DOLAR 32,5080 % -0.12
EURO 34,9511 % 0.3
STERLIN 40,6107 % 0.07
FRANG 35,5915 % 0.07
ALTIN 2.434,82 % 0,48
BITCOIN 64.206,09 -0.819

AKP Hükümetinin Dahi Erdoğan’dan Kurtarılmaya İhtiyacı Vardır

Yayınlanma Tarihi :
AKP Hükümetinin Dahi Erdoğan’dan Kurtarılmaya İhtiyacı Vardır

Şefkat Çetin: “Küresel hesaplarla kişisel hırsları örtüşen Erdoğan’ın kanun ve kural tanımayan fütursuzluğu karşısında çaresiz bir teslimiyet içerisinde kalan AKP hükümetinin dahi kurtarılmaya ihtiyacı vardır.”

AKP hükümeti bugüne kadar yaptığı iyi hizmetlerini dahi unutturacak bir uçuruma doğru Türkiye’yi sürüklemektedir.” diyen MHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin,  başta Başbakan ve AKP Hükümetini dahi acz ve sorluklara gark eden mevcut duruma karşu çareyi “Parlamenter sistemi işlemez hale getirme uğruna ülkeyi bölünmenin eşiğine ve ekonomik krize sokan Cumhurbaşkanını durdurmanın tek yolu ise onun dayatmalarına karşı direnemeyen hükümeti altından çekmektir.” sözleriyle açıkladıç

Şefkat Çetin’in, Cumhurbaşkanının başkanlık hevesleri, MİT ve ekonomi kurmaylarıyla kurulan hatalı ilişkiler hakkındaki yazılı basın açıklama şu şekilde:

“ERDOĞAN, AHMET NECDET SEZER GİBİ EKONOMİK KRİZE SÜRÜKLÜYOR”
 
Türkiye’nin son birkaç ay içinde süratle bir ekonomik istikrarsızlığa doğru sürüklenmesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı sorumsuz açıklamaların payı büyüktür. Fırlattığı anayasa kitapçığıyla ekonomik krizi tetikleyen Ahmet Necdet Sezer gibi Tayyip Erdoğan da yetkisiz müdahaleleriyle Türkiye’yi adım adım ekonomik krize götürmektedir.
 
Vatana ihanet” gibi ağır suçlamalar yönelttiği ekonomi kurmayları Ali Babacan ve Merkez Bankası BaşkanıErdem Başçı’yı Sarayına çağıran Tayyip Erdoğan, tarafsız cumhurbaşkanı sıfatına rağmen her şeye müdahil olduğunu gizleme gereği dahi duymamış ve yaşanan ekonomik krizde de sorumluluğu olduğunu ilan etmiştir. 2002’deki koalisyon hükümetinin ekonomik programından bugüne kadar yolunda gidenekonomik program, Tayyip Erdoğan’ın Saray’dan müdahaleleriyle derin sarsıntılar geçirmektedir.
 
EKONOMİ BAKANI BABACAN MI, YİĞİT BULUT MU?”
 
Cumhurbaşkanı Sarayında oluşturduğu danışman ekibiyle adeta paralel bir hükümet kurmuş ve her alandaki yetkilerin tamamını kendisi kullanmaya çalışmaktadır. Ahmet Davutoğlu hükümeti ise Saray’daki danışmanlardan müteşekkil paralel hükümet karşısında bir kuklaya dönmüştür. Ekonomi bakanının Ali Babacan mı, yoksa Yiğit Bulut mu olduğu, kararları kimin aldığı belli değildir. 
 
SARAYDAKİ PARALEL HÜKÜMET YETKİ GASPI YAPIYOR”
 
Devleti seçilmiş hükümet yerine sorumsuz cumhurbaşkanı ve danışmanları resmen yönetmeye başladığına göre ortada ciddi bir yetki sorunu vardır. Davutoğlu yetkilerini kullanamadığı için Saray kanunsuz bir şekilde hükümet etmekte, aslında sivil bir darbeyle hükümetin fonksiyonlarına el koymaktadır.Türkiye’nin seçilmiş hükümeti fiilen yok hükmündedir ve anayasayla verilmiş yürütme görevini yerine getiremez vaziyettedir.
 
“ERDOĞAN HAKAN FİDAN ÜZERİNDEN DAVUTOĞLU HÜKÜMETİNE OPERASYON YAPMIŞTIR”
 
Nitekim son günlerde yaşanan dolardaki ani yükseliş ve faiz polemiğinin yanı sıra MİT Müsteşarının istifa krizi Davutoğlu’nun ne kadar etkisiz olduğunu gözler önüne sermiştir. Cumhurbaşkanının ekonomi kurmaylarını başbakandan bağımsız sorguya çekmesi ve hatta vatana ihanetle suçlamasının ardından onurlu bir başbakan ya bakan ve bürokratların istifasını almalı ya da kendisi görevden çekilmelidir.
 
MİT Müsteşarının milletvekilliği için istifası ve bir ay sonra vazgeçerek üzerindeki siyasi etiketle eski görevine iadesi Tayyip Erdoğan’ın istediği gibi gerçekleşmiş ve imzasının arkasında duramayan Davutoğlu etkisiz eleman olarak kalmıştır. Erdoğan, Davutoğlu ve Fidan arasında bir ay süren kriz, aralarında ciddi bir güven sorunu olduğunu göstermektedir. Tayyip Erdoğan’ın Hakan Fidan üzerinden Davutoğlu hükümetine operasyon yaptığı çok açıktır.
 
Fidan’ı “sır küpüm” olarak tarif eden Tayyip Erdoğan, kendisi için kıymetli olduğu anlaşılan sır küpünü kırma pahasına tehlikeli bir oyun oynamaktadır. Tayyip Erdoğan’ın ekonomik istikrarı riske atmayı göze alarak yaptığı açıklamalar, Babacan ve ekibini itibarsızlaştırmaktadır. Aynı şekilde Hakan Fidan krizinde cumhurbaşkanı sıfatına rağmen partiye müdahalesi ve dediğini yaptırmasının altındaki anlam, doğrudan Davutoğlu’na güç gösterisidir. 
 
Cumhurbaşkanı sadece muhalefet partileriyle yaptığı kavgalarla değil, AKP içerisine müdahaleleriyle de tarafsızlığına ve saygınlığına gölge düşürmektedir. Bir devlet adamından çok bir politikacı gibi davranarak parlamenter sistemin işleyişini bozmakta, kurumların fonksiyonlarını yitirmesini ve sistemin tıkanmasını sağlayarak başkanlık sistemine mecburi geçişe zorlamaktadır.
 
“ERDOĞAN TİRANLIK REJİMİ KURMAYA ÇALIŞIYOR”
 
Cumhurbaşkanının kişisel bir mesele haline dönüştürdüğü başkanlık sistemini getirebilmek için yok edilmesi gereken kurumları yine AKP’lilerin yönetiyor olması ciddi bir handikap oluşturmaktadır.Henüz muhalefetin ve bütün toplum kesimlerinin yeterince tartışmaya başlamadığı başkanlık sistemi talebine AKP içerisinde ciddi bir karşı duruş sergilendiği anlaşılmaktadır. Millet iradesinin temsilinde ülkemiz açısından oturmuş sağlıklı bir işleyişe sahip parlamenter sistem yerine, tek adam rejimi olacağı muhakkak bir başkanlık sistemini ufukları ve vicdanları körleşmemiş AKP’lilerin dahi tercih etmeyeceğine inanıyoruz.
 
Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamının gücünün yanı sıra AKP içerisinde ipleri elinde tutmanın, emrindeki medya ve sermaye gücünün sayesinde hayatının en büyük kumarını oynamaktadır. Cumhurbaşkanının amacı, Türkiye’yi 12 yıldır yöneten AKP’nin dahi gözden çıkarılacağı ve her şeye tek başına kendisinin sahip olacağı bir rejim kurmaktır. Bunun adı AKP devleti dahi değil, kelimenin tam manasıyla tiranlıktır. Bu rejimde oğullar ve kızlar devletin bakanlarından ve bürokratlarından daha üstün olacaktır. İstihbarat teşkilatı şahsi güvenlik örgütüne dönüşecek, orada devletin değil kişisel sırların bekçileri görev yapacaktır. Bakanlar, başbakanlar, merkez bankası anayasa ve yasalar çerçevesinde değil bir kişinin müsaade ettiği sınırlar içerisinde çalışabilecektir. 
 
1876’da ilan edilen birinci meşrutiyetten bu yana 139 yıldır yetkileri milletin temsilcileri tarafından sınırlandırılmış yöneticiler tarafından idare edilen Türkiye otoriter rejimlerin uzun süre yaşayamayacağı bir demokrasi deneyimine sahiptir. Bu nedenle Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının milletin tamamını kucaklayan tarafsız ve saygın pozisyonunu korumak yerine daha fazla güç ve yetki uğruna ülkede istikrarsızlığın kaynağı haline gelmesi geniş kitleler tarafından hoş görülmemektedir.
 
AKP HÜKÜMETİNİN DAHİ ERDOĞAN’DAN KURTARILMAYA İHTİYACI VARDIR”
 
Tayyip Erdoğan’ın tutulduğu güç hastalığının hem makamının saygınlığına ve hem de ülkeye verdiği büyük zarar gün geçtikçe taşınamaz hale gelmektedir. Cumhurbaşkanının müdahil olmasıyla işaretleri artan ciddi ekonomik krizin faturasını sadece hükümet değil bütün millet ödeyecektir. Keza başkanlık heveslerinin arka planında ülkeyi bölünmenin eşiğine götürecek bir proje saklıdır. Küresel hesaplarla kişisel hırsları örtüşen Erdoğan’ın kanun ve kural tanımayan fütursuzluğu karşısında çaresiz bir teslimiyet içerisinde kalan AKP hükümetinin dahi kurtarılmaya ihtiyacı vardır.
 
AKP hükümeti bugüne kadar yaptığı iyi hizmetlerini dahi unutturacak bir uçuruma doğru Türkiye’yi sürüklemektedir. İradesini teslim etmiş Davutoğlu hükümetinin ülkeye hizmet edecek mecali yoktur.Parlamenter sistemi işlemez hale getirme uğruna ülkeyi bölünmenin eşiğine ve ekonomik krize sokan Cumhurbaşkanını durdurmanın tek yolu ise onun dayatmalarına karşı direnemeyen hükümeti altından çekmektir. Türkiye’nin kurtuluşu milli ve üniter devlet yapısının korunması, demokratik parlamenter sistemin ve birbirlerini denetleyen yasama, yürütme ve yargı erklerinin sağlıklı bir şekilde işletilmesinden geçmektedir.
 
Kendi içerisinde parçalanan ve tıkanmışlık sendromu yaşayan AKP hükümetini bu yükten kurtarmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi 7 Haziran’da iktidara taliptir. Tarih boyunca daima ezilmişten yana olan Anadolu insanının iyi niyetini her seçim dönemi bir mağduriyet icat ederek kullanan bir zihniyetin ülkemize telafisi imkânsız zararlar vermesinin önüne geçmek için Milliyetçi Hareket Partisi göreve hazırdır. Türkiye’yi yeniden bir kanun ve hukuk devletine dönüştürmek, kurumları tek adamın tahakkümünden kurtarıp milletin hizmetine sunmak için yerli ve milli kadrolarımızın bütün hazırlıkları tamdır. Yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet ve bölücülük gibi ağır tahribatları gidermenin yolu Milliyetçi Hareket’le restorasyon dönemini başlatmaktan geçmektedir.
 
DEVLETİ YENİDEN MİLLİLİK VASFINA KAVUŞTURMAK İÇİN TEK ÇARE MHP İKTİDARIDIR”
 
MHP iktidarı devlet kurumlarına asli misyonlarını yeniden hatırlatacak, eşgüdüm ve uyumun yanı sıra denetim mekanizmasının çalışmasını sağlayacaktır. Devleti yeniden millilik vasfına kavuşturmak için tek çare MHP iktidarıdır.
 
Türke saygı duymayan ve devleti milletin olmaktan çıkarmaya çalışan zihniyetle hesaplaşmanın tarihi 7 Haziran’dır. Milliyetçi Ülkücü Hareket sandıkta milletimizin iradesine konulan ipoteği kıracak ve milli devletimize sahip çıkacak güçlü bir iktidarla milletimizin yüzünü güldürecektir.
 
İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıldönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif’in “Allah bir daha Türk milletine İstiklal marşı yazdırmasın” temennisinin devam edebilmesinin yolu, vatana ve şanlı bayrağa sahip çıkacak MHP iktidarıdır.
 
Milletimizin bir kahramanlık destanı yazdığı Çanakkale savaşının 18 Mart’ta yapılacak yıl dönümü anmalarında Milliyetçi Ülkücü Hareket’in bütün kurum ve kuruluşları hazır bulunacak ve uğruna büyük bedeller ödenen vatanın sahipsiz olmadığı dosta düşmana hatırlatılacaktır. Türk milleti yeniden kuşatılmasın, dağdaki eşkıya Ankara’ya kadar gelerek hükümete devleti ve milleti yeniden tanımlatmasın diye Milliyetçi Ülkücü Hareket üzerindeki tarihi misyonun bilinciyle hareket edecek ve her daim milletimizin önünde yürümeye devam edecektir.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetportobetSekabetBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetportobetSekabet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort