DOLAR 32,5491 % 0.01
EURO 34,9493 % 0.26
STERLIN 40,7211 % 0.31
FRANG 35,5689 % 0.01
ALTIN 2.427,18 % 0,17
BITCOIN 63.397,21 -4.069

İMRALI’YA İHANET KERVANI GİTTİKÇE MİLLETİN ÖFKESİ DE ARTIYOR

Yayınlanma Tarihi :
İMRALI’YA İHANET KERVANI GİTTİKÇE MİLLETİN ÖFKESİ DE ARTIYOR

MHP  Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, “İmralı’ya ihanet kervanı gittikçe milletin öfkesi de artıyor” dedi. Çetin, ”Resmi belgede sahtecilik, rüşvet, görevi kötüye kullanma ve nüfuz ticareti gibi son derece ciddi ve ağır suçlamaların bulunduğu dört bakana ait fezlekelere ilişkin yayın yasağı ve yargı aşaması başlatılmayarak halktan gizlenmesinin bir benzeri, yine AKP hükümeti tarafından PKK ile yapılan müzakereler için uygulanmaktadır” açıklaması yaptı

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Şefkat  Çetin, “Bakan fezlekeleriyle ilgili kararın 5 Ocak’a ertelenmesi, AKP hükümetinin Komisyonun  yanı sıra Meclis Genel Kurulu’ndan da çekindiğini göstermektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yolsuzluk-rüşvet soruşturmaları ile çözüm sürecinin AKP hükümetince kamuoyundan kaçırılmaya ve gizlenmeye çalışıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: ”Türkiye’nin iki ana gündem maddesi haline gelen yolsuzluk-rüşvet soruşturmaları ve PKK müzakereleri, AKP hükümeti tarafından kamuoyundan kaçırılmaya ve gizlenmeye çalışılmaktadır. Kamuoyunun ikna olmadığı PKK ile müzakereleri gizleyebilmek için “derin görüşmeler” yapan, yolsuzluk komisyonuna yayın yasağı koyan ve Meclis Genel Kuruluna getirilmesini geciktiren AKP, çözemediği sorunları halının altına süpürmeyi tercih etmektedir. Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e kaçmasıyla ekonomiden dış politikaya, PKK’dan yolsuzluk dosyalarına kadar onlarca sorunu kucağında bulan Davutoğlu halının altında süpürecek yer bulamamakta ve devraldığı her sahadaki iflas tablosunu gizleyememektedir.

”AKP’Lİ VEKİLLER VİCDANLARIYLA SARAY’DAKİ SULTANIN TALİMATLARI ARASINDA SIKIŞIP KALMIŞTIR”

Bakanların, bakan çocuklarının ve bürokratların rüşvet skandallarını Mısır’daki sağır sultanın dahi duymasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, yargı sürecinin başlatılamaması Türk hukuk sistemi adına utanç vericidir. Türlü oyalama taktikleriyle güç bela Meclis Komisyonuna getirilen Bakan fezlekeleriyle ilgili kararın 5 Ocak tarihine ertelenmesi, AKP hükümetinin Komisyonun yanı sıra Meclis Genel Kurulundan da çekindiğini göstermektedir. AKP’li vekiller vicdanlarıyla Saray’daki sultanın talimatları arasında sıkışıp kalmıştır.”

Çetin, ”Meclis’in yanı sıra yolsuzluk iddialarını araştırma komisyonunda çoğunluğu elinde bulunduran AKP’de yolsuzluk ve rüşvet konusunda herkesin ikna edilemediği ve çatlak seslerden endişe duyulduğu görülmektedir. Komisyon kararının 5 Ocak’a ertelenmesinden, AKP’nin kendi grubuna dahi güvenmediği anlamı çıkar. Belgelerle bakanların orantısız gelir artışını ortaya koyan MASAK raporlarına itirazın ardında oyalama taktiği olduğu ve bu süre içerisinde AKP’li vekillerin yakın markaja alınarak Yüce Divan yolunun kapatılmak istendiği çok açıktır” dedi.

”AKP HÜKÜMETİ KAMU VİCDANINDA HER DAİM LEKELİ KALACAKTIR”

HaberRes_39521.jpg.pagespeed.ce.AtR-VLOPrr

Çetin, şunları söyledi:”Namuslu ve dürüst bir insana ya da siyasetçiye suç atıldığında, mahkeme karşısına çıkarak kendisini yargılatması ve temize çıkartması gerekirken, AKP’li bakanların yargılanmamak için her yolu denemeleri anlamlıdır. AKP’li bakanlarda, suçsuzluğundan emin insanların biran önce hesap verip üzerlerindeki töhmetten kurtulmayı isteyen bir tavır görünmemektedir. Oysa dört bakanın yanı sıra dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan ve şimdiki başbakan Ahmet Davutoğlu’na da yakışan tavır, aklanmak için yargının sonuna kadar işletilmesine müsaade etmek olmalıydı. “Beni Yüce Divan’a yollamayın” diye yalvaran bakan sayesinde, AKP hükümeti kamu vicdanında her daim lekeli kalacaktır. Bakanlarını adalet önüne çıkartarak hesap vermekten kaçmanın utancı AKP hükümetine yeter de artar bile.

Siyasi baskı uygulayarak dosyayı kapatmakla gerçekleri örtbas etmenin mümkün olmadığı, millet vicdanının yanı sıra yarın bir de Hakkın Divanına çıkılacağı unutulmamalıdır. Kaldı ki 4 bakana indirgenerek kapatılmak istenen bu dava, Türkiye tarihinin en büyük rüşvet çarkını ortaya çıkarmıştır. Dört parmak ile temsil edilen dört bakanın Meclis’teki göstermelik soruşturması ile başparmağın dikkatlerden kaçırılması amaçlanmaktadır.

”SUÇLUYU YA DA MASUMU AYIRACAK YEGÂNE MAKAM MAHKEMELER VE YÜCE DİVAN’DIR”

Komisyon kararının 5 Ocak’a ertelenmesi ve ardından Meclis Genel Kurulu’nda yapılacak oylamanın suç zanlılarını bağımsız yargıdan kaçırmak için kullanılması nafile bir çabadır. Meclis’te verilecek hiçbir karar, gerçek bir yargılamanın yerini tutmayacaktır. Suçluyu ya da masumu ayıracak yegâne makam mahkemeler ve Yüce Divan’dır. Talimatla parmak kaldırıp indiren vekillerin vereceği karar ile değil, yargı yoluyla ve millet vicdanında aklanmadıkları sürece bu lekeyi taşımaya mahkûm olacaklardır.

17 ve 25 Aralık ile ilgili dosyalar takipsizlik kararlarıyla çoktan kapatılmıştır. Bakan çocuklarının ve Halkbank eski genel müdürünün paralel tarafından konulduğu iddia edilen paraları faiziyle birlikte iade edilmektedir. AKP hükümeti oy çokluğu sayesinde dilediği gibi hükmettiği Yüce Meclis’i oyalama taktikleriyle “ak”lama aracı olarak kullanmakla ahlak ve vicdan sınavından sınıfta kalmıştır.

Hırsızı, hortumcuyu, rüşvetçiyi kendi partisinden olduğu için kayıran siyaset anlayışı yüzünden memlekette ahlaki yozlaşma zirve yapmıştır. Üstelik bu yozlaşmanın dini siyasete alet eden AKP döneminde olması Türkiye’ye olduğu kadar yüce dinimize mensup insanlara da büyük zarar vermektedir. Adaletin, hak ve hukukun başbakan ve cumhurbaşkanının siyasi hesapları doğrultusunda verdikleri emir ve talimatlarla şekillendiği bir ülkeye hukuk devleti denmesi mümkün değildir. Hak ve adalet olmadığında, beytül mal peşkeş çekildiğinde, yetim hakkı yendiğinde sadece sıradan insanların huzuru kaçmaz, saraylar diktatörler için ancak bir sığınma yeri haline gelir. Bugüne kadar milletin ahını almış hiçbir diktatörü ne sarayların ne de zorba kanunların koruyabildiği görülmemiştir.

”İMRALI’YA İHANET KERVANI GİTTİKÇE MİLLETİN ÖFKESİ DE ARTIYOR”

Resmi belgede sahtecilik, rüşvet, görevi kötüye kullanma ve nüfuz ticareti gibi son derece ciddi ve ağır suçlamaların bulunduğu dört bakana ait fezlekelere ilişkin yayın yasağı ve yargı aşaması başlatılmayarak halktan gizlenmesinin bir benzeri, yine AKP hükümeti tarafından PKK ile yapılan müzakereler için uygulanmaktadır. PKK ile heyetler halinde yapılan görüşmelerin millette uyandırdığı infialin seçim öncesi zarar vereceğinin farkına varan AKP, içeriğini hiçbir zaman açıklamadığı bu görüşmelerin yapıldığını dahi gizlemeye çalışmaktadır. İmralı’ya giden her ihanet kervanı milletin öfkesini de artırmakta, bu durum ise AKP’yi ihanetlerini “derin müzakereler” yoluyla gözlerden uzakta gerçekleştirmeye itmektedir.

2008’deki Oslo sürecinden bu yana PKK ile yürüttüğü pazarlıkların gizli kalması için AKP ileri gelenleri yeri gelmiş namus ve şereflerini dahi ortaya koyarak inkâr etmeyi denemişlerdi. Ancak geçen zaman içerisinde PKK ile yapılan görüşmelerin artık gizlenemeyecek hale gelince, olan Tayyip Erdoğan’ın ve Bülent Arınç’ın şeref hassasiyetlerine oldu. Bugün AKP hükümeti PKK’nın İmralı’daki elebaşısı, Kandil’deki silahlı militanları ve Ankara’daki siyasi temsilcileriyle el sıkışmış vaziyettedir.

AKP hükümeti PKK ile yaptığı müzakereleri “kan dökülmeyecek, analar ağlamayacak” yalanlarıyla makyajlayarak kamuoyuna sunmasına rağmen, PKK’dan hemen her gün silah bırakmaya hiç de niyetli olmadıklarına yönelik tehditler gelmektedir. Bu durumda seçimlere kadar PKK’yı sessiz kalmaya ikna etmek dışında, AKP hükümeti kanlı terör örgütünden ne elde etmeye çalıştığıyla ilgili Türk milletine bir açıklama yapmak zorundadır. PKK silah bırakmayacağını açıkladığına göre, AKP hükümeti devletimizi bölücü terörist örgütle hangi amaçla muhatap etmekte ve yaptıkları gizli görüşmelerde ne alıp karşılığında ne vermektedir?

Bugüne kadar terör örgütünün silahlı mücadeleyle elde etmeye çalıştığı çok sayıda taviz, AKP hükümetinin Meclis’te çıkardığı yasalar ve hükümet icraatları sayesinde hayata geçirilmiştir. Devletin güvenlik güçlerinin operasyon yetkisi ellerinden alınmış, istihbarat teşkilatı adeta bölücü örgütün emrine verilmiştir. Devletimiz milli vasfını koruduğunda ve kurumlarımız sağlıklı işlediğinde PKK’nın ülkemiz için bir tehdit olmaktan çıkarılacağı örneklerle sabit iken, bugün tam aksine emperyalizmin maşası bölücü örgütün devleti yönetenleri teslim aldığı anlaşılmaktadır. AKP hükümetinin seçimlere kadar ihtiyacı olan kamu düzenini sağlaması için medet umduğu PKK’yla özerklik anlaşması yaptığına ilişkin iddialar ayyuka çıkmış vaziyettedir. İmralı’daki bebek katilinin serbest bırakılması ve genel af gibi adımların sıralandığı yol haritası eline tutuşturulan hükümetin HDP’lilerin özerklik çıkışları karşısında sessizlik anlaşması önermesi manidardır. Çözüm adı verilen bu ihanet sürecinde artık rahatlıkla özerklik tartışılabildiğine ve AKP hükümetinden güçlü bir yalanlamayapılmadığına göre, bunlar Türkiye’yi masa başında parçalamış ve paylaşmışlar demektir.

Çözüm sürecinde hangi aşamaya geçilirse geçilsin, Türkiye’de hükümetlerin milli egemenliği bir başka güçle paylaşmak ya da devretmek gibi bir yetkileri yoktur. Son günlerde Abdurrahman Dilipak ve Ali Bulaç’ın itiraf niteliğindeki açıklamalarından anlaşıldığı üzere; ABD, İngiltere ve İsrail’in projesi olarak kurulan AKP, misyonu gereği palazlandırdığı PKK ile bu yakınlaşmasının hesabını yaklaşan seçimlerde büyük Türk milletine verecektir.

”CHP’NİN ATTIĞI ADIMLAR  DİKKAT ÇEKİCİDİR”

PKK’ya verdiği tavizler ve yolsuzluklar nedeniyle düşüşe geçen AKP’nin küresel güçler tarafından belirlenen misyonuna talip olmak için ana muhalefet partisi CHP’nin attığı adımlar ise dikkat çekicidir. Türkiye’de iktidara gelmek için AKP ile benzer bir yol izlemeye çalışan yeni CHP içerisinde başını Sezgin Tanrıkulu’nun çektiği bir grubun TBMM’ye sunduğu yasa teklifi, Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü tehlikeye sokan hükümet politikalarını aratmayacak ölçüde ihanet kokmaktadır. Türkiye’deki bölücü faaliyetlerin temel taleplerinden birisi olan anadilde eğitimin tüm seviyelerde öğretimi için yasa teklifi sunan yeni CHP, PKK sözcülüğünde AKP’ye rakip olarak küresel güçlere göz kırpmaktadır.

Hazırlanan sahte gündemlerle Türk milletinin ölüm uykusuna yatırıldığı, gerçek gündemde ise bölücülerin, işbirlikçilerin, hırsızların ve rüşvetçilerin cirit attığı Türkiye manzarasını değiştirebilecek tek siyasi organizasyon Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Ebedi yurdumuza ve devlet-i ebed müddetimize karşı hasmane tavır içerisine giren hiçbir gücün yaptığının karşılıksız kalmayacağına Milliyetçi Ülkücü Hareket kefildir. Bu kutlu devletin kurucu harcını yokluk içerisinde atan Türk milliyetçileri, varlık içerisinde yaşatacak iradeyi göstermesini de gayet iyi bilirler.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetportobetBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetportobet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort