DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
STERLIN 41,0077 % 0.28
FRANG 35,9240 % 0.2
ALTIN 2.326,33 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258

BAHÇELİ: SEROK AHMET’TEN BİR ŞEY OLMAYACAĞINI HERKES ANLAMIŞTIR

Yayınlanma Tarihi :
BAHÇELİ: SEROK AHMET’TEN BİR ŞEY OLMAYACAĞINI HERKES ANLAMIŞTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, NTV ve Star TV ortak yayınında Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik Bilgili’nin sorularını cevapladı. “MHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAYI HEDEFLEMEKTEDİR”

db-almanya-yeni123

Son 4 yıldır hiçbir canlı yayına çıkmadı ve ilk canlı yayınında bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyoruz.

Bugün HDP bürolarına eş zamanlı saldırılar düzenlendi. İktidara yönelik ithamlar vardı. Önceki gün Demirtaş yaptığı bir açıklamada bugüne kadar 60 büromuza saldırı oldu ve bu bürolarda da saldırı yapan grupların Milliyetçi Hareket Partililerin ülkücülerin yaptığı işaretlerini gördük, Milliyetçi Hareket Partisi’ne soruyorum onlarla ilişkiniz var mı yok mu demişti.

Devlet Bahçeli: Bu tür bir sorunun muhatabı Milliyetçi Hareket Partisi olmaması gerekir. Milliyetçi Hareket Partisi prensip itibariyle seçimlerin barış, huzur ve esenlik içinde geçmesini arzulamakta. Bütün siyasi partilerimizle, 20 siyasi parti seçime katılmakta ve bütün siyasi partilerimize başarılar dilemekte adaylarını da tebrik etmektedir. Ancak seçimleri gölgelemek isteyenler, farklı amaçlara doğru yönlendirmek isteyenler bazı provokasyon olayları ile Türkiye’yi karşı karşıya bırakıyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin HDP’nin bir binasına saldırabilmesi için bir gerekçesi olamaz. Çünkü muhatabımız değiller. HDP’lilerin Milliyetçi Hareket Partisi dışında bunu aramalarında yarar vardır. Yakinen takip ediyoruz eylemlerin başında veya sonundan herkesin rahatlıkla yapabileceği bozkurt işaretini kullanarak, sloganlar atarak dağılanlar var bir de bunun tam tersi olanlar var. 20 siyasi parti içinde provokasyona iki partiyi temel alıyorlarsa burada birilerinin fayda sağlayacağı kanaati oluyor. Bu da başta sorumlu olan siyasi iktidardır. HDP önce siyasi iktidarın etrafına bakmasında yarar var. Siyasi iktidarla her konuda diyalog içinde olan bir partinin bu defa bizim binalarımıza saldırılar yapılıyor, güvenlik unsurlarını harekete geçirmek üzere bunların çok yönlü araştırılmasını istiyoruz demelerinde yarar vardır. Aksine kalkıp böyle bir söz yerine bir partiyi bu konularla ilişkiniz var mı gibi bir davette bulunmaları bana göre siyasi edepsizliktir.

Devlet Bahçeli, Liderler Star’da Programında, Tamamı – İzleyiniz

Siz yıllardır kendi içinizden eleştiriler gelse de tabanınıza sokağa çıkmama duyurusunda bulunuyorsunuz ve sağduyu çağrısı yapıyorsunuz. Bu konuda da bir uyarınız oldu mu acaba?

Devlet Bahçeli: Ben bütün siyasi partiler gibi Milliyetçi Hareket Partisi de teşkilatlarındaki düzenlemelerini genelgelerle yönlendirirler. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kayıtları incelenmiş olsa her olayda, her siyasi faaliyette, her seçimde veya parti kurultaylarının düzenlendiği dönemlerde olsun bir genelge yayınlarız ve önemi üzerinde düşüncelerimizi teşkilatlarımızla paylaşırız ve bu süre içinde dikkat etmeleri gereken konularda da kendilerini ciddi anlamda uyarırız.

Oy tahmininiz nedir acaba? 2015 seçimlerinde yüz kaç oy almayı planlıyorsunuz?

Devlet Bahçeli: Milliyetçi Hareket Partisi oy tahmininde bulunmamaktadır. Geçmişte de bu böyledir. Ankette yaptırmamaktayız. Ancak bir ilkemiz vardır. Bütün teşkilatlarımıza, davamıza gönül vermiş insanlarımıza tavsiyemiz Milliyetçi Hareket Partisi oylarını en çoklaştırmayı hedefe almalıdır. Hangi ilde çoklaştırma konusunda ne gerekiyorsa yapmalarını tavsiye ederiz.

2011 seçimlerinde 12.98’lik oy oranı vardı Milliyetçi Hareket Partisi’nin. Bu noktada hangi oy oranı başarısız sayılır sayın Bahçeli?

Devlet Bahçeli: Milliyetçi Hareket Partisi’ni oy oranı ile başarısız kılmak doğru değildir. Çünkü Türkiye’nin genelini siyasi hayatımızı ve seçim faaliyetlerini dikkate aldığımız vakit eşit şartlarda demokratik bir yarış içinde seçim olmamaktadır. Sandıklarla hileler vardır, kamuoyu araştırmaları ile insanları yanlış yollara sürüklemek vardır. Bütün bunlara dikkate aldığınız vakit başarı ve başarısızlık iktidarda aranmalıdır. Bu imkanlara sahip olan unsurlar oylarını bir puan dahi azaltmış olsalar başarısızdırlar. Bir puan dahi arttırmış olsalar başarılıdır. Muhalefeti başarılı ve başarısız gibi hele hele son günlerde bir Avrupa hayranlığı ile İngiltere’de şöyle oldu bizde de böyle olsun gibi bir telkinde bulunmak acizliğin işaretidir. Demek ki başarısız olmaya aday AKP’dir.

Seçim sonrasında tablo bir koalisyonu işaret ederse bugüne kadar yaptıkları ile icraatları ile çok eleştirdiğiniz AK Parti ile bir koalisyon söz konusu olur mu sizin için?

Devlet Bahçeli: Bu AKP’nin kuruluş amaçları, 13 yılı bulmuş olan süre içindeki uygulamaları, sahip olduğu zihniyet temel alındığında Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon yapacağı bir parti olarak görünmemektedir. Bütün partilerin amacı tek başına iktidar olmaktır. Siyasi partiler hangisi olursa olsun millet huzuruna çıktıklarında tek başına iktidar olmayı amaç edinmelidirler. Tek başına iktidar olmayı amaç edinen Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’ye üzerinde yine bir siyaset mühendisliği uygulamalarına geçen çevrelerin yönlendirmelerine kapılarak şu partilerle şöyle olur böyle olur koalisyon olur gibi bir tartışmanın içine girmek doğru değildir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir koalisyon düşüncesi yoktur hedefi tek başına iktidardır. Bu konuda bizim bir şey söylememiz doğru değildir. Koalisyonlar geçmiş dönemlerde elbette oldu. Ama uzun ömürlü olmamaktadır. Birden fazla partinin bir araya gelmesi istikrara getirmemektedir. Türkiye’nin sorunlarının çözümünde yetersiz kalmaktadır. Çok kısa başarıları siyasi malzeme olarak kullanmak için koalisyonu bozma gayretleri hissedilir hale gelmektedir. Bu kadar istikrarsızlığın yoğunlaşacağı bir koalisyon ortamında hele hele Türkiye’nin ateş çemberinde bulunduğu bir ortamda koalisyonu düşünmek demek zimmen AKP’ye iktidarınıza devam edin biz şartları size hazırlıyoruz demektir. Bu olsa olsa AKP yandaşlarının Türkiye üzerindeki yeni bir projesidir.

HDP’nin yüzde 10 barajını aşar mı, aşmalı mı? Sizin iç sesiniz nedir bu noktada?

Devlet Bahçeli: HDP, PKK’nın bir siyasal ucudur. TBMM’de bağımsız adaylarla seçimlere girmiş belli oranda temsil kabiliyeti de bulmuştur. Bundan sonraki aşama zannediyorum HDP’nin kendi sorunudur. Aşıp aşamayacağını kendileri düşünmesi lazım ve siyasi faaliyetlerini de buna göre yönlendirmeleri gerekir. Ama AKP için HDP2nin barajı aşıp aşmaması partileri açısından önemli bir sorundur. Ama burada ben zannediyorum bir rol paylaşımı söz konusudur. Koalisyon kavramı üzerinde durduk. Türkiye’de örtülü, gizli, sindi bir koalisyon vardır. Bu koalisyon Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’dır, iki AKP, üçüncüsü PKK’dır ve onun parantezi İmralı canisidir, siyasal uç olarak görüntü de HDP vardır. Fiilen bu koalisyon vardır ve Oslo’dan beri çözüm sürecinin sonuçlanması için sürekli müzakere yapan bir konumdadır.

HDP barajın altında kaldı diyelim çözüm süreci ortadan kalktı. Bunun Türkiye açısından daha mı hayırlı olacağını düşünüyorsunuz?

Devlet Bahçeli: Bu tabi Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyenler için bir fırsattır. Bunu HDP ve PKK2nın çok yönlü düşünmesi lazım. Türkiye ya bölünür veya iç çatışmaya götürürüz tehditleri ile Türkiye’yi yönlendirmeye çalışanlara Milliyetçi Hareket Partisi’nin çok net ifadeleri vardır. Bölünmeyi kabul etmez. Anayasanın ilk maddeleri üzerindeki hassasiyetini korur. Kardeş kavgasına da girmeyi düşünmez. Ama mecbur kalırsa Türkiye için Milliyetçi Hareket Partisi her şeyi yapar.

Çözüm sürecinin hiçbir noktasına mı katılmıyorsunuz? Silahsız bir çözümde Milliyetçi Hareket Partisi olmaz mı?

Devlet Bahçeli: Çözüm nedir bunu açıklayan yok. Çözüm nelerden oluşur bunu bilen yok. Çözümle nereye varmak istiyorlar bunu anlatanda yok. O bakımdan çözüm kavramı çok akıllıca ortaya konmuş iç ve dış unsurlarında desteği ile Türkiye’yi bölünmeye doğru götüren bir sürecin örtüsüdür. 1978 yılı Diyarbakır Lice ilçesi Fis köyünde PKK 1.kongresini toplar. Bu kongrenin amacı bağımsız bir Kürdistan devletini kurmaktır. PKK bu amacından sapmış mıdır, vazgeçmiş mirdi bunu bir tartmak lazım. Bu amacından vazgeçiyorsa eğer PKK’nın içinde çok büyük bir sorgulama başlar. Kandil’de 27 yıl dağda gezen insanlar bu amaç için dağda geziyor. Eğer bugün bir çözüm adı altında sömürülmeye doğru sürüklenecekse PKK kendi içinde bunun hesabını vermek durumundadır.

Sizin çözüm öneriniz ne olurdu bu noktada?

Devlet Bahçeli: Bizim çözüm önerimiz Türkiye’de bölücü terör vardır ve amaç itibariyle Türkiye’yi bölmektedir. O zaman Milliyetçi Hareket Partisi olarak bölücü terörle amansız bir mücadeleye girmek ve bu terörün kökünü kazımaktır. Ama bu ülkede yaşayan bütün kardeşlerimizle bir arada ve birlikte toprak bütünlüğümüzü, üniter yapımızı koruyarak, milli devlet anlayışımızı yaşatarak, nasıl yaşayabileceğimizi düşünürüz ve bu konuda da hazırlıklarımız her zaman vardır. Öncelikle gelir dağılımındaki adaletsizlik bölgeler arasındaki dengesizlikler giderilmek suretiyle bir arada ve birlikte yaşamanın vasatını ararız. Ama onun haricinde silah zoruyla terör unsuruyla Türkiye’yi bölmeye çalışanlara Milliyetçi Hareket Partisi son sözünü henüz söylemiştir. Bunu da söyletmemelerinde yarar vardır.

HDP’nin yine barajı aşamaması durumunda başkanlık sistemi yine bununla bağlantılı. Milliyetçi Hareket Partisi neden karşı başkanlık sistemine?

Devlet Bahçeli: Başkanlık sistemi çözümün bir unsuru olarak görülüyor. AKP eskiden bu yana başkanlık sistemini savunan bir siyasi anlayışa sahip değiller.

Demirtaş’ta seni başkan yaptırmayacağız dedi meydanlardan.

Devlet Bahçeli: Sayın Cumhurbaşkanı parlamenter sistem içinde küçük bir anayasa değişikliği ile halk iradesi ile seçilmiş bir cumhurbaşkanıdır. Bununla yetinmiyor başkanlık sistemi üzerinde ısrar ediyor. Acaba bu çözüm süreci dedikleri aldatmacanın aşama aşama uygulaması için bir araç olarak mı kullanılıyor. Yani özerklik bunun içine mi sığdırılacak, federal yapı bunun içine mi sığdırılacak, anlaşamadıkları takdirde bağımsız bir devletin oluşması bunun içine mi sığdırılacak bu belli değil. Şimdi kalkmış gerçek niyetini söylemiyor, parlamenter demokrasi içinde yetişmiş, onun imkanlarından yararlanmış, 12 yıl başbakanlık yapmış, cumhurbaşkanlığını temsil eder konuma gelmiş ama başkanlık sistemi üzerinde ısrarla duruyor. Bu duruşun sebebini millete anlatması lazım.

Bir anayasa değişikliği ile barajı indirmek söz konusu olursa gerçi başbakan Davutoğlu biz asla erken seçim ihtimalini düşünmüyoruz dedi ama erken seçim ihtimalini yükselten bir tablo ortaya çıkar mı sizce HDP barajı geçemezse?

Devlet Bahçeli: Eğer Türkiye’de siyasi iktidar oluşamaz, istikrarsızlık süreklilik kazanırsa o zaman zorlama ile bir yere varmak mümkün değildir. Millet iradesine tekrara başvurmak demokratik anlayışın gereğidir.

Başbakan meydanlarda ama Cumhurbaşkanı da toplu açılış törenleri var. Bu konuda hem HDP’nin hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin hem YSK hem Anayasa Mahkemesin başvuruları oldu. Siz bir yasal girişimde bulundunuz mu?

Devlet Bahçeli: Biz şu ana karda yanlışı ifadeye çalıştık acaba anlayabilirler mi diye. Ama maalesef bunu yapamıyorlar. Tabi bu konuyla ilgili esas süreç önümüzdeki günlerde çok daha yoğun işleyecektir. 10 Ağustos’tan bugüne kadar sayın Cumhurbaşkanı’nın 30 yurtiçi 30 yurtdışı seyahati olmuştur. Özellikle toplu açılış bahanesi ile yapılmaktadır. Devletin imkanları kendisi için kullanılır hale gelmektedir. Kendisi ise AKP’nin başbakanlığını veya genel başkanlığını bir türlü unutamamış. Cumhurbaşkanı olması onun için sürpriz olmuş şimdi eş başkan olarak artık moda oldu. Bana göre AKP’yi çift diferansiyelli bir cip haline getiriyorlar. Yoksa Serok Ahmet’ten bir şey olmayacağını herkes anlamıştır.

Dün Cumhurbaşkanı Kayseri mitinginde dedi ki herkesin gönlünde bir aslan yatar benim bir oyum var gidip vereceğim niye bana saldırıyorsunuz dedi. Neden bu kadar tepkilisiniz?

Devlet Bahçeli: Cumhurbaşkanının anayasal görevleri içinde kalması ve o görevler üzerinde çalışması en tabi hakkıdır. Ama kendisini çok zeki, toplumu aptal kabul etmesin. Hangi partiye nasıl hizmet ettiğinin ötesinde, devletin imkanlarını hangi amaçlar için kullandığı da çok net olarak görülüyor. Hal böyle olunca hiç bir inandırıcılığı olmayan bir cümledir. AKP’nin cumhurbaşkanı olmuştur milletin cumhurbaşkanı olamamıştır. Mesela benim cumhurbaşkanım değildir, Milliyetçi Hareket Partisi’nin cumhurbaşkanı değildir. Çünkü bir parti üzerinde çalışıyor. Seçilmiş cumhurbaşkanıyım diyebilir nitekim öyle olmuştur. Biz önceden sayın Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz, olmaması gerekir diye iddiayla söyledik. Ama oldu nasıl olduğunu da herkes biliyor. Böyle bir durumda bu milletin iradesine saygı duyarak beni şu kadarı destekledi şu kadarı karşıdır, bu karşılığı dengeleyerek Türkiye’nin cumhurbaşkanı olma yolunu tercih edeceği yerde inatla 400 milletvekili istiyorum, başkanlık sistemine geçeceğim, ben tarafsızım, ben AKP’liyim ama nereye oy vereceğimi Allah bilir, gel Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy ver açık oy kullan.

Emniyet ve yargının ardından TSK içinde de paralel yapıya ilişkin bir soruşturma başlatıldı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bu konuda bir açıklama yaptı. İhbar mektupları üzerinden yola çıkıldığı iddiaları var. Bu durumu nasıl değerlendirmek lazım?

Devlet Bahçeli: Her şey rayından çıkmış çivisinden kopmuş, hiçbir olayın inandırıcılığı kalmamış. Türkiye karma karışık bir haldedir. Türkiye’nin bu halden kurtulabilmesi için 7 Haziran önemli bir fırsattır. Şimdi 12 yıl iktidardasınız, uzun yıllardır birlikte çalışıyorsunuz, 17-25 Aralık dediğimiz olayla karşı karşıya kalınca paralel devlet kavramı altında algı yönetimini kullanarak bir darbeci zihniyet ortaya çıkarttınız. Bunu çokta üzülerek ifade ediyorum milli güvenlik kurulunda tek çizgi haline getiriyorlar. MGK’da bulunan yasaya göre de bulunması gereken, amaçları doğrultusunda hizmetle bu millete mecbur olan insanlar bu paralel kavramını hep birlikte değerlendireceksek paralel sözünü yapabilmemiz için ikinci paralelin ne olduğunu bilmemiz lazım dediklerinde zannediyorum paralel başta Recep Tayyip Erdoğan’ı da kapsamak üzere son günlerde ortaya koymuş odluları yeni bir örgüt şeyi var. Ya örgütün kurucularındandır veya o örgütün 10 yıllık yataklık ve yardımda bulunanlardır. Önümüzdeki günlerde bunlar çok net anlaşılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında Allah nasip ederse kesin olarak bunlar çözülecektir.

Önce Ergenekon, sonra Balyoz, çözüm süreci Türk bayraklarının indirilmesi olayları, son olarak paralel yapı soruşturması. Geçtiğimiz hafta bir rahatsızlık geçirdi Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, sizce son gelişmelerden rahatsız mı kendisi?

Devlet Bahçeli: O kadarını bilmiyorum. Direk kendilerini aramadım ben. Bir miting seyahati sırasında bir gazeteci arkadaşımız sorduğu vakit ona Allah’tan şifalar dilediğimi ifade ettim. Benim şahsi kanaatim kimseyi de incitmek istemem TSK’yı kastederek ifade etmek istemiyorum gerçekten özel bir genelkurmay başkanı olduğu anlaşılıyor.

Necdet Özel’e çok sert tepkiler gösterdiniz özellikle Süleyman Şah konusunda ders polemiğiniz vardı. Aranızda bir sıkıntı var mı, Necdet Özel’i nasıl bir genelkurmay başkanı olarak nitelendiriyorsunuz?

Devlet Bahçeli: Şahsi hiçbir problemimiz yoktur çünkü tanımıyoruz ama uygulamalar bizi ilgilendirir. Süleyman Şah gibi Türk milletinin hassasiyeti olan bir konuyu bir kamyona yükleyerek getirip Türkiye’ye 200 metre bir yere taşımak herhalde TSK’nın kabullenebileceği bir anlayış değildir. Bunu gerçekleştiren hem siyasi hem de askeri kim varsa millet vicdanında mahkum olmuşlardır. 

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetpercasibom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort