DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
STERLIN 40,9664 % 0.15
FRANG 35,9136 % 0.19
ALTIN 2.324,87 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679

Sınırlarımız kontrol edilemez halde

Yayınlanma Tarihi :
Sınırlarımız kontrol edilemez halde

HaberRes_35179

‘Suriye’deki terörist örgütler ve Türkiye’ye yansımaları” hakkında yazılı basın açıklaması yapan MHP  Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, ”Türkiye giderek sınırlarını kontrol edemez hale gelmekte ve buradan kaynaklanan uyuşturucu, insan, organ, silah, terörist trafiğini engellemeyen AKP hükümeti sınırlara duvar örmekten başka bir çözüm yolu üretememektedir” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, ”Suriye’deki terörist örgütler ve Türkiye’ye yansımaları” hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasıda, ”Türkiye sınır komşularının etkisiyle son derece büyük ve tehlikeli sorunlarla karşı karşıyadır. Uzun süredir yaşadığı iç sorunlar yüzünden Suriye’den kaçan bir milyondan fazla sığınmacı, meselenin sokaktaki vatandaşımıza kadar yansıyan bir yüzüdür. Suriye dünyanın en büyük terörizm merkezlerinden birisine dönüşmüş ve Türkiye’ye sadece canını kurtarmak için kaçan insanlardan daha fazlasını, bizzat terörün kendisini göndermektedir” dedi.

 

”KOMŞULARIMIZLA SIFIR SORUN POLİTİKASI İFLAS ETTİ”

Çetin, ”Halbuki bir dönem PKK’yı barındırmasına rağmen Türkiye’nin kararlı tutumuyla teröristbaşını sınırdışı etmek zorunda kalan Suriye ile 2000’li yıllarla birlikte ilişkilerde bir normalleşme dönemi yaşanmaya başlamıştı. Erdoğan ve Esad aileleri çok yakın ilişkiler kurmuş, özel ziyaretler ve ilişkilerle devletlerarası münasebetleri bile geride bırakan balayı dönemi yaşanmıştı.

İslam dünyasına bir kurtarıcı imajıyla sunulan Tayyip Erdoğan’ın iktidarı döneminde, sınır komşumuz Suriye ile ilişkilerin çok daha ileriye götürülmesi gerekirken, ilişkiler bir anda tam tersine düşmanlık boyutuna vardı. Türkiye’nin Suriye başta olmak üzere Müslüman ülkelerin büyük bölümüyle ilişkileri bozulmaya başladı.

Komşularımızla sıfır sorun politikası iflas eden AKP hükümetinin amansız Esad düşmanlığının dayandığı gerekçeler, Türkiye’nin milli menfaatlerinden daha çok ABD-İsrail ve Rusya-İran gibi ülkelerin bölgesel çekişmeleriyle şekillendi. Her ne kadar AKP hükümeti İsrail karşıtı görünse de en başından beri BOP eşbaşkanı olduğunu ifade eden Tayyip Erdoğan’ın bölgedeki Türkiye politikalarını ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve Katar eksenine oturttuğu yaşanan gelişmelerle açıkça ortaya çıktı. İsrail Cumhurbaşkanıyla tartışarak ve Mavi Marmara’da amacına ulaşmayan ancak birçok vatandaşımızın canına mal olan ucuz kahramanlıklarla parlatılan Tayyip Erdoğan imajı, arka plandaki bu derin işbirliğini gizlemek için kullandı” açıklaması yaptı.

 

ÇIKAR ÇATIŞMALARININ GETİRDİĞİ TEHLİKE

 

Çetin şunları söyledi: ”Ortadoğu’nun en stratejik konumuna sahip ülkesi olan Suriye, Arap ülkeleri içinde İsrail’e kafa tutabilen bir aktör olarak önemlidir. Enerji kaynaklarının Akdeniz’e çıkış yolundaki Suriye’nin bölgedeki rollerinden bir başkası, İsrail’in en amansız düşmanlarından İran’ın müttefiki olmasıdır. İran’ın Suriye ve Lübnan ile birlikte bölgesel bir güç olarak oluşturduğu Şii Hilali’nin Irak’ta Sünni Saddam rejiminin yıkılmasıyla artan etkisini kırmak amacıyla Suriye’ye karşı küresel aktörlerin başını çektiği bir ittifak söz konusudur. ABD önderliğindeki bu ittifak İran’ın yanı sıra Rusya’nın bölgesel gücünü azaltırken, İsrail’e ise düşmanlarını etkisizleştirerek büyük avantaj sağlamaktadır.

 

Yüzyıl önce emperyal güçlerin Osmanlı’yı parçalayarak cetvelle sınırlarını çizdiği yapay devletlerde yaşayan Müslüman halklarda başlayan uyanış, bugün küresel dizaynlarla sahte baharlara dönüştürülmektedir. Masa başında kukla devletleri kuranlar, Kuzey Afrika’dan Afganistan’a kadar İslam coğrafyasına yeniden şekil vermek için bölgesel istikrarsızlığı körükleyecek terör örgütlerini seri üretimle sahaya sürdüler.

 

Irak, Libya, Tunus ve Mısır gibi ülkelerde test edilen teröre ve sokak hareketlerine dayalı istikrarsızlaştırma operasyonlarının son örneği Suriye’de uygulanmaktadır. Esad’ın güneye çekilmesiyle bölgede cirit atan ve Türkiye’yi de tehdit eden sayıları binin üzerinde örgütten bahsedilmektedir. Hemen hemen tamamının bir küresel veya bölgesel güçle bağlantısı olan bu terör örgütleri farklı devletler tarafından taşeron olarak kullanılmaktadır. Bu örgütler bölge halkına bir gelecek vaat etmediği gibi, insanların katledilmesinde aktif rol alarak bağlı olduğu güçlere hizmet etmektedirler. Çıkar çatışmaları her gün yeni bir örgütün doğmasına ve sürekli farklı cepheleşmelere sebep olmaktadır.

 

Muhalif grupların en başında, bir çatı örgüt konumundaki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gelmektedir. Daha çok rejim karşıtı ve Suriye dışından gelen isimler tarafından yönetilen ÖSO’nun amacı Esad’ı devirmek olarak görüldüğü için ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar’ın açık desteğini almaktadır. Başlangıçta Esad karşısında Suriye’de önemli bir güç elde eden ÖSO, muhalif hareketler arasında en büyük silahlı güce sahip olmasına rağmen etkin pozisyonunu kaybetmiştir.

 

”IŞİD’İN HEDEFLERİNDEN BİRİSİ DE TÜRKİYE’DİR”

Irak Şam İslam Devleti olarak bilinen örgüt (IŞİD) ise, Irak-Suriye-Lübnan-Filistin-Ürdün-İsrail bölgesinde şeriat hükümlerine bağlı bir devlet kurma amacını taşımaktadır. Örgütün hedeflerinden birisi de Türkiye’dir. Bu örgüte göre Türkiye küfür rejimiyle yönetilmektedir. IŞİD El-Kaide tarafından kurulmakla birlikte, bölgedeki El-Kaide uzantısı El-Nusra ile çatışma halindedir. Esad karşıtı olmasına rağmen muhaliflerle de çatışan örgütün tam bir truva atı olduğu anlaşılmaktadır. PKK uzantısı PYD ve Sünni Müslümanlarla çatışma halindeki örgütün kaç değişik güce hizmet ettiği meçhuldür.

