DOLAR 32,3674 % 0.14
EURO 34,8986 % -0.49
STERLIN 40,9656 % 0.16
FRANG 35,8744 % 0.08
ALTIN 2.325,13 % 0,20
BITCOIN 2.296.145 1.729

Adaletsizlik ancak AKP’ye yakışırdı

Yayınlanma Tarihi :
Adaletsizlik ancak AKP’ye yakışırdı

Afyonkarahisar Belediyesi’nin bilboardlarda AKP’nin afişlerini astığını söyleyen MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı,”Böyle bir hukuksuzluk, adaletsizlik ancak AKP’ye yakışırdı” dedi.

MHP’nin haftalık basın toplantısı dün parti binasında gerçekleştirildi. MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı’nın katıldığı toplantıda gündeme ilişkin konular değerlendirildi.

ADALETSİZLİK ANCAK AKP’YE YAKIŞIRDI

Afyonkarahisar Belediyesi’nin bilboardlarda AKP’nin afişlerini astığını söyleyen MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, “Vakıf İşhanı yanında bulunan otoparkın önünde bulunan bilboardlar belediyenin insiyatifindedir. Bu bilboardlarda Belediyenin yaptığı çalışmalar asılması gerekiyor. Ama baktığımız zaman AKP’nin seçim afişleri asılmaktadır.
Böyle bir hukuksuzluk, adaletsizlik ancak AKP’ye yakışırdı. Millete ait bilboardlar kendi çıkarları için kullanılıyor” dedi. AKP’nin hak ve hukuktan bahsederken komik duruma düştüğünü ifade eden Yağcı, “Eğer biraz hukuka, etik kurallara saygıları varsa vatandaşa ait olan bu bilboardlardan AKP afişleri indirilmesi gerekiyor. Eğer hak tanımaz davranışlara devam ederlerse bizde hakkımızı aramanın yolunu biliriz” dedi.

AKP YALAN REKORU KIRIYOR

AKP’nin MHP’nin koalisyon görüşmelerine hayır dediği yalanının artık ortaya çıktığını ifade eden İl Başkanı Raşit Demirel ise, “AKP’nin gerçek yüzünü Türk Milleti artık görmüştür. Algı operasyonu ayaklarına dolanmıştır. 1 Kasım’da MHP hem ilimizde hem de Afyon’da tarih yazacaktır. AKP ise yalan siyasetini daha fazla devam ettiremeyecek” ifade etti.

AKP’NİN MİLLİYETÇİLİĞİ SEÇİME KADAR

AKP’nin 7 Haziran’dan sonra uğradığı depresyondan çıkmak için milliyetçi söylem geliştirdiğini ancak halkın buna inanmadığını ifade eden Demirel, “Şöyle ya da böyle bu ülkede seçim yapılacaktır. Ama şuna inanıyorum ki bu baskın seçimi bu millete dayatanlar hüsrana uğrayacaktır.
Milletimiz bunun hesabını mutlaka sandıkta soracaktır. Tek başına iktidar olmak için kumpas kuranlar, kurdukları kumpasın içerisinde yok olacaklardır. Seçim, hakkaniyet içerisinde yapılmayacaktır. 1 kasım seçimleri sağlıklı bir ortamda olmayacağı gibi adaletli bir seçimde olmayacaktır. Bunun örneklerini ülkemizde gördüğümüz gibi son haftalarda da Afyonumuzda açıkça görmekteyiz.
MHP olarak seçim sürecince seçim arabalarında müzik çalmayacağımızı diğer partilerinde şehitlerimize saygı göstererek müzik çalmamasını talep etmiştik. Biz sözümüzde durduk. Diğerleri bu teklifimizi duymamazlıktan gelerek adeta şehitlerimizin ruhlarını incitmekten geri kalmamaktadırlar. Onları Afyonlu hemşerilerime şikayet ediyorum” şeklinde konuştu.

CHP İLE DE DOKUMUZ UYUŞMADI

AKP’li yetkililerin kırık plak gibi hep aynı şeyleri söylediğini ifade eden Demirel, “Prof. Dr. Veysel Eroğlu, her gittiği yerde kırık plak gibi; “MHP her şeye hayır dedi” “CHP ile de dokumuz uyuşmadı” diyerek akademik kimliğine yakışmayan bir şekilde yalan söylemektedir. Gerçekte koalisyonu kurmayan AKP’dir.
Bu milletin parasını kaprisleri uğruna seçimde harcayacak olan AKP dir. İnancından asla şüphe etmediğimiz sayın Veysel Eroğlu, dürüst bir müslüman gibi ya doğruları söylesin yada sussun. Seçime nifak sokmasın. Oturduğu bakanlık koltuğunu seçim malzemesi olarak kullanmasın.
Biz eşit şartlarda seçim yapılmasını istiyoruz. Yalan yanlış rakamlarla bu milleti kandırmasın. Köy muhtarlarının bile yapabileceği basit işleri Afyonlu hemşerilerimize eser diye yutturmaktan vazgeçsin. Sayın Veysel Eroğlu kendisine güveniyorsa diğer partilerin adaylarıyla eşit şartlarda yarışsın. Afyonda görev yapan bürokratları seçim meydanlarına taşımaktan da vazgeçsin. Hükümet olmakla zaten devlet imkanlarını yeterince kullanıyorsunuz. Bunun yanı sıra örtülü ödenekleri de kullanıyorsunuz. Yetmedi Afyondaki belediye imkanlarını da kullanıyorsun. Bu nasıl vicdandır anlayamadık” dedi.

MHP’den kadına yönelik önemli projeler

mhpden-kadina-yonelik-onemli-projelerMHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Selcen Karaer seçim çalışmalarını kapsamında kadınlarla buluştu. 
Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Selcen Karaer kadın seçmenlerle buluştu. Karaer’e, Gül anneler ve Biz de Varız derneklerini ziyaret ederken ATSO’da düzenlenen ATSO Kadın Girişimciler Kurulu toplantısında kadın girişimcilerle de bir araya geldi.
KADININ KONUMU VE AİLE KURUMU GÜÇLENDİRİLECEK
Karaer ziyaretlerinde parti seçim politikaları ve parti beyannamesinden bahsederken özellikle Kadınlara yönelik olarak beyannamede öne çıkan konular üzerinde durdu.Karaer; “Millî ve manevî değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında; millî bütünlüğün ve dayanışmanın pekiştirilmesinde aile kurumu büyük önem arz etmektedir.
Türk toplumunun temel taşı olan aile, ekonomik ve sosyal gelişmelerin yol açtığı olumsuz gelişmelere karşı korunacaktır. Başta kadınlarımızın aile içindeki konumu olmak üzere aile kurumu güçlendirilecek, aile bireyleri arasındaki bağlılığı ve aile bütünlüğünü koruyucu politikalar geliştirilecektir. Aileyi ve sosyal fonksiyonlarını zayıflatıcı unsurlar ortadan kaldırılacaktır” dedi.
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ POLİTİKALARINA ÖNEM VERİLECEK
Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmaları sağlanacaktır diyen Karaer; “Toplumsal cinsiyet eşitliği politikalara yerleştirilecek, politika süreçlerinin tüm evrelerinde ve düzeylerinde erkeklerle kadınlar arasındaki eşitlik prensibi dikkate alınacaktır. Kız çocuklarının okullaşma oranını arttırmaya yönelik teşvik politikaları yaygınlaştırılacaktır.
Eğitimin tüm kademelerindeki yönetici, öğretmen ve öğreticiler toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinçlendirilecek, ders kitapları ve eğitim materyallerinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğini pekiştiren ifadeler yer almayacaktır. Anne ve babaların birlikte devredilemez “ebeveyn” izni kullanabilmesi yönünde düzenleme yapılacaktır” dedi.
KADININ TOPLUMDAKİ KONUMU GÜÇLENDİRİLECEK
Kadınlara karşı uygulanan her türlü fiili ve hukuki ayrımcılığa son verilecektir” diyen Karaer; “Başta aile içinden gelenler olmak üzere kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalık güçlendirilecektir. Şiddet ortaya çıktıktan veya risk oluştuktan sonra mağdurlar için koruyucu hizmetler etkinleştirilecektir.
Kadınların yoğun olarak karşılaştıkları hastalıklara yönelik olarak sağlık kuruluşlarında özel teşhis ve tedavi birimleri yaygınlaştırılacaktır. Kadınlara sigortalılık öncesi doğumlar için doğum borçlanma hakkı verilecektir. Kadınların istihdam edilebilirlikleri geliştirilecek Kadınların eğitim düzeyleri yükseltilecek; kalkınma sürecinde, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla rol almaları sağlanarak toplumsal konumları güçlendirilecektir.
Kadınların istihdam edilebilirlikleri geliştirilerek işgücü piyasasında dezavantajlı konuma düşmeleri önlenecek ve çalışma hayatında kadınlara yönelik negatif ayrımcılığa son verilecektir. Kadınların işgücüne katılımı desteklenecektir. Çalışmayan ev hanımlarına mesleki beceri kazandırılarak aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanacaktır” dedi.
GİRİŞİMCİ KADINLARA FİNANS DESTEĞİ SAĞLANACAK
Girişimci kadınlara yüzde ellisi hibe olmak üzere finans desteği verileceğinin altını çizen Karaer; “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kaynaklı, kadınlara yönelik iş kurma destek programlarında çift aşamalı bir sistem uygulamaya konulacak, başlangıç kredisi alarak kurdukları işi sağlıklı bir şekilde yürütenlere, işlerini geliştirmeleri için aldıkları kredi tutarında hibe desteği verilecektir.
Ayrıca evlerdeki eski eşyaların teknolojik ürünlerle yenilenmesine vergi kolaylığı getirilecek. Hanelerde enerji verimliliğini teşvik amacıyla yüksek enerji tasarruflu elektronik eşyaların yurt içinde üretimi ve satışı sağlanacaktır. Belli yaşın üzerindeki elektronik ev eşyalarının değişimi vergi kolaylıkları yoluyla desteklenecektir” dedi.
KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET VE AYRIMCILIK SON BULACAK
Karaer’in özellikle üzerinde durduğu en önemli noktalardan biri de kadına yönelik şiddet oldu. Karaer bu konuda da şunları ifade etti; “Kadınların şiddete maruz kalmasına yol açan kültürel, sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenler ortadan kaldırılacak, sivil toplum kuruluşları ve medyanın bu konuda duyarlı hareket etmesi sağlanacaktır.
Kadınların saygınlıklarına gölge düşüren, temel hak ve özgürlüklerini kısıtlayan, istismarlarına yol açarak toplumda geri planda kalmalarına sebep olan her türlü çağ dışı uygulamalara son verilecektir. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlanacak, dava zaman aşımı uygulanmayacak. Şiddete, tacize ve istismara uğrayan kadınlara, yasal yollardan hak araması sırasında adli yardım desteği sağlanacak, dava zaman aşımından ve mahkeme harç ve masraflarından muaf tutulacaklardır. Kadın Sığınma evlerinin fiziki şartları, personel sayıları artırılacak standartları yükseltilecektir” dedi.

