DOLAR 32,4700 % -0.06
EURO 34,7196 % -0.74
STERLIN 40,4937 % -0.76
FRANG 35,5098 % -0.31
ALTIN 2.437,09 % 0,04
BITCOIN 63.906,01 0.813

17-25 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvete suçüstü yapılmıştır.

Yayınlanma Tarihi :
17-25 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvete suçüstü yapılmıştır.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Yeniçeri, rüşvet ve yolsuzluktan daha da kötüsünün “toplum nezdinde yolsuzluk ve rüşvetin giderek normalleşmesi” olduğunu ifade etti. 

“Türk milletinin karşısında bugün normalleşmiş, kurumsallaşmış, bürokratikleşmiş, siyasileşmiş ve örgütlenmiş büyük bir rüşvet ve yolsuzluk belası vardır” diyen Yeniçeri, şunları kaydetti: 

“MHP, yolsuzluk ile rüşvetin dinen haram, hukuken suç ve ahlaken yanlış olduğunu hatırlatmak ve toplumu aydınlatmak üzere 17-25 Aralık tarihlerini yolsuzlukla mücadele haftası ilan etmiştir. 

17-25 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvete suçüstü yapılmıştır. AKP’nin buna ‘darbe’ demesi gerçeği değiştirmez. 17 Aralık sabahı sokaklarda tanklar, askeri birlikler ve kuşatılmış devlet binaları yoktu ama ayakkabı kutularından dışarıya dökülmüş milyonlarca dolarlar, yatak odalarından çıkan para sayma makineleri, çikolata kutularına, elbiselere yerleştirildiği iddia edilen dolarlar, saatler vardı.” 

İktidarın dikkatleri yolsuzluktan kaçırmak için 14 Aralık tutuklamalarını yaptığını savunan Yeniçeri, “Tahşiye diye bir örgüt varsa, bununla ilgili bir kumpas söz konusuysa dört yıldır bu iktidar neredeydi? Neden gazeteci ve televizyoncular tam da yolsuzluk ve rüşvet haftasının başladığı bu günlerde Tahşiye operasyonuna tabi tutuldu?” diye sordu.

Yeniçeri: 17 25 Aralıkta yolsuzluk ve rüşvete suçüstü yapılmıştır.

Özcan Yeniçeri: “Günümüz Türkiye’sinde rüşvet ve yolsuzluk bazen ayakkabı kutularından başını kaldırmış dışarı çıkmaya çalışan dolar şeklindeki yılan olmuş, bazen kollara saat gibi takılan yedi yüz bin liralık kelepçe olmuş ve bazen de yatak odalarına tıkılan sıra sıra kasa olmuş milletin suratına bir tokat gibi inmiştir. Gün gelmiş rüşvet yüz milyon dolarlık ırmak olmuş havuza akmıştır.”

Yeniçeri: 17 Aralık Yolsuzluğa Vurulmuş Bir Darbedir – İzleyiniz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, “Temel hak ve özgürlükler kişi ya da grubun lehine ya da aleyhine kısıtlayıp genişletilmez. Devletin önünde en azılı suç işleyen kişi dahi olsa imha etmek için özgürlükler askıya alınamaz, hukuk eğilip bükülmez” dedi.

Yeniçeri, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Osmanlı tarihinden örnek vererek, düşmanı rüşvete alıştırarak intikam almanın geçmişte strateji olarak kullanıldığını söyledi.

Yeniçeri’nin açıklamaları şu şekilde:

Yolsuzluk: İktidarın Soysuzlaşması Demektir!
  
Maddi gelişmelere manen cevap vermekte geciken kimi iktidarlar yolsuzluk ve yandaşlarına ayrıcalık tanımayı siyaset haline getirebilmektedir. Demokratik yönetim altında iktidara yakın zenginler, çıkar ve baskı grupları şeklinde örgütlenerek siyasal karar alma sürecini etkilemeye “Plütokrasi” (zenginlerin iktidarı) adı verilmektedir. Kavram siyaset literatürüne de dahil olmuştur. Bu arada siyasi literatürde hırsızların egemenliği anlamına gelen bir de “Kleptokrasi” kavramı vardır. “Nepotizm(Akraba Kayırma)”, “Kronizm (Eş-Dost Kayırma)” ve “Partizanlık” anlamına gelen diğer kavramlardır. İktidar soysuzlaşmadan yolsuzluk alenileşemez!

Yolsuzluğun Normalleşmesi!

Kamusal yetkinin maddi (rüşvet) ya da maddi olmayan kazançlar yüzünden yasalara uygun olmayan biçimde kullanılması toplumsal gelecek için ciddi bir tehdittir. Rüşvet ve yolsuzluktan daha da kötüsü toplum nezdinde yolsuzluk ve rüşvetin giderek normalleşmesidir. Yolsuz iktidarları değiştirmek mümkündür ama toplumsal kodlara sinmiş yolsuzluk zihniyetini iktidarla birlikte değiştirmek mümkün değildir.

Yolsuzluğu Sıradanlaştırmak Topluma Düşmanlık Yapmaktır!

Düşmanını rüşvete alıştırarak intikam almak, geçmişte ciddi bir strateji olarak uygulanmıştır. Bu bakımdan tarihin miras bıraktıkları vardır. İşte bir örnek: İsfendiyaroğullarından olup padişahın itimadını kazanıp gözüne giren, fakat memleketi Osmanlı tarafından zapt ve ilhak edildiğinden dolayı kalbi husumetle dolu olan Şemsi Paşa Osmanlı’dan intikamını, devlet yöneticilerini rüşvete alıştırarak almıştır. O şöyle der: Bugün Sultan Murad hazretlerine büyücek bir rüşvet kabul ettirdim. Badema bu lezzet dimağ-ı selatine müstakar (alışır/yerleşir) olur ve intizam-ı devletin inhilalini icap ederek, ben dahi, ecdadımın intikamını almış bulunurum.
 
Hasmı içinden çürüten her yöntem uzun vadede sonuç alıcıdır. Yolsuzluk toplumun temelini çürütür. Rüşvet; çürüten, yozlaştıran ve kirleten bir olgudur. Şemsi Paşa bu yüzden ülkesini elinden alan Osmanlı İmparatorluğundan rüşvetin kendisinden daha da tehlikeli olanı, rüşvet kültürünü yerleştirerek intikamınıalmıştır.

Yolsuzluk Sıradanlaştırılmıştır!
 
Günümüz Türkiye’sinde rüşvet ve yolsuzluk bazen ayakkabı kutularından başını kaldırmış dışarı çıkmaya çalışan dolar şeklindeki yılan olmuş, bazen kollara saat gibi takılan yedi yüz bin liralık kelepçe olmuş ve bazen de yatak odalarına tıkılan sıra sıra kasa olmuş milletin suratına bir tokat gibi inmiştir. Gün gelmiş rüşvet yüz milyon dolarlık ırmak olmuş havuza akmıştır.

Bütün bu somut süreçlerden daha elim ve vahimi ulema kılıklı bazı insanların rüşvet ve yolsuzluk için uygunluk fetvaları vermiş olmalarıdır. Süreçte yolsuzluk ve rüşvet giderek normalleşmiştir.

Yolsuzluğa Bulunan Gerekçeler!
 
İktidar yandaşları:
– Bal tutanın parmağını yalar,
– Çalıyorlar ama çalışıyorlar,
-Kim yapmıyor ki,
-Eskiden daha fazlası yapılıyordu,
-‘Sizi de gördük: Zamanınızda Bankalar hortumlandı’,
-‘Herkes buralara küpü doldurmak için gelir’ türünden söylemlerle rüşveti makul gösteren gayretler içinde olmuşlardır.

İşin daha da vahimi bu güruh ‘İmam Hatip ve Üniversite için dolarların ayakkabı kutularına girdiklerini’ söyleyerek yolsuzluk ve rüşveti sade vatandaş için dini bir meşruluk kılıfına büründürmüşlerdir.
 
Yolsuzluk Türk Milletinin Düşmanıdır
 
Türk Milletinin karşısında bugün normalleşmiş, kurumsallaşmış, bürokratikleşmiş, siyasileşmiş ve örgütlenmiş büyük bir rüşvet ve yolsuzluk belası vardır. Türk milletinin gelinen aşamada en büyük düşmanı yolsuzluktur, görüldüğü her yerde yok edilmelidir!

AKP Yolsuzluk ile Haksızlık Arasındaki Sarkaçtır!
 
AKP, bir yanında rüşvet ve yolsuzluk diğer yandan adaletsizlik ve torpil olan bir sarkaca dönmüştür. Eski ve yeni bakanların, devlet görevlilerinin yakınlarının torpille memur olduklarına dair her geçen gün bir liste açıklanıyor. İktidar bu iddialara ‘evet ama yasalara uygun’ cevabı vermektedir.
 
Yolsuzlukla Mücadele Haftası!
 
MHP, yolsuzluk ile rüşvetin dinen haram, hukuken suç ve ahlaken yanlış olduğunu hatırlatmak ve toplumu aydınlatmak üzere 17/25 Aralık tarihlerini Yolsuzlukla Mücadele haftası ilan etmiştir. 

17/25 Aralıkta yolsuzluk ve rüşvete suçüstü yapılmıştır. AKP’nin buna “Darbe” demesi gerçeği değiştirmez. 17 Aralık sabahı sokaklarda tanklar, askeri birlikler ve kuşatılmış devlet binaları yoktu. Ama ayakkabı kutularından dışarıya dökülmüş milyonlarca dolarlar, yatak odalarından çıkan para sayma makineleri, çikolata kutularına, elbiselere yerleştirildiği iddia edilen dolarlar, saatler vardı.
 
Roma Güçsüzlükten Değil Yolsuzluktan Batmıştır!
 
Adaletin tecelli etmemesiyle rüşvet, rüşvetin yaygınlığıyla da devletin ve toplumun kirlenmesi arasında doğrusal bir ilişki olduğunu bize tarihi tecrübeler söylüyor. Muhteşem Roma’nın sonunu da rüşvet ve zulmün getirdiği bilinmektedir. Roma’daki durumu gösteren kısa bir analiz bunu açıklamaya yeterlidir.  

“Rüşvet peşin alınıyordu. Kırsal kesimde polis hizmeti veren bir takım idari işlere de bakan askeri görevliler, küçük kasabalarda kendilerine ikramiye çıkarmak için oylama yaptırıyorlardı. Hiçbir memur rüşvet almadan parmağını oynatmıyordu; hayvanı kırparken derisini de yüzmemek gerektiğinden, sonuçta paylaşım yolunu gidildi: Bahşişler resmen tarifeye bağlandı ve her hizmetin sabit fiyatı devlet dairelerine asıldı” (Aries & Duby, Özel Hayatın Tarihi, 2006; 116).

Romalı rüşvetçilerle Türkiye’deki yolsuzluk yapanlar arasında bir fark vardır: O da Romalı rüşvetçilerin bir yıl içinde aldığını Türkiye’de bazıları bir defada almaktadır. Rüşvet ve yolsuzlukta Roma’ya benzeyen her iktidar Roma gibi batmak kaderinden kurtulamaz!
 
Eski Ortak Yeni Düşman!
 
Yolsuzluğa dokununca birliktelik ayrılığa, dostluk da düşmanlığa dönüşmektedir. AKP’nin “paralel yapı” olarak ilan ettiği eski ortağı, devlet içinde ayrı bir otorite ve güç odağı olduğu için değil 17/25 Aralıkta yolsuzlukları ve rüşveti ortaya çıkardığı gerekçesiyle hedef yapıldı.

Zira söz konusu yapı 17 Aralık öncesi de aynı konumdaydı. Ergenekon/Balyoz/Oda Tv/Şike davaları henüz hafızalardan silinmemiştir. AKP iktidarında birileri bu davaları açıyordu ve Başbakan Erdoğan da savcılığını yapıyordu. Durum buydu.

Ne zamanki ayakkabı kutularındaki dolarlar, fiyatı dudak uçuklatan saatler, odalara sığmayan kasalar ve ‘yüz milyon dolar sen ver’ söylemleri ortalığa döküldü AKP harekete geçti. dostlar bir anda düşman oldu.

AKP kurumsallaştırdığı yolsuzluğunu ortaya çıkardığına inandığı eski ortağına karşı tepki operasyonları başlattı. Gazeteci, sinemacı ve oyuncular “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenliğini ele geçirmek amacıyla örgütlenmek…” suçundan gözaltına alındılar. Bu durum AKP’nin yönetiminde ki devletin diziyle, gazeteciyle ve oyuncuyla ele geçirilecek kadar zayıflatıldığını göstermektedir(!).

Şapkadan Terör Örgütü Çıkarmak!
 
Güneydoğu’da AKP’nin “çözüm süreci” ile somut, yargı yapan, yol kesen, vergi toplayan, özerklik ilan eden, adı da KCK olan gerçek bir paralel devlet ve silahlı terör örgütü var. Her gün meydan okuyor, tehdit ediyor ve eylem yapıyor! 

AKP gerçek terör örgütünü ve eylemlerini görmezlikten gelirken önünde gazete, köşe yazan, elinde kamera dizi çeken, yanında hikâye senaryo yazan insanları terör örgütü mensubu olarak ilan ederek operasyon yapıyor. Tam bir AKP kurgusu sanal terör örgütüyle Türkiye karşı karşıyadır.

İş bununla da bitmiyor. Bir de Gezi Parkı eylemlerinde ‘hükümeti yıkmaya teşebbüsle suçlanan Çarşı gurubu yargılanması da başladı. Tam bir komediye dönen bu yargılamalar sırasında Çarşı üyeleri “Darbe yapacak gücümüz olsa Beşiktaş’ı şampiyon yapardık” demişlerdir.

Futbol topuyla, köşe yazısıyla, dizi ve senaryoyla darbe yapmak AKP zekâsının kavrayabileceği bir gerçek olsa gerek!

AKP, şapkadan tavşan çıkarır gibi terör örgütü çıkarıyor. 17/25 Aralık sonrası Makul Şüphe yerine kuvvetli delile dayalı sistem getiriyor. Makul Şüphe kavramını 17 Aralık operasyonu sonucunda kaldıran ve böylece yolsuzluktan gözaltına alınan yandaşlarını kurtardıktan sonra, iktidar yeniden makul şüphe kavramına dönüş yapmıştır.  Bu defa makul şüpheden tutuklananların dosyaları üzerine yasak getirmiştir! AKP böylece ne için tutuklandığını bilmeyen, yoruma dayalı ve izafi saiklerle gözaltına alma dönemini başlatmıştır.
 
Şahıs ya da Bir Grup Aleyhine Hukuk Yaratmak!

Temel hak ve özgürlükler kişi ya da gurubun lehine ya da aleyhine kısıtlanıp/genişletilemez.Devletin önünde en azılı kriminal (suç) kişi dahi olsa onu imha etmek için özgürlükler askıya alınamaz, hukuk eğilip/bükülemez. Haklı bir iş yapıyorum edasıyla basın ve ifade özgürlüğü sınırlandırılamaz.

Devleti taraftar, intikamcı bir konuma getirmek en tehlikeli olan yandır. Devlet güç mücadelelerinde taraf haline getirilirse, eninde sonunda yozlaşır ve mücadele ettiği suç örgütüne kendisi dönüşür. 

Gözleri kan bürümüş bir devletten gerçekleri göre ya da aklıselim içinde hareket etmesi beklenemez. 

Her aracı kullanarak intikam almaya kalkışan yozlaşmış bir devlet kadar tehlikelisi yoktur.
 
Dikkatleri Dağıtmak İçin 14 Aralık Operasyonu Yapıldı!

MHP 17-25 Aralık’ı, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası ilan edince AKP halkın dikkatlerini yolsuzluktan kaçırmak için 14 Aralık tutuklamalarını gerçekleştirdi. Diğer yandan AKP yargısının rüşvet ve yolsuzlar hakkında verdiği takipsizlik kararına yapılan itiraz da alel acele 17 Aralık’tan önce reddedildi.

AKP on ile 17 Aralık arasında bir operasyon bir de mahkeme kararı sığdırdı.

Buradan soruyorum: Tahşiye diye bir örgüt varsa bununla ilgili bir kumpas söz konusuysa dört yıldır bu iktidar neredeydi? Neden gazeteci ve televizyoncular tam da yolsuzluk ve rüşvet haftasının başladığı günlerde Taşhiye operasyonuna tabi tutuldu? 

AKP’li yetkililerin bu paradoksu açıklamaları şarttır.

En İyi Savunma Saldırıdır!
  
Hem suçlu hem de güçlü olan AKP’dir. Hem kel hem de fodulu oynayan da iktidardır. Ortalığa dökülen onca rezaletin hesabını verecek yerde yolsuzluk ve rüşvetin üstünü kapatmak için dikkatleri sanal darbe kavramı üzerinden muğlak paralele çeviriyor.

AKP, paralelle mücadele ediyorum kılıfı altında liberal ekonominin en temel ilkesi olan serbest piyasa ilkelerini, girişim özgürlüğünü, mülkiyete dokunulmazlığı, basın ve ifade özgürlüğünü halaç pamuğu gibi atıyor. 

28 Martçıların “Yeşil Sermaye” dedikleri olgunun yerine AKP ‘paralel sermaye’yi yerleştirmiştir. Paralele yakın olduğu iddiasıyla Koza Madenciliğin işletmelerine kanunsuz engelleme yapılmaktadır.

2021 yılına kadar Gümüşhane’deki madeni işletme ruhsatı olan Koza Altın’a ocakları işletebilmek için kullanması gereken patlatıcı ruhsatını MİGEM’in vermesine karşın bu izni valilik vermemektedir. Bu yüzden Gümüşhane’de 600 kişi işinden olmuştur. İnsanlar evine ekmek götüremez hale gelmiştir.

Meşhur söylemle filler tepişmekte cimler ezilmektedir!

Paralelden intikam alma ve ona yakın olduğu düşündüğü işletme sahiplerini bitirme adına AKP yasa, anayasa, hukuk ve ilkeleri çiğnemektedir.
  
Cumhurbaşkanı Paralele Karşı İttifak Arayışındadır!

Tayyip Erdoğan eski ortağına karşı ittifak arayışı içindedir. Yolsuzluk ve rüşveti takipsiz bıraktıran AKP ve Erdoğan“taraf olmayanın bertaraf olacağı” tehdidiyle muhalifleri sindirmeye çalışmaktadır.

Operasyonun yapıldığı gün Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Aynı yapı demokrasiyi tahrip etmeye çalışıyor. Gün imtihan günüdür. Herkes yaptıklarının, demokrasiye yönelik tavırlarının hesabını verecek…”diyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Yanlış yapan bedelini öder…; Orman Bakanı Veysel Eroğlu da,Suç işleyenler adalete teslim edilir” buyuruyorlardı.

Masumluk karinesi diye hukukta bir ilke vardır. Yargı karar verinceye kadar kişiler suçlu ya da suçsuz değildir. Ancak iktidar hukuk, anayasa ve yasa dinlemiyorCumhurbaşkanı konuşuyor, hedef gösteriyor, iktidar yetkilileri de ondan aldığı işarete göre suçlu ilan ediyor.  
 
Basın ve ifade özgürlüğü de Paralel ile mücadele ediyorum diye yok sayılamaz. Yalnız muhalefet değil bütün demokrasiler Türkiye’de yaşananları medya özgürlüğüne saygı konusunda şüpheli bulmuşlardır. Hükümetin siyasi muhalefete, protesto hakkına ve eleştirel basına yönelik tahammülsüzlüğü bütün belirtileriyle açığa çıkmıştır.

AKP iktidarı yolsuz ve rüşvete karışmış yandaşlarını kurtarmak için basın ve ifade özgürlüğünü ayaklar altına almıştır. Bu tutum yanlıştır. Süreçte demokrasiye kast edenler, yaptıklarının altında kendileri kalacaklardır. Bizden hatırlatması…

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleritipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escorteskişehir halı yıkamaistanbul escort bayancasibomSahabetportobetSekabet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort