ÜlkücüMilliyetçiTürkçüTürkeşÜlkü OcaklarıdövizakpchpmhpAhmet b.karabacakhasan külünk
DOLAR
27,3824
EURO
29,0085
ALTIN
1.630,05
BIST
8.334,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
ÜÇ HİLAL'İN HİKAYESİ Ahmet B. Karabacak

Türk Dünyası’nın nabzı Kırgızistan’da attı!

Türk Dünyası’nın nabzı Kırgızistan’da attı!
05.11.2014
1.204
A+
A-

Türk Dünyası Vatandaşlığı Ders Programının Geliştirilmesi ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi Projesi Çalıştayı, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Erdal Bay ve Doç. Dr. Servet Demir’in düzenleme kurulunda yer aldıkları Türk Dünyası Vatandaşlığı Ders Programının Geliştirilmesi ve Etkinliğinin Değerlendirilmesi Projesi Çalıştayı, Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te gerçekleştirildi.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Kırgızistan Milli Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Nazarkul İşekeyev, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Sebahattin Balcı, İşenalıArabayev Üniversitesi Rektörü Tuuganbayev Konurbayev, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadi Cöğenli, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı 1xbet Prof. Dr. Nuri Yavuz ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, projenin heyecan verici olduğunu ve her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Açış konuşmaları sonrasında düzenleme kurulu üyesi Prof. Dr. Akmatali Alimbekov tarafından proje ile ilgili bilgi verildi. Çalıştayın ilk günü, farklı alanlardan bilim adamlarının bir araya gelmesini sağlayan protokol imzalanarak dört çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma gruplarında, Türk dünyası vatandaşlığı bilincinin oluşturulması temasının yanı sıra, Türk dünyasında eğitim, geleneksel spor, kültür, edebiyat, tarih, din, ortak değerler ve sanat konulu sunumlar yapıldı.

Türk Dünyası Vatandaşlığı ders programının geliştirilmesi ve Etkililiğinin Değerlendirilmesi Projesi’nin devam ettiğini belirten GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Servet Demir, proje kapsamında Türkiye, Kırgızistan, Kazakistan ve diğer bağımsız Türk devletleriyle akraba toplulukların yaşadıkları yerlerdeki üniversitelerde okutulmak üzere “Türk Dünyası Vatandaşlığı” adlı seçmeli bir ders programının geliştirileceğini vurguladı.

Projenin Avrupa Birliği vatandaşlığı programından farklı olduğunu söyleyen Doç. Dr. Erdal Bay ise, “Avrupa Birliği programında farklılıkların bir araya getirilmesi ön planda iken, Türk Dünyası vatandaşlığında aynılıklar ve benzerlik ön plana alındı. Oktay Sinanoğlu’nun ilgili kitabında belirttiği gibi ‘Bir gün gelecek, herkes Türk Dünyası Vatandaşı olmak istiyorum diye sıraya geçecek” diyerek, bu dersi alacak öğrencilerde Türk Dünyası Vatandaşlığı bilincinin geliştirilmesinin temel hedef olduğunu kaydetti. Gaziantep’teki proje ekibi tarafından Türk Dünyası Eğitimciler Birliği’nin kurulduğunu da ifade eden Doç. Dr. Bay, önümüzdeki yılın Mayıs Ayı’nda Bosna-Hersek’te ikinci çalıştayın yapılacağını açıkladı.

Etkinliğe Gaziantep Üniversitesi’nin yanı sıra, Atatürk Üniversitesi, Bitlis-Eren Üniversitesi, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ), İşenalıArabayev Kırgızistan Devlet Üniversitesi, Eğitim Programları ve Öğretim Derneği, Türkçe Edebiyat Kültür ve Eğitim (TEKE) Dergisi, Gürcistan’dan Valeh Hacılar Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle düzenlenen ve iki gün süren Türk Dünyası Vatandaşlığı Çalıştayı’na 15 ülkeden 80’e yakın bilim adamı katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.