
MİLLİLER KOSOVA YOLCUSU! DÜNYA KUPASI PLAY-OFF FİNALİNDE KRİTİK RANDEVU
A Milli Futbol Takımı, 24 yıllık Dünya Kupası hasretine son vermek için son viraja girdi. Yarı finalde Romanya’yı deviren “Bizim Çocuklar”, play-off finalinde Kosova ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.
İSTANBUL – 2026 FIFA Dünya Kupası yolunda kader anı geldi çattı. Play-off yarı finalinde Romanya’yı Ferdi Kadıoğlu’nun golüyle 1-0 mağlup ederek finale yükselen Ay-Yıldızlılar, Kosova ile oynayacağı dev maç için Priştine’ye hareket etti. Kazanan takımın doğrudan Dünya Kupası vizesi alacağı bu tarihi mücadele öncesi nefesler tutuldu.
Montella: “24 Yıllık Hasretin Sorumlusu Bu Çocuklar Değil”
Kosova yolculuğu öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Vincenzo Montella, oyuncularına olan güvenini tazeledi. 2002’den bu yana süren turnuva hasretine değinen İtalyan teknik adam, şu ifadeleri kullandı:
“Yarın bizim için bir final. 24 yıldır bu turnuvaya gidemedik ama kadromuzdaki oyuncuların çoğu o tarihte henüz doğmamıştı bile. Bu uzun sürenin sorumlusu onlar değil, ancak bitirecek olanlar onlar olabilir. Hedefimiz ve hayalimiz ülkemizi yeniden o sahneye taşımak.”
Kadroda Sürpriz Değişiklik Bekleniyor
Montella’nın Romanya maçındaki ilk 11’de küçük bir revizyona gitmesi bekleniyor. Gelen bilgilere göre sağ bekte Mert Müldür’ün yerine Zeki Çelik’in görev alabileceği, hücum hattının ise yine Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz gibi dinamik isimlerden oluşacağı tahmin ediliyor. Ev sahibi Kosova’da ise tanıdık bir isim, eski Süper Lig yıldızı Vedat Muriqi, savunmamızın en çok dikkat etmesi gereken isim olarak öne çıkıyor.
Bilet Krizi Kapıda: Sadece 700 Türk Taraftar
Priştine’deki 13 bin 900 kişilik Fadil Vokrri Stadyumu’nda oynanacak maç öncesi bilet krizi yaşanıyor. Kontenjan gereği Türk taraftarlara sadece 700 bilet ayrılması, TFF yetkililerini zor durumda bıraktı. Kosova tarafı, stada giremeyen futbolseverler için kent meydanlarına dev ekranlar kuracağını açıkladı.
Maç Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?
Tüm Türkiye’nin kilitlendiği bu hayati müsabakanın detayları şöyle:
Maç Günü: 31 Mart 2026 Salı (Yarın)
Saat: 21.45 (TSİ)
Stadyum: Fadil Vokrri Stadyumu (Priştine)
Yayın: TV8 ve EXXEN
#BizimÇocuklar etiketiyle sosyal medyada büyük bir destek kampanyası başlatan taraftarlar, 24 yıl sonra gelecek o büyük biletin heyecanını yaşıyor.