AKP’nin zulmünün bitmesine sayılı günler kaldı

akpnin-zulmunun-bitmesine-sayili-gunler-kaldiAKP’nin 13 yıldır uyguladığı zulümlerin bitmesi için sayılı günler kaldığını ifade eden Parsak, “MHP iktidarıyla birlikte Türkiye şeffaf yaşanabilir bir ülke olacak” dedi
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Işıklar Beldesi ve Kışlacık ile Ataköy Mahallelerini ziyaret etti. Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak Işıklar Kasabası ve Kışlacık ile Ataköy Mahallelerini ziyaret etti. Beraberinde Milletvekili Adayı Selcen Karaer, İl yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleri, Kadın Koordinasyon Kurulu üyeleri, belde teşkilatı ve köy temsilcileriyle ziyaretlerini gerçekleştiren Parsak MHP’ye destek istedi.
MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK
Özellikle orman köylüsünün ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Parsak, “Ormanlar korunacak, orman köylüsünün mağduriyeti giderilecek. Ormanlar çok amaçlı yararlanma, devamlılık, katılımcılık, biyolojik çeşitlilik, uzmanlaşma, su ve yaban hayatının ve ekosistemin etkin korunması hususları dikkate alınarak işletilecek, korunacak ve geliştirilecektir. Ormanlarımızın geliştirilmesi, bakım ve koruma hizmetlerinin yaygınlaştırılması, orman yangınlarının önlenmesi, söndürmeye ilişkin sonuç alıcı yöntemler geliştirilmesi sağlanacaktır.
Ormancılığın desteklenmesi amacıyla, orman köylüsüne ve talep eden gerçek ve tüzel kişilere, belirli şartlar ve sürelerle, bedelsiz arazi tahsis edilerek özel ormancılık geliştirilecektir. Ormanların doğal gelişim sahaları içinde yerleşmiş ve ormancılık dışında başkaca bir iş yapamayan orman köylülerine, tarımsal üretim yapabileceği arazi tahsisleri yapılarak iskânları temin edilecektir. Bunlardan boşalan alanlar ormanlaştırılarak iskâna yasak bölgeye dönüştürülecektir” dedi.
HAKKANİYET TEMEL PRENSİBİMİZ
Çalışmalarda hakkaniyet ölçülerine azami olarak uyacaklarını ifade eden Parsak, “2/B sorunu adil ve hakkaniyete uygun şekilde çözüme kavuşturulacaktır. Orman kadastrosu ile genel kadastro birleştirilerek, mülkiyet anlaşmazlıklarının giderilmesi temin edilecektir. Bu kapsamda 2/B sorunu “villa” ile “yayla evi” sahipliğini birbirinden ayıran adil ve hakkaniyetli bir yöntemle çözülecek, büyük kent merkezlerinde ve sahillerde rant dağıtma yolu olarak kullanılmasına izin verilmeyecek, özellikle orman köylüsünün mağduriyetleri giderilecektir” dedi.
KAMU GÖREVLİLERİ ATANACAK
Kırsal kesimlerin sıkıntılarını çözeceklerini kaydeden Parsak, “Kırsal kalkınma programı uygulanacak, her köye kamu görevlisi atanacak. Kırsal yerleşim yerlerinin ekonomik, sosyal ve kültürel yatırımları tamamlanacak, kırsal alan içinde yaşayan vatandaşlarımızın tarımsal, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin artırılması ve tüm uğraşlarda aktif olarak yer almaları temin edilecektir.
Kırsal kalkınma çalışmalarında odak, öncü ve destek sektörler belirlenecek ve çalışmalar bu çerçevede şekillendirilecektir. Kırsal kalkınmanın en önemli unsurlarından olan köylerin ekonomik ve sosyal hayatını desteklemeye yönelik olarak her köye tarım, orman ve hayvancılıkla ilgili kamu görevlileri atanacaktır” dedi. Parsak’a ziyaretlerde büyük ilgi gösterildi.  

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetper
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort