DOLAR 32,3436 % 0.24
EURO 35,1046 % -0.16
STERLIN 40,8932 % -0.39
FRANG 35,8616 % 0.38
ALTIN 2.308,80 % 1,37
BITCOIN 2.290.157 2.479

Bahçeli: Türkiye 1 Kasım’dan Sonra Bir Seçimi Daha Kaldıramaz

Yayınlanma Tarihi :
Bahçeli: Türkiye 1 Kasım’dan Sonra Bir Seçimi Daha Kaldıramaz

Devlet Bahçeli: “20 aylık bir sürede Türkiye 4 seçim yaşamıştır. Bu Türkiye için bir yüktür. İnsanlarda bıkkınlık yarattı. Partiler yorgundur. Partiler seçime hazırlanmakta güçlük çekmektedir. Hal böyle olunca da aziz milletimiz çok iyi düşünecek ve bir sonuca varma arzusu taşıyacak. Bunun birinci yolu da sandığa gitmektir. Ama bu olmaz ise o zaman üçüncü dönem seçim Türkiye için zor olacak ama başka türlü yollara başvurmaktansa bu yolu seçmek milletimizin asli görevi olması lazımdır.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimleri sonucunda bir takım kaoslar, kâbuslar yaşanabileceğini belirtti. Bahçeli, “Seçimler sonucunda AK Parti’nin tek başına iktidar olması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bu bir fiili durumdur. Başkanlık sistemini ilan ediyorum. Ben de devlet başkanıyım’ dediği anda Türkiye önemli bir kaos ve kabus yaşar.” dedi.

CNN Türk ile Kanal D‘nin ortak yayınında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçim sonuçlarının önemli olduğunu anlatan Bahçeli, “1 Kasım seçimleri, 7 Haziran seçimlerine göre daha büyük önem arz etmiştir. Bu seçimler sonucu bir takım kaoslar kâbuslar yaşanabilir. Bunları dikkate almak lazım. AKP devletin bütün imkânlarını seferber ederek çok az bir farkla medyayı aşırı derecede kullanarak halkla temaslarını çok değişik ilişkiler kurmak suretiyle birinci parti konumuna geldiği zaman sayın cumhurbaşkanı daha evvel kullandığı bir ifadeyi hayata geçirebilir. ‘Bu bir fiili durumdur. Başkanlık sistemini ilan ediyorum. Ben de devlet başkanıyım’ dediği anda Türkiye önemli bir kaos ve kâbus yaşar. Nasıl bugüne kadar Anayasa’nın cumhurbaşkanına verdiği görev ve sorumluluklar ışığında hareket etmediği gibi daha kaçak sarayda otururken partisi önemli yüzde 9’luk bir oy kaybetmişken kalkıp fiili bir durumdan bahseden bir kişi, gidip tek başına iktidar olma imkânını bulduğu anda bu fiili durum ve uygulamaları Türkiye’de bir kabus ortamı ortaya koyabilir.” diye konuştu.

Türkiye’nin bir seçimi daha kaldıramayacağını kaydeden Bahçeli, “20 aylık bir sürede Türkiye 4 seçim yaşamıştır. Bu Türkiye için bir yüktür. İnsanlarda bıkkınlık yarattı. Partiler yorgundur. Partiler seçime hazırlanmakta güçlük çekmektedir. Hal böyle olunca da aziz milletimiz çok iyi düşünecek ve bir sonuca varma arzusu taşıyacak. Bunun birinci yolu da sandığa gitmektir. Ama bu olmaz ise o zaman üçüncü dönem seçim Türkiye için zor olacak ama başka türlü yollara başvurmaktansa bu yolu seçmek milletimizin asli görevi olması lazımdır.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BİR KAOS YAŞAR”

5. parti ortaya çıkabilir. 5. partiyi zaman gösterecek. 5. parti bir başka partinin parçalanması anlamında değil, belki de seçim sonuçları bir partiyi beşinci parti olarak Meclis’e getirecektir. Recep Tayyip Erdoğan’ın vesayetinden bu milleti ve özellikle AKP’yi kurtarmak lazım. 1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçimine göre daha bir önem arz etmektedir. Bu seçim sonucu, önemli kaoslar yaratabilir, kabuslar yaratabilir. Bunları dikkate almak gerekir. Mesela çok az bir farkla Adalet ve Kalkınma Partisi devletin tüm imkânlarını seferber ederek medyayı aşırı derecede kullanarak halk ile temaslarını çok değişik ilişkiler kurmak suretiyle geliştirerek birinci parti konumuna geldiği zaman Sayın Cumhurbaşkanı daha önce kullandığı bir ifadeyi hayata geçirebilir. Bu bir fiili durumdur. Başkanlık sitemini ilan ediyorum ben de devlet başkanıyım dediği anda önemli bir kaos. Türkiye bir kâbus yaşar. Kabullenmiyor. Kaçak sarayda otururken partisi önemli bir yüzde 9 oranında oy kaybetmişken kalkıp bir fiili durumdan bahseden bir kişi tek başına bir iktidar durumunu bulduğu anda bu fili durum ve bunun uygulamaları Türkiye’de bir kâbus ortamı ortaya koyabilir. Sıkıntılar olur. Böyle bir sonuç elde edilmez ise o zaman parlamentoda temsil edilecek olan partiler bulunmaktadır. AKP ile CHP’nin koalisyonuna zemin hazırlayan davranışlar sergileniyor. Bu defa da koalisyon yapılanması ile Türkiye yönetimsiz kalırsa o zaman yaşanacak sıkıntılar çok daha boyutlu olabilecek.
 
“BU YENİDEN BİR SEÇİMİ ZARURİ KILAR”
 
1 Kasım seçimleri fiili duruma ortam tanımayan, ama ülkeyi de yönetimsiz bırakmayan istikrar içerinde milletimize hizmet sunacak bir tabloyu ortaya koyması gerekir. 1 Kasım seçimleri, 7 Haziran benzer bir tablo olursa, koalisyon çalışmaları da sonuçsuz kalırsa, o zaman siyasi partilerde bir kaynama, arayış ortaya çıkar. Bu 5’nci bir partinin doğmasına vesile olabilir. Bu geçmiş dönemlerde yaşanmıştır. Bu yeniden bir seçimi zaruri kılar. Fakat Türkiye bu seçimi kaldıramaz.”
 
ANKARA’DAKİ PATLAMA
 
Meydana gelen patlamalarda bazı delillerin olduğunu ve üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli şunları dile getirdi: “Gelişmeler üst üste olmuştur. Diyarbakır’da patlama, Daha sonra Kobani’ye destek amacıyla giden gençlerin programında Suruç’ta canlı bomba olayı oldu. 34 genç çocuğumuz hayatlarını kaybetti. Arkasından Ankara’daki büyük facia… Türkiye üzerinde terörün boyutu nedir, amaçları nereye kadar uzanmaktadır? Bunlarla ilgili değerlendirmeler yapılmıştır. Mesela şimdi IŞİD üzerinde operasyon yapılıyor. IŞİD’le ilgili bilgiler yeni mi, yeni değilse neden saldırı öncesi uygulamaya konulmadı? 102 kişi hayatını kaybettikten sonra yapılan operasyonlar var. Bazı deliller var. Bunların üzerine gidilmesi gerekir.”

BEYAZ TOROS TARTIŞMASI
“2.EL ARAÇ PİYASASININ EN ÇOK SATAN MODELLERİ”

Bugünden kendilerini kurtarabilecek yedek terörler teröristler ortaya koyuyorlar. Devletin yönetimi kendilerinde, MİT kendilerinde, olayların içerisinde yıllardan beri yaşanan tecrübeler var. Bunları dikkate aldığınız vakit kesin sonuca gitmeden yetkililerin konuşmaması lazım. Milletimiz de buna göre aydınlanacak, hepsini reddetmek gerekir ama gerçeklerin kimler tarafından ortaya konduğunun görmeleri lazım. CHP lideri Kılıçdaroğlu şu şekilde “Oslo mutabakatı, var açıklarım” dedi. Ömer çelik 1 saat gibi bir süre verdi. Metni de haluk koç açıkladı. Sizin bir haberiniz var mıydı? Hayır ben görmedim. Açıklama yapıldığına bilgi sahibi değilim. Bunun karşılığında da Adalet ve Kalkınma Parti’sinden bir yetkili ne biliyorsan açıkla demiştir. Ama şu metni bilemiyoruz.
 
 “BU HÜKÜMET NEYİ GÖRÜŞTÜ?”
 
Başbakan o açıklamasına açıklık getirdi, beyaz Toros ifadesi. Siz bu sözlerden ne anladınız? Sizde endişe yarattı mı? Bir toplumsal talep var. Bu talep 1 Ağustos 2009 tarihinde demokratik açılım, arkasından milli birlik ve kardeşlik projesi, arkasından çözüm süreci. Daha sonra dönemin cumhurbaşkanı ve başbakanın yaptığı açıklamalar dikkate alındığında Türkiye’de bir Oslo ve MİT görüşmesiyle başlayan çözüm sürecinin adımları atıldı. Millet hep merak etmiştir. Bunu söyleyenler şerefsizdir dendi, sonradan görüşüldüğü söylenmeye başlandı. Şimdi herkes bu çözüm sürecinin alanını, kapsamını ve amaçlarını bilmek istiyor. Terör örgütleriyle PKK’yla HDP’yle İmralı’yla Kandil’le bu hükümet neyi görüştü. 3 Ocak 2013 tarihinden itibaren TBMM’de çözümü esas alan bazı hukuki tedbirler ve uygulamalar geliştirecek kararlar alındığı süreç içerisinde Türkiye nereye gitti, sonra da 20 Temmuz’da Güneydoğu Anadolu’da ne oldu? Şimdi böyle bir süreçte, sayın başbakan televizyonlarda çok konuşuyor. Televizyonlarda konuşurken toplumu geriyor.
 
“TOPLUMU HEYECANLANDIRDIĞINI ZANNEDİYOR”
 
Sayın Ahmet Davutoğlu’nu kast ediyorum. Sonra konuşulanların büyük kısmının gerçek dışı olduğu anlaşılıyor. Mesela bizimle olan görüşmeleri. Bizimle koalisyon oluşturma öncesi ve sonrasıyla ilgili söylemlerinin en nazik ifadeyle söylüyorum gerçek dışıdır. Toplumu heyecanlandırdığını zannediyor. Bağırmak çok önemlidir ama her zaman geçerli değildir. Sizden daha fazla birisi bağırırsa, sizin bağırmanız yetersiz kalmış demektir. Şimdi çok daha bağıran siyasetçi konumda. Bağırmanın özü bir cümle ifade etmiyor. Şimdi Van’da bir konuşma yapıyor. Bir defa AKP düşerse, demek ki düşme ihtimali var. düşersen ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bir takım şeyler olur. Bu arada da beyaz Toros ortaya atıyor… Acaba bu beyaz Toros nedir? Bu bir şifre midir? Bir örgüt müdür? Bu iktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir? Bütün bunların hepsini kafaları karıştıracak dikkatleri AKP’ye çekecek tarzda konuşmalar oluyor.
 
“BUNUN ADI BEYAZ TOROS”
 
Biri kalkıyor Jitemdir, bilmem nesidir… Öyle midir değil midir? Bununla ilgili, şu bir beyaz Toros. Bu Renault 12 TE dedikleri, Toros dedikleri, herkesin ilgisini çeken bir otomobil. Bunun toplumda ayrı bir yeri olmuştur. Ben de kullandım, Toros otomobilleri. Bunun adı beyaz Toros. Fakat bunun başka bir anlamı daha var. Bir kilo toz, bir Toros. Üç kilo toz, bir minibos. Beş kilo toz, bir otobos. Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu bu tozla yakından alakaları olup, ne ilişkileri var bunların? Bu işte beyaz, bunun her rengi vardı. Ama toz da beyaz olduğu için, tozdan kazanılan servetlerle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Halkın arasındaki bilgileri söylüyorum. Güneydoğu anadoluda bazı illerimiz, Pakistan Afganistan şunlar bunlar, basının özellikle üzerinde durduğu konu olarak, Türkiye beyaz bir toz ticareti, yapılanmalar var. acaba bu o mudur? Yoksa bu bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür? Bu arabalar faili meçhullere imza atan durumunda kullanıldığı çok tartışıldı. Sizin böyle bir endişeniz var mı? Türkiye’de yıllardır verilen terörle mücadele var. bunlara kaynaklık yapanlar oluyor.
 
“SUÇLULAR KİMLERDİR?”
 
Bazı konularda da faili meçhul olaylar oluyor. Bunların hala devam ediyor, bazıları beklenti içerisinde. Cumartesi anneleri diye Galatasaray’ın önünde yapılan toplantılar oluyor. Ama bunların hepsini Toros otomobiliyle yapıyor derseniz bu başka mana taşır. Suçlular kimlerdir? Bunlar ortaya çıkmadan, ben iktidardan ayrılırsam buna benzer şeyler oluyor diyerek, beyaz torosla halktan intikam alacakları sonucu çıkar. Böyle saçma sapan olaylarla ortalığı karıştırmasınlar.
 
Nedir bu kent timleri? Özel Harekât gibi mi çalışacak?
 
Türkiye’de terör yaygın hale gelmiş. Özellikle de İstanbul’da. Çok olaylar olmuş, otobüsler arabalar yakılıyor. Her tarafta çevik kuvvet ve bunu da sürekli takip edemiyor. Diyelim ki bir demokratik hakkın kullanımında da çevik kuvvet yada polis teşkilatımız görev yapıyor. Bunların sürekli takip edilmesi lazım. İşte geçmiş dönemlerde gördük. Bir memur krediyle bir araba almış. Evinin önüne koymuş. Yuvasına çekmiş, sabah da işe gidecek. Bir bakıveriyorsunuz sokakta olay var, bir bakıveriyorsunuz emekle alınmış araba yanıyor. Buna benzer dükkanlar, otobüsler vesaire. Bunlarla ilgili terörle mücadele edebilecek bir TİM’in kurulması lazım. Bundan kimse ürkmesin. Bu devletin gücü olarak, emniyete içişlerine bağlı olarak, terörle mücadelede var olabilen bir kuruluş olması lazım. 
 
Şimdi düşününüz, Türkiye’de ben ifade ettim 4A diye. Adaletsizlik, asayişsizlik, üçüncüsü ahlaksızlık, dördüncüsü ise açlık. Bunların hepsi AKP döneminde yaygın bir şekilde var. Bunun ortadan kalkması lazım. Kimse bunu başka amaçlar için saptırmasın.
 
1 Kasım’da benzer bir tablo ortaya çıkarsa, sizin bir cümleniz evet olarak algılandı. Cumhurbaşkanı kuzu kuzu gelecekler demişti, siz de bir kuzu gönderdik sırada kurt var dediniz. Bu Saray’a gideceğiniz anlamında mı? Bu kurt kim?
 
Sayın Cumhurbaşkanımız ya muhtarlarla ya da başkalarıyla konuşurken onları etkilemek için bir siyasi üsluptan cayıyor. Anayasal çizgiyi aşıyor. Sözün nereye gittiğini bilmiyor ve konuşuyor. Şimdi ne yapacak cumhurbaşkanı? Eğer Adalet ve kalkınma partisinin dışında hükümet kurmaya ve kurucu ortak olmaya müsait bir yapı ortaya çıkmışsa, anayasal olarak bunların gidip cumhurbaşkanından hükümet kurma yetkisi alma sürecini, kuzu kuzu gelme gibi aşağılayacak bir ifadeyle konuşması insanları zor duruma kor. Yani cumhurbaşkanlığı makamına saygıyı istismar etmemek lazımdır. Yoksa şu an Sayın Recep Tayyip Erdoğan sevenleri olduğu kadar nefret edenleri de çok bir hale gelmiştir.
 
AKP iktidarını istemiyor. Birileri kalkıp sen merak etme sayın cumhurbaşkanı 17-25’in hesabı sorulmayacak, cumhurbaşkanı fanusunun içine rahatlıkla girebilir. Ama korku yanlışlara sevk ediyor. Sen kuzu kuzu diyorsan, milletimiz bana yetki verirse bozkurt gibi kaçak saraya girer gereğini yaparım.
 
“HDP HARİÇ HER PARTİYLE KOALİSYON KURARIZ”
 
AK Parti ile koalisyon yapar mısınız? 4 şartınız aynen kalıyor mu? Yumuşayabilir mi, biri çıkabilir mi?
 
Kamuoyuna açıkladığımız ve hükümet olma şartlarımızda ileri sürdüğümüz bu 4 anlayıştan MHP’nin vazgeçmesi mümkün değil. Zaten bunun birincisi anayasamızın ilk üç maddesidir. Milli üniter yapımızdır, dilimizin Türkçe oluşudur, başkentimizin Ankara olmasıdır.
 
Diğerleri ise Türkiye’nin 12 yıldan bu yana meydana gelen siyasi gelişmeler ışığında iktidar şartı doğduğunda yapmamız gereken görev olarak algıladığımız konulardır. Bunlardan biri çözüm sürecinin bitirilmesidir. 17-25 yolsuzluk ve rüşvet olayı yargıda hesaplaşmaktır. Dördüncüsü ise cumhurbaşkanının 10 Ağustos’tan bu yana anayasal çizginin dışına taşarak, kendi kafasına göre ülkeyi yönetme anlayışına son vermektir. Bunu kabul eden hangi parti olursa, Halkın Demokrasi Partisi dışında koalisyon kurabiliriz. HDP dışında her parti ile koalisyon kurabiliriz.
 
Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı korumak kollamak, onu devlet başkanı olarak görmenin dışında, ülkelerini seviyorlarsa, güzle projeler sunmak istiyorlarsa bu maddeleri gözden geçirmeleri lazım. Vazgeçilmez insan siyasi hayatta yoktur. Onun için Adalet ve Kalkınma partisinde yöneticilik yapan, onlara destek veren, oylarıyla bugüne kadar AKP’ye iktidar olma imkânı tanıyan aziz kardeşlerimin hepsine de sesleniyorum. Her şey Recep Tayyip Erdoğan değildir, her şey Türkiye olmalıdır.
 
Mister No’ya benzetenler oldu sizi. Kırıldınız mı kızdınız mı?
 
Bir filmin kahramanını, o da Doktor No dedikleri için bizi de öyle algılamaya çalışıyorlar. Bu zavallılar Türkiye’nin tarihinde Türk milletinin varlığı için her türlü teklife karşı hayır diyen şahsiyetlerden bir örnek niye veremiyorlar acaba? Bir avuç çözülme sürecini yaşadığımızda aydın diye türeyenler, mandacılar şunlar bunlar kahraman olacak, milletin varlığı için kanaatlerini söyleyenlere hayırcı diyeceksiniz. Hayırda hayır vardır. Milletimiz Doktor No’yu bilmez.
 
Bir zamanlar bir bakan, referandumda bir gömlek giymişti ne oldu? Ondan bir eser yok. MHP’yi bu şekilde bir takım yakıştırmalarla suçlamaları edepsizliktir. Bu çıkış yolu da değildir. Herkes haddini bilsin. Türkiye’de söylenen hiçbir söz karşılıksız kalamaz.
 
Siyasetçilere neden hayır dediniz?
 
Efendim bir araya gelelim deklarasyon yayınlayalım… Biz zaten bu ülkeyi seven insanlarız. Beceriksizliklerinin üzerini örtmek, sorumsuzluklarını muhalefetle paylaşmak suretiyle kendilerinin üzerine şal örtmenin faydası yok. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bey, tekrar başbakanın bir davetine icabet etmiştir. Görüşmüşlerdir, tartışmaları başlatmışlardır. Arkasında da bir davet gelmiştir, biz de bunun uygun olmadığını söylemiştir.
 
Biz Fizan’da olsa görüşürüz memleketin meselesi olarak. Ama olayı saptırmak mümkün değil. Bir TV’ye halk partisinin yöneticisi çıkmış biz 10 gün koalisyon konuşmalarını yaptık. Sen bir vesayet için önceliklerin kabul edilmediği için kaolisyon şartlarına olumsuz tavır koyduğunuzu söylüyorsunuz, ben dört maddeyi ileri sürerken ben hayırcı, siz evetçi oluyorsunuz. Bu konuda CHP ve AKP paralel hareket ediyor.
 
Evetçiyseniz 1 Kasım’dan sonra gereğini yapın. Bizim dediklerimizi kabul de zorlanıyorlarsa, çözüm sürecindeki beraberliklerini devam ettirecekler ise buyursunlar. İkide bir MHP’yi suçlayarak bir yere varmasınlar.
 
Siz çantanızı açmadınız.
 
Bir başbakanın bu kadar yalan ifadelerle kendisini koruma altına alması mümkün değil. kiminle konuştuysa herkes yüzleşelim diyor. Bir yalan varsa o zaman Ahmet Davutoğlu çıkıyor karşımıza.
 
Koalisyon görüşmelerini kim açtı?
 
Her defasında da ifade ettim. İkinci kez ziyarete geldiler. Bu ziyaret de MHP ile koalisyon kurulmama ihtimalinden sonra geldiler. Bize ziyaret 17 Ağustos olmuştur. Kendileri ise ayın 13’ünde
 
14’ünde erken seçim için önerge hazırlamışlar, 15’inde de harekete geçmişler iken bizden istenen randevu Cuma değil de pazartesi olunca önerge gelmemişti. Ama bütün bunlara rağmen ziyaretleri sırasında sayın başbakan, Türkiye’nin durumu üzerine özet bilgilendirme yapmıştır. CHP ile görüşmelerinden özetler vermiştir.
 
Bir, azınlık hükümetini onaylayamayız. İki, erken seçim kararına karşıyız. Üç, bunların hiçbiri olmayıp anayasaya göre eğer bir seçim hükümeti kurulacaksa o seçim hükümetinde biz olmayız. Çünkü o seçim hükümet parlamentoda temsil edilen partilerin oranları doğrultusunda oluşacak bir yapıdır bulunamayız demişizdir. Ama şu dört maddeyi kabullenerek bir yaklaşımınız olursa biz buna evet deriz ve çantamızda olan hazırlıklarımızı da o maksatla göstermişizdir. Yine aynı hazırlıklarımız devam ediyor.
 
‘Saray’a bozkurt gibi girmek nasıl oluyor?
 
Vakur, kararlı, sonuç alıcı bir davranış bozkurt davranışıdır.
 
Bakanlar Kurulu Saray’da toplanırsa katılır mısınız?
 
Cumhurbaşkanının anayasa çizgisine çekilmedikçe tavrımızda değişiklik olmaz. Yetkisini doğru dürüst kullanmasını tavsiye ederiz. Yetkisi zaten sınırlı bir haldedir. Merkel geldi geçtiğimiz günlerde. Alman Cumhurbaşkanı’nı tanıyan birisi var mı? Kendisi için de faydası var. Artık bir örtülü öfke nefret doğuyor. Değerli danışmanlar bu manada Cumhurbşakanı’nı uyarmalılar. Sevimli bir hali yok. Sevimli kılacak şey Anayasa’dır.
 
GÜL’ÜN SİYASETE DÖNMESİ KONUSU
 
Gül, partinin kurucularındandır. Bugüne kadarki uygulamalarıyla sakin, dengeli bir politika izlemektedir. Siyasette olmasında yarar var ama tercih kendisindedir. Bazı şahıslar vardır toplum kendisi siyasi dinamizminden yeni birilerini çıkarabilir. Böyle de olması lazım.
 
Türkiye’de bir sesiz öfke var. Bu öfke bir yerde patlayacak. Türk milleti düdüklü tencere değil. Bu patlama sandıkta olmalıdır.
 
KIRŞEHİR’DEKİ OLAYLAR VE HDP BİNALARINA YAPILAN SALDIRILAR
 
Endişeliyiz tabi. Bu gelişmeler ani olur. Bunlara karşı tedbirli olmak lazım. Biz kendi gençlerimizi ve partililerimizi bir iç çatışmanın yanı olmasını, çatışma içerisine girmelerini istemiyoruz. Ama Türkiye’de bunlar oluyor. İçerden dışardan provokatörler üretilebilir. Bunlara dikkat etmek gerekir.
 
PKK, bu kadar modern silahı kendisi mi üretiyor dışardan birisi mi veriyor? 1 Kasım dönüm noktası olmalıdır.
 
HDP’yi flu görmemeniz nasıl olacak?
 
Çözüm sürecini buzdolabından alıp tamamen bitirmek lazım. PKK’nın lağvedilmesi lazım. PKK’nın silahını betona gömmesine gerek yok. Betona gömülen silahlar tekrar çıkarılır. Silahlar TSK’nın envarterine teslim edilecek. Bunların hesabı sorulacak. Haksız olanlar yuvalarına gönderilecek. Bu silahlarla Türk milletine eziyet edenler de gereken cezaya çarpılacak. HDP de bunlarla irtibatını koparacak.
 
Herkes haddini bilecek, sandığa güvenecek. 80 vekille Meclis’e geldiler. Kürtçe konuşan kardeşlerimizi temsil eden bir oy değildir. Bir örtülü işbirliği yapılmıştır. Bunlar bizim üzerine düştüğümüz konulardır.
 
Kürtlere vaadiniz nedir?
 
Kardeşlik. Birlikte ve bir arada yaşama arzumuzdur. Önemli tedbirlerimiz vardır. Kürtçe konuşan kardeşlerimizi emperyalist güçlerin elinde olan örgütler savunamaz.
 
Bunları terörü bitirdikten sonra yani şu konunun altını hassasiyetle çiziyorum. Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. ‘MHP, HDP’ye oy verenlere saygı duyuyor ama HDP ile PKK ilişkisini doğru bulmuyoruz.
 
PYD İLE İLGİLİ ENDİŞELER
 
PYD ile PKK arasında fark yoktur. Bunların tek amacı 4 parçalı büyük Kürdistan’ı kurmaktır. PYD silahları PKK için de kullanabilir. PYD, Suriye’de oluşmuş bir PKK’dır. Bağımsız bir Kürdistan kurmayı amaçlıyor.
 
20 tane ilde alan hakimiyeti kurarak, bağımsız Kürdistan’ın kuzey yapısını oluşturmak için çalışıyorlar. Hepsi taktiktir. Vazgeçmeleri mümkün değildir. 1. PKK olağan kongresinde alınan karardan sapamazlar. Silahlı propagandası 1984’te Şemdinli Eruh’ta başlamıştır. Milleti aldatmasınlar.
 
SURİYE’DE SON DURUM
 
Türkiye Suriye politikasında büyük bir yanlışa düşmüştür. Bu yanlışa düşürenlerle de yüzleşilemiyor. Esad rejiminin bu sorunu çözmesi ihtimali kalmamıştır. Rusya’nın Akdeniz’e inme ideali vardı. Şimdi bu hakkını tekrar yaşatmak istiyor. Bütün bunların hepsini hükümet gözden geçirmelidir. Şimdiki hükümet hükümet değildir. 1 Kasım’a kadar Erdoğan tarafından görevlendirilmiştir. 1 Kasım’dan sonra oluşacak olan hükümet öncelikli olarak Suriye politikasını gözden geçirmelidir. Esad’a takılıp kalmamalıyız.
 
Koalisyon olursa siz de olacak mısınız?
 
Partinin olduğu yerde partinin genel başkanı olur. Koalisyon olursa Dışişleri Bakanlığı gibi bir şartımız yok, önemli olan uzlaşma.
 
Haziran seçimindeki oydan daha az olursa ne yaparsınız?
 
Partimin başında olurum. 3-5 dışardan besleme unsurlarla MHP tuzağa düşmez. AK Troller bir kişiyi yıldız yapmaya kalkmasınlar. Kimse de kendisini harcatmasın.
 
MERAL AKŞENER KONUSU
 
Bunlar dışarda bazı çevrelerin MHP üzerinde akıllarınca bir yara açmaya çalışıyorlar. 1. şahıs MHP’den ihraç edilmiştir. Bunun üzerine spekülasyon yapmak isteyenler varsa ya parti kursunlar ya da partiye aldırsınlar.
 
Akşener belli bir süre dinlenmesi gerekiyor. Kimse spekülasyon yapmasın. MHP’yi de iyi anlamak lazım. Türkiye’nin en demokrat partisi MHP’dir.
 
MHP’de Genel Başkan’a rakip oluyor diye kimse dışlanmaz. Partimizde bulunan insanlar bana rakip olabilirler. Ama dışlanmamışlardır. Günü geldiğinde kucaklaşma, buluşma olmuştur. AK Trollerin övdüğü insanı ben MHP’den ihraç ederim. Herkes bunu böyle bilsin.
 
TUĞRUL TÜRKEŞ KONUSU
 
Artık AKP’li olan birisi kendisi açıklasın ne zaman görüştüklerini. Sayın Türkeş haddini ve sınırını bilmelidir. Bu hareket onu iyi taşımıştır. Kendisi biraz daha sakin, soğukkanlı ve bulunduğu yere de daha uyumlu olmalıdır.
 
DAVUTOĞLU İLE YAPILAN KOALİSYON GÖRÜŞMESİ
 
Davutoğlu konusuna hiç girmeyelim. O görüşme hafızamızdadır. Faruk Çelik Bey ile kendisi açıklamak isterlerse açıklarlar.
 
Her siyasi partinin seçmen kitlesi 3 gözlü akü gibidir. 1. Akü gözü, siyasi gözü kuran geliştiren gruptur. 2. göz onların anne babaları ve çevrelerinin oluşturduğu gözdür. 3. göz ise kararsızlardır. MHP’nin oylarına talip oluyorlar da milletimiz için MHP ne düşünüyor. Oyların tamamına talibiz. MHP’nin kapısı penceresi herkese açıktır. Ama milli hassasiyetlere bağlı kaldıklarını söyledikleri sürece başımızın üstünde yerleri vardır.
 
Davutoğlu’nun ‘Ankara saldırısının ardından sonra ‘oylarımızda artış oldu’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Çok çirkin. O zaman Diyarbakır’da, Ankara’da, Suruç’ta onlar vardır. Böyle saçma sapan bir söz olabilir mi? Hemen bu sözü geri alması lazım. Bunu geri almalıdır. Davutoğlu heyecanlı konuşurken bunları ağzından kaçırıyor herhalde. Öyleyse bundan sonraki olayların sorumlusu Serok Ahmet olur.
 
NEDEN AZ MİTİNG YAPIYOR?
 
Ankara saldırısından sonra saygıdan dolayı mitingimizi iptal ettik.
 
‘KAYNAK’ TARTIŞMASI VE MHP’NİN ŞARTLARI
 
Şu havuzlardan vazgeçip musluklara dönseler ve milletin evine akıtsalar huzur olur.
 
Eğer bir koalisyon oluşursa ortak zemin zaten oluşmuştur. Her parti koalisyon kurabilir Türkiye’de.
 
Bizim hassasiyetimiz süreklidir. 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayı yargıya gelmelidir. Çözüm süreci tüketilmelidir.

 
Fotoğrafın hikâyesini anlatır mısınız?
 
‘İstanbul’un her yerini bilirim, Karagümrük’e de sevdalıyım.’ dedim. O söz söylendiği sırada giydiğim bir kıyafet değildir. 8 köşeli kasket önemli bir kaskettir. Buna benzer bazı fotoğraflarım var benim. O fotoğrafı özel olarak hazırlamadık. Birileri Kasımpaşa’dan, birileri de Kelkit’ten bahsediyor. Kasımpaşa ile ne alakası var. Oradaki insanların bir özelliği mi var? Öyle bir özellik arıyorsanız orası Karagümrük’tür.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort