Göçle birlikte işgal sorunlarının da arttığına değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, “Suriyeli mülteciler, Gaziantepli vatandaşların mülklerini zaptediyor ve karşılığında hiçbir şey yapılmıyor. mülk sahipler zor durumda, mülkü amirler ne gibi önlemler düşünüyor” diye sordu.
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, Gaziantep’te olduğu gibi yurdumuzun büyük bir kesiminde meydana gelen göç olaylarını ele alarak, “Suriyeli mülteciler, vatandaşın mülklerini işgal etmekte, taşkınlıklara ve hatta kavgalara neden olmaktadırlar” dedi.
MHP’li Yalçın, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya konuyla ilgili olarak, “Suriye’deki iç savaş nedeniyle Gaziantep ilimize gelen mülteciler, şehre istedikleri gibi yayılmakta; boş buldukları evlere, inşaat halindeki iskanlara, eski fabrikalar gibi atıl durumdaki meskenlere yerleşmektedirler. Bunun yanında, Gaziantep ilimizde yaygın olarak bulunan ikinci yazlık ev olarak kullanılan bağ evlerinin de kapısını kırıp yerleşen Suriyeliler, evi boşaltmaları istendiğinde karşı çıkmakta, ev sahiplerine zorluk çıkarmaktadırlar. Bu konuda yetkililere başvuran ev sahipleri ‘İnsanlık adına idare edin, yapılacak bir şey yok’söylemleriyle karşılaştıklarını iddia etmektedirler.
Suriyelilerin ilimizdeki boş buldukları meskenleri, inşaat alanlarını bağ evlerini işgal ettikleri doğru mudur? Doğru ise bu konuda ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Gaziantep ilimizde evinin Suriyeliler tarafından zapt edildiği konusunda Mülki İdare Amirlerine ve Emniyet Birimlerine bugüne kadar kaç kişi başvurmuştur? Bu başvurular nasıl sonuçlanmıştır?
Bu gibi şikayetleri olan menkul sahiplerini bu durumdan kurtarmak için ne yapmayı düşünüyorsunuz?”
SURİYELİLERİN İŞGAL ETTİĞİ EVLERLE İLGİLİ NELER YAPILDI
Suriyelilerin ilimizdeki boş buldukları meskenleri, inşaat alanlarını bağ evlerini işgal ettikleri doğru mudur? Doğru ise bu konuda ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Gaziantep ilimizde evinin Suriyeliler tarafından zapt edildiği konusunda Mülki İdare Amirlerine ve Emniyet Birimlerine bugüne kadar kaç kişi başvurmuştur? Bu başvurular nasıl sonuçlanmıştır?
Bu gibi şikayetleri olan menkul sahiplerini bu durumdan kurtarmak için ne yapmayı düşünüyorsunuz? ” diye sordu.
UYUŞTURUCU KULLANIMI ENDİŞE VERİCİ BOYUTTA
Uyuşturucu kullanımının had safhaya ulaştığını, çocukların bile kolaylıkla eriştiğine değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ” Ülkemizde uyuşturucu kullanımının her geçen gün artması ve kullanma yaşının sürekli küçülmesi toplumumuz için bir endişe sebebi, genç ve çocuklarımız için ise tehlike arz etmektedir.
Özellikle son zamanlarda, Bonzai ve Jamaika olarak bilinen kannabis ürünlerinin kullanımı oldukça artmış, artık maalesef sokak ortalarında, okul önlerinde aleni bir şekilde alınıp satılmaya başlanmıştır. İlköğretim seviyesine kadar düşen bu tehlikenin boyutu ve ileriki aşamalardaki etkileri bir hayli ürkütücü hale bürünmüştür.
Her geçen gün Bonzai ve Jamaika kullanımından kaynaklı sağlık sorunları çoğalmakta hatta hayatını kaybeden gençlerimizin oranı artmaktadır. Son bir yıl içerisinde aylara göre Bonzai ve sentetik kannabinoid türevlerinin kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan sağlık sorunlarıyla kaç kişi herhangi bir sağlık kuruluşuna başvurmuştur? Bu başvuruların Bonzai kullanım yaygınlığının illere göre dağılımı nasıldır?
UYUŞTURUCUYA KARŞI STANDAT TARAMA TESTLERİ YAPILIYOR MU?
Bonzai ve sentetik kannabinoid türevlerinin bağımlılığı ile ilgili olarak ülkemizdeki bağımlılık merkezlerine kaç başvuru olmuştur? Bu başvuruların bağımlılık merkezlerine göre dağılımı nasıldır? Başvuru sonucu bu bağımlılık merkezlerinde ayaktan veya yatarak tedavi görenlerin sayısı kaçtır? Bonzai ve sentetik kannabinoid türevleriyle ilgili olarak