DOLAR 32,3398 % 0.16
EURO 35,1932 % -0.04
STERLIN 41,1569 % 0.03
FRANG 36,4083 % 0.1
ALTIN 2.247,45 % 0,17
BITCOIN 2.204.278 -2.052

SOYKIRIM VAR İSE, BU ERMENİ ÇETELERİN TÜRKLER’E KARŞI YAPTIKLARI KATLİAMLARDA ARANMALIDIR

Yayınlanma Tarihi :
SOYKIRIM VAR İSE, BU ERMENİ ÇETELERİN TÜRKLER’E KARŞI YAPTIKLARI KATLİAMLARDA ARANMALIDIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin,”Milliyetçi Hareket Partisi’ni tüzük ve kurultay gibi gündemlerle meşgul ederken, Türkiye’de federal başkanlık sistemini hayata geçirmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır”dedi. 

 

MHP’Yİ KARIŞTIRANLARIN HESABI BAŞKANLIK

”Peş peşe verilen yargı kararları, kamuoyunda oluşturulmak istenen sahte algıyı bitirmiş ve MHP’yi karıştıranların başkanlık hesabı yapanlar olduğunu apaçık ortaya çıkarmıştır” diyen Çetin, “Ne yaparlarsa yapsınlar Ülkücü irade olan-bitenin farkındadır. Burası Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Temelinde kan, ter, gözyaşı ve adanmış ömürler olan, Türkiye’nin sosyal maliyeti en büyük ideolojik hareketi vardır. 10 Temmuz’da bütün oyunları bozmak Ülkücülüğün şanındandır” diye ifade etti.

 

VİZE MUAFİYETİ YERİNE SOYKIRIM YASASI 

Alman Meclisi’nin aldığı karara sert tepki gösteren ve ”AKP hükümeti vize muafiyeti yerine soykırım yasası getirdi” diyen Çetin, ”Soykırım konusunda tescilli bir ülke olan Almanya’nın bile Türkiye’yi suçlayan bir karar çıkarması, Türk dış politikası için hezimettir. Her hafta Merkel’le bir araya gelen AKP hükümeti, 17-25 Aralık dosyalarından ya da mülteci anlaşmalarından vakit bulup bugüne kadar Türkiye’nin meselelerini konuşmamış mıdır” diye sordu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili  Şefkat Çetin, ”Türk milletinin sesi ve sözcüsü Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Alman Parlamentosu’nun 1915 olaylarını soykırım şeklinde tanımlamasını bir kere daha kınıyoruz. Türk milletine hakaret niteliği taşıyan bu utanç verici hukuk faciasını lanetliyoruz.

Yüzyıl önce olağanüstü şartlarda yaşanmış olayları parlamentoların gündemine alarak hukuki bir boyut kazandırmak son derece yanlıştır. Alman Parlamentosu soykırım kararıyla, tarihi bağlara sahip iki ülke ilişkilerine çok büyük bir darbe vurmuş, Türk-Alman dostluğuna ihanet etmiştir. Belli ki kendi tarihlerindeki soykırım utancına suç ortağı arayan Alman parlamentosu, bu kararıyla Türk milletini yaralamış ve rencide etmiştir” açıklaması yaptı.

 

”ORTADA BİR SOYKIRIM VAR İSE, BU ERMENİ ÇETELERİN TÜRKLER’E KARŞI YAPTIKLARI KATLİAMLARDA ARANMALIDIR”

Çetin, ”Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde, başka milletlere karşı utanılacak suçlar işlememiştir. 1915 olayları, Birinci Dünya Savaşı şartlarında cephe gerisinde masum ve savunmasız Türk milletine katliamlar yapan Ermeni tebanın göçe tabi tutulmasından ibarettir. Ortada bir soykırım var ise, bu Ermeni çetelerin Türklere karşı yaptıkları katliamlarda aranmalıdır. Başta Almanya olmak üzere pek çok devletin müdahil olduğu 1915 olaylarına olduğu kadar, yakın tarihin gözleri önünde Karabağ’da Ermenilerin yaptığı katliamlara da objektif gözle bakılmalıdır.

Soykırım konusunda tescilli bir ülke olan Almanya’nın bile Türkiye’yi suçlayan bir karar çıkarması, Türk dış politikası için hezimettir. Her hafta Merkel’le bir araya gelen AKP hükümeti, 17-25 Aralık dosyalarından ya da mülteci anlaşmalarından vakit bulup bugüne kadar Türkiye’nin meselelerini konuşmamış mıdır?

Bir ay önce Türk milletine vize muafiyeti yalanını söyleyen AKP hükümeti, kapısında nöbet tuttuğu AB’den soykırım yasasıyla dönmüştür. 32 farzı yerine getirir gibi AB’nin 72 şartını süratle hayata geçirmelerine rağmen, AB vize sözünü tutmamıştır. Çoktan uygulamaya konan Mülteci Anlaşması ile Türkiye’yi Avrupa’ya dünyanın dört bir tarafından gitmiş kaçakların toplama merkezine dönüştürmeleri, Almanya’nın bu alçakça kararı almasına engel olamamıştır” dedi.

 

”TÜRKİYE’NİN BAŞINDAKİLERİN HATALARI VE ZAFİYETLERİ, ÜLKEMİZİ BİR FELAKETE DOĞRU SÜRÜKLEMEKTEDİR”

Çetin, şunları söyledi:”Almanya’da yaşayan üçbuçuk milyon Türk kökenli insanımıza, iki ülkenin tarihi ilişkilerine ve yüksek ticaret hacmine rağmen soykırım yasasının çıkarılmış olmasının nedenleri üzerine ciddi olarak kafa yorulmalıdır. Türkiye’yi temsil eden AKP hükümetlerinin ve bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetim anlayışının ülkemizin uluslararası platformlardaki yaptırım gücünü azalttığı çok açıktır.

Türkiye bir kabile devleti değil, binlerce yıl içerisinde oluşmuş geleneklere ve kurumlara sahip bir ülkedir. Hâlbuki son yıllarda devletin bütün işleyişi tek bir adamın kontrolüne bırakılmış gözükmektedir. İnsanların hataları ve zafiyetleri olabilir ancak Türk Devleti gibi köklü geleneği olan devletlerin işleyişi, kişisel hatalara müsaade etmeyecek mekanizmalara sahip olmalıdır. Eğer devletin kurumları işlemez hale getirilir, kurumsal sorumlulukları yerine getirmek yerine tek bir adama biat mecburiyeti doğarsa, tıpkı bugün yaşandığı gibi kişilerin hatası devletin hatası haline dönüşmektedir.

Türkiye ne yazık ki uzun süredir devlet aklının yitirildiği, kurumların içinin boşaltılarak bütün yetkilerin tek adam yönetimine teslim edildiği talihsiz bir süreci yaşamaktadır. Demokratik güçlü devletlerin olmazsa olmazı olan denge ve denetleme mekanizmaları olmadan, tek bir kişinin direktifleriyle yürütülen dış politika, güvenlik politikası, ekonomi politikaları gibi en hayati konular başta olmak üzere hiçbir cephede bu yüzden işler yolunda gitmemektedir.

Türkiye’nin Rusya, İran, Suriye, İsrail, ABD’nin ardından soykırım kararıyla Almanya ile de ilişkiler zora girmektedir. Ülkemizin dış politikası Osmanlı’nın son döneminden bile daha kötü bir duruma düşmüştür. Türkiye uluslararası camiada yalnızlaştırılmış, tek başına kalmıştır.

Türkiye’nin başındakilerin hataları ve zafiyetleri, ülkemizi bir felakete doğru sürüklemektedir. Dost ve müttefik olduklarını iddia eden ülkeler, buradan aldıkları cesaretle Türkiye’yi arkadan hançerlemeye başlamıştır. Mardin’de ABD yapımı antitank füzelerinin PKK’da çıkması hayra alamet değildir. ABD ordusunun YPG arması takarak Kürdistan’ı kurma faaliyetlerini alenen yürütmesine engel olacak devlet ortalarda yoktur. Fırat’ın batısına geçemez denilen YPG bugün gözümüzün önünde ABD ordusu ile birlikte sınırlarımızda cirit atmaktadır. Öteki müttefikimiz Almanya soykırım yasası çıkarırken, Türkiye’yi yönetenlerin basit kınama sözleriyle yetinmeleri düşündürücüdür. Hamasetin en büyüğünü yapan ama Rus tehdidi karşısında kendi sınırında uçak kaldıramadan devlet yönetilemez.

 

”TÜRKİYE’Yİ İÇİNE SÜRÜKLENDİĞİ DAR BOĞAZDAN ANCAK MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ ÇIKARTABİLİR”

Türkiye de zaten uzun süredir yönetilmemekte, tek bir adam için milletin geleceğiyle oynanmaktadır. Almanya’da soykırım oylaması yapılırken Erdoğan’ın ziyaret ettiği Uganda’nın bile daha iyi yönetildiğine şüphe yoktur. Devleti yönetenlerin zafiyeti yüzünden koca bir ülkenin teslim alınmasına müsaade edilemez.

Açıkça sormak istiyoruz; Almanya’nın soykırım kararı ve ABD’nin Kürdistan projesinin rahatlıkla ilerleyişinin arkasında, yolsuzluk dosyaları ve ses kayıtlarının payı var mıdır?

Asılsız Ermeni iddialarını soykırım olarak tanımlayan Almanya Parlamentosunun kınanması amacıyla TBMM’de yapılan ortak açıklamaya HDP’li vekillerin imza atmaması ayrı bir skandaldır.  Almanya’daki soykırım kararına Ermenilerle birlikte PKK’nın sevinmesi, tarihi bir gerçeği göz önüne çıkarmaktadır. Türkiye’de Kürt vatandaşlarımızı istismar eden, hem Kürtlerin hem de Türklerin kanlarını döken PKK’nın Ermeni örgütü olduğu malumdur. Yakalarına TBMM rozeti takmalarına, içimizde olmalarına ve bizden beslenmelerine rağmen bize ihanet edenler her zaman olmuştur. Ancak Türk milletini hiçbir ihanet ve hiçbir gafletin yıkamadığına tarih şahittir. Yine öyle olacak ve milletimiz kendisine kurulan tuzaklardan ve alçakça iftiralardan çıkmasını bilecektir.

Türkiye’yi içine sürüklendiği dar boğazdan ancak Milliyetçi Hareket Partisi çıkartabilir. Çünkü en başından itibaren AKP hükümetlerini uyguladığı gayrımilli politikalara karşı acımasızca eleştiren ve yeri geldiğinde yapıcı eleştirilerle yol gösteren partimiz, bugüne kadar ortaya koyduğu bütün fikirlerinde haklı çıkmıştır. Uyarılarımıza rağmen ısrarla sürdürülen çözüm sürecinin yanlışlığı, sadece son bir yılda verilen beş yüzün üzerinde şehidin ardından ancak anlaşılabilmiştir. Sürecin mimarı Tayyip Erdoğan, önce buzdolabına kaldırdığı ihanet sürecinin şimdi üzerine beton dökülmesini isterken, MHP’nin ne kadar haklı olduğunu istemeden de olsa itiraf etmektedir. O halde soralım Tayyip Erdoğan’a; terör örgütüne güç verirken nice anaları gözyaşına boğan açılım politikalarınızda maksadınıza ulaştınız mı?

Sıfır sorun iddiasıyla aldıkları dış politikayı en sonunda sıfır komşunun da gerisinde sıfır dost noktasına kadar düşüren AKP hükümetlerinin Türkiye’ye verebilecekleri hiç bir şey kalmadığı halde, heyecanını yitirmiş ve yıpranmış iktidarlarını sürdürebilmek için her yolu denemeleri ülkemize kaybettirmektedir. 7 Haziran’da ortaya çıkan milli iradeye gasp ederek getirdikleri Davutoğlu ancak 8 ay dayanabilmiştir. Profili düşük yeni başbakan Binali Yıldırım hükümetinin tek gündemi ise Tayyip Erdoğan’ı başkan yapmaktan ibarettir. Türkiye her cephede gerilerken, devlet tek adamlık hevesini tatmin için seferber edilmektedir. Milletin yaşadığı ekonomik sorunlar, devletin güvenlik ve hatta beka problemi kimsenin umurunda değildir.

Başkanlık sistemini Türkiye’nin kurtuluşu gibi gösterenler, bilerek veya bilmeden küresel emperyalist proje BOP’a hizmet etmektedir. Başkanlık, Türkiye’nin milli üniter yapısını değiştirmenin, federasyona ve çözülmeye sürüklemenin anahtarıdır. Özal’dan itibaren devletimizdeki Türk adından rahatsızlık duyan ve yeni anayasa arayışları paravanının arkasında Türksüz anayasa ve devlet tasarımları vardır. Türkiye’de süreç o kadar hızlanmıştır ki, güç bağımlısı çevreler biran önce anayasayı ve sistemi değiştirmek için Meclis aritmetiğiyle oynayarak sayısal çoğunluk elde etmeye ve gerekirse baskın seçimle hedeflerine ulaşmayı göze almıştır. Bütün hesapların gelip kilitlendiği yer ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir. MHP’yi bölmeden ya da erken bir seçimde Meclis dışında bırakmadan istedikleri değişimleri yapmaları imkânsızdır.

Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu günden bu yana devletimizin milli üniter devlet yapısı ve Türk milletinin egemenlik haklarının yılmaz savunucusudur. Bu nedenle, “Türklüğün düşmanından daha çok Türklüğü savunanların düşmanı vardır” diyen İsmail Gaspıralı’yı haklı çıkarırcasına, MHP üzerine her yönden baskı uygulanmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi çizgisinde tek bir kırık göstermemekte, davasından vazgeçmemekte direndikçe bütün Türkiye’nin gözleri önünde linç edilmek istenmektedir. Tarihinin hiçbir döneminde MHP’ye kapılarını açmamış holding medyası, Türkiye’nin beka sorununu ve kurtuluş reçetelerini dillendiren milliyetçiler yerine kavgalara çanak tutmaktadır.

 

”BAŞKALARI İSTEDİ DİYE, MHP MİLLİ DAVASINDAN VAZGEÇMEYECEK”

Türkiye kötü yönetilirken ve süratle uçuruma doğru sürüklenirken, Milliyetçi Hareket Partisi tam da kendisine ihtiyaç duyulan bir zamanda iç gündemiyle oyalanmaktadır. Oysa Türkiye’nin Türk milliyetçilerinin enerjisine, heyecanına, dürüstlüğüne, azmine, gözüpekliğine, adanmışlığına ihtiyacı vardır. Tam aksine Milliyetçi Ülkücü Hareket gömlek değiştirerek iktidar olanlara benzemeye zorlanmaktadır. Algı operasyonları öylesine güçlü yapılmaktadır ki; Türkiye’nin düşmanlarının en korkulu rüyası olan ve bütün planlarını bozan MHP’nin liderini yalnızlaştırmak için Ülkücülerin arasına her türlü fitne sokulmaktadır. MHP’de paradigma değişimi arzulayanların bilmedikleri ve hiçbir zaman anlamayacakları şey, Ülkücülerin fikirlerini gömlek değiştirir gibi çıkaramayacak kadar derinde, yüreklerinde yaşattıklarıdır. Nice ömürler adanmış davadan dönenden, akitleşilen lideri yarı yolda bırakandan değil Ülkücü, adam bile olmayacağını kabul etmeyenin zaten aramızda yeri yoktur.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni tüzük ve kurultay gibi gündemlerle meşgul ederken, Türkiye’de federal başkanlık sistemine hayata geçirmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır. Bugüne kadar MHP’nin milli ve üniter devletten yana kararlı duruşunu geriletemeyen proje sahipleri, MHP’yi iç meselelerle oyalama, Ülkücüler arasında ikilik çıkarma ve parçalanmaya sürükleme girişimlerinde başarılı olamayacaktır. Peş peşe verilen yargı kararları, kamuoyunda oluşturulmak istenen sahte algıyı bitirmiş ve MHP’yi karıştıranların başkanlık hesabı yapanlar olduğunu apaçık ortaya çıkarmıştır.

Hiçbir ülküdaşımız endişe etmesin. Başkaları istedi diye, MHP milli davasından vazgeçmeyecek, Türkiye’nin rejim değiştirmesine müsaade etmeyecektir. Ülkücüleri babalarının çiftliğindeki koyun gibi diledikleri yere sürmeye çalışanlar, Ülkücü iradenin dava şuurunun vaat ettikleri üç kuruşluk dünya menfaatlerinin çok üzerinde olduğunu kısa sürede anlayacaklardır.

Milliyetçi Hareket Partisi önce kendi üzerine kurulan tuzakları bozacaktır. Aylardır oluşturulan sahte algılarla kurultay isteyenlerin önüne tüzük değişikliği ve seçimli kurultay sandığını koyarak atılan ilk adım, iddia sahiplerinin gerçek yüzlerini ortaya çıkarmıştır. Kurultay isteyenler yine korsan yollara saparak asıl dertlerinin üzüm yemek değil, bağcıyla olduğunu göstermiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar Ülkücü irade olan bitenin farkındadır. Burası Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Temelinde kan, ter, gözyaşı ve adanmış ömürler olan, Türkiye’nin sosyal maliyeti en büyük ideolojik hareketi vardır. 10 Temmuz’da bütün oyunları bozmak Ülkücülüğün şanındandır.

Milliyetçi Ülkücü Hareket kendi dirlik düzenini biran önce sağladıktan sonra, artık bir beka sorunu yaşayan Türkiye üzerindeki oyunları bozmak için kolları sıvayacaktır. Türk milliyetçilerini içe dönük hesaplaşmayla oyalamaya çalışanlar, Ülkücü Hareket’in bu süreçten temizlenerek ve güçlenerek çıktığını görünce, Türkiye ile ilgili iddialarımızda ne kadar ciddi olduğumuz daha iyi anlayacaktır.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeOnwinMebbisjojobetmatbetholiganbetbetkomtrendyol indirim kodusahabetbim aktüelkayseri evden eve nakliyatdeneme bonusu veren sitelertipobetPusulabetCasibomstarzbet girişbets10kredi hesaplamaa101 aktüeltipobetbetturkey girişbetturkey girişcasibomcasibomvevobahismarkajbetbetineceltabetgrandpashabetcasibomgobahisbettiltbetsatbetorspinligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comdinamobetstarzbet adamsah.netbahis siteleribetvolesetrabetbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbahiscomgüzel hostingtipobetbetkommarkajbetparibahisbetinematadorbetgobahisbettiltbetsatbetorspinromabetligobetbetkanyononwinsahabetbaywinrokubetmarsbahisextrabetikimislicratosslotwinxbetbahisalgorabetelexbettümbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatiksüpertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybettingbahsegelmostbetpiabetmeritkingholiganbetjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetkordonbet7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotpusulabetaresbetfavoribahispadişahbetnakitbahispolobetdumanbetsekabetmaltcasinopalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetonbahissüperbetinbetexpervenüsbetpokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisen1xbettrabzonspor fenerbahçe maçını canlı izletrabzonspor fenerbahçe maçını canlı izlebahis sitelerimelbetbetnanokazandrapokerklascasino siteleriselçuksportsselçuk sportstruvabetdeneme bonusu
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort