
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve partililer, terörü lanetlemek ve teröre verdiğimiz canların acısını paylaşan aziz Türk Milletine saygısızlık edenlerin hesabını sormak için karanfillerle Taksim’e gitti. İşadamı Ali Ağaoğlu’nun Taksim’i anlatırken, “Millet fakir, karanfil bırakıyor, ben gül bıraktım” sözlerine tepki gösteren İl Başkanı Karataş, “Madden fakir olmak değil, vicdanen ve ahlaken yoksul düşmek sorundur. Sonradan görme bir zavallı tarafından alaya alınan milletimizin teessüf ve teessürlerini sunmaya, burada yaşanan acıları paylaşmaya geldik” dedi.
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve partililer, terörü lanetlemek ve teröre verdiğimiz canların acısını paylaşan aziz Türk Milletine saygısızlık edenlerin hesabını sormak için karanfillerle Taksim’e gitti.
İşadamı Ali Ağaoğlu, İstiklal Caddesi’nde geçen hafta gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için gittiği Taksim’i anlatırken, “Millet fakir, karanfil bırakıyor, ben gül bıraktım” sözlerine tepki gösteren İl Başkanı Karataş şunları söyledi:
“Madden fakir olmak değil, vicdanen ve ahlaken yoksul düşmek sorundur. Kaygımız paramızın olmaması değil, izanımızın ağır kaybı ve yaratacağı felakettir.
İstiklal Caddesi’ne karanfillerimizle geldik, sonradan görme bir zavallı tarafından alaya alınan milletimizin teessüf ve teessürlerini sunmaya, burada yaşanan acıları paylaşmaya geldik. Küçük büyük eşlerini almadan ortanca eşiyle Taksim’e geldiğini söyleyen malum iş adamının, Taksim’deki bombalı saldırıyı anlatırken bile çirkinleşmesi, milleti aşağılaması maskaralıktır. Bu mazlum ve büyük millet gülü de bilir karanfili de, sonradan görmeler ise ne gülün güzelliğini görür ne de karanfilin ruhunu….
Bu karanfiller hor ve hakir görülen bütün kardeşlerimizin göz nuru, şefkat esintisidir… MHP bu esintinin davacısı, müdafaacısı, iki cihanda da sözcüsüdür’85 19 Mart günü hayatlarını kaybeden yabancı turistlerin ailelerine ve ülkelerine taziyelerimi bildiriyorum. ” Millet fakir olduğundan karanfil getirmiş, ben ise gül ” diyen çürümüş iş adamını da kınıyorum…”
TÜRK MİLLETİNİ TERÖRE TESLİM ETMEYECEĞİZ
MHP İstanbul İl Başkanlığı, canlı bomba saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi’nde terörü lanetleyerek, esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
MHP İstanbul İl Başkanlığı, canlı bomba saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi’nde terörü lanetleyerek, esnafa geçmiş olsun dileklerinde bulundu. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, yaptığı açıklamada, “Türk milletini teröre karşı mahkum bırakmayacağız. Ülkemizin tanınır, bilinir isimlerinin gül ve karanfil arasında bir tartışma yaratarak zavallı değerlendirmelerde bulunmuşturlar. Türk milleti gülün güzelliğini de bilir, karanfilin ruhunu da. Bu zavallılarla hem Türk milletinin vicdanında, hem Türk hukuku önünde hesaplaşacağız” dedi.
MHP İstanbul İl Başkanlığı, İstiklal Caddesi’nde yaşanan canlı bomba saldırısını lanetlemek için İstiklal Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, oyuncu Mehmet Aslan ve partililerin de bulunduğu grup, Galatasaray Meydanı’nda saat 13.00’te bir araya geldi. Ellerindeki karanfillerle olay yerine yürüyen partililer, patlamanın olduğu yerde bir basın açıklaması yaptı.
Açıklama yapan MHP İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, şunları söyledi:
“Burada yaşanan olaydan sonra Aziz Türk Milleti ve mazlum milletimizin bu acıları ile alay eden zavallılarla ilgili de tepkimizi ortaya koymak için burada bulunmaktayız. Ülkemiz terörle ilgili korku ve tereddütlerle yenik düşürülerek, terörü öne çıkarılarak milletimizin tüm mensuplarına korku ve tereddüt oluşturarak toplumun bölünmesini ve parçalanmasını istemektedirler. Hiçbir zaman, hiçbir süreçte Türk Milleti bölünmeye müsaade etmemiştir. Bundan sonra da etmeyecektir. Bombalar, mayınlar çatışmalar, pusular Türk milletini korkutmayacaktır. Milliyetçi, ülkücü camia her zaman milletinin yanındadır. Her zaman her yerde bugün de İstiklal Caddesi’nde milletin inançlarıyla, değerleriyle alay edenlerin karşısında olmuş, milletinin aleyhine gelişebilecek bütün olayların da cansiperane karşısında durmuştur. Bundan sonra da duracaktır.
TÜRK MİLLETİ GÜLÜN GÜZELLİĞİNİ DE, KARANFİLİN RUHUNU DA BİLİR
Toplumun önüne çıkmış bazı zavallılar, milletin bugünlerde yaşamış olduğu acıları hafifletmesi gerekirken, bir gül ve karanfil kavgasına dönüştürecek kadar acziyet ortaya koymuşlardır. Terörün had safhaya geldiği, bütün ülkelerin, terör ülkesi olarak görmeye başladığı, gelmediği bir ülke haline dönüştüğümüz bu süreçte ülkemizin tanınır isimleri gül ve karanfil arasında bir tartışma yaratarak, zavallı değerlendirmelerde bulunmuşturlar. Türk milleti gülü de bilir, karanfili de bilir. Gülün güzelliğini de bilir, karanfilin ruhunu da bilir. Ama bu zavallılarla hem Türk milletinin vicdanında, hem Türk hukukunun önünde hesaplaşacağız. İstiklal Caddesi’nde işyeri bulunan arkadaşlarımızı, hem çalışanlarımızın hem de gezmek için gelen insanların huzur içerisinde burada gezmesi gerektiğine inanıyoruz. Terörden korkmamak, teröre karşı olmak gerekir. Hep birlikte terörü korkutacağız. Türk milletini teröre karşı mahkum bırakmayacağız”
Topluluk daha sonra saldırı günü bölgede bulunan çevre sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulunup, karanfil verdi.