 

Suriye’de faal olan terör örgütlerinden El-Nusra, El-Kaide’nin uzantısıdır. Suriye’deki faaliyetlerini bilindik tarzları olan intihar eylemleri ve El-Kaide tipi bombalamalarla yürütmektedir. Örgütün internet üzerinden dünyaya yaptığı cihat çağrısı Türkiye’yi geçiş yolu haline getirmiştir. İstanbul’da yapılan El-Kaide saldırılarının faillerinin Suriye’de öldürülmesi, İsviçre ve Makedonya vatandaşı örgüt militanlarının geçtiğimiz haftalarda Niğde’de iki güvenlik görevlimizi şehit etmesi gibi hadiseler Türkiye’nin de eylem sahası haline dönüştürüldüğünü göstermektedir. Yakalanan militanın “Jandarmayı öldürerek sevap işledim” açıklaması, bunlara hâkim zihniyeti ve Türkiye’ye bakışı çarpıcı bir şekilde özetlemektedir. Diğer taraftan bu örgüt üst düzey yöneticilerinin basın açıklamalarında Türkiye’den yardım ve eğitim aldıklarını açıklamaları dünya basınında yer alarak ülkemizi töhmet altında bırakmaktadır.

Başkanı Salih Müslim’i bizzat AKP hükümetinin defalarca misafir ettiği PYD (Demokratik Birlik Partisi), PKK’nın Suriye koludur. PYD’yi Suriye’deki diğer ondört Kürt partisinden ayıran özellik, YPG adlı silahlı güce sahip olmasıdır. AKP hükümetiyle açılım müzakerelerini yürüten terör örgütü PKK, silahlı güçlerinin önemli bir kısmını Suriye’de PYD adı altında kullanmaya devam etmektedir. Ermenistan’ın ve Kuzey Irak’taki fiili Kürt devletinin Akdeniz’e çıkışını sağlamak için Suriye’nin kuzeyinde hazırlığı yapılan Kürt devletinin baş aktörlüğünü PYD yapmaktadır. Türkiye sınırına yakın üç kanton bölge oluşturan PYD’nin AKP hükümeti ile yaptığı görüşmelerden yansıdığı kadarıyla, bölgede üzerlerine gelen El-Kaide’ye baskı yapılması ve sınırlarımız üzerinden yardımların sorunsuzca geçirilmesi talepleri bulunmaktadır.

 

Suriye’deki yedi büyük İslami selefi grubun birleşmesiyle oluşan İslami Cephe, içerisinde Kürt İslam Cephesi ve İslam Ordusu gibi unsurları barındırmaktadır. Bu grup Esad rejimi, IŞİD ve PYD ile çatışma halindedir. Bu örgütün hedefi de rejimi yıktıktan sonra İslami bir devlet kurmaktır.

Libya iç savaşında İrlanda vatandaşı Mehdi El Harati’nin kurduğu Liva El Umma benzeri örgütler, Suriye’ye dışarıdan cihat amacıyla insanları getirmektedir. Bunun yanı sıra İskandinav ülkelerinde yaşayan Kürtlerin Kuzey Suriye’den toprak alarak yerleşmeleri dikkat çekicidir. Kuzey Irak’ta Barzani tarafından yürütülen Kürt nüfusu iskân politikasının bir benzeri, Kuzey Suriye’de de uygulanmaktadır.

 

”SURİYE’DE BUGÜNE KADAR 150 BİNDEN FAZLA MÜSLÜMAN HAYATINI KAYBETTİ”

Suriye’deki aktörlerden bir başkası İran destekli Hizbullah örgütüdür. İran’dan gelen sokak çatışmalarında profesyonelleşmiş 8 bin kişilik Besic örgütü Esad yanlısıdır. Bunun yanında Esad’ın ordusu ve istihbarat teşkilatı Muhaberat başlı başına önemli bir güçtür. Esad’ın düzenli ordusunun yanı sıra, Şebiha adlı paramiliter milisleri sivil halkın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Esad ordusunun silah ve lojistik desteğini sağlayan Rusya, Çin ile birlikte BM’de veto haklarını Suriye lehine kullanmaktadır. Suriye’nin Akdeniz’e açılan Tartus ve Banyas gibi önemli limanları Rusya kontrolündedir.

 

Zalimliği ile tanınan Esad rejimiyle birlikte İslami bir görüntü altında insanları çarmıha geren, kafalarını kesen örgütlerin kan deryasına çevirdiği Suriye’de bugüne kadar 150 binden fazla Müslüman hayatını kaybetmiştir. Suriye’deki kaos ve kargaşa ortamında kaybedenler masum Müslümanlar olurken, kazananlar küresel ölçekte ABD, İsrail ve müttefikleri, yerelde ise PKK uzantısı PYD’dir.

 

Suriye’deki savaşın uzaması Rusya’nın da işine gelmektedir. Bu sayede Avrupa enerji piyasasındaki tekel konumunu sürdürmekte ve silah satışı başta olmak üzere bölgesel anlaşmalarla gücünü muhafaza etmektedir.

Suriye’deki savaşın kaybedenleri arasında Türkiye ve Suriye Türkmenleri de yer almaktadır. Dış politikamızın milli perspektif yerine mezhebe dayalı bir anlayışla yürütülmesi, Türkiye’nin bölgede oynanan satrançta küresel güçlerin piyonu konumuna düşürülmesine ve İslam dünyasında itibar kaybederek yalnızlaşmamıza yol açmıştır. Başlangıçta Türkiye’nin de öncülüğünde 160 ülkeyle birlikte kurulan Suriye’nin Dostları toplantısı artık 11 ülkeyi ancak bir araya getirebilmektedir. AKP dış politikası saplandığı bu bataklıkta oyalanırken, küresel güçler bölgeden çekilerek, ne talepleri ne de tehditleri biten terör örgütleriyle Türkiye’yi karşı karşıya bırakmışlardır.

 

SORUNLAR BÜYÜK

Türkiye giderek sınırlarını kontrol edemez hale gelmekte ve buradan kaynaklanan uyuşturucu, insan, organ, silah, terörist trafiğini engellemeyen AKP hükümeti sınırlara duvar örmekten başka bir çözüm yolu üretememektedir. Sınırımızın ötesindeki yapılanmaların gittikçe ülke içinde sorunlara yol açmaya başlaması kaçınılmazdır. En bariz örneği Suriye’deki iç çekişmelerde taraf olmak gibi kabul edilemez bir yanlışta ısrar eden hatalı dış politikamızın bedelinin, Cilvegözü ve Reyhanlı’da patlayan bombalarla masum vatandaşlarımıza ödetilmesidir. Adana’da ÖSO bağlantılı teröristlerin elinde yakalanan sarin gazları, Niğde ve Akçakale gibi yerlerdeki terörist eylemler, en son Ankara’nın bir mahallesinde Suriyeli sığınmacılarla yaşanan çatışma ortamı çok ciddi tehlike sinyalleridir.

 

Suriye Türkiye’de hükümet politikalarını eleştirmek için bir bahane olmaktan çok daha önemli bir güvenlik meselesidir. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin de içinde bulunduğu bir coğrafyada yaşanan bölgesel gelişmelerin aslında tasarlanmış bir küresel dizaynın parçaları olduğunu görebilmektedir. Turuncu devrimler, Arap baharları ya da hangi isimle telaffuz edilirse edilsin farklı sınırlarda yaşanan büyük sosyal olayları tasarlayan ve tetikleyen güçlerin projelerini Türkiye’nin sınırlarına kadar dayandırdıklarının farkındadır.

 

PKK’yı Türkiye cephesinden Suriye’ye çeken küresel aklın, Suriye ile doğrudan ilgili olan kuzey komşumuz Ukrayna’dan sonra hangi hamleleri atacağını öngörmeden Türkiye’nin yönetilemeyeceği bilinmelidir. AKP’nin iflas etmiş dış politikası, Türkiye içinde tezahür etmesi muhtemel sorunlar üretmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi komşu ülkelerde yaşanan küresel operasyonların ülkemizi de hedef haline getirmemesi için gerekli olan milli politikaların uygulanması ve tedbirlerin alınmasını hayati bir ihtiyaç olarak görmektedir. Ancak yerli ve milli bir MHP ile küresel güç odaklarının Türkiye’yi Ortadoğululaştırmasının ve kaos planlarının önüne geçmek mümkün olacaktır.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetpercasibomsancaktepe çilingir
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort