DOLAR 32,6405 % 0.38
EURO 34,8669 % 0.18
STERLIN 40,6878 % 0.01
FRANG 35,7626 % 0.31
ALTIN 2.494,19 % 0,39
BITCOIN 2.073.300 2.645

Bu hırsızlıktan kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz?

Yayınlanma Tarihi :
Bu hırsızlıktan kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz?

HaberRes_34279

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemal Enginyurt, Ordu’nun Perşembe İlçesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz’a zehir zemberek sö”zlerle sert eleştirilerde bulundu.

Enginyurt ilçe meydanında düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenerek; “Sayın başbakan meydanlarda ne proje anlatıyor, ne fikir üretiyor, habire hakaret ederek bu seçim benim seçimim diyor. Sayın başbakan meydanlarda diyor ki Devlet Bahçeli’nin, Fefhullah Gülen’in evladı yoktur diyor. Beyler, hanımlar, evladı veren Allah değil midir? Canı veren Allah değil midir? Kim evladı olsun istemez? Kim evladını bağrına basmayı istemez? Sayın başbakan bir insanın evladı olmaması demek devlet yönetmemek mi demektir? İyi insan olmaması demekmi ki evlat üzerinden siyaset yapıyorsun” dedi.

 

“BİZ 30 MART’I YEREL SEÇİM OLARAK GÖRÜYORUZ”

30 Mart seçimlerini bir yerel seçim olarak görüyoruz ve yerel seçim olarakda görmeye devam edeceğiz diyen Enginyurt şöyle devam etti; “Her ne kadar iktidar ve iktidarın belediye başkan adayları bunu yerel seçim olmaktan çıkarıp Recep Tayyip Erdoğan seçimine dönüştürmeye kalksada, biz ısrarla bunu yerel seçim olarak görüyoruz. Çünkü biliyoruz ki 30 Mart sabahı Perşembe Belediye Başkan Adaylığını farzedelim ki AKP kazandı, buraya sayın Recep Tayyip Erdoğan oturmayacak, Ordu Büyükşehir’e de sayın Recep Tayyip Erdoğan oturmayacak. Öyleyse bu seçim yerel seçimdir.

Dolayısıyla AKP Belediye Başkan adaylarına tavsiyemiz şudur ki, milleti tehdit etmekten vazgeçin, baskı altına almaktan vazgeçin, mitinge gelenleri tehdit etmekten vazgeçin, işçiyi tehdit etmekten vazgeçin, yakışmıyor size. Yüzde 60 oy aldığınız bir ülkede insanları tehdit ederek oy almaya çalışmak yakışmıyor size. Meydanları doldurmak için insanların minibüslerini, otobüslerini satın almak yakışmıyor size. Kendinize güveniyorsanız meydan burada, buyurun gelin fikirlerinizi, görüşlerinizi anlatın. Ama maalesef iktidar partisi bunu yapmıyor” diye konuştu.

 

“YAKIŞIYOR MU EVLAT ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK”

AKP’li adaylar başbakan, başbakanın da evlat üzerinden siyaset yapmaya başladıklarını ileri süren Enginyurt; “Geçenlerde Kemal Bahtiyar bir köye gitmiş, televizyonda izledim, teyze diyor bana oy verecekmisin? Teyze de sen kimsin oğlum diyor. Ben diyor Recep Tayyip Erdoğan’ım diyor, teyze de ha tamam oyu sana verecem diyor. Kemal Bahtiyar’a bakıyorum, Recep Tayyip Erdoğan’a bakıyorum hiçde birbirlerine benzemiyorlar. Ama oy isterken diyor ki ben Recep Tayyip Erdoğan. Niye AKP’liler bir şeyi iyi biliyorlar ki, bu AKP’ye oy verenler biliyorlar ki oyu adaya vermiyorlar.

Oyu başbakana veriyorlar. Onun için baktılar ki itibar sıfır, gittikleri yerde her hangi bir ilgi alaka yok, döndüler şimdi başbakanın himayesine sığınarak oyu başbakana verin diye yalvarmaya başladılar. Sayın başbakan da buna uydu meydanlarda ne proje anlatıyor, ne fikir üretiyor, habire hakaret ederek bu seçim benim seçimim diyor. Sayın başbakan meydanlarda diyor ki Devlet Bahçeli’nin, Fefhullah Gülen’in evladı yoktur diyor. Beyler, hanımlar, evladı veren Allah değil midir?

Canı veren Allah değil midir? Kim evladı olsun istemez? Kim evladını bağrına basmayı istemez? Sayın başbakan bir insanın evladı olmaması demek devlet yönetmemek mi demektir? İyi insan olmaması demekmi ki evlat üzerinden siyaset yapıyorsun. Süleyman Demirel’in de evladı yoktu, ama bu memlekete çok hizmet etti, adı barajlar kralı diye anıldı.

Rahmetli Bülent Ecevit’in de evladı yoktu, ama adam gibi adamdı, ne soydurdu, ne çaldırdı, dürüst Ecevit olarak anıldı, hala dürüst Ecevit olarak anılıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün de evladı yoktu, ama milyonlarca Türk ona evlat olmaktan onur duyuyoruz, şeref duyuyoruz. Yakışıyormu sayın başbakan evlat üzerinden siyaset yapmak” şeklinde konuştu.

 

“SEN BU HIRSIZLIKTAN KURTULACAĞINI SANIYORMUSUN?”

Başbakanın hakaretlere artık bir son vermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Enginyurt; “Ortada bir hırsızlık varsa mahkeme orada, hakim orada, savcı orada, ülkenin başbakanı da sensin, bize niye bağırıyorsun? Bize niye hakaret ediyorsun? Git mahkemeye sorsunlar hesabını. 8 bin polisi sürgüne göndererek, hakimleri savcıları sürgüne göndererek, sen bu hırsızlıktan kurtulacağını sanıyormusun? Bakın sayın başbakanı her gün dinliyorsunuz, bir Pensilvanya tutturdu hepiniz öğrendiniz.

Bu pensilvanya’nın nerede olduğunu artık herkes biliyor. Bir Pensilvanya’yı, bir Hoca Efendiyi tutturdu gidiyor. Dünde Kazlıçeşme’de diyor ki Allah kişiyi sevdikleriyle haşreder. Doğrudur bu ayet, Allah kişiyi sevdikleriyle beraber haşreder. Ve arkasından da diyorki ey Pensilvanya’da ki hoca efendi, sen diyor Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ile beraber haşrolacaksın. Yani Bahçeli ile, Kılıçdaroğlu ile öbür tarafta cehenneme gideceksin diyor. Sayın başbakan artık cenneti de, cehennemi de parselledi, kimin nereye gideceğine karar vermeye başladı.

Ama sayın başbakana bir sözüm var, sayın başbakan 4.5 milyon doları, ayakkabı kutusuna koyanlarla, koluna 700 bin Liralık saat takanlarla, 1.5 milyon doları rüşvet olarak alanlarla, bu memleketi soyanlarla, milletin ekmeğini çalanlarla, birlikte olmaktansa Bahçeli ile Fethullah Gülen’le birlikte olmaktan da onur duyarız. Yeterki hırsızlarla bir olmayalım. Yeter ki memleketi soyanlarla bir olmayalım” ifadelerini kullandı.

 

YAZIKLAR OLSUN SENİN ADAMLIĞINA”

Perşembe belediyesinin hizmet binası açılışının ardından AKP’li Enver Yılmaz’ın ittifak yakıştırmalarını çok sert sözlerle kınayan Enginyurt; “Geçenlerde Perşembe’ye bir açılışa geldim. Perşembe Belediyesinin hizmet binasının, çok da güzel bir bina, Allah hepinize hayırlı, güzel hizmet etmesini nasip etsin, buraya açılışa geldim. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak davet edildim. Geldim oturdum ve biraz sonra İdris Naim Şahin ve Ertuğrul Günay iki eski bakan geldi. İki milletvekili meydana teşrif etti. Bende ayağa kalktım İdris Beye, Ertuğrul Beye hoş geldin dedim.

Sonra akşam televizyonda baktım 32 dişini porselen yaptırmış Ordu’ya sırıtarak bakan sosyete vekili, kedinin ciğere baktığı gibi Ordu’ya bakan sosyete vekili televizyona benim resmimi koymuş, bakın bakın vahşete bakın diyor. Kirli tezgaha bakın diyor. Şu tabloya bakın nasıl biraraya geldiler diyor. Ben Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı’nın bakın Selami Çarkçı’nın değil, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı’nın daveti üzerine Perşembe halkının belediye binasının açılışı için katıldım. Bundan onur duyarım. Benden 10 yaş büyük bakanlık yapmış bir milletvekili gelirken ayağa kalktım hoş geldin dedim. Benim töremde, edebimde sizin törenizde, edebinizde bu yok mu?

Ama bu Enver Yılmaz’ın töresi olmadığı için o anlamaz onu. Hoş geldin dedim elini tuttum, akşam boy boy resimlerimi yayınlamış televizyonlarda, bak nasıl bir araya geldiler diye. Enver Yılmaz, Şivan Perver denen biriyle, Barzani denen bir katille, biraraya gelmektense, İdris Naim Şahin ile bir araya gelmekten onur duyarım, şeref duyarım. Sen önce kendi başbakanının görüntüsünün hesabını ver. Barzani denen vatan haini ile Şivan Perver denen vatan haini ile el ele tutuşanlara sesin çıkmıyorda, Türk Milletinin milletvekili, bu şehrin vekili İdris Naim Şahin’e hoş geldin dedim diye beni televizyona çıkarıyorsan, yazıklar olsun senin adamlığına, yazıklar olsun” diye de konuştu.

ANKARA’DAN KAÇMAYA YER ARAYACAKLAR”

Perşembelilerin beş gün sonra oyun ve tezgaha gelmemelerini MHP’li aday Şenol Anşin’e destek olmalarını isteyen Enginyurt şunları kaydetti; “Aziz Perşembeliler bu seçim yerel seçim olmaktan çıkartılıyor. Lütfen bu oyuna gelmeyelim, bu tezgaha gelmeyelim. Bu seçim yerel bir seçim, bu seçimde ne Tayyip Erdoğan, ne Kemal Kılıçdaroğlu, Nede Devlet Bahçeli’yi seçmeyeceksiniz. Bu seçimde adam gibi adam seçeceksiniz. Adammı soruyorsunuz, işte size Şenol Anşin, adam gibi adam.

 

Dolayısıyla bu seçimi yerel bir seçim olarak görmenizi istiyoruz. Bu seçimde birilerine Perşembe’den ses vermelisiniz. Kime, 10 Kasım’da gazetelere ilan vererek dediler ki Atatürk olmasaydı da olurduk dediler. İşte siz 30 Mart’ta Atatürk olmasydı da olurduk diyenlere diyeceksiniz ki, evet Atatürk olmasaydı da olurdunuz ama adınız Hristos olurdu, Dimitri olurdu, Terziyan olurdu diyeceksiniz. Bu ülkenin dağlarından Ne Mutlu Türküm Diyene yazılarını kaldıranlara, And’ımızı kaldıranlara, siz 30 Mart’ta Perşembe’den öyle bir haykıracaksınız ki, Ankara’da kiler kaçmaya yer arayacak ve hep birlikte diyeceğiz ki Ne Mutlu Türküm Diyene. İşte bu sesi duyanlar Ankara’dan kaçmaya yer arayacak ve diyecekler ki, Türkler geliyor. İşte bu ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlere Türkler geliyor diyeceksiniz. Bu 30 Mart bu anlamda da çok önem taşıyor.

30 Mart’ta vereceğiniz oy sadece bir belediye başkanını belirlemeyecek. Ülkenin Güneydoğusunda kürdistan kurmak isteyenlere ve 31 Mart’tan sonra özerk kürdistanı kuracağız diyenlere hayır biz Türk Milletinin fertleri, Milliyetçi Hareket Partisine yüzde 25, yüzde 30 oy vererek, bize bu ülkede asla bölünmeyi sağlatmayacağız, asla bu ülkenin geleceğini size satmayacağız, bu ülkeyi kimse bölemez, bu ülke Türklerin ülkesidir, Türkün ülkesini de kimse parçalayamaz diyeceksiniz. Aksi takdir de oy kullanırsanız birilerinin ekmeğine çanak tutarsınız.”

“ÖYLE BİR ODUN VURUN Kİ SOLUĞU İSTANBUL’DA ALSIN”

Perşembe’de ve Ordu’da işsizliği çözecek tek hareketin MHP olduğuna dikkat çeken Enginyurt sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bakınız 30 Mart’tan sonra Ordu’ya 3 bin kişi Suriyeli getirecekler. Bunlara iş, aş, ev verecekler. Sağlık hizmetlerinden ücretsiz, üniversitelere de sınavsız girecekler. Bu seçimde Seyit Torun gelir ise bir öpücük, bir gülücük ile alıverir, Enver Yılmaz’da zaten başbakanın adamı o da haydi haydi alacak ama beni seçerseniz Perşembe’nin, İstanbul Boğazının, Ortatepenin, Kovanlının, Kazancılının, İmeçlinin, Kırlının, Yarlının, Soğukpınarın, Çerlinin, Elederenin, Ekincilerin, Yumrutaşın Medreseönünün velhasıl ben Perşembe’nin çocukları işe girmeden bir tane Suriyeli bu Ordu’ya sokarsam namussuz, şerefsiz evladı olayım.

Biz çocuklarımızın geleceğine talibiz ve bu memlekette işsizliğe son vermeye talibiz. Bize destek verirseniz sizi mahcup etmeyeceğiz. Allah’ın izniyle sizin derdiniz bizim derdimiz sloganıyla çıktığımız bu yolda size adam gibi bir adam emanet ettik. Şenol Anşin kardeşimiz aile hayatıyla da düzgün bir kardeşimiz, iş hayatıyla düzgün bir kardeşimiz, bu kardeşimize de Perşembe’de sahip çıkın. Tezgaha ve oyuna gelmeyin. Birilerinin planına, dedikodusuna gelmeyin. Biz Perşembeliyi, biz Orduluyu kendimizden fazla seviyoruz.

Onun için diyorum ki Şenol Anşin kardeşimize burada destek verin. Milliyetçi Hareket Partisini bu meydandakiler isterlerse Allah’ın izniyle 30 Mart’ta hem Perşembe’yi kazanaca hem de Ordu’yu kazanacak inşallah. Perşembe Belediyesi Hizmet binasını yapan Selami Çarkçı’ya da buradan teşekkür ediyorum.

Buradan Enver Yılmaz’a da diyorum ki sen niye gelmedin bu açılışa, neden gelmediğini gelde anlat bu meydanda Perşembelilere, adam yerine koymadığın Perşembelilere gelde anlat bakalım. Kendi belediye başkanını adam yerine koymayanlar yarın sizi de insan yerine koymazlar. O belediyenin kapısından sizi içeri almazlar. Dolayısıyla bu Enver Yılmaz’a öyle bir ders verelim ki haddini bilsin. Şimdi siz 30 Mart’ta buna öyle bir odun vurun ki soluğu İstanbul’da alsın. (Şafak DELİÇAKAR/OYH)

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort