DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
STERLIN 40,9664 % 0.15
FRANG 35,9136 % 0.19
ALTIN 2.324,87 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679

Bahçeli: Erdoğan bittin sen!

Yayınlanma Tarihi :
Bahçeli: Erdoğan bittin sen!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kütahya’da yaptığı konuşmada Türkiye’yi böldürmeyeceklerini ifade etti. Bahçeli Erdoğan’ın televizyonda söylediği “Kahvaltımızda bal kaymak eksik etmiyoruz” sözlerine atıfta bulunarak “Böyle bal kaymak yersen tabii ki uzun adam olursun. Ama Çankaya yokuşu zordur.” dedi.

1901305_750356528330829_1990996947_n

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir dizi ziyaret ve açılış törenine katılmak üzere Kütahya’ya geldi.

Devlet Bahçeli bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kütahya’da konakladığı otelden partilileri tarafından karşılandı. Partilileri tarafından karşılanan Bahçeli makam aracı ile Ulu Cami’ye gitti. Cuma namazının ardından Sevgi yolunda vatandaşlarla bir araya gelecek olan Bahçeli seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Kütahya’da yaptığı konuşmada Türkiye’yi böldürmeyeceklerini ifade etti. Bahçeli Erdoğan’ın televizyonda söylediği “Kahvaltımızda bal kaymak eksik etmiyoruz” sözlerine atıfta bulunarak “Böyle bal kaymak yersen tabii ki uzun adam olursun. Ama Çankaya yokuşu zordur.” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Hükümetin yetersizlikleri iç ve dış tehlikeyi davet eden gafil davranışları Türkiye’yi büyük sıkıntıya sokmuştur. 11 yılda açlık, ahlaksızlık ve adaletsizlik artmıştır. İmralı ihanet süreci ve Kuzey Kürdistan özerklik yönetimi oluşturma konuları Türkiye’de PKK’yı cesaretlendirmiş ve 2014 yılını özerklik yılı olarak ilan edeceklerini görüyoruz.

Demokratik açılım bu yönüyle Türkiye’nin bir ihanet açılımı olarak tarihe kaydedilecektir. Suriye’de batı Kürdistan özerklik yönetimi 3 kanton olarak kuruldu. Irak’ta zaten var. Ulaşılmak istenen yer ise Türkiye’de de Kuzey Kürdistan özerklik yönetimidir. Bunların hepsine baktığımızda Türkiye bölünmenin eşiğine gelmiştir. Bu 11 yılllık iktidar döneminde olmuştur. Türkiye’yi kimseye böldürttürmeyiz. Türkiye’de bölücü terörle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbirine karıştırmayız. Kürt kardeşlerimiz bizim 1000 yıllık kardeşlerimizdir. Komşuluğumuz var kız alıp kız vermişiz. 4 milyon yuva kurmuşuz. Şimdi kalkıp bu ihanet yolcularına bunları teslim edemeyiz. Türkiye’yi onlara veremeyiz.

Erdoğan otoriter bir rejim ve diktatörlük hevesine kapılmış. Yasama yürütme ve yargıyı da kuşatarak siyasallaştırmış ve şimdi de orası AKP’leşmiş durumdadır. Bir gün süngün düşse kaçacak yer ararsın. Şimdi de kalkmış herkesi doğruyorsun. İnternet facebook veya bilmem neleri yasaklayacğım diyor. Daha evvelden aklına gelmiyordu da hergün Facebook’ta Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu dizisi başlayınca mı yasak aklına geldi.

Allah bize iktidar nasip ederse Erdoğan’ın yedi göbeğinden hesap soracağız. AKP’ye oy verenlerin bir suçu yok. Size kuru soğan ayran bir parça da ekmek verdiler.. Ama Recep Tayyip Erdoğan’a ballı kaymaklı böreklerle beslenen bir genel başkan. Ondan sonra da uzun adam diyorlar. Böyle beslenmede tabii ki uzun adam olacak.

Bizim partimize yavru diyor. Ben diyor 40 yıldır siyasetteyim diyor. Kütahya’ya gel de söyle… 9 Şubat 1969’da kısa pantolonla topun peşinden koşup vakit geçiriyordun. Futbola hevesli ne kadar mahalle çocuğu varsa etrafında dolaşırlar. Bir top sahibi olmaktan dolayı kaptan olursun. Bunların kaptanlarının kim olduğu anlaşıldı. Demokrasi içinde buna bir çözüm bulmamız lazım.

Mitinglerde kuru sıkı atıyor. Hesap bilmiyorlar diyor. Diyor ki bu seçimde yine birinci parti olmazsam siyaseti bırakırım diyor. Şimdi bu cümlene inanmamız için cümleyi düzeltmen lazım. Çünkü sen yüzde 51’e sahipsin. Dışındakileri adam yerine koymuyorsun. Yüzde 51’den bir puan aşağı düşersem siyaseti bırakacağım de bakalım.

Masum rollerle kendini kurtarmaya çalışma. Sen bittin. Hani dizilerde diyorlar ya bazen sen bittin diye işte Recep Tayyip Erdoğan da bitti. AKP kendini toparlarsa ne ala yoksa o da gider siyasetten. Oy kaybetmeye başlarsa anlaşılır ki Abbas Yolcu… Yavaş yavaş gidecek. 2015 12 Haziran’ında siyaseten bitecek. Cumhurbaşkanı olarak da seçilme şansı kalmadı. Yediğin bal ve kaymağa göre söylersek senin dizinin bağı çözülecek hali kalmamış. Ama Çankaya yokuşu zordur… Herkese nasip olmaz. Cenabı Allah’ın lütfudur.

BAHÇELI: TÜRKIYE’NIN BALINI KAYMAĞINI ERDOĞAN YIYORMUŞ
MHP Lideri Bahçeli “Gazeteci Başbakana nasıl besleniyorsunuz diye soruyor. Balla kaymakla diyor. Allah söyletiyor. 3 öğün bal kaymak yiyorum diyor. Türkiye’nin balını da kaymağını da sen yiyormuşsun da haberimiz yokmuş. Yoksa bu bir milyar dolar nereden gelecek” dedi.
Click the image to open in full size.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’yi kimseye vermeyiz. Türkiye’de milletimizin gücüyle aile fertleri olarak Kürt kökenli kardeşlerimizi kimseye yem ettirmeyiz. Türkiye’de terörün kökünü kazır, birlik ve beraberliğimizi devam ettiririz. Ne bir karış toprak veririz ne bir insanımızı kaybederiz” dedi.
Kütahya’da, partisinin seçim irtibat bürosunun açılış töreninde konuşan Bahçeli, yerel seçimlerin, bin 394 seçim çevresinde 25 siyasi partinin katılımıyla yapılacağını hatırlattı.
MHP’nin, kuruluşunun 45’inci yılını kutladığı bu günlerde, yerel seçimlere çok iyi hazırlandığını belirten Bahçeli, değerli şahsiyetleri aday gösterdiklerini söyledi. Bu değerli adaylardan birinin, Kütahya Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Alim Işık olduğunu dile getiren Bahçeli, “Alim Işık bey, Türk eğitimi ve öğretimine, üniversite hayatında çok yüksek katkılar sağlayan gerçek bir bilim insandır” ifadesini kullandı.
Seçim çalışmalarının, son 10 günde özellikle yağmurla bereketlenerek sürdüğünü söyleyen Bahçeli, dün Kırklareli’nin Vize ilçesinde bulunduklarını anlattı. Oraya geç saatlerde ulaştıklarını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:
“Vize’de kim yaşıyorsa çoluk çocuk toplanmıştı. Bol da bir yağış vardı. Orada vatandaşlarımızın arasından topluca bir ses yükseldi. O ses şuydu; ‘Yağmur bereket, Milliyetçi Hareket.’ Bu, halkın içinden gelen samimi bir sesti. Bugün de rahmet yağıyor ve inanıyorum ki yağmur bereket olacak ve Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya’da belediye başkanlığını kazanacak. 30 Mart seçimleri, çok önemli bir seçim olmuştur. Diğer belediye başkanlığı seçimlerinden çok daha farklı bir anlam ve misyon yüklenmiştir. Burada sadece belediye başkanlığı seçimi olmayacak, Türkiye’nin gelecekte siyasetini de şekillendiren bir sürecin başlangıcı olacak. Çünkü 30 Mart’ta belediye başkanımızı seçiyoruz ama 28 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimi var ve 2015’te en geç 12 Haziran’a kadar milletvekili seçimleri olacak. Demek ki bu süreç, Türkiye için çok önemlidir.”
– “En son söz bizimdir”
İktidarın, Türkiye’yi yanlış yönettiğini savunan Bahçeli, ülkeyi çok büyük bir sıkıntıya soktuğunu ileri sürdü.
Ülkenin sorunlarının 11 yılda arttığını iddia eden Bahçeli, “Düşüncemiz odur ki 11 yıl içinde açlık, ahlaksızlık, asayişsizlik ve adaletsizlik sürekli artmıştır. Türkiye, demokratik açılım zırvasıyla Oslo’da başlayan, İmralı’da coşan ve Kandil’de noktalanmak istenen bir kuzey Kürdistan özerklik yönetimi oluşturma konuları Türkiye’de PKK’yı cesaretlendirmiş ve 2014 yılını özerklik yılı olarak 30 Mart’tan sonra ilan edeceklerini söylemektedirler” değerlendirmesinde bulundu.
Suriye’de iç savaş nedeniyle 130 bin civarında insanın öldüğünü, 2 milyona yakın kişinin de ülkeyi terk ettiğini ve bunların 700 bininin Türkiye’ye geldiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
“Kilis’te, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta ve Hatay’da varlar. Oralardan da Türkiye’nin her tarafına doğru aç, susuz, kimsesiz halde yayılmaktadır. İşte böyle bir süreçte PKK’nın uzantısı olan, PYD denen örgüt, fırsat kollayıp oradan batı Kürdistan özerklik yönetimini organize ederek yeni bir yapılanmaya girmiştir. Irak’ta var. Suriye’de var. Türkiye’de ise Sayın Başbakan’ın Barzani’yle beraber Diyarbakır’da bulunup ‘kuzey Kürdistan’ sözünü kullanması ve bu süreç içinde neyin müzakeresini yapmışlarsa o müzakere sonucu ulaşmak istedikleri yer bugün için anlaşılıyor ki kuzey Kürdistan ve özerklik yönetimidir. 3-4 gün önce de Meclis’te yeni bir paket, demokratikleşme paketi adı altında bu özerk yönetimi şekillendirecek, ona meşruiyet kazandıracak, hukuki destek sağlayacak bir ihanet paketi daha çıkmıştır. Bütün bunları gördüğümüz zaman Türkiye, bölünmenin eşiğine gelmiştir. Bu, 11 yıllık iktidar döneminde olmuştur. Şimdi Kütahya’dan sesleniyorum. Türkiye’yi kimseye böldürtmeyiz. Türkiye’de bölücü terörle Kürt kökenli kardeşlerimizi birbirine karıştırmayız. Kürt kökenli kardeşlerimiz, bin yıllık kardeşlerimizdir. Komşuluğumuz var. Kız alıp kız vermişiz. 4 milyonu aşkın yuva kurmuşuz. Şimdi kalkıp bu ihanet yolcularına bunları teslim edemeyiz. Türkiye’yi onlara veremeyiz. Sonuç olarak şimdi her tarafta söylüyoruz; en son söz bizimdir. En son söz de Türkiye’yi kimseye vermeyiz. Türkiye’de milletimizin gücüyle aile fertleri olarak Kürt kökenli kardeşlerimizi kimseye yem ettirmeyiz. Türkiye’de terörün kökünü kazır, birlik ve beraberliğimizi devam ettiririz. Ne bir karış toprak veririz ne bir insanımızı kaybederiz.”
– “Yoksulluk gittikçe yaygınlaştı”
Devlet Bahçeli, 11 yıldır yasamada, sayısal çoğunluğun iktidarda olduğunu söyledi.
Medyanın da iktidarın emrine girdiğini öne süren Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bir medya patronu, bir açıklamadan dolayı Başbakan tarafından azarlanıyor, o da hüngür hüngür ağlıyor. Bu ne demektir? Türkiye, böyle bir sürecin içine girerken Türkiye’nin durumları da gittikçe ağırlaşıyor. Sosyal, ekonomik yönden gelir dağılımındaki adaletsizlik gittikçe yaygınlaşmış. Nüfusun yüzde 20’lik bir grubu en fazla gelire sahip olan bir grup ise yüzde 20’lik bir başka grup, en düşük gelire sahip olan insanlar olarak toplumda ifade ediliyor. Bir tanesinde gelirin yüzde 56’sı alınıyor, diğer tarafında ise gelirin yüzde 4-5’i alınıyor. Şu aradaki farka bakınız. Bu uçurum gittikçe açılıyor, tehlikeli bir boyut alıyor.”
Yoksulluğun gittikçe yaygınlaştığını, 76 milyon nüfusun yüzde 59’unun yoksulluk sınırının altında olduğunu savunan Bahçeli, açlık sınırının altında milyonlarca kişinin yaşadığını iddia etti.
“SANKİ KENDİSİ SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK”

Esnaf, çiftçi, işçi ve memur kesimlerinin durumlarının belli olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:
“17 Aralık, yolsuzluk ve rüşvetin sorgulandığı gündür, Türk milleti için yüz karasıdır. Bugünkü iktidar açısından da bir yüz karasıdır ve Türkiye için bir büyük kötü gündür. Şimdi bunu iyi anlamak lazım. Bugün 81 gün oldu. Türkiye’de hala yolsuzlukla rüşvetin üzerine gidilmiyor, üstü örtülmeye çalışılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, bunu kendisine yapılmış bir komplo olarak ifade ediyor, ‘Bana tuzak kuruluyor’ diyor, ‘Benim iktidarım kıskanılıyor’ diyor. Arkasından da ‘Bir yargı darbesiyle beni yıkmak istiyorlar’ diyor Bunların hepsi vehim, bunların hepsi korku, çünkü yolsuzluğun bugünkü gelişimi içerisinde göbeğinde kimin olduğu çok iyi anlaşılıyor. Artık her şey ayaklara düştü. Böyle bir durum karşısında Sayın Başbakan, evladıyla olan konuşmalarında da kalkıyor diyor ki ‘Bunlar bana yapılan bir montajdır.’ Sayın Başbakan, bir operasyon var, o operasyonda 41 kişi tutuklanmış, o operasyonda genel müdür var, belediye başkanı var, iş adamları var, 4 tane bakan ve çocukları var, bir de İran’dan gelmiş, ne idüğü belirsiz bir uşak var. Bu İran’dan gelen, bakanları avucunun içine almış, hepsine rüşvet veriyor, hepsine yolsuzluk yaptırıyor. Kendisi de İran’ın menfaatine kara para aklıyor, altın kaçakçılığı yapıyor. Bu arada bir banka müdürü, evinde 4,5 milyon dolar parayla yakalanıyor. Bu da ayakkabı kutusuna konulmuş halde. Şimdi soruyorum. Çocuğa kalkıp bir ayakkabı aldınız, getirdiniz, kendisine verdiniz. Çocuk o gün ayakkabıyı giymez, yatağın başucuna koyar, sabahı bekler. Böyle olmaz mı? Alayımız bunları yapmadık mı? Fakat ayakkabı kutusunun içine herhangi bir şey koymak aklımıza gelir mi? Bunların aklına ayakkabı kutusuna 4,5 milyon dolar koymak gelmiş. Şu rezalete bakın. Bu nasıl mahkemeyse ‘Haydi git, çıktın’ diyor, ‘İleride davan görülecek, şimdi tahliye edildin.’ O da hemen pılını pırtısını topluyor. Çıkarken ayakkabı kutusu orada kalınca oradaki kolluk kuvvetleri, ‘Şu ayakkabı kutularını da al git’ diyor Böyle bir yolsuzluk ve rüşvetle bu ülke yönetilemez. Şimdi herkesi suçluyor, hakaret ediyor. Kimisine ‘haşhaşi’ diyor, kimisine ‘ininize gireceğim’ diyor. Öbürüne bilmem ne diyor. Sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşık.” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ”Recep Tayyip Erdoğan, kalkıp televizyonlarda kuru sıkı atıyor, bizim hesap bilmem nemizden bahsediyor, ‘Bu seçimde birinci parti olarak oy almazsam siyaseti bırakırım’ diyor. Şimdi buna inanabilmemiz için bu cümleni düzeltmen lazım. Çünkü sen yüzde 51’e sahipsin. Onun dışındakileri adam yerine dahi koymuyorsun. Haydi yiğitsen söyle; ‘Yüzde 51’den bir puan aşağı düşersem siyaseti bırakırım’ de” dedi.
Kütahya’da, partisinin seçim irtibat bürosunun açılış töreninde konuşan Bahçeli, seçim çalışmaları dolayısıyla gittiği kentlerde vatandaşlara, aralarında başka ilçe ve illerden gelenler olup olmadığını sorduğunu hatırlattı.
Bu sorusunu Kütahya’da da yinelediğini belirten Bahçeli, “Aranızda montaj var mı?” ifadesini kullandı.
Bahçeli, “Başbakan geçenlerde bir televizyon programına çıktı. Gazeteci Başbakana “nasıl besleniyorsunuz” diye soruyor. “Balla kaymakla” diyor. Allah söyletiyor. 3 öğün bal kaymak yiyorum diyor. Türkiye’nin balını da kaymağını da sen yiyormuşsun da haberimiz yokmuş. Yoksa bu bir milyar dolar nereden gelecek. Şimdi kalkmış balla kaymak yediğini söylüyor.” diye konuştu.
Bahçeli, 17 Aralık soruşturmasına değinerek, Erdoğan’ın, memurlar üzerinde baskı oluşturduğunu iddia etti.
Pek çok savcı ve polisin yerlerinin değiştirildiğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:
”Kendisi her konuda, başbakanlığın ötesinde bir ihtirasa, bir kibre, bir gurura saplanmış ve tek adama oynuyor. İleriki günlerde bunların üstesinden gelebilmek için otoriter bir rejim, arkasından da diktatörlük hevesine kapılmış. Sayın Başbakan, yasamada, yürütmede, medyada bağlamış olduğu gücün yanına yargıyı da kuşatarak, yeniden HSYK’yı da değiştirerek, Adalet Bakanlığına üstün yetkiler vererek orayı kuşatmış, sonra siyasallaştırmış ve şimdi de orası AKP’leşmiş durumda. Bu güç ve bu güç alanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yoldan çıkartıyor. Konuşmalarında üslup değişmiş, yine sağda solda asıp kesiyor. Bir gün süngün düşse kaçacak yer bulamazsın. Şimdi kalkmış herkesi doğruyor. ‘Bilmem neyi şöyle yaparım, bilmem böyle yaparım.’ Şimdi de kalkmış, ‘İnterneti, Facebook veya bilmem neleri, hepsini yasaklayacağım’ diyor. Daha evvel olurken hiç aklına gelmiyordu da şimdi her gün Facebook’ta bir Tayyip Erdoğan ve oğlu dizisi başlayınca mı bu yasağı başlatacaksın? Türkiye’de ne kadar yolsuzluk varsa onun üzerine gitmesi lazım. Gidemiyorsa bir gün gelecek, belki o gün 17 Aralık olmayacak ama 365 günden bir gün, öksüzün yetimin hakkını yiyen kim varsa alayının kökünü kazıyacaktır. Allah, inşallah bunu bize nasip eder de yedi göbeğinden hesap sorarız. AK Parti’ye oy vermiş kardeşlerim, sizin bir günahınız yok. Siz inandınız ve ekonomik sıkıntıdan boğuldunuz, işsizlikten iyice tadınız kaçtı, ‘Acaba bu iktidar bize çözüm olur mu?’ derken size bir kuru soğan, bir ayran katık oldu ve bir parça da ekmek ama Recep Tayyip Erdoğan, ballı kaymaklı böreklerle beslenen bir genel başkan. Ondan sonra da diyorlar ki uzun adam. Böyle beslenmede ne olacak, tabii ki de uzun adam olacak.”
– “Top senin ama kaptan da sensin”
Erdoğan’ın, MHP’ye “yavru parti” dediğini belirten Bahçeli, kendisinin 40 yıldır siyasetçi olduğunu dile getirdi.
Çocukluğundan bir örnek veren Bahçeli, “Çocukluğumuzda da biliyorsunuz, mahallede biri top alır, diğerleri ona derler ki ‘Top senin ama kaptan da sensin.’ Bir top sahibi olmaktan dolayı kaptan oluyordu. Bunun şimdi hangi şartlarda nerelere geldiği, kaptanlarının kim olduğu anlaşılmaya başladı” değerlendirmesinde bulundu.
En yakın seçimlerin, 30 Mart’ta yapılacağını anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti:
“Recep Tayyip Erdoğan, kalkıp televizyonlarda kuru sıkı atıyor, bizim hesap bilmem nemizden bahsediyor, ‘Bu seçimde birinci parti olarak oy almazsam siyaseti bırakırım’ diyor. Şimdi buna inanabilmemiz için bu cümleni düzeltmen lazım. Çünkü sen yüzde 51’e sahipsin. Onun dışındakileri adam yerine dahi koymuyorsun. Haydi yiğitsen söyle; ‘Yüzde 51’den bir puan aşağı düşersem siyaseti bırakırım’ de. Masum yollarla kendini kurtarmaya çalışma. Sen bittin. Hani dizilerde var ya bir şey olduğu zaman derler ki ‘Sen bittin.’ Recep Tayyip Erdoğan bitti. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrü tamamlandı. AK Parti, kendisini toparlarsa ne ala. Yoksa o da siyasi hayattan çekilmek durumunda kalır. Bunun belirleyicisi 30 Mart’tır. Yüzde 51’in altında kalırsa demek ki Abbas yolcu, yavaş yavaş gidecek. Ne zaman gidecek? 2015 yılı 12 Haziran’da. 12 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan bitti. Cumhurbaşkanı olarak da seçilme şansı kalmadı. Şimdi de kalkmış, ‘Bahçeli diyor ki Çankaya Köşkü’ne çıkarken dizinin bağı çözülecek.’ Yediğin balla kaymağa bakılırsa senin dizinin bağı çözülecek hali kalmamış. Çankaya yokuşu yine insanı yorar. Herkese de nasip olmaz. Olursa da oraya layık olmak lazım.”
Daha sonra partisinin Kütahya Belediye Başkan Adayını tanıtan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Üniversitede alim, milletvekilliğinde alim, gidin bakın, verdiği tasarılar, verdiği soru önergeleri ile her gün bakanlar karşısında titriyor. Şimdi belediye hizmetlerinde de bir alime ihtiyaç var mı? Allah hayırlı uğurlu etsin, Alim Işık sizin olsun” dedi.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetpercasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort