
Esnaf: “Memleketin ayarı bozulmuş, kaportası çürümüş!” Bolvadin Sanayi Sitesi esnafı birer birer kepenk kapatıyor. Zaten iş yapamadığı için kepenk kapatan esnafın ayakta kalmaya çalışanlarının ise dükkânlarını su basmış durumda. Durumlarının her geçen gün kötüye gittiğini söyleyen esnaf; “Memleketin ayarı bozulmuş, kaportası çürümüş” diye ironi yaptı.
Milliyetçi hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bolvadin Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Parsak’a esnaf dert yandı. Dükkanlarını su bastığından ve yetkililerin dertlerine çare olmadığından yakınan esnaf, “Sayın Vekilim gördüğünüz gibi dükkânlar sular altında. Hiçbir yetkili derdimize çare olmuyor. Bize bunu reva görenlere ne desek boş. Memleketin ayarı bozulmuş, kaportası çürümüş. Ne diyelim. Seçim yaklaşıyor. Bizde onlara artık sandıkta cevap veririz. Öte yandan burada eskiden tüm dükkanlar doluydu. İnsanlar dükkan açmak için yer bulamazlardı. 280 tane dükkanın hepsi doluydu. İnsanlar birer birer kepenk kapatmaya başladı. Şuan tam 90 dükkan kapalı ve hala kapanmaya devam ediyorlar. Allah sonumuzu hayır eylesin” diye serzenişte bulundular.
ÜZÜLMEYİN, BİRAZ DAHA SABREDİN
Esnafı teselli etmeye çalışan Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Parsak ise, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında inşallah toplumun her kesimi refah seviyesine yükselecek. Siz hiç üzülmeyin, biraz daha sabredin. 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin ardından iktidara geldiğimizde inşallah tüm dertlerinize çare olmaya çalışacağız. Çok önemli, toplumun her kesimini kapsayan, ciddi projelerimiz var. Bu projelerimizi hayata birer birer geçirdiğimizde ‘iyi ki Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermişiz’ diyeceksiniz ve haklarınızı sonuna kadar helal edeceksiniz” dedi.
KİBİR, BÖBÜRLENME, BASKI VE ZULÜM
Bakanı olan hem de su profesörü diye addedilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketinde bu tip şikâyetlerin olmaması gerektiğini savunan Parsak, “Vatandaşın derdine çare olmayan, sadece ve sadece zaten yapması gereken hizmetleri halkın kafasına, gözüne vura vura anlatan, bizden olanlar, bizden olmayanlar diye insanları ayıran bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu zihniyet, artık öyle bir hale geldi ki, en tepesinden Afyonkarahisar’daki en tabanına kadar her alanda ayrıştırma, bölme, yandaşa kıyak, muhalife tu-kaka, kibir, böbürlenme, baskı ve zulüm noktasında birbirleriyle yarışır hale geldiler” dedi.
O KOLTUKLARI BOŞUNA DOLDURMAYACAKSIN
“Onların bir hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı var” diyen Parsak, “Allah’ın izniyle 7 Haziran’ın ardından AKP’nin yıkılışıyla birlikte, Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında vatandaşımız nefes alacak. Onların derdi, bizim derdimiz. Vatandaş odaklı olmayan bir hizmet anlayışı, hizmet bile değildir. Eğer sen, vatandaşın derdine çare olmuyorsan, vatandaşın gönlüne giremiyorsan hizmet yapıyorum diye övünmeyeceksin. Yaptığın hizmetler vatandaş odaklı, istihdam odaklı değilse, başta esnafımız olmak üzere toplumun her kesimini düşünmeyen bir hizmet anlayışın varsa o koltukları boşuna doldurmayacaksın. Israrla oturacağım diyorsan da, bu halk eninde sonunda o koltuktan seni indirmesini bilir” diye konuştu.
ASLAN:”BİZİM SÖZÜMÜZ DEVLET SÖZÜDÜR”
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Aziz Aslan, seçim çalışmaları kapsamında Sinanpaşa ilçesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Aslan, MHP iktidarında toplumun tüm kesimlerinin sorunlarının çözeleceğini belirtirken, “Bizim sözümüz devlet sözüdür” dedi.
Seçim ziyaretleri kapsamında Sinanpaşa İlçesi’ndeki programını tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili adayı Aziz Aslan ilçeye bağlı belde ve köyleri ziyaret ederek vatandaşların istek ve taleplerini dinledi.
Sinanpaşa ilçesinde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Aziz Aslan, vatandaşların kendilerine gösterdikleri teveccühten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Vatandaşlara MHP’nin seçim beyannamesini anlatan Aslan, “Ekonomideki kötü gidişat toplumun kanayan yarısı haline gelmiş durumda. Ülkemiz adım adım yoksulluğa, yolsuzluğa alıştırıldı. Ekonomik anlamda savaş veren çiftçimiz, işçimiz, memurumuz, esnafımız ve emeklimiz artık içinde bulundukları bu durumdan kurtulmak istiyor” dedi.
MHP iktidarında Büyükşehir Yasası ile Mahalle statüsüne dönüşen belde ve köylerin yeniden tüzel kişiliklerini kazanacağını dile getiren Aslan, “Seçim beyannamemizde Çiftçilerimize yönelik çok ciddi projelerimiz bulunuyor. Vatandaşlarımız partimize oy verip iktidara taşırsa çiftçilere yönelik yapacağımız projelerimizi hayata geçireceğiz. Tarım desteklenmesi için mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel zirai girdilerden ÖTV ve KDV kaldırılacak. Mazot 1 lira 75 kuruş olacak. Sulama ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak ve çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanmaları sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
7 Haziran seçimlerine kadar çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini kaydeden Aslan, AKP iktidarlarından yorulan vatandaşların yoğun ilgi ve desteğini yanlarında aldıklarını sözlerine ekledi.
ELİBOL:“HORTUMCULARDAN HESAP SORULACAK”
“Hortumculardan hesap sorulacak”
Yolsuzluğa geçit verilmeyeceğini kaydeden MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol, “17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecektir. Soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı İsmail Elibol, yoksulluğun en büyük nedeninin yolsuzluk ve israf olduğunu kaydederek, “ 17-25 zanlıları başta olmak üzere tüm yolsuzlukların üzerine titizlikle gidilecektir. Soygunculardan ve hortumculardan hesap sorulacaktır. Yolsuzluk yoluyla elde edildiği tespit edilen her türlü varlığa el konulması bu servetlerin nerede kimin adına kayıtlı olursa olsun el konulması hukuken sağlanacaktır. Özerk bir yolsuzlukla mücadele kurulu oluşturulacaktır” dedi.
ÖYLE BİR İSRAF VAR Kİ; AKILLARA ZARAR
Toplumun her kesimini ilgilendiren önemli seçim vaatleri olduğunu kaydeden Elibol, “Yolsuzlukları, hortumcuları durdurduğumuz zaman ve AKP hükümetinin katrilyonlarca lira israfı MHP iktidarıyla bitirildiği takdirde zaten yoksulluk diye bir şey kalmıyor. AKP’nin ülkeyi yolsuzluk nedeniyle ne kadar zarar ettirdiğini tam olarak kestirememekle birlikte katrilyonları bulabileceğini her vatandaş gibi bende tahmin ediyorum. Öte yandan öyle bir israf var ki; akıllara zarar. İsrafa basit örnekler verecek olursak, kaçak saray ve kaçak sarayın aylık harcama bütçesidir. Kaçak sarayın aylık harcama bütçesiyle yüzlerce hatta binlerce yoksul vatandaş rahat rahat geçinir” dedi.
SAYIN GÖRMEZ, BU İSRAFI NEDEN YAPIYOR?
Bakanların lüks harcamalarını saymıyorum bile. Düşünün bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanı bile 1 milyon liralık zırhlı araca biniyor. Bu bir israf değil midir? Zırhlı araç senin neyine? Sana suikast mı düzenleyecekler? Daha önceki milyonluk aracını baskılar nedeniyle geri veren Diyanet İşleri Başkanına köşkten destek geldi. Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanına, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden bir zırhlı araç verileceğini duyurdu. Oradan verilince israf olmuyor, yada vatandaşın cebinden çıkmıyor gibi sanki. “İsraf haramdır” diyen dinimiz değil mi? Dinimizin temsilciliğini yapan en üst düzeydeki Sayın Görmez, bu israfı neden yapıyor?” diye sordu.MHP Adayı Elibol, Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı döneminde bütün bu yolsuzluk ve israfın sona erdirileceğini sözlerine ekledi.