DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.112.797 -0.336

Taner Yıldız: 166 İşçi Hayatını Kaybetti

Yayınlanma Tarihi :
Taner Yıldız: 166 İşçi Hayatını Kaybetti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’daki maden faciası için, “166 işçi hayatını kaybetti, 80 yaralı var. Ölü sayısı artabilir.” dedi.

Manisa‘nın Soma ilçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağından, dün saat 15.30’da trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız patlamayla alakalı  saat 02.00 sularında açıklama yaptı. Yıldız, “Şu ana kadar 151 işçi hayatını kaybetti. 1’i ağır 76 yaralı var. Kaza sırasında 787 işçi içerdeydi.” dedi. En son olarak 03.28’de açıklama yapan Yıldız, “166 işçi hayatını kaybetti, 80 yaralı var 4’ü ağır. Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz.” dedi.

“HEPİMİZİN CANI GİDİYOR”

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa‘nın Soma ilçesinde kazanın meydana geldiği maden ocağında incelemelerde bulundu. Bakan Yıldız, burada yaptığı 02.00 de yaptığı açıklamada 151 işçinin hayatını kaybettiğini ve 1’i ağır 76 kişinin de yaralandığını söyledi. “Bir belediye başkanı sanki kendisi yetkiliymiş gibi açıklama yapıyor. İşçi kardeşlerimizin hayati tehlikesiyle uğraşıyoruz. Şu anda ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Burada hepimizin canı gidiyor.” dedi. Bakan Yıldız, “Kaza sonrası denetimlerimizi teftişlerimizi nihayetlendirmeden yangının devam edip etmediğiyle ilgili cümlelerin konuşulduğunu duyuyorum. Hem adli hem  de idari soruşturmaları olacak. Şu anda yalnızca işçi kardeşlerimizi düşünüyoruz. Gün ağarana kadar olan gündemimiz o işçi kardeşlerimizi çıkarmak olacak. Elimizdeki en önemli veri 151 kardeşimizin şehit olduğudur.” dedi.

“YANIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ölen madencileri teşhisiyle ilgili olarak da Bakan Yıldız, grizu ve darbe olmadığını belirterek, “Yanık söz konusu değil. İşçi kardeşlerimiz karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle şehit oldular. Hastanelere ve belli morglara kaldırmış bulunuyoruz” diye konuştu.

ÖLÜ SAYISI 166’YA YÜKSELDİ

Bakan Yıldız en son olarak saat 03.28’de eline ulaşan bilgileri paylaştı. Yıldız, “166 kişi yaşamını yitirdi. 80 yaralı var 4’ü ağır. Ölü sayısı artabilir. Endişeliyiz.” dedi.

Patlamada ölenlerin cesetleri, Kırkağaç ilçesinde bulunan kavun saklama deposuna konuldu. Soğuk hava deposuna, ayrıca iki de soğuk hava tertibatlı TIR gönderildi. Cenaze taşıyan onlarca ambulansın giriş çıkış yaptığı soğuk hava deposunda başta İzmir veManisa olmak üzere çevre il ve ilçelerden çok sayıda savcının da kimlik tespiti, inceleme yaptığı bildirildi. Madenci ailelerinden bazıları da soğuk hava deposuna gitti. CESETLER KAVUN DEPOSUNDA

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Soma‘da arama ve kurtarma çalışmaları sürerken zaman zaman korbondioksit oranın yükselmesi ve bazı yerlerde duman yükselmesi yüzünden ekipler dışarı çıkarıldı.
Madendeki dumanı tahliye etmek için oksijen verilirken, kurtarma çalışmalarına ara verildi. Oksijen seviyesinin yükselmesinin ardından ekiplerin yeniden madene gireceği bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANI “157 ÖLÜ VAR” DEMİŞTİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, saat 00.00’te yaptığı açıklamada Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait ocakta bugün meydana gelen faciada, resmi olmayan bilgilere göre 157 madencinin yaşamını yitirdiğini, 75 yaralının bulunduğunu öğrendiğini açıklamıştı.

AFAD’A GÖRE 17 ÖLÜ

AFAD en son yaptığı açıklamada, 17 ölü olduğu 11 kişinin yaralı olduğunu 200’den fazla kişininde kurtarılmayı beklediğini açıklamıştı.

20 İŞÇİ ÇIKARILDI

Kazanın olduğu maden ocağında yapılan kurtarma çalışmaları devam ederken saat 21.00 sıralarında ocaktan 20 kadar işçi yaralı ve dumandan etkilenmiş olarak çıkarıldı. Kurtarılan işçiler, Soma Devlet Hastanesi’ne ambulanslarla sevk edildi. Kurtarılan işçilerin yangına ocağın giriş bölümlerinde yakalandığı belirtildi.

FACİADAN SONRA YAŞANANLAR…

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, ilçedeki özel bir madende elektrik trafosunda çıkan yangın sonucu madenin içinde bulunan 200-300 kadar işçinin yerin 2 kilometre altında mahsur kaldığını, hastaneye kaldırılan 20 işçiden 3’ünün hayatını kaybettiğini söylemişti.

200 İŞÇİ MAHSUR 

Gazetecilere açıklama yapan Atçı, Eynez mevkisinde özel bir şirketin işlettiği madenin elektrik trafosunun yanması sonrası duman nedeniyle madenin içindeki 200-300 işçinin mahsur kaldığını söyledi. Atçı, “Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bir vardiya işçi, 200-300 civarında içeride, bu işçilerden 20 tanesi çıkarılabildi, hastanelere sevk edildi. Bir tanesinin vefat ettiği bilgisi geldi” demişti.

MADEN İŞ SENDİKASI’NDAN AÇIKLAMA

Maden İş Sendikası Ege Bölge Şubesi Başkanı Tamer Küçükgencay, yaptığı açıklamada, yangın sonrası dumanın maden ocağına yayıldığını, içeride bulunan işçilerin dumandan etkilenmesinden endişe edildiğini ifade etti.

“GAZ MASKELERİ VAR AMA YETMEZ”

Henüz kaç işçinin maden içinde bulunduğunun bilinmediğini söyleyen Küçükgençay, “Ekipler müdahale ediyor. Yangının bir an önce söndürülmesi gerekiyor. Temiz havayla işçilerin buluşturulması için de çalışma yapılıyor. Madenin içine temiz hava pompalanıyor. Şu ana kadar kimseye ulaşılmış değil. Yangın içerideki oksijeni yokettiği için arkadaşlar sıkıntıda. Gaz maskeleri var ama onun da dayanma süresi var, yeterli olmayabilir” dedi.

CHP HEYET GÖNDERDİ

CHP, olay sonrası Soma‘ya bir heyet gönderdi. Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, Özgür Özel ile İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Alaatin Yüksel’den oluşan heyet, patlamanın meydana geldiği ocakta incelemeler yapacak.

KILIÇDAROĞLU´NUN TÜRK-İŞ ZİYARETİ ERTELENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin gerçekleştireceği Türk-İş ziyaretinin, Soma‘da meydana gelen kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangında can kayıplarının olması ve 200’e yakın işçinin mahsur kalması nedeniyle ertelendiği bildirildi.

MHP’DE BÖLGEYE GİTTİ

Yaşanan facia sonrası MHP’nin bölge milletvekilleri de bölge gitti.

Haberi alan aileler maden ocağına akın etti.

BAKANLIK HEYETİ Soma‘DA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Soma‘da özel şirketin işlettiği kömür madeninde çıkan yangınla ilgili inceleme yapılması amacıyla 3 iş müfettişi görevlendirildi.

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Soma‘daki maden ocağında çıkan yangının ardından İzmir Teftiş Grup Başkanlığından 3 iş müfettişine inceleme görevi verildi.

Öte yandan, İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel de Soma‘ya gitti.

MECLİS Soma‘YI ARAŞTIRMAYI 29 NİSAN’DA REDDETTİ

Kazanın ardından Soma’daki maden ocaklarında iş güvenliğiyle ilgili çarpıcı bir detay ortaya çıktı. 2013 yılının Ekim ayında CHP ’li milletvekilleri, Soma’daki madenlerde meydana gelen kazalarla ilgili olarak bir araştırma önergesi hazırlayarak konuyu TBMM’nin gündemine taşımak istediler. MHP ve BDP’nin de desteğini alan önerge AK Parti oylarıyla reddedildi.

AK PARTİLİ YURTTAŞ ÖNCE “20 İŞÇİ ÖLDÜ” DEDİ SONRA DÜZELTTİ 

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Soma‘da maden ocağındaki yangında 20 işçinin öldüğünü, 200’e yakın kişinin yaralandığının tahmin edildiğini söyledi. Yurttaş, yaptığı açıklamada, Manisa Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan kriz merkezinden edindiği bilgiye göre, madenden dumandan zehirlenmesi ve yanıklar sonucu 20 işçinin ölü olarak çıkarıldığını bildirdi.

Madenden şu ana kadar hastaneye 30’a yakın kişinin hastanelere sevk edildiğini, 1’i dışında bu yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını anlatan Yurttaş, “Madenin içinde 200’e yakın dumandan etkilenen işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Manisa, İzmir ve Balıkesir’deki tüm hastaneler hazır hale getirildi. 1 helikopter ambulans olay yerine sevk edildi.”  Bölgedeki madenlerde zaman zaman göçük ve benzeri konularda kazalar yaşandığını, madenciliğin bu tür riskleri barındırdığını, önlem alınmasına rağmen böyle olayların önüne geçilemediğini dile getiren Yurttaş, “İncelemeler yapılacaktır, sorumlusu varsa ortaya çıkarılacaktır” dedi.

YURTTAŞ: YANLIŞ BİLGİ VERİLDİ

Muzaffer Yurttaş bu açıklamasının ardından, ilk etapta kendisine 20 işçinin öldüğü bilgisinin geldiğini ancak bunun yanlış olduğunu öğrendiğini belirterek, şu anda ölü sayısının 3 olduğunu söyledi.

ÇIKARILAN İŞÇİLER AMBULANSLARLA TAŞINIYOR

Madenden çıkan her işçi, yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. İşçilerin bir bölümünün yürüyerek çıktığı, sedyeyle çıkarılan bazı işçilerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı gözlendi. Çıkarılan işçiler, maden önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.

Bu sırada çok sayıda işçi ailesinin madenin önüne yığılması nedeniyle güvenlik görevlileri kalabalığı dağıtmaya çalışıyor. Çok sayıda işçi yakınının madene ulaşmak üzere yola çıkması nedeniyle ilçe merkezi ile maden arasındaki 30 kilometrelik yolda konvoy oluştu.  Maden önünde bekleyen bazı işçi yakınlarının dua ettiği bazılarının da fenalaştığı gözlendi.

TÜRK KIZILAY’I BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Patlamaya bağlı olarak işçilerin yaralandığı ve mahsur kaldığı bilgisini alan Türk Kızılayı Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi’nin alarm durumuna geçtiği belirtildi. Kurum tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir kuruluşa ait olan maden ocağında meydana gelen trafo patlamasının hemen ardından harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeye bir öncü araç ve 5 kişilik uzman personel gönderdi. Kan ihtiyaçları içinde Kızılay Bölge Kan Merkezi alarma geçirildi. Türk KızılayıManisa Şubesi yetkilileri de yerel yöneticilerle görüşerek ihtiyaç tespiti yaptı. Kızılay’a bağlı bir öncü araç ve 5 uzman ekip, olayın hemen sonrasında bölgeye hareket etti. Yaralı işçilerin tedavileri için gerekli olabilecek kanın tedariği konusunda ise Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi hazırlıklarını tamamladı. Çalışmalar Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Türk Kızılayı şubeleri tarafından takip ediliyor.”

MADEN KAZALARI 3 BİNDEN FAZLA CAN ALDI

Kazanın ardından gözler yeniden maden ocaklarındaki iş güvenliğine ve iş kazalarına çevirdi. Türkiye’de maden ocağı kazalarında bugüne kadar 3 binden fazla işçi hayatını kaybederken, 1992’de meydan gelen ve 263 işçinin hayatını kaybettiği grizu faciası en fazla kayıp verilen kaza oldu. Türkiye’deki maden ocaklarından yaşanan iş kazalarını  sizler için derledik.

BAŞHEKİM’DEN AÇIKLAMA

Manisa Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Rüştü Parlak, maden kazasından dolayı hastaneye getirilenlerden 3 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. Parlak, tedaviyi süren 4 işçinin ise sağlık durumlarının iyiye gittiğini açıkladı.

İBB’DEN Soma‘YA YARDIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Manisa‘nın Somailçesinde meydana gelen maden ocağı kazasının ardından bölgeye ekip gönderilmesi için İstanbul İtfaiyesine talimat verdi. Başkan Topbaş’ın talimatıyla arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 55 personel 17 araç ve çok sayıda ekipman bölgeye gönderildi.

GÖNDERİLEN ARAÇLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bölgeye gönderilen araç-gereçler ise şöyle: 1 adet Hızır Güç (Afet müdahale aracı), 2 adet Duman Savar (Duman tahliyesi ve temiz hava aracı), 2 adet İtfaiye Aracı (Muhtelif ihtiyaçlar için), 2 adet Köpük aracı, 1 adet K-9 aracı, 2 arama kurtarma köpeği, 2 adet Mobil Büfe, 2 adet Aydınlatma kulesi, 6 adet Seyyar aydınlatma, 1 adet Su ikmal aracı, 5 adet jeneratör, 50 adet temiz hava tüpü 3 adet kamyonet, 3 adet Termal kamera.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort