
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran’ın uçağı gece saatlerinde Atatürk Havalimanı’na indi. Saran, havalimanında Fenerbahçeli taraftarlar tarafından sloganlarla karşılandı. Saran, savcıya ifade vermek için adliyeye geldi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve iş insanı Sadettin Saran, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
Habere göre, Saran’ın şu anda yurt dışında bulunduğu ve transfer görüşmeleri nedeniyle orada olduğu belirtildi. Savcılık, Saran’ın Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifadesini vermesini istedi. Ayrıca, Saran’ın evinde polis ekipleri tarafından arama yapıldığı öğrenildi. Arama sırasında yasadışı herhangi bir bulguya rastlanmadığı yönünde iddialar da gündeme geldi.
Soruşturma, eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’un da tutuklandığı dosya kapsamında genişliyor. Saran hakkında yöneltilen suçlamalar arasında uyuşturucu ve uyarıcı maddenin imali ve ticareti ile uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırmak yer alıyor.
Sadettin Saran’ın avukatı ve yakın çevresi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, başkanın ilk uçuşla Türkiye’ye döneceğini ve hiçbir şeyden çekinmediğini belirtti. Saran’ın kendisi de “Yarın sabah Türkiye’ye döneceğim ve hiçbir şeyden çekinmiyorum” şeklinde açıklama yaptı.
Gelişmeler, Türk futbol camiasında ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, rutin bir süreç olduğu ve Saran’a tam destek verildiği ifade edildi. Soruşturmanın seyri merakla bekleniyor.
#YanındayızSaadettinBaşkan: Fenerbahçe Taraftarları Havaalanında Başkan Sadettin Saran’ı Alkışlarla Karşıladı
İstanbul Havalimanı, bugün duygusal anlara sahne oldu. Uyuşturucu soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan ve evinde arama yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran, yurt dışından dönüşünde taraftarları tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.
Saran’ı karşılamak için havalimanına akın eden binlerce Fenerbahçe taraftarı, “Yanındayız Başkan!”, “Adalet istiyoruz!” ve “Sadettin Saran yalnız değildir!” sloganları attı. Saran, uçaktan iner inmez taraftarların tezahüratları ve alkışları arasında gözyaşlarını tutamadı. Taraftarlar, ellerinde Türk bayrakları ve Fenerbahçe atkılarıyla koridoru doldururken, bazıları “Kumpaslara karşı omuz omuza” pankartları açtı.
Sadettin Saran, havalimanında kısa bir açıklama yaparak duygularını paylaştı: “Bu kadar sevgi ve destek karşısında kelimeler yetersiz kalıyor. Ben hiçbir şeyden kaçmıyorum, her zaman dimdik durdum ve duracağım. Bu bir kumpas, ama Fenerbahçe camiası olarak hep birlikte aşacağız. Teşekkür ederim, yanımda olduğunuz için!”
Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan resmi açıklamada da Saran’a tam destek verildiği belirtilerek, “Başkanımız tüm hukuki süreçleri takip edecek ve adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz” denildi.
Olay, sosyal medyada #YanındayızSaadettinBaşkan etiketiyle hızla yayıldı. Binlerce paylaşımda “Adalet eşit uygulanır” vurgusu yapıldı. Saran’ın dönüşü, Fenerbahçe taraftarları arasında büyük bir dayanışma ve birlik ruhu yarattı.

