenerek yarınlarımızı dizayn ediyoruz. Bak bir zamanlar Demirel vardı; O “vatandaşını azarlamadı, kovmadı, halkı ile hep iç içe oldu. 2000 koruma ile gezmedi. Çünkü kendisi de halktı. Köyden gelen insandı. Köyü de biliyordu köylüyü de” Diyerek Böyyüüük  Türkiyenin mimarı Demirel’i örnek alıyoruz.

Odgurmuş: Ne Demirel’i Üstadım, siz Süleyman Demirel’in izinden mi gidiyorsunuz. Pek anlamadım.

Üstad: Sen beni anlamadın, zaeın de anlamazsın. O bir halk adamıydı, köyden gelmişti.

Ben….Hayatı boyunca medeni ölçüler içerisinde kalmak üzere, kimseye eyvallah etmeyen, riya nedir bilmeyen, istikbali için kimseye eğilip bükülmeyen, tek kaygısı vatan ve cumhuriyet kazanımları olan bir birey olarak, tabi ki öyle bir liderin yani ablamın yanındayım ve yeni oluşumunu destekliyorum….

Her seçmenimize, her bireyimize ulaşıp dokunacağız. Tek tek ülkenin durumunu anlatıp izah edeceğiz. Tepeden bakmak yoktur, kişinin seviyesine ulaşıp oradan ilişki kuracağız. Büyük devlet adamı, büyük politikacı Demirel’den, örnek alıp yolumuza devam edeceğiz. Politikada hafızamız güçlü olacak, mümkünse seçmene ismiyle hitap edeceğiz. Sahip olduğunuz kişisel etiketleri arkasına sığınmayacağız, davranışlarımızla zaten o etiketler sana dönmüş olacaktır.

Odgurmuş: Siz baya hazırlanmışsınız. Hep bu günleri bekliyor gibi bir tavrınız var sanki.

Üstad: Evet hep bu günler için hazırlandım. İlk defa ideallerimi tahakkuk ettirecek bir liderle karşılaştım. Bak; Halkın karşısına sokak kabadayısı edasıyla çıkarsan, o davaya zararlı olur. MHP bu imajı uzun süre silemedi, halâ izlerini taşıyor. Biiizzz öyle yapmayacağız…

Politika yaparken, eğer bir partiyi temsilen halkın önüne çıkıyorsan, o partiye faydalı olabilmen için bilgili, saygılı ve medeniyet portresi çizmen gerekir.

Odgurmuş: Bu saydıklarınız medeni olmanın ölçüleri midir ki?

Üstad: Medeni olmak, bir yaşam biçimidir,bir karakterdir.Örneğin insanlara tepeden bakmamak gibi..Sana isminle hitap eden birine yine ismiyle cevap vermek gibi, medenilik ölçütlerinden biridir.

Okumadın mı? Basının çok değerli ve çağdaş yazarlarını takip etmiyor musun? Yazgülü Aldoğan Posta gazetesinde 11 madde ile ablamızı nasılda övüyor görmelisin.

Korksan’da, korkudan konuşacağı salonlarında engellesen de, bizim parti giderse, felaket olur desende;
Artık kandıracağınız halk kalmadı. Millet uyandı, ekonomi berbat, milli eğitimde düzen kurulamadı berbat durumda. Dış politika diye bir şey yok zaten, adalet hak getire, yargı bağımsızlığı bitmiş, vatandaşın birbirilerine güveni kalmamış, beyin göçü, sermaye kaçmaya başlamış, demokrasi mumla aranıyor.
Halkın önüne yeni bir lider çıkmış, devasa bir sel misali akıp geliyor, sizlerde bunu engellemeye kalkıyorsunuz, bu kadar mı sağduyunuzu kaybettiniz, bu halk demokratik yoldan istediğini yapar, artık mızrak çuvala sığmıyor.
Artık “Atatürk’ün ilkelerindeki Türkiye’ye geri dönüyoruz”..

Atatürk ruhuyla ve ilkeleriyle, Ablamızın liderliğindeki yeni partimiz, gümbür gümbür geliyor.!

Odgurmuş: Ama üstadım Yazgülü Aldoğan tıpkı Ahmet Hakan gibi durup dururken sizi ve liderinizi neden övme ihtiyacı duymuş ki anlamadım. Burada bir bit yeniği olmasın.

Üstad: Yazgülü Aldoğan’da, Ahmet Hakan’da, Ruhat Mengi de ülkemizin ve basınımızın en önemli ulusalcı ve de laik temsilcilerindendir. Kendileri çağdaş ölçüler içerisinde hareket eden laik kimselerdir. Ben onların görüşlerine itibar ederim. Ama bu güne kadar neden bizi övücü bir şey yazmadı da şimdi övüyor diyecek olursan, şimdi Ablamızın bu kasırga gibi esen rüzgârından etkilenmiş olabilir. Ablamızdan etkilenmemek elde mi ki canım. Bir gün gelecek önce Türkiye etkilenecek ardından da tüm dünya etkilenecek. Göreceksin sen.

Odgurmuş: Yazgülü Aldoğan’ın yanı sıra bak Cumhuriyet gazetesinin Marksist yazarı da sizi övmüş.

Üstad: Evet gördüm, okudum ve gözlerim yaşardı, Cumhuriyet gazetesinden “Ataol Behramoğlu” bak liderimizi nasıl da övüyor.

           “Sahnede pırıl pırıl, apaydınlık bir kadın konuşuyor… 

Samimi, bilgili, açık sözlü, zarif. Slogandan uzak, cesur, esprili Zaman zaman izleyiciler arasında tanıdığı birine seslenerek, diyaloglar kurarak, (kimileri ayakta ya da komşu salonlarda) 1500 kişi olduğu tahmin edilen bir izleyici topluluğu karşısında, gösterişten uzak, alçakgönüllü, fakat gerçek bir yıldız gibi parlıyor…” 

“Fakat şimdi sizin için büyük bir güvenle bunları yazıyorum…
Devlet yönetiminde önemli görev üstlendiğiniz bir dönemin payınıza düşen sorumluluğunu üstlenmedeki açık yürekliliğiniz de bunda etken olmuştur. Solda bir arkadaşınız olarak karşılaşacağınız bütün güçlüklerde yanınızda olmakta tereddüt etmeyeceğim.  Yurdumuza olan ortak sevgimiz, saygılarım ve alkışlarımla.”

Duydun değil mi Behramoğlu’nun tespitlerini..Ne kadar müthiş. Ben bu kadar seneden beri politika ile ilgileniyorum, bunun gibi tespitler yapamam. Bunlar benim dahi aklıma gelmezdi. Elin adamı bak nelere dikkat ediyor. Görüyorsun değil mi elimizin altındaki değerin kıymetini bilmeliyiz. Ben ablamızın bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Bu ne sevgi aaah diye şarkı söyleyeceğim geliyor.

Odgurmuş: Çok şaşırdım. Düşman tarafından övülmek ve takdir edilmek iyi bir durum olmasa gerek. Bunu dikkate almalısınız. Bu konuyu düşünmelisiniz. Mansur Yavaş da Belediye başkanı adayı olduğunda Uğur Dündar keferesi desteklemişti de bir işe yaramamıştı hatta Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu da belli başlı solcular desteklemişti o da işe yaramamıştı ve hatta Necmettin Erbakan’ı da yine Uğur Dündar televizyona çıkartıp programlar yaptırmıştı o da bir işe yaramamıştı. Solun desteğini alırsak başarılı oluruz gibi bir yanılgıya düşmemek lazımdır. Solun desteğini alırken mütedeyyin insanların desteklerini kaybedilir,  farkında değilsiniz.

Üstad: Bırak şimdi sen bunları. Sen benim görüşlerime bak. Politika adamıysan, vatandaşın, parti tabelanla beraber gönlünde olmalıdır. Ancak o zaman isim ömrün uzun olur.!

Politikada makamın vatandaşın önlüdür, dertleridir. Siyaset, masa başında oturup, elde ettiğin kartvizitlerle yapılmaz Türkiye hep birlikte ”OH” diyerek, tamam bu dediler, istediğimiz parti bu dediler.

Musavat Dervişoğlu başkanım bak neler söylüyor:

“”Alkışlanacak onca güzellik varken teferruatlar üzerinden eleştiri geliştirme alışkanlığını hoş görüyor ama asla yerinde bulmuyorum.
Şayet bizim konuşma ve yazıp çizme hakkımız vardır diyorsak, önder ve sözcü olarak kabul ettiklerimizin siyasi hamle yapma hakkı ve yetkisine de saygıgöstermeyiöğrenmeliyiz. Kusura bakmayın ama attıkları her adımı ayrı ayrı bizlere danışacak değiller””

“Bıldırcının beyliği ekin biçilene kadardır. Biz tarla sahibi olarak geri döndük. Ekinimizi biçmeye başladık.
Bıldırcınlara selam söyleyin, beylikleri bitiyor artık”

Odgurmuş: Üstadım, iyi hazırlanmış gibi görünüyorsunuz, fakat benim gördüğüm kadarıyla sanki her kafadan bir ses geliyormuş gibi,  önüne gelen beyanat veriyor. Biri diyor ki kurucular şunlar, diğeri diyor ki bunlar korsan liste, kurucular daha açıklanmadı. Biri diyor ki tüzükte şunlar şunlar var, diğeri bir açıklama yapıyor, tüzük daha yayınlanmadı, o yayın da korsan bir yayın diyor. Bu durum biraz karışıklığa sebep oluyor.

Ayrıca bildiğim kadarıyla sizin ekonomi tahsiliniz olmamasına rağmen ekonomik konularda da beyanatlar veriyorsunuz. Bu bir çelişki değil mi?

Üstad: Himmm evet böyle bir karışıklık var. Tabi önemli bir hareket başlattığımız için pek çok hileyle yönlendirme yapılıyor, gri propagandanın tesiri sahasına da giriyoruz.           

Odgurmuş: Esas ATATÜRK ruhuna ihtiyacımızın olacağı günler.! Kurtuluş savaşı günleri kadar, milli birliğe ihtiyacımız var.! Gibi sözler ediyorsunuz. Siz Kemalist bir parti mi kuruyorsunuz, yoksa merkez partisi mi kuruyorsunuz pek anlaşılmıyor. Sanki CHP nin dolduramadığı boşluğu dolduracakmış gibi beyanatlar veriyorsunuz.

 Üstad: son 15 yıldır olanlara şöyle bir bak….
Uyan artık milletim, fetö belası daha da güçlenerek, kendi askerine kumpas kurdu. Yargı, emniyet, asker bunların devrinde, darbe denemesi yaparak kendi meclisini bombaladı, yine bu ortamda bütün dünya devletleri ile kanlı bıçaklı olduk, milli eğitimde bir türlü başarılı olamadık, andımız okullarda yasaklandı yine, bu zamanlarda pkk’lı teröristleri haburda karşılayıp mahkeme kurduk, güneydoğuda teröristler hendek kazarak açık isyan başlattılar, şehitler vererek bastırıldı. Ve son olarak da ABD gözümüzün içine baka baka 70 yıl Barzanileri kullanarak orta doğuda Kürt devletinin ilk adımını attılar, tere yağdan kıl çeker gibi Kerkük olayında Türkiye’yi devre dışı bıraktılar. Bunlar olurken de Türkiye’de muhalefetin beceriksizliği yüzünden, kendilerini alternatifsiz gösterdiler, olan halka ve devletimize yazık oldu.
Artık uyanın milletim. Kararını ver, yeni partimiz hazır….

Odgurmuş: Üstadım neler diyorsunuz ki, bu millet uyuyor mu da siz uyan diye tempo tutturuyorsunuz. Türk milleti başka bir siyasi yapıyı destekleyince uyuyor oluyor da sizi destekleyince mi uyanmış oluyor. Bu nasıl mantıktır. Aslında sizin yanlışınız bu. Türk milletini uyuyor sanıyor ve onu uyandırma görevini de kendiniz üslenmiş kabul ediyorsunuz. Bu sakat bir düşüncedir. Türk milleti sizi desteklese de desteklemese de yine aynı Türk Milletidir. Lütfen halkımızı geri ve aşağı görmekten vazgeçiniz.

 

Üstad: İktidar muhalefetle kavga ediyor, iktidar kendi içinde kavgalı,(fetö nedeniyle)iktidarımız harici devletlerle çekişme halinde, onlara laf yetiştiriyor, uçan kuşa saldırıyor beni istemiyorsunuz diye.
Vatandaş barış istiyor, huzur istiyor…
Bu zamana kadar gençler birbiriyle kavga ettirildiler, mezhepler kavga ettiler, partiler birbiriyle yarışmak yerine küfürlü kavga ettiler.. Millet yetti artık diyor. Kardeşlik için, barış için nezaket için, özlenen Milliyetçi ve böyük Türkiyeyi inşa etmek için Meral ablamız geliyorrrr.

Bak Odgurmuş’um Kartlar yeniden dağıtılacak, gerçek kabiliyetler ortaya çıkacak. Şaşkın şaşkın bakıp durma.

Odgurmuş: Ne diyelim siz ata binmiş yola koyulmuşsunuz, sizin için hayırlı olur inşallah.

 

 

……………………………………….

Not: Üstad’ın söyledikleri sözlerin tamamı çeşitli kişilerin sosyal medyada yayınlanan sözlerinden alınmıştır.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetpercasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort