DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.100.855 -1.769

Kalaycı Ermenek’te Yaşanan Maden Faciasının Mağduru Olan İşçiler ve Esnaf İçin Kanun Teklifi Sundu

Yayınlanma Tarihi :
Kalaycı Ermenek’te Yaşanan Maden Faciasının Mağduru Olan İşçiler ve Esnaf İçin Kanun Teklifi Sundu

Mustafa Kalaycı: “Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçesinde yaşayan bölge halkı ekmeğini kömürden çıkarmaktadır. Ermenek’te biri açık dokuzu kapalı usulle işletilen maden işletmelerinde 1.500 civarında işçi çalışmaktadır. Halen açık işletmenin dışında, 9 işletmede faaliyet durmuştur. Bu nedenle bölge halkı çok zor durumda kalmıştır. Madencilerimiz evlerine ekmek alamaz duruma düşmüş, esnafımız da vadesi gelen kredi borçlarını ödeyemez hale gelmiştir.”

MHP Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı;Ermenek’teki maden faciası nedeniyle mağdur duruma düşen maden işçileri ile esnaf ve sanatkarlara bazı imkanlar verilmesi amacıyla bir Kanun Teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.

Kanun Teklifi ile ilgili olarak Kalaycı’nın yazılı açıklaması ve Kanun Teklifi şu şekilde:

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde yaşanan faciada 18 madencimiz yer altında mahsur kalmıştır. Bugüne kadar 13 madencimizin cansız bedenlerine ulaşılmış, 35 gün geçmesine rağmen 5 kardeşimiz hala bulunamamıştır.

Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçesi halkının önemli bir kısmı geçimini kömürden sağlamaktadır. Ermenek’teki kömür işletmelerinde 1.500 civarında işçi çalışmaktadır. Halen açık işletmenin dışındaki 9 işletmede faaliyet durmuştur. Bu nedenle, bölge halkı çok zor durumda kalmıştır. Maden işçileri evlerine ekmek alamaz duruma düşmüş, esnafımız da vadesi gelen kredi borçlarını ödeyemez hale gelmiştir.

Soma faciasının ardından çıkarılan 6545 sayılı ve 6552 sayılı Kanunlar ile hayatını kaybeden madenciler şehit sayılmış, ailelerine ve diğer maden işçilerine yönelik bazı haklar verilmiştir. Ayrıca, Manisa’nın Soma ve Kırkağaç ilçelerindeki esnaf ve sanatkarların, Halk Bankasından kullandıkları krediler bir yıl süreyle faizsiz ertelenmiştir.

 Ermenek maden faciası nedeniyle çok ciddi mağduriyet yaşayan maden işçileri ve esnaf için de aynı düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. 

Bu amaçla Milliyetçi Hareket Partisi olarak hazırladığımız 2 ayrı kanun teklifi bulunmakta olup, bunlardan ilki 24 Kasım 2014 tarihinde, ikincisi de 2 Aralık 2014 tarihinde (bugün) TBMM Başkanlığına sunulmuştur.

Bu Kanun Tekliflerinde, Ermenek maden faciası nedeniyle;

1)  Hayatını kaybeden madencilerin SGK’ya olan her türlü borçlarının silinerek, varsa borcundan dolayı aylık bağlanamayan yakınlarına aylık bağlanması, 

2)  Hayatını kaybeden madencilerin dul ve yetimlerine ölüm aylığı bağlanması için gerekli olan şartların kaldırılması, 

3)  Hayatını kaybeden madencilerin anne-babalarına aylık bağlanması için gereken muhtaçlık şartının kaldırılması, 

4)  Hayatını kaybeden madencilerin yakınlarından birinin (eş ve çocuklardan birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerden birisi) kamuda istihdam edilmesi, 

5)  Hayatını kaybeden madencilerin mirasçılarına bedelsiz konut tahsis edilmesi, 

6)  Hayatını kaybeden madencilerin Ziraat Bankası ve Halk Bankasına olan kredi borçlarının ferileriyle birlikte silinmesi,

7)  Ermenek’te faaliyetleri durmuş olan kömür işletmelerinin işçilerine veya hak sahiplerine son aylık net ücretleri tutarında Fondan aylık ödeme yapılması, 

8)  Maden işçilerinin işverence ödenmeyen ücretlerinin Fondan ödenmesi,

9)  Ermenek’te faaliyetleri durmuş olan işletmelerin işçilerinin Ziraat Bankası ve Halk Bankasına olan kredi borçlarının bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi,

10) Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler’deki esnaf ve sanatkarların, Halk Bankası’ndan kullandıkları kredilerin bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi, 

öngörülmektedir. 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi için siyasi parti gruplarına ve Sayın Başbakan’a çağrıda bulunuyoruz. 
 
Mustafa KALAYCI
MHP Konya Milletvekili 
MHP TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 
 
Ermenek’teki maden faciası nedeniyle mağdur duruma düşen maden işçileri ile esnaf ve sanatkarlara bazı imkanlar verilmesi amacıyla hazırlanan“Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi”gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. 
 
Gereğini arz ederim. (2 Aralık 2014)
 
 
 
Mustafa KALAYCI
Konya Milletvekili
 
 
  
GENEL GEREKÇE
 
Karaman’ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim 2014 tarihinde yaşanan faciada 18 madencimiz yer altında mahsur kalmıştır. 6 Kasım günü 2, 17 Kasım günü 2,  18 Kasım günü 6, 29 Kasım günü 2 ve 1 Aralık günü 1 olmak üzere 13 madencinin cansız bedenlerine ulaşılmış, faciadan bu yana 35 gün geçmesine rağmen 5 kardeşimize hala ulaşılamamıştır.
 
Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçesinde yaşayan bölge halkı ekmeğini kömürden çıkarmaktadır. Ermenek’te biri açık dokuzu kapalı usulle işletilen maden işletmelerinde 1.500 civarında işçi çalışmaktadır. Halen açık işletmenin dışında, 9 işletmede faaliyet durmuştur. Bu nedenle bölge halkı çok zor durumda kalmıştır. Madencilerimiz evlerine ekmek alamaz duruma düşmüş, esnafımız da vadesi gelen kredi borçlarını ödeyemez hale gelmiştir.
 
Soma faciasının ardından 18/6/2014 tarihli ve 6545 sayılı Kanun ile İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen geçici 12 nci madde uyarınca maden işçileri ile hak sahiplerine son aylık net ücretleri esas alınarak Çalışma Bakanınca belirlenen sürede Fondan aylık ödeme yapılması, yine işveren tarafından ödenmeyen ücretlerin yasal faiziyle ödenerek işverene rücu edilmesi yönünde yasal düzenleme yapılmıştır. Ayrıca, 21/7/2014 tarihli ve 2014/6653 sayılı Bakanlar Kurlu kararı ile Manisa’nın Soma ve Kırkağaç ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, Halk Bankasından kullandıkları krediler bir yıl süreyle faizsiz ertelenmiştir.
 
Karaman’ın Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde çok ciddi mağduriyet yaşayan maden işçileri ve esnaf için de aynı düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. 
 
Bu amaçla hazırlanan bu Kanun Teklifi ile; 
·  Ermenek’te faaliyetleri durmuş olan kömür işletmelerinin işçilerine son aylık net ücretleri tutarında aylık ödeme yapılması, işverence ödenmeyen ücretlerinin ödenmesi,
·  Hayatını kaybeden madencilerin Ziraat Bankası ve Halk Bankasına olan kredi borçlarının silinmesi, diğer madencilerin kredi borçlarının bir yıl süreyle faizsiz ertelenmesi, 
·  Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler’de faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, Halk Bankası’ndan kullandıkları kredilerin bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi, 
öngörülmektedir.
 
 
MADDE GEREKÇELERİ
 
MADDE 1– Ermenek’te kapalı usulle işletilen maden ocağı işletmelerinde 28/10/2014 tarihi itibarıyla sigortalı olanlara veya bunların hak sahiplerine son aylık net ücretleri esas alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanınca belirlenen sürede Fondan aylık ödeme yapılması ve işverence ödenmeyen ücretlerin ödenmesi amaçlanmaktadır.
 
MADDE 2– Ermenek’te meydana gelen maden kazası nedeniyle hayatını kaybeden işçilerin Ziraat Bankası ve Halk Bankasına olan kredi borçlarının silinmesi, diğer işçilerin  kredi borçlarının bir yıl süreyle faizsiz ertelenmesi, Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların Halk Bankası’ndan kullandıkları kredilerin geri ödemelerinin bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi amaçlanmaktadır.

MADDE 3– Yürürlük maddesidir.
 
MADDE 4– Yürütme maddesidir.
BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN
KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1- 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
 “GEÇİCİ MADDE 13- Karaman ili Ermenek ilçesinde linyit kömürü alanında faaliyet göstermekte iken bu faaliyetleri durmuş olan maden ocağı işletmelerinde;
a) 28/10/2014 tarihi itibarıyla, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı olanlara veya bunların 5510 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde sayılan hak sahiplerine aynı maddede belirtilen oranlarda, son aylık net ücretleri esas alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanınca belirlenen sürede Fondan aylık ödeme yapılır. Bu ödemelerden herhangi bir vergi ve kesinti yapılmaz.
b) 1/7/2014 tarihinden itibaren 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı olanlara; çalıştığı halde işveren tarafından ödenmeyen ücretleri ile işyerinin kapalı olduğu dönemde, 6331 sayılı Kanunun 25 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen ve işveren tarafından ödenmeyen ücretleri aylık olarak Fondan ödenir ve yapılan bu ödemeler yasal faiz uygulanmak suretiyle işverenden tahsil edilir.”
 
MADDE 2- 27/10/2006 tarihli ve 5570 sayılı Kamu Sermayeli Bankalar Tarafından Yürütülen Faiz Destekli Kredi Kullandırılmasına Dair Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 1- 28/10/2014 tarihinde Karaman ili, Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle;
a)  Hayatını kaybeden maden işçilerinin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ne olan kredi borçları ferileriyle birlikte tümüyle silinmiştir.
b) Faaliyetleri durmuş olan maden ocağı işletmelerinin işçilerinin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ne olan kredi borçlarından vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 28/10/2014 tarihinden itibaren bir yıl içinde dolacak olan veya 28/10/2014 tarihi itibariyle vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olanlar, vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenir. 
c) Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan Türkiye Halk Bankası A.Ş.’nden kullandıkları kredilerden doğan borçlarından vadesi/taksit vadesi/hesap devresi henüz gelmemiş olmakla birlikte 28/10/2014 tarihinden itibaren bir yıl içinde dolacak olan veya 28/10/2014 tarihi itibariyle vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içerisinde olanlar, vade tarihinden/taksit vadesinden/hesap devresinden itibaren bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenir. 
d) Bu maddenin uygulamasına dair usül ve esaslar Hazine Müsteşarlığınca belirlenir. Bu maddenin uygulamasından dolayı doğacak gelir kayıpları; bu Kanun hükümleri çerçevesinde Hazinece ilgili bankalara ödenir.
 
MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. 

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort