MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, İzmir’in Kınık ilçesine yaptığı ziyarette seçmene seslenerek tarım ve hayvancılığı kalkındıracak projelere imza atacaklarını açıkladı.
Taşer: Kocaoğlu Hangi Namustan Bahsediyor?
Güne Kınık İlçe ziyaretiyle başlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu veİzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, akşam saatlerinde Partisinin Bornova İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu katılım törenindeKocaoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Kocaoğlu’nun maske ile şehri yönettiğini söyleyen Taşer, “Kocaoğlu olmasaydı da olurdu. İzmir’i bürokratlar yönetseydi zaten bu kadar tesisi yapardı. Şimdi gelmiş bir de ‘Namus’ sözü ediyor. Karşımdaki iki aday da çete suçuyla karşı karşıya, kim hangi namustan bahsediyor?” çıkışında bulundu. “Benim mesleğim belediyecilik, bu konuda tevazum yok, gelsinler Çamdibi’ne Bornova’ya ya da hangi zeminde olursa ben varım, İzmir Sevdamızı, İzmir hayallerimizi konuşalım, projelerimizi konuşalım. Ben ise şöför Rıza’nın oğluyum. Devlet kaynaklar, belediye imkânları elimde yok. Sadece teşkilatlarımızın ve hemşehrileirmizin güzü var. Buyursunlar İzmirlilerin karşısına Siyaset Mühendisleriyle değil, bire bir çıkalım. Olduğumuz gibi maskesiz, takkesiz çıkalım huzura. Sayın Kocaoğlu bir de “İzmir namuslulara oy verin diyor. Tabii ki öyle olacak. İzmir çete liderlerine değil, vatan evlatlarına oy verecek. Hem İzmir’e bir şey vermedin hem de yaparız diyorsun. Sn ne yaptın Kocaoğlu? Hakkında açılan davalardan kurtulmak için şimdi dokunulmazlık zırhı arıyor, milletvekilliği hesabı yapıyorsun. Bu mu senin namus anlayışın?
Bizim kaderimiz bu olmamalı “Çete lideri şaibesiyle İzmir’in kapısına kimse çıkmamalı. Biri İzmir’e hiç birşe kazandırmadan zarar verdi, diğeri de İzmir’i Konya’dan, Kayseri’den, Bursa’dan geri bıraktı. Artık yeter. Ne CHP ne AKP şimdi MHP…”
Taşer konuşmasının ardından Tanrıkulu ile birlikte AKP ve CHP’den ayrılarak MHP’ye katılan 150 kişiye rozet taktılar.
45.Yılımızı Kutladık
Ahmet Kenan Tanrıkulu ise MHP’nin 45.yılımızı kutladıklarını belirterek, “Şan ve şerefle millet hizmetiyle dolu tam 45. Yılı kutluyoruz.” İfadesini kullandı. Seçimlere dikkat çeken Tanrıkulu, “Bakın bu seçimler rüşvetin, yolsuzlukların ve ayakkabı kutularının konuşulduğu seçimlerdir” dedi.
“AKP ve CHP’den partiye katılan arkadaşlarımızı kutluyorum” diye sözlerine devam eden Tanrıkulu, “Bu coşku ve heyecanımız, bu güç bizi 30 Mart’ta zafere taşıyacak. İzmir’de diğer iki siyasi parti biri hala aday açıklayamadı, diğeri de transfer ile aday çıkardı. İzmir bunlara ders vermeli. Çete ile yargılanıyor. Namustan bahsediyor.” Dedi.
Namustan söz edenler verdiği sözü tutsun
MHP İl Başkanı Necat Karataş ise, hem CHP hem de AKP adayını eleştirdi. Karataş, “Namustan bahsedenler, ilk önce verdiği sözleri tutsun. Yoksa sözleri namus nişanesi değil mi? İzmir’e hangi sözünü tuttu? İzmir’in iradesini teröriste arka çıkan Osman Baydemir’e peşkeş çekmek namus mudur? Şehitleri, Gazileri unutup, PKK’lıya destek verene gitmek namus mudur? İzmir bu iki partiden de kurtulacaktır. AKP İzmirlilerin değerleri ile çatıştığını unutmayacağımızı mı sanıyor?” diye konuştu.
Taşer: “Tarım Kampüsü Kuracağız”
Beraberindeki heyetle Kınık’a çıkartma yapan MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, CHP ve AKP iktidarı’nın Kınık’a hiçbir hizmet getirmediğini iddia ederek, “Şu an İzmir Türkiye’de tarımsal üretimin yüzde 12’sini üretiyor. Ege Bölgesinde ise tarımsal üretimin yüzde 21’ini üretiyor. Ancak maalesef Türkiye’de kurulan Organize Tarım Sanayilerinden Ege Bölgesi ve İzmir Nasibini almamıştır. Bunlardan bir tanesini hep birlikte el birliği ile bu bölgeye kuracağız. Ürettiğimiz tarımı daha iyi değerlendireceğiz” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu ve MHP İl Teşkilatı ile birlikte Kınık’a giden Murat Taşer, partili ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir gurup tarafından çiçeklerle karşılandı. Kınık MHP Adayı Rıza Dönmez’le birlikte seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlarla buluşan Taşer, yoğun ilgi gördü. Kınıklılarla tek tek tokalaşan Taşer, Seçim Bürosu önünde halka seslendi. Murat Taşer, şunları söyledi: “Bu bölgede bir tarım kampüsü oluşuracağız. İlk etapta 100 dönüm olacak. Bu tarım kampüsünün içerisinde her türlü bilgi, eğitim, seminer, ihracatçı birliklerinin kendi birimleri, kooperatiflerin kendi birimleri olacak. Kongreler, seminerler yapılabilecek, tohum ihtiyacı olan köylümüze istediği tohumu oraya getirtip ucuz fiyata tedariki sağlanacak, tohum takas birimleri kurulacak, çiftçiler ürettikleri üründe herhangi bir hastalıkla karşı karşıya kaldıklarında oluşturduğumuz bitki hastanesi ve oluşturulan mücadele birimleriyle olacak. Bugün Kınık Ovasının bu bereketli ovaların susuz tarım yapılan bölgesine de sulu tarım yapılacak hale getirilecek olan Yortanlı barajının tamamının sulama sistemi devreye girdiği zaman Kınık Türkiye’nin değil Dünya’nın domates üretiminde birinci sırasına oturacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Dünya domates piyasasını Kınık’tan oluşturacağız demektir.” Taşer daha sonra Pazar esnafını gezerek onlardan oy istedi. Seçim çalışmalarında enerji versin diye bir pazarcı Murat Taşer’e cevizli lokum ikram etti.
Torunuyla Seçim Bürosu açtı
Kınık’tan sonra Bornova Seçim Bürosunu torunu Beyza, Ahmet Kenan Tanrıkulu, İl Başkanı Necat Karataş ve MHP Bornova Belediye Başkan Adayı Erol Bahtiyar ile açan Murat Taşer, “Bir Bornovalı olarak, Bornova’ya ve İzmir’e hizmet getirmek için çok çalışacağız” dedi. Bornovalılarla tek tek tokalaşan Taşer onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Günü Yozgatlılar Gecesi’ne katılarak tamamlayan Taşer, gecede vatandaşlarla halay da çekti.
haberiniz