MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “Sokakta vatandaşlar birbirine karşı düşmanlık ve husumet içinde olmamalı, hesaplaşma sandıkta olmalı” dedi. MHP’nin Bingöl Belediye Başkan adayı Hasan Karahan’a destekvermek amacıyla kente gelen Türkeş, Kültür Caddesi’ndeki MHP seçim bürosunu ziyaret etti. Türkeş, burada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin 3 aydan beri olağanüstü bir süreç yaşadığını söyledi.
BELEDİYEDE HİZMET YARIŞLARI YAPILMALIDIR
Türkeş, şöyle konuştu:
“30 Mart seçimleri, çok enteresan bir süreçte yapılıyor. Normalde belediye seçimleri olduğunda, belediye yarışır, belediyedeki hizmet yarışları yapılması gerekir. Ama Türkiye olağanüstü bir dönem yaşadığı içinde 3 aydır sayınbaşbakan ve etrafındakilerin suça bulaşıp bulaşmadığı, ne kadar bulaştığı, bunların yargılanıp yargılanamayacağı, bunlarla meşgul oldu.
Oysaki Türkiye’de, Türkiye’nin dört bir yanındaki illerde, ilçelerde vatandaşlarımız hizmet bekliyor. Bu konuda kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz.”
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir bütün ve kardeşçe yaşamak için gayret sarf etmeleri gerektiğini ifade eden Türkeş, “Sokakta vatandaşlar birbirine karşı düşmanlık ve husumet içinde olmamalı, hesaplaşma sandıkta olmalı” diye konuştu.
Başbakanın kavga ve savaş dilini kullandığını, ayrıştırıcı, bölüştürücü ifadelerde bulunduğunu savunan Türkeş, 76 milyonun bir bütün olarak kardeşçe yaşamak için gayret sarfetmeleri gerektiğini belirtti. Siyasi partilerin siyasi görüş farklılıklarının olabileceğine dikkati çeken Türkeş, her siyasi parti, kendine göre bir siyasi görüşünü ortaya
koyduğunu, bunun bir hizmet yarışı olması ve siyasi kavga vesilesi olmaması gerektiğini kaydetti.
TWİTTER’A TEDBİR AMAÇLI ERİŞİM ENGELİ
Twitter’in kapatılmasının büyük bir yanlış olduğunu ileri süren Türkeş, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Sayın başbakan, ilk dönemini acemilik, ikinciyi kalfalık, üçüncüyü de ustalık dönemi olarak ifade etmişti. Ustalık döneminde kandırıldığını, aldatıldığını kendisi söylüyor. Şimdi de ancak totaliter rejimlerde tek adam yönetimlerinde, yani demokrasiye yakışmayan ülkelerde, demokrasi içinde olmayan ülkelerde 21. yüzyılda yapılan uygulamaların bir benzerini kendisi yaptı, Twitter’i kapattı, sosyal medyayı engellemeye çalışıyor. Korkunun ecele faydası yoktur. Twitter’i de kapatsa, şu kapının önündeki araçla o ayıbı bu millete yine intikal ettirecektir. Biz bundan sonraki dönemin sayın başbakanın emeklilik dönemi olduğunu düşünüyoruz.”