
Telekomcular Derneği:
2012 Yılının Siyaset Adamı olarak Prof.Dr. Alim IŞIK’ı seçtik.
Neden Prof.Dr. Alim IŞIK?
2012 yılında Türk Telekom’dan ayrılan personelin sorunlarını en fazla TBMM gündemine getiren MHP Kütahya milletvekili Alim Işık olmuştur.
Alim Işık ve bir grup milletvekili arkadaşı ile birlikte, 20.12.2012 tarihinde “Türk Telekom özelleştirmesi sonrasında çalışanların yaşadıkları sorunların araştırılarak, alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için TBMM Başkanlığına, araştırma önergesi verdi.
Türk Telekom eski personelinin denge tazminatları için açtığı davaların, yargı organlarının usul tartışmaları nedeniyle sonuçlanmadığını belirterek, eski Telekom personelinin mağduriyetlerini ve hukuka karşı oluşan güvensizliklerini gidermek için şimdiye kadar hangi önlemler alındığını Adalet Bakanlığına sordu.
Ayrıca; Türk Telekom’un Gayri Menkul Satışları, DDK’nun BTK Denetim Raporu, “Phorm” –TTNet İlişkisi gibi konularda verdiği 10’un üzerinde soru önergesi ile; Türk Telekom Personelinin sorunları, Telekomünikasyon ve Bilişim konularını en yakından izleyen, bu konularda denetim görevini gereği gibi yapan bir parlamenter portresi çizdi.
Yukarıda sıralanan nedenlerle Sayın Işık, Sayın Atilla Kart ile birlikte, 2012 Yılının Siyaset Adamı olarak seçilmiştir.