DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 64.019,54 -0.937

Ülkedeki siyasi, sosyal kaos ve kargaşa AKP’nin eseridir

Yayınlanma Tarihi :
Ülkedeki siyasi, sosyal kaos ve kargaşa AKP’nin eseridir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ekonominin kaynağı belli olmayan döviz girişi ile ayakta durduğunu söyledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ‘Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Ülkedeki siyasi ve sosyal kaos ve kargaşa AKP’nin eseridir. Türkiye güvenlik açısından bir darboğaz içine girmiştir. Türkiye’nin geleceği yok edilmek istenmektedir. Ülkenin bugün geldiği nokta AKP’nin uyguladığı politikaların eseridir. Ülke savaş halinde gibidir” ifadesini kullandı.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. (Okan Özer - Anadolu Ajansı)

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. (Okan Özer – Anadolu Ajansı)

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, , Meclis’te düzenlediği basın toplantısında “Bugün içinde bulunduğumuz durum AKP iktidarının yaratıcısı olduğu yıkım ve çözülme süreçlerinin sonucudur.

Ülkedeki siyasi ve sosyal kaos ve kargaşa AKP’nin eseridir.Türkiye güvenlik açısından bir darboğaz içine girmiştir. Türkiye’nin geleceği yok edilmek istenmektedir.Ülkenin bugün geldiği nokta AKP’nin uyguladığı politikaların eseridir. Ülke savaş halinde gibidir.

Türkiye’nin ana karargahı başkent bombalanmaktadır. Hükümet ortada yoktur. Huzur ve emniyet de yoktur. İstihbaratta yoktur. Bütün bunlara ilave olarak Türkiye’nin milli güvenliği AKP döneminde alenen tehdit edilir hale gelmiştir.

Türkiye’nin hem Suriye’de hem içerde strateji geliştirme kapasitesinin kalmadığını yandaşlar söylemeye başlamıştır.Güvenlik hiç kalmamıştır. Daha dün İzmir’de jandarma binasına roket atarla saldırı meydana gelmiştir.Bildiğiniz üzere; Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları henüz üçüncü toplantısındazamansız bir şekilde dağıtılmıştır.

Akabinde Sayın Meclis Başkanı tarafından, bir gün önce sonlandırdığı Komisyon çalışmalarına kaldığı yerden devam çağrısıyapılmıştır.Konuylailgili partimiz görüşleri Komisyonda partimizi temsil eden arkadaşlarımız tarafından yapılan basın toplantısı ile kamuoyumuzla paylaşılmıştır.

Gelinen noktada;

Milliyetçi Hareket Partisi olarak milletimizin ihtiyaçlarını karşılayacak ve kesintiye uğramayacak bir demokratik yapıyı tesis edecek bir ” Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ” yolunda katkıda bulunma amaç ve niyetimizi muhafaza etmekteyiz. Ancak bunun için Anayasa Uzlaşma Komisyonunu dağıtan iktidar ve ana muhalefet partisinin tekrar çalışmaya devam etme iradesini ortaya koymaları bir zorunluluktur. Anayasa Uzlaşma Komisyonunu bu yolda iyi bir imk‰n olarak görmekteyiz ve bu çerçevede komisyonun çalışmaya devam etmesiarzusundayız” açıklaması yaptı.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Ayhan, “Diğer taraftan Sayın Cumhurbaşkanının yinelediği ” millete gidelim ” (referandum) çağrısı ve Başkanlık sisteminin  bu şekilde hayata geçirilmesine yöneliktemennileri, AKP’nin Yeni Anayasa konusundaki tek ve temel motivasyonunu ortaya koyması bakımından dikkat çekicidir. Bu noktada hangi anlayışların masanın bir an önce devrilmesinden istifade etmeye mütemayil olduğu milletimizin gözleri önüne serilmiş bulunmaktadır. Hem de ülke yangın yerine dönmüşken.

Ana muhalefet partisinin 7 Haziran sonrası siyasi sempati toplamak için masayı deviren taraf olmama fobisinin, bu defa zamansız bir acelecilikle masayı devirme gayretine dönüştüğü, komisyon çalışmaları üzerinden   siyasi rant devşirme gayretlerinin  ortaya çıktığı da üzüntüyle müşahede edilmiştir. AKP’nin ” stratejik derinliği ” 15 km ile sınırlanmıştırÜlkeyi yönetenler sözde müttefiklere veryansın ederek ülkeyi bu duruma düşüren süreçte kendi hatalarını örtbas etme gayretine girmiştir.

Tüm bunlar olurken Güney sınırımızda bir teröristdevlet kurulması ihtimali giderek kendini hissettirmektedir. Mülteci krizi ise katlanarak devam ediyor.Ortadoğu’da aşama aşama yayılan derin bir kaos, AKP hükümetinin dış politikadaki tarihi sapma ve yanlışları komşu coğrafyalardaki gerilim ve çatışmaları Türkiye’ye sıçratmıştır” dedi.

SURİYE ÇIKMAZI

Ayhan şunları söyledi: “Hal böyle iken, Türkiye Bölgede yalnızlığa itilmiş, ulusal menfaatlerinin kollanması konusunda caydırıcılığını yitirmiştir.  AKP’nin öngörüsüzlüğü, ilkesizliği, milli politika ve stratejileri benimseme konusundaki zafiyetinin ülkemizi düşürdüğü durum endişe vericidir.Milli birlik ve kardeşliğimiz, iç barış ve huzur ortamımız AKP eliyle oyuna gelmiş, tuzağa düşürülmüştür.Düne kadar PYD ile açıktan ilişki kuran,

Bu terör örgütünün sözde liderini İstanbul ve Ankara’da ağırlayan,Hatta peşmergeye ülke topraklarından koridor açıp Ayn el Arap’a geçişini sağlayan,

AKP’nin şimdilerde PYD’yi sahiplenen stratejik ortağına sitem ve serzenişte bulunması inandırıcı, ikna edici midir?ABD ile Rusya PYD ve PKK’ya bakışta aynı çizgide, aynı safta toplanmaktadır.

ABD terörle mücadele ettiğini iddia ederken PYD ile  ilişkilerini devam ettirmektedir. Rusya ise,İŞİD’i bombalama bahanesi ile Türkmenleri katletmektedir.

Hatırlayacağınız üzere, Suudi yönetimin hava üslerimizde keşif yaparak ülkemize savaş uçakları göndereceği, gerektiğinde asker yollayabileceği bizzat Dışişleri Bakanı tarafından açıklanmıştır. Bugün farklı şeyler de söyleyebilmektedir.

AKP hükümeti Suudi Arabistan’la birlikte hangi yetki ve hukuki dayanağa göre Suriye’ye yönelik kara operasyon icra edecektir?Küresel projeleri temin ve takviye için mi bir askeri operasyon planlanıyor?

Ülkemizin güney kara sınırlarında milli güvenliğe dönük aşırı tehditler bulunmakta ve her geçen gün artmaktadır.AKP, halkımıza ve kamuoyuna doğru dürüst, açıklayıcı bir bilgi vermemektedir.

AKP hamaset yapmakta, ülkeyi bir maceraya sürüklenmektedir. Suudi Arabistan’la anlaşmanın içeriği nedir? Bu politikanın Türk dış politikasına, güvenliğine ve iç huzuruna maliyeti ne olacaktır?  Bu gelişmeler Türkiye’nin uluslararası ilişkilerine nasıl etki edecektir?

“AKP HÜKÜMETİ DOLMABAHÇE’NİN ÜZERİNİ ÖRTEMEZ 

İçişleri Bakanı Bütçe görüşmeleri sırasında çözüm sürecinin acı bilançosunu açıklamıştır. “7 Hazirandan bu yana 308 şehit,7 ilçedebugüne kadar imha edilebilen 2 bin 40 çukur-barikat ve 2 bin 313 bomba düzeneği,” imha edilmemiş olanlar bu hesaba dahil değildir.

Bütün bunlar olurken ülkede iç işleri bakanı yok muydu? Zamanın iç işleri bakanı acaba neyle meşguldü?

Ne yazık ki? Dolmabahçe’de mutabakat imzalayan o zatlar şimdi  yol açtıkları tahribatın boyutlarını anlatmaktan hiç sıkıntı duymuyorlar.AKP hükümeti Dolmabahçe’nin üzerini örtemez. Dolmabahçe’nin  hesabı verilmeden sorumluları millete hesap vermeden hiçbir master plandan sonuç alınamaz.

Esasen Başbakanın Mardin’de açıkladığı “master plan” da şimdiden mefta olmuştur.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, daha geçenlerde kaymakamlara söylediği “koyun mevzuatı bir kenara” yaklaşımına yenik düşerek rafa kaldırılacağı anlaşılmaktadır.

İşsizlik rakamlarının açıklanmasından hemen önce 30.000 öğretmen ataması yapılmıştır.  Milli Eğitim Bakanı ise intihar eden işsiz öğretmenlere gösteriş için intihar ediyorlar demiş,   ‘gösterişçi intihar eylemi’diye bir sendromdan bahsetmiştir.

Ülkenin neredeyse üçte birinde eğitim öğretim yapılamamaktadır. Sayın Bakan Milli Eğitimde “terör sendromu” ndan hiç bahsetmiyor. Sayın Bakan,  kaç ilde, kaç ilçede, kaç öğretmenin hizmet içi eğitime çekildiğini, kaç okulun kapalı, kaç öğrencinin öğrenim göremez hale geldiğini açıklayabilir mi?

Bu sendroma bir isim koyabilir mi?

 “EKONOMİ KAYNAĞI BELLİ OLMAYAN DÖVİZ GİRİŞİİLEAYAKTA DURMAKTADIR” 

Ekonomide son günlerdeki gelişmeler ile ilgili düşüncelerimizi de sizlerle paylaşmak isterim.

Cari açıkrakamları AKP’nin petrolü bedava bile alsa, hatta üste para verseler cariaçığı kapatamayacağını ortayakoymuştur.

BildiğinizgibiTCMB tarafından Aralıkayı ödemeler dengesi rakamları açıklanmıştır. Buna göre, cariaçık 2015 yılında bir önceki yıla göre 11.4 milyar dolar azalarak, 43,6 milyar dolar seviyesinden, 32.2 milyar dolar seviyesine gerilemiştir. Cari açığın milligelire oranı 2104 yılında yüzde 5.5 seviyesinden, 2015 yılındayüzde 4.4 seviyesine düşmüştür.

2015 yılında cari açığın küçülmesindeki ana etken   ham petrolün varil fiyatının 100 doların üzerinden 29 dolar seviyelerine kadar gerilemesi ve ülkemizin enerji faturasının yaklaşık15.5 milyar dolar ucuzlaması olmuştur.Zira aynıd önemde ihracat %8,8 azalmış, turizmgelirleri %8,5 gerilemiştir.

Diğer taraftan,   cariaçık daralırken finansmanı sağlıksız  hale gelmekte ve sürdürülebilir olmaktanu zaklaşmaktadır.  2015 yılında cari açık doğrudan yatırım,  portföy yatırımı,   döviz cinsi krediler gibi kalemlerlerden kapatılamamış, 11,8 milyar dolar döviz rezervi eritilmek zorunda kalınmıştır.Ekonomi kaynağı belli olmayan döviz girişi ile ayakta durmaktadır.

2015 yılında ülkemize 11,5 milyar dolar doğrudan yatırımgirişi olmuş, portföy yatırımlarında yabancıların hisse senedi ve DİBS yatırımlarından 9.4 milyar dolar çıkış yaşanmıştır. Bunun yanısıra net hata ve noksan kaleminden 9,7milyar dolar kaynağı belli olmayan dövizgirişi gerçekleşmiştir.

Esasen ekonomiye kaynağı belirsiz para girişinigösteren Net hata noksan kalemi, AKP döneminde pozitif bakiye vermeye başlamış ve katlanarak yükselmiştir. 2002 yılında 152 milyon dolarolan net hata noksan 2003 yılında 5 milyar dolara çıkmış, 2010 yılında 8 milyar dolar, 2015 yılında ise yaklaşık 10 milyar dolar seviyesine yükselmiştir.

 “GERÇEK İŞSİZ SAYISI 5,5 MİLYON DÜZEYİNDEDİR” 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Kasım ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıklamıştır.İşsizlik oranı ise çifthaneli seviyesini koruyarak  10,5 seviyesindeg erçekleşmiştir. Yükseköğretim görenler arasındaki işsizlik %10,8olmuştur.  Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, geçen yılkasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre 29 bin kişi artmışve 3 milyon 125 bin kişiolmuştur.

Ancak iş aramayıp da çalışmaya hazır olan 2 milyon üçyüzellibeş kişi mevcuttur.

Ayrıca TÜİK rakamlarına göre, İş bulma ümidini yitiren 703 bin kişi ve diğer sebeplerle işgücüne dahil olmayan 1 milyonaltıyüzelliiki bin kişivardır.Buna göre gerçekte toplam işsiz sayısı  5 milyon dörtyüzseksen bin kişiye ulaşmışdemektir.

EKONOMİDEN SORUMLU BAŞBAKAN YARDIMCISI DA EKONOMİDEN ŞİKAYET ETMEYE BAŞLADI

Çift haneye yükselen Enflasyonun tehdit olduğunu nihayet kabullenebilmiştir.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek TÜSİAD genel kurulunda  enflasyonda yüzde 10’a yaklaşan resim ile karşı karşıya olunduğunu belirterek, bunun ciddi bir tehdit olduğunu ve büyüme potansiyelini aşağıya çektiğini söylemiştir.Sayın Mehmet Şimşek cari açık önemli birsorun olduğunu veTürkiye’nin tasarruf açığının yüksek olduğunu da ifade ediyor.

Sayın bakan adeta 13 yıllık AKP iktidarından şikayet etmiş, Ülke ekonomisini getirdikleri noktadan anlaşılan kendileri de memnun değildir.

Ekonomi serbest piyasa ekonomisinden “Narh ve müdahale ekonomisine” dönüşmüştür.

Ekonomiye devletin müdahale silahını çektiği fakat etkili olmadığı manşetlere çıkmaya başlamıştır. Konulan narhların piyasa tarafından tarumar edildiği hususları yer alıyor.

Ucuz uçak bileti hayalinin kısa sürdüğü, bulunmayan ilaçların risk yarattığı, et ve süt kurumunun müdahalelerinin sınırlı kaldığı, sütte referans fiyatlarının delindiği, kırmızı ette varılan mutabakatın son bulduğu bakanların boy boy mülakat verdikleri gazetelerde yer almaya başlamıştır.

Hükümetin fiyatlara müdahalesinin ardından Cumhurbaşkanı bir kez daha faiz ve kurlara ilişkin adeta müdahalede bulunmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanı “yüksek faiz yatırım düşmanıdır” deniyor.  Faiz ve kur  bu tür beyanlardan sonra daha da yükseliyor.

Faizi, özellikle enflasyonun en önemli sebebi olarak görmekle sayın başbakan yardımcısı ile çelişmektedir.  Hatırlarsınız aynı tartışma geçen yıl yapılmışve ülkeye çok pahalıya malolmuştu. Ancak birileri kazançlı çıkmıştı. Dolar 3tl’ye yükselmişti. Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanın beyanlarının ardından kurlar yeniden hareketlendi,  faiz de %11,20 seviyesine çıkmıştır.

Tüketici güven endeksi yüzde 7 azaldı. Hizmet sektörü güven endeksi yüzde 3,5,  parekende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 2,4, İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,3 azalmıştır.2015yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü ve daire sayısı yüzde 16’lar düzeyinde azalmıştır.

DOLARLIK GAZ ABONELERE 345 DOLARA ULAŞIYOR

Enerji Bakanı Berat Albayrak bu düşüşün faturalara yansıtılacağını açıklamasına rağmen herhangi bir indirim yapılmadı.İndirimin derhal açıklanması ve şubat ayında kış bitmeden yürürlüğe girmesi için Enerji Bakanına bir kez daha çağrı yapıyoruz. Aksi takdirde kış geçtikten sonra nisan mayıs aylarında yapılacak indirimin bir faydası olmayacaktır.

Kendisinin de, sayın Babacan yerine, ekonominin yeni çıpası   olma  hayalleri suya düşecektir.

AKP çözüm sürecinde ortağı olduğu HDP ve PKK ile ilişkisini tamamen bitirmeli, fişi tekrar devreye sokmak ümit ve gayreti içinde olmamalıdır. PKK ve HDP’ye de umut vermemelidir. Aksi takdirde hesabını verecektir. Artık bunları AKP’nin geçmiş ilişkilerini saklayacak durumu kalmamıştır.

Bugün ülkenin içinde bulunduğu ve AKP’nin müsebbibi olduğu yıkım ve çözülme sürecinden Türkiye Cumhuriyeti mutlaka kurtulacaktır.

2015 yılında Türkiye’ye 11,5 milyar dolar doğrudan yatırım girişi olduğunu, portföy yatırımlarında yabancıların hisse senedi ve Devlet İç Borçlanma Senedi yatırımlarından 9.4 milyar dolar çıkış yaşandığını belirten Ayhan, “Bunun yanı sıra net hata ve noksan kaleminden 9,7 milyar dolar kaynağı belli olmayan döviz girişi gerçekleşmiştir. Esasen ekonomiye kaynağı belirsiz para girişini gösteren net hata noksan kalemi, AKPdöneminde pozitif bakiye vermeye başlamış ve katlanarak yükselmiştir. 2002 yılında 152 milyon dolar olan net hata noksan 2003 yılında 5 milyar dolara çıkmış, 2010 yılında 8 milyar dolar, 2015 yılında ise yaklaşık 10 milyar dolar seviyesine yükselmiştir.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanının bütçe görüşmeleri sırasında çözüm sürecinin acı bilançosunu açıkladığını belirten MHP’Li vekil, “7 Hazirandan bu yana 308 şehit, 7 ilçede bugüne kadar imha edilebilen 2 bin 40 çukur-barikat ve 2 bin 313 bomba düzeneği, imha edilmemiş olanlar bu hesaba dahil değildir. Bütün bunlar olurken ülkede İçişleri Bakanı yok muydu? Zamanın İçişleri Bakanı acaba neyle meşguldü?” dedi.

Dolmabahçe’de mutabakat imzalayan o zatların şimdi yol açtıkları tahribatın boyutlarını anlatmaktan hiç sıkıntı duymadığını kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı, şöyle devam etti: “AKP hükümeti Dolmabahçe’nin üzerini örtemez, Dolmabahçe’nin hesabı verilmeden sorumluları millete hesap vermeden hiçbir master plandan sonuç alınamaz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, daha geçenlerde kaymakamlara söylediği ‘koyun mevzuatı bir kenara’ yaklaşımına yenik düşerek rafa kaldırılacağı anlaşılmaktadır.”

Cari açık rakamları AKP’nin petrolü bedava alsa, hatta üste para verseler bile cari açığı kapatamayacağını ortaya koyduğunu ifade eden Emin Haluk Ayhan, “Merkez Bankası, aralık ayı ödemeler dengesi rakamları açıklandı. Buna göre, cari açık 2015 yılında bir önceki yıla göre 11.4 milyar dolar azalmış, 43,6 milyar dolardan, 32.2 milyar dolar seviyesine gerilemiştir. Cari açığın milli gelire oranı 2104 yılında yüzde 5.5 seviyesinden, 2015 yılında yüzde 4.4 seviyesine düşmüştür. Cari açığın küçülmesindeki ana etken ham petrolün varil fiyatının 100 doların üzerinden 29 dolar seviyelerine kadar gerilemesi ve ülkemizin enerji faturasının yaklaşık 15.5 milyar dolar ucuzlaması olmuştur. Halbuki geçmiş dönemlerde tamamen AKP hükümeti özellikle Ali Babacan ve şu anki Başbakan yardımcısı eski Maliye Bakanı bunu enerji faturasına bağlıyordu. Enerji faturasının bu kadar düşmesine rağmen cari açığın beklenen ölçüde düşmemesi sıkıntı yaşatmıştır. Zira aynı dönemde ihracat yüzde 8,8 azalmış, turizm gelirleri yüzde 8,5 gerilemiştir. Diğer taraftan, cari açık daralırken finansmanı sağlıksız hale gelmekte ve sürdürülebilir olmaktan uzaklaşmaktadır. 2015 yılında cari açık doğrudan yatırım, portföy yatırımı, döviz cinsi krediler gibi kalemlerlerden kapatılamamış, 11,8 milyar dolar döviz rezervi eritilmek zorunda kalınmıştır.” şeklinde konuştu.

Ekonominin kaynağı belli olmayan döviz girişi ile ayakta durduğunu ifade eden Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2015 yılında ülkemize 11,5 milyar dolar doğrudan yatırım girişi olmuş, portföy yatırımlarında yabancıların hisse senedi ve Devlet İç Borçlanma Senedi yatırımlarından 9.4 milyar dolar çıkış yaşanmıştır. Bunun yanı sıra net hata ve noksan kaleminden 9,7 milyar dolar kaynağı belli olmayan döviz girişi gerçekleşmiştir. Esasen ekonomiye kaynağı belirsiz para girişini gösteren net hata noksan kalemi, AKPdöneminde pozitif bakiye vermeye başlamış ve katlanarak yükselmiştir. 2002 yılında 152 milyon dolar olan net hata noksan 2003 yılında 5 milyar dolara çıkmış, 2010 yılında 8 milyar dolar, 2015 yılında ise yaklaşık 10 milyar dolar seviyesine yükselmiştir.”

Gerçek işsiz sayısının 5,5 milyon düzeyinde olduğunu anlatan MHP’li vekil, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Kasım ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıklamıştır. İşsizlik oranı ise çift haneli seviyesini koruyarak 10,5 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yüksek öğretim görenler arasındaki bu daha fazla. Bunun aşağıya düşmeyeceğini eski Maliye Bakanı şimdiki Başbakan Yardımcısı açıklıyor.

Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, geçen yıl kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre 29 bin kişi artmış ve 3 milyon 125 bin kişi olmuştur. Ancak iş aramayıp da çalışmaya hazır olan 2 milyon 355 kişi mevcuttur. Ayrıca TÜİK rakamlarına göre, iş bulma ümidini yitiren 703 bin kişi ve diğer sebeplerle işgücüne dahil olmayan 1 milyon 652 bin kişi vardır. Buna göre gerçekte toplam işsiz sayısı 5 milyon 480 bin kişiye ulaşmış demektir.” diye konuştu.
184 dolarlık gazın abonelere 345 dolara ulaştırıldığını ifade eden Emin Haluk Ayhan, “Enerji Bakanı Berat Albayrak bu düşüşün faturalara yansıtılacağını açıklamasına rağmen herhangi bir indirim yapılmadı. İndirimin derhal açıklanması ve şubat ayında kış bitmeden yürürlüğe girmesi için Enerji Bakanı’na bir kez daha çağrı yapıyoruz. Aksi takdirde kış geçtikten sonra nisan mayıs aylarında yapılacak indirimin bir faydası olmayacaktır. Kendisinin de Babacan yerine, ekonominin yeni çıpası olma hayalleri suya düşecektir.” dedi.

Bir gazetecinin, “ABD Irak’ta ve Suriye’de toprak bütünlüğünü savunduğunu açıkladı. Son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Ayhan, “ABD’de ile TürkiyeCumhuriyeti’nin görüşleri arasında hiçbir paralellik bulunmuyor. Hükümet bu konuyu kamuoyuna net bir şekilde açıklamalı ve tavrını koymalıdır.” diye cevapladı.

Başka bir gazetecinin, “Ankara patlaması sonrası mecliste güvenlik önlemleri tartışılmaya başladı. Bazı idari amirlerinin milletvekillerinin kurallara yeterince uymadığı konusunda eleştirisi var buna katılıyor musunuz? Milletvekillerinin araçları aranmalı mı? Size göremeclisteki güvenlik önlemleri yeterli mi?” sorusuna MHP Genel Başkan Yardımcısı, şu cevabı verdi. “Burada kastettiğiniz hangi olaylar o önemli. Güvenlik mensuplarının ne gerekiyorsa güvenlik açısından hukuki çerçevede hepsini yapması gerekir. Ama burada önemli olan milletvekillerinin davranışlarını ölçmekten ziyade kuralların uygulanıp uygulanmaması. İktidara farklı kural muhalefete farklı kural olmaz.”

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • Dolar DOLAR
    ALIŞ SATIŞ FARK
    32,4246 32,4504 % -0.15
  • Euro EURO
    ALIŞ SATIŞ FARK
    34,6533 34,8290 % -0.66
  • Sterlin İNG. STERLİNİ
    ALIŞ SATIŞ FARK
    40,3409 40,7959 % -0.56
  • Frang İSV. FRANGI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    35,4247 35,5088 % -0.41
  • Kanada Doları KAN. DOLARI
    ALIŞ SATIŞ FARK
    23,7003 23,7470 % -0.34
  • Çeyrek Altın ÇEYREK ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    3.900,98 3.987,23 % 0,10
  • Gram Altın GRAM ALTIN
    ALIŞ SATIŞ FARK
    2.438,11 2.438,67 % 0,10
  • Bitcoin BITCOIN
    FİYAT DEĞİŞİM
    64.019,54 -0.937

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış
Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleritipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortistanbul escort bayancasibomSahabetportobetSekabet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort