DOLAR 32,5600 % 0.24
EURO 34,7851 % 0.02
STERLIN 40,5409 % -0.19
FRANG 35,7240 % 0.3
ALTIN 2.491,07 % 0,26
BITCOIN 2.048.272 1.446

Olcay Kılavuz Ziyaretlerde Bulundu.

Yayınlanma Tarihi :
Olcay Kılavuz Ziyaretlerde Bulundu.

Genel Başkanımız Olcay Kılavuz yurt gezileri kapsamında Elazığ’ı ziyaret etti.

27022016gbelazığ-1-300x200

Elazığ Ülkü Ocakları’nı, MHP Elazığ İl Başkanlığı’nı ve Fırat Üniversitesi Teşkilatını ziyaret eden Genel Başkanımız eğitimin önemine değinirken yaptığı konuşmada “Eğitim bir milletin geleceğini tayin eden yegane güçtür. Askeri güce veya genç nüfus yoğunluğuna bağlı olarak bir milletin gücü tespit edilemez, belirlenemez.
Çağlar açıp kapatan Osmanlı Devleti yalnızca sahip olduğu askeri güçle üç kıtaya hükmetmemiş bunun yanında tıptan sanata pek çok alanda dünyanın öncüsü olmuş, çok sayıda bilgin yetiştirmiştir. İyi eğitim almışlar bireyler içinde bulunduğu topluma yön verir. İlkel düşünceleri yıkarak, kalıplaşmış fikirlerin dışına çıkılmasını sağlar.

Eğitim kurumlarımızda özverili bir şekilde çalışan gençlerimiz kim olduğumuzun hatırlatılması, Türk Milleti’nin tarihteki rolünü, önümüzdeki dönemde dünya devletlerinin öncüsü olmak adına neler yapmamız gerektiğini bizlere gösterir. Ülkü Ocakları olarak bizler eğitim almak isteyen her kardeşimizin yanındayız.

Önümüze türlü engeller çıksa da elimizde olan en küçük imkanı dahi gençlerimizin eğitimi adına kullanmaktan asla geri durmayacağız. Çünkü biz daha önce de olduğu gibi çok sayıda başarılı şahsiyetin Ülkü Ocakları’ndan yetişeceğine inanıyoruz.

Sizlerin de bizim attığımız bu adımlara karşılık vereceğinize, yolunuzdan alıkoymaya, üniversitelerimizi amacından saptırmaya çalışanlara aldırmadan samimiyetle çalışacağına inanıyor ve güveniyorum.” ifadelerini kullandı.

Temaslarını tamamlayan Genel Başkanımız Elazığ’dan ayrıldı.

Malatya Ülkü Ocaklarında Bayrak Değişimi

​Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Olcay Kılavuz katıldığı törenle Muzaffer Karaca görevini Fevzi Şahin’e devretti

Malatya’ya geldiği andan itibaren yoğun ilginin yaşandığı ziyarette, Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca ile bir görüşme gerçekleştiren Kılavuz, görüşme sonrası seminer salonuna geçti. Seminer salonunda kendisini hayli kalabalık bir kitle dinliyordu. Kılavuz’un Malatya Ülkü Ocakları Başkanlık görev değişimini ve ardından mevcutta görevini yürüten Karaca’nın Ülkü Ocakları Genel Merkeze terfisini açıklamasının ardından dinleyiciler arasında yarı hüzün yarı sevinç duygular yaşandı.

​Kendilerini özenle karşılayanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz; “Öncelikli olarak bizleri Malatya’da Ülkü Ocakları’nda buluşturan, kardeşçe kucaklaşıp yaşamamızı sağlayan, cenabı Allah’a sonsuz hamdü senâlar olsun. Sizler gibi birbirinden değerli ülküdaşlarımla, kardeşlerimle, Türk Milletinin bozkurtlarıyla, asenalarıyla bir arada olmaktan son derece bahtiyarım. Böylesine güzel bir ortamın hazırlığını yapan Malatya Ülkü Ocakları Başkanım Muzaffer Karaca beyefendiye ve yönetimine teşekkürlerimi takdirlerimi sunuyorum” dedi.

​İzmir’den Malatya’ya uzanan gezilerinden bahseden Kılavuz; “Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak Çarşamba günü itibariyle İzmir’de rahmetli şehidimiz Fırat Çakıroğlu’nun mahkemesine katıldıktan hemen sonra hava yoluyla Van ilimize intikal edip sırasıyla doğu illerini ziyaret ettik. Van Ülkü Ocakları, Erciş, Bitlis, Siirt, Muş, Ahlat, Bingöl, Elazığ Ocaklarımızı ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimizde arkadaşlarımızla kucaklaştık, hasret giderdik, duygu ve düşüncelerimizi paylaştık. Kendilerini dinledik, gelişen meseleler üzerinde değerlendirmeler yaptık. Faaliyetlerimiz hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Nihayetinde çok verimli, çok faydalı bir program oldu. Şimdi de Malatya Ülkü Ocaklarındayız” dedi.

​Kılavuz; “Yaklaşık 2 yıla yakın görev yapan, değerli ülküdaşımız Muzaffer Karaca Beyefendi’nin görev değişimi için Malatya’ya gelmiş bulunmaktayız. Biz şimdiye kadar kendisinin yapmış olduğu birçok başarılı çalışmaya, birçok başarılı hizmetine fazlasıyla şahit olduk. Dolayısıyla bu başarılı çalışmaları yönetimiyle, ilçe ocaklarıyla, üniversiteyle ve orta öğretim birimiyle böylesi hayırlı hizmetleri ortaya koydular. Bundan sonra Allah nasip kısmet ederse Ankara’da benimle birlikte Ülkü Ocakları Genel Merkez’inde yönetici olarak devam edecektir. Bu durum Malatya ve Malatya Ülkü Ocakları için bir iftihar ve gurur kaynağıdır. Böylesi hayırlı ve değerli hizmetleri ortaya koyduğunuz için sizleri de tebrik ediyorum. Tabiî ki kendisini Ankara’da görevlendirirken, burada da alacağı bayrağı da emaneti teslim edeceği kişiyi iyi bir şekilde belirlememiz gerekir. Şimdiye kadar yaptığımız araştırmalar ve çalışmalar neticesinde mevcut ocak yönetimimizde olan çok değerli arkadaşımız, orta öğretim teşkilatlarında ve üniversite teşkilatlarında görevlerde bulunmuş. Hali hazırda başkan vekilliği görevini devam ettiren Fevzi Şahin Bey olarak belirlemiş durumdayız. Bilindiği üzere kendisi hem başkan yardımcılığı görevini devam ettiriyor ve aynı zamanda da eğitimcidir kendisi. Ülkü Ocakları da bilindiği üzere bir eğitim yuvasıdır. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in bizlere emanet bıraktığı iki büyük emanetten bir tanesi Ülkü Ocaklarıdır” dedi.

​Görev tesliminin ardından eski başkan Muzaffer Karaca’ya yapmış olduğu hizmetlerden dolayı plaket verildi. Türk Bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim’i 3 kez öperek alnına koyan Karaca’nın ardından başkanlık görevine yeni getirilen Fevzi Şahin de aynı şekilde görevi teslim aldı.

Görev değişiminin ardından Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’a, Malatya Ülkü Ocakları Yeni Başkanı Fevzi Şahin tarafından Malatya’nın marka değeri olan kayısıdan yapılmış bir hediye paketi verildi. Öğrencilerle tek tek fotoğraf çektirdikten sonra Ülkü Ocaklarından ayrılan Olcay Kılavuz, sloganlar eşliğinde yolcu edildi.

Genel Başkanımız Bingöl’de Ziyaretlerde Bulundu.

Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ziyaretleri kapsamında Bingöl’e gitti.

Bingöl Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Bayram ve Ülküdaşlarımız tarafından karşılandı. Ülküdaşlarımız ile tek tek selamlaşan Genel Başkanımız onlarla sohbet etme fırsatı da buldu. Bir istişare toplantısı da gerçekleştiren Kılavuz burada yapmış olduğu konuşmada “Eğitim ve kültür alanında araştırma ve geliştirme anlamında proje hazırlıklarımız devam etmektedir. Çünkü Ocaklı gençler için öncelikli hedef iyi bir eğitim almak olmalıdır. Her nerede olursanız olun mutlaka eğitiminizi tamamlayın. İlim tahsil ettiğiniz alanın neresi olduğuna bakmaksızın kendinizi geliştirmeye bakın. Devletimizin ve milletimizin yönetim kadrolarında çalışacak nitelikli elemanlara ihtiyacı vardır. Aydınlık geleceğimizin sağlam bir şekilde inşa edilmesi, muasır medeniyeteler seviyesine erişmemiz amacıyla iyi bir lisans eğitimi almanız son derece önemlidir. İçinde bulunduğumuz çağ bilgi çağıdır. Bizler de bu çağa ayak uyduracak, gelişmeleri yakından takip ederek milli ve manevi hasletlere göre bunları yeniden yorumlayabilecek, yarın geleceği devlet kadrolarında yapacağı icraatlara bu kapsamda yön verebilecek nitelikli bireyler yetiştirmek durumundayız. Kendinize çağlara damga vuran, ilmi ve ahlaki anlamda sizin yaşlarınızda kendisini geliştirmiş Fatih Sultan Mehmet Han’ı, bitti denilen bir yapıyı ayağa kaldırıp Anadolu’yu yeniden fetheden Atatürk’ü, tabutluklara dar gelen, Türk Gençliği’ninbaş ucu kitabı olan Dokuz Işık’ı bizlere kazandıran Başbuğ Alparslan Türkeş’i örnek alın. Onların ülkülerini ülküleriniz bilin.

Ülkü Ocakları olarak bizler bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daima yanında olacağız. Onların kesilmeye çalışan sesi olacak, yaşadığı sorunların halledilmesi noktasında mesai harcamaya devam edeceğiz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ‘Siz ne kadar Kürt’seniz ben de o kadar Kürt’üm. Ben ne kadar Türk’sem siz de o kadar Türk’sünüz.’ Sözünü aklımızdan çıkarmayacak bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Bu toprakların bir karışına dahi göz dikene karşı uyanık olacak, Şehidimiz Hikmet Tekin ve daha niceleri gibi canımızı feda etmekten asla geri durmayacağız.” İfadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Muş’ta Ziyaretlerde Bulundu.

Genel Başkanımız Olcay Kılavuz yurt ziyaretleri kapsamında Muş’a gitti.

Muş Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Yılmaz ve Ülküdaşlarımız tarafından samimi bir atmosferde büyük bir karşılanan Genel Başkanımız Olcay Kılavuz daha sonra Ocak binasına geçti. Ocaklı gençlerle bir istişare toplantısı gerçekleştiren Kılavuz eğitim-öğretimin hayatımızdaki yeri ve önemine dikkat çekerken yaptığı konuşmada “Ülkü Ocakları’nın öncelikli hedeflerinden biri, Türkiye’de yüksek iradeye ve doğru karar verme yetisine sahip, devletin-milletin geleceğini, sorumluluğunu taşımaya hazırlanan, sağlam karakterli, kendine güvenen bir gençliğin yetişmesidir. Kuruluş felsefemizin altında bu düşünce yatmaktadır. Devletin önemli kadrolarına milli ve manevi hasletlere sahip olmanın yanında alanında uzmanlaşmış, milletimizin derdiyle dertlenerek bunlara deva olmayı kendine vazife bilen gençlerimizi yerleştirmeliyiz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in Yüksek Vasıflı Türk ilkesinden hareketle Bilgi çağına Türk’ün mührünü vurabilmek için; bilgili, ilkeli, karakterli, ahlaklı ve çalışkan gençler yetiştirmek durumundayız. Türk gençliğinin maziden atiye uzanan tarih çizgisinde şerefli, başarılı, sağlam bir mevkie sahip olmasını sağlamakla mükellefiz. Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak hayata geçirdiğimiz projeleri de dikkatle incelersiniz göreve geldiğimiz günden bugüne gençliğimizin kişisel gelişimine katkı sunma ve ülkemizin yetişmiş birey ihtiyacını karşılama anlamında çalışmalar yürüttüğümüzü göreceksiniz. Biz işaret fişeğini ateşledik. Bu ateşi harlayıp özlemini duyduğumuz milli ve müreffeh Türkiye’yi kuracak olan gençliğin mimarları Ülkücü Gençler yani sizler olacaksınız. Türk gençliğinin çağı doğru okuması, milli ve manevi hassasiyetleri benliğinden yoğurarak duruşunu belirlemesi kurtuluşumuz için elzemdir.” ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Ülkü Ocakları için önemine de değinen Kılavuz “Ecdadımızın büyük bedeller ödeyerek ve türlü zahmetler çekerek oluşturduğu bu güzel yurt üzerinde, bölücü odakların ve emperyalist güç aktörlerinin farklı hesapları bulunmaktadır. Yine binlerce yılın bir ürünü olan kardeşlik bağlarımız aşındırılmakta, ayrılıkçı hareketler cesaretlendirilmektedir. Binlerce yıldır aynı bayrak altında yaşadığımız, aynı secdeye baş koyduğumuz, kız alıp kız verdiğimiz, birlikte ağlayıp birlikte güldüğümüz kardeşlerimizle bizleri düşman yapmak amacı güdülmektedir. Ülkü Ocakları olarak bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde esnafımızla bir araya geliyoruz, kamu kurumlarının yöneticileriyle istişarede bulunuyoruz; vatandaşlarımızla sohbet etme fırsatı buluyoruz. Böylece meydana gelen hadiseleri birebir gözlemleme ve ilk ağızdan dinleme fırsatını elde ediyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki vatandaşlarımızı devlet bıraksa da biz yalnız bırakmayacağız. Bölücü güçler ve içerideki taşeronlar bölgeye sansür uygulasa da biz vatandaşlarımızın sesi olacağız. Bölge üzerinde oyunlar oynayarak, milletimizi pazarlık malzemesi olarak kullanabileceğini zanneden gafillere karşı en sert cevabı hep birlikte vereceğiz. Milli ve manevi değerlerimizi istismara fırsat vermeden vatanımızın ve milletimizin bütünlüğünü koruyacak Ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları beraber dağıtacağız.” dedi.

Muş’taki temaslarını tamamlayan Genel Başkanımız kentten ayrıldı.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort