buca escort

Ayakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası

beylikdüzü escort
ilbet
ÜlkücüMilliyetçiTürkçüTürkeşÜlkü OcaklarıdövizakpchpmhpAhmet b.karabacakhasan külünk
DOLAR
18,8299
EURO
20,2187
ALTIN
1.138,76
BIST
4.186,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
6°C
İstanbul
6°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
6°C
Cumartesi Çok Bulutlu
7°C
Pazar Az Bulutlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
8°C
Antalya Kumluca Konyaaltı Manavgat Muratpaşa Kaş Alanya Kemer aksu Döşemealtı kepez demre elmalı finike gazipaşa korkuteli serik

Kemal Sunal’ın 43 yıl önceki sözleri yürek dağladı

Yeşilçam’ın unutulmayan efsanevi yıldızı 43 yıl önceki verdiği bir röportajda adeta insanlık dersi vermiş. Herkesin yüzünü görünce güldüğü, insanlara dertlerini, sıkıntılarını unutturup, umut ve neşe veren Kemal Sunal özel yaşamında çok duygulu ve hassas…

Kemal Sunal’ın 43 yıl önceki sözleri yürek dağladı
11.11.2018
0
A+
A-

 Dünya sinemasında en komik yüz, Fernandel’inki miydi? Kuşkusuz ikincisi de Kemal Sunal’ınkidir… Gösteri sanatları için bu denli elverişli bir mask,  yalnız oyuncuya oyun olanağı sağlamakla kalmaz, seyirci ile arasındaki sempati  bağını da kolayca kuruverir. Diğer ünlü komedyenler, örneğin Jerry Lewis’ler,  Norman Wisdam’lar, Luis de Funes’ler ve Peter Sellers’lar mimiklerini  kullandıkları anda güldürürler seyirciyi… Bu Şarlo’da da böyledir, Lorel’le Hardi’de de.  

Oysa Fernandel ile Kemal Sunal tanrı vergisi yüzlerine çok az mimik katarak,  karşılarındaki kişileri kahkahadan kırıp geçirebilirler. İşte Türk sinemasının  Fernandel’i de bu doğal mirası kullanıyor… Önce tiyatro, ardından sinema ve  afişlerin baş köşesine oturtulan Kemal Sunal adı…  

Kemal Sunal, Devekuşu Kabare Tiyatrosu kadrosunda bulunduğu dönemde, Oya Alasya  ile Bu Şehri Stanbul ki adlı oyunda…Fransızcadan Türkçeye ithal edilen ve  sözlük anlamı «genç» olan jön kelimesi, Yeşilçam’da yakışıklı kişiler için  kullanılır. Oysa bir filmin başrolünde oynayan erkek oyuncuları tanımlamak için  ödünç alınmıştır. İşte bu terminolojik yanlıştan yararlanıp, kelimenin doğru  anlamını  vere Sunal, «Ben de jönüm» diyor…

 – «Başrollerde oynadığıma göre yadırganacak bir şey yok bunda…»

Sonra söz gülmeye, güldürmeye geliyor. Çok bilinen palyaço fıkrasını burada  tekrarlamayalım. Ama Sunal da özel yaşamında bol bol gülen bir kişi değil. Hatta  şaşıracaksınız belki ama, çok sık ağlıyormuş.

Neden mi? Onu ünlü komedyenden dinleyelim:

 – «Duygulu ve hassas bir insanımdır. Başkalarının üzerinde bile durmayacağı  olaylar, beni cok etkileyebilir. Bir çocuğun ağlamasına ya da bir kedinin  açlığına, kısaca tüm canlıların çaresizliğine, umutsuzluğuna onlardan fazla  üzülürüm. Doğal olan da bu… İnsanları güldürmek için, acılarına da  ağlayabilmek gerek»

(Ses Dergisi – 24 Ocak 1976)

KEMAL SUNAL KİMDİR

Kemal Sunal 10 Kasım 1944 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Amatör oyunculuğa, Vefa Lisesi’nde okuduğu dönemde ‘Zoraki Tabip’ rolüyle başlayan Sunal, çeşitli tiyatrolarda profesyonel olarak oynamaya başladıktan sonra önemli isimlerin dikkatini çekmeyi başardı. 

Bu dönemde Ertem Eğilmez’in de dikkatini çekmeyi başarmış olan Sunal, onun vesilesiyle sinemaya yöneldi. Rol aldığı ilk sinema filmi ise 1972 senesinde oynadığı ‘Tatlı Dillim’ oldu.

Özellikle komedi türünde birçok filmde rol alan Kemal Sunal’ın ülke genelinde tanınmasını sağlayan projesi ise ‘Hababam Sınıfı’ serisinde oynadığı ‘İnek Şaban’ karakteri oldu. 

Sunal, 3 Temmuz 2000 tarihinde ‘Balalayka’ filminin çekimleri için Trabzon’a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda medfundur. 

Filmografi

Senaryo :
1985 – Sosyete Şaban (Sinema Filmi)

1983 – Çarıklı Milyoner (Sinema Filmi)

Yapımcı :

1997 – Şaban ile Şirin (TV Dizisi)

1979 – Dokunmayın Şabanıma (Sinema Filmi)

1978 – İnek Şaban (Sinema Filmi)

1978 – Yüz Numaralı Adam (Sinema Filmi)

Oyuncu :

1999 – Propaganda (Mehdi) (Sinema Filmi)

1997 – Şaban ile Şirin (Şaban) (TV Dizisi)

1996 – Aynalar (Kendisi) (TV Dizisi)

1994 – Bay Kamber (Bay Kamber) (TV Dizisi) (13 Bölüm)

1993 – Şaban Askerde (Şaban) (TV Dizisi)

1993 – Saygılar Bizden (Mübaşir Rıza) (TV Dizisi)

1991 – Varyemez (Ragıp Elibol) (Sinema Filmi)

1990 – Koltuk Belası (Zühtü Kaya) (Sinema Filmi)

1990 – Boynu Bükük Küheylan (İbrahim Küheylan) (Sinema Filmi)

1990 – Abuk Sabuk Bir Film (Ademoğlu Ali) (Sinema Filmi)

1989 – Zehir Hafiye (Cemal) (Sinema Filmi)

1989 – Talih Kuşu (Osman Abalı) (Sinema Filmi)

1989 – Gülen Adam (Yusuf Şaplak) (Sinema Filmi)

1988 – İnatçı (Bayram) (Sinema Filmi)

1988 – Öğretmen (Hüsnü Öğretmen) (Sinema Filmi)

1988 – Uyanık Gazeteci (Ali) (Sinema Filmi)

1988 – Sevimli Hırsız (Metin Mertoğlu) (Sinema Filmi)

1988 – Polizei (Ali Ekber) (Sinema Filmi)

1988 – Düttürü Dünya (Dütdüt Mehmet) (Sinema Filmi)

1988 – Bıçkın (Ali / Kemal Sunal) (Sinema Filmi)

1987 – Yakışıklı (Selim) (Sinema Filmi)

1987 – Kiracı (Kerim) (Sinema Filmi)

1987 – Japon İşi (Veysel) (Sinema Filmi)

1986 – Yoksul (Yoksul) (Sinema Filmi)

1986 – Tarzan Rıfkı (Tarzan Rıfkı) (Sinema Filmi)

1986 – Garip (Kemal) (Sinema Filmi)

1986 – Deli Deli Küpeli (Deli Kaymakam ) (Sinema Filmi)

1986 – Davacı (Yunus) (Sinema Filmi)

1985 – Şendul Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1985 – Şaban Pabucu Yarım (Şaban) (Sinema Filmi)

1985 – Sosyete Şaban (Şaban Ağa / Dilaver Bey) (Sinema Filmi)

1985 – Keriz (Zülfü) (Sinema Filmi)

1985 – Katma Değer Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1985 – Gurbetçi Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1984 – Şabaniye (Şaban/Şabaniye) (Sinema Filmi)

1984 – Postacı (Adem) (Sinema Filmi)

1984 – Ortadirek Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1984 – Atla Gel Şaban (Niyazi) (Sinema Filmi)

1983 – Çarıklı Milyoner (Bayram) (Sinema Filmi)

1983 – Tokatçı (Osman) (Sinema Filmi)

1983 – Kılıbık (Kamil) (Sinema Filmi)

1983 – En Büyük Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1982 – Yedi Bela Hüsnü (Hüsnü) (Sinema Filmi)

1982 – Doktor Civanım (Kemal) (Sinema Filmi)

1981 – Üç Kağıtçı (Rıfkı) (Sinema Filmi)

1981 – Kanlı Nigar (Abdi/Narçın) (Sinema Filmi)

1981 – Davaro (Memo/Davaro) (Sinema Filmi)

1980 – Zübük (İbrahim Zübükzade/Zeybekzade Kara Yusuf Efe) (Sinema Filmi)

1980 – Gol Kralı (Sait Sarıoğlu) (Sinema Filmi)

1980 – Gerzek Şaban (Osman/Seyfi) (Sinema Filmi)

1980 – Devlet Kuşu (Mustafa) (Sinema Filmi)

1979 – Şark Bülbülü (Şaban Ballıses) (Sinema Filmi)

1979 – Umudumuz Şaban (Ringo Şaban) (Sinema Filmi)

1979 – Korkusuz Korkak (Bombacı Mülayim) (Sinema Filmi)

1979 – Dokunmayın Şabanıma (Şaban) (Sinema Filmi)

1979 – Bekçiler Kralı (Bekçi Şaban Özgüneş) (Sinema Filmi)

1978 – İyi Aile Çocuğu (Kemal/Cemal) (Sinema Filmi)

1978 – İnek Şaban (İnek Şaban / Kaleci Bülent) (Sinema Filmi)

1978 – Yüz Numaralı Adam (Şaban Erkök) (Sinema Filmi)

1978 – Köşeyi Dönen Adam (Adem Zengin) (Sinema Filmi)

1978 – Kibar Feyzo (Kibar Feyzo ) (Sinema Filmi)

1978 – Avanak Apti (Apti) (Sinema Filmi)

1977 – Şabanoğlu Şaban (Şaban) (Sinema Filmi)

1977 – İbo İle Güllüşah (İbo) (Sinema Filmi)

1977 – Çöpçüler Kralı (Abdi Şakrak) (Sinema Filmi)

1977 – Sakar Şakir (Sakar Şakir) (Sinema Filmi)

1977 – Hababam Sınıfı Tatilde (İnek Şaban) (Sinema Filmi)

1976 – Tosun Paşa (Tosun Paşa/Şaban) (Sinema Filmi)

1976 – Süt Kardeşler (Sütoğlan Şaban) (Sinema Filmi)

1976 – Sahte Kabadayı (Kemal) (Sinema Filmi)

1976 – Meraklı Köfteci (Zühtü Karışan) (Sinema Filmi)

1976 – Kapıcılar Kralı (Seyyit) (Sinema Filmi)

1976 – Hababam Sınıfı Uyanıyor (İnek Şaban) (Sinema Filmi)

1975 – Şaşkın Damat (Apti) (Sinema Filmi)

1975 – Hanzo (Hanzo/Cabbar) (Sinema Filmi)

1975 – Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı (İnek Şaban) (Sinema Filmi)

1975 – Hababam Sınıfı (İnek Şaban) (Sinema Filmi)

1974 – Salako (Salako) (Sinema Filmi)

1974 – Salak Milyoner (Saffet) (Sinema Filmi)

1974 – Mavi Boncuk (Kaymakam Cafer) (Sinema Filmi)

1974 – Köyden İndim Şehire (Saffet) (Sinema Filmi)

1974 – Hasret (Sahne Işıkçısı Yanık) (Sinema Filmi)

1973 – Yalancı Yarim (Kemal) (Sinema Filmi)

1973 – Oh Olsun (Fazıl Haznedar) (Sinema Filmi)

1973 – Güllü Geliyor Güllü (Kiralık Katil) (Sinema Filmi)

1973 – Canım Kardeşim (Yolcu) (Sinema Filmi)

1972 – Tatlı Dillim (Kemal) (Sinema Filmi)

HABER7 / Derleme-Nusret Odabaş

Escort Kayseri Escort Ardahan Escort Balıkesir Escort Nevşehir Escort Muş Escort Tunceli Escort Niğde Escort Şırnak Escort Giresun Escort Çanakkale Escort Manisa Escort Afyonkarahisar Escort Tekirdağ Escort Kars Escort Ankara Escort Polatlı Escort Mamak Escort Çankaya Escort Haymana Escort Sincan Escort Keçiören Escort Pursaklar Escort Etimesgut Escort Aydın Escort Kırklareli Escort Trabzon Escort Ordu Escort Konya Escort Siirt Escort Kahramanmaraş Escort Artvin Escort Kilis Escort Yalova Escort Batman Escort Van Escort Eskişehir Escort Antalya Escort Muratpaşa Escort Kemer Escort Kaş Escort Alanya Escort Konyaaltı Escort Manavgat Escort Kumluca Escort Tokat Escort Bayburt Escort İstanbul Escort Sancaktepe Escort Bağcılar Escort Kayaşehir Escort Mecidiyeköy Escort Fulya Escort Beşiktaş Escort Zeytinburnu Escort Kartal Escort Tuzla Escort Küçükçekmece Escort Üsküdar Escort Merter Escort Güngören Escort Sarıyer Escort Bayrampaşa Escort Çatalca Escort Esenler Escort Bakırköy Escort Kadıköy Escort Maltepe Escort Şerifali Escort Çekmeköy Escort Kağıthane Escort Beylikdüzü Escort Başakşehir Escort Kurtköy Escort Beykoz Escort Ataşehir Escort Sultanbeyli Escort Esenyurt Escort Fatih Escort Eyüpsultan Escort Avcılar Escort Büyükçekmece Escort Beyoğlu Escort Nişantaşı Escort Pendik Escort Bahçelievler Escort Ümraniye Escort Şişli Escort Kocaeli Escort İzmit Escort Gebze Escort Karaman Escort Ağrı Escort Rize Escort Adana Escort Seyhan Escort Çukurova Escort Amasya Escort Erzincan Escort Kastamonu Escort Malatya Escort Yozgat Escort Mersin Escort Anamur Escort Yenişehir Escort Akdeniz Escort Erdemli Escort Mezitli Escort Silifke Escort Edirne Escort Çorum Escort Gaziantep Escort Şehitkamil Escort Şahinbey Escort Nizip Escort Isparta Escort Karabük Escort Düzce Escort Gümüşhane Escort Kırıkkale Escort Bartın Escort Burdur Escort Uşak Escort Adıyaman Escort Muğla Escort Dalaman Escort Marmaris Escort Milas Escort Datça Escort Fethiye Escort Bodrum Escort Samsun Escort İlkadım Escort Atakum Escort Aksaray Escort Bilecik Escort Şanlıurfa Escort Zonguldak Escort Osmaniye Escort Sakarya Escort Bingöl Escort Kütahya Escort Elazığ Escort Bursa Escort İzmir Escort Konak Escort Çeşme Escort Gaziemir Escort Buca Escort Bayraklı Escort Karşıyaka Escort Urla Escort Balçova Escort Bornova Escort Bergama Escort Çiğli Escort Bolu Escort Bitlis Escort Diyarbakır Escort Sivas Escort Iğdır Escort Denizli Escort Sinop Escort Erzurum Escort Kırşehir Escort Çankırı Escort Mardin Escort Hatay Escort Hakkari
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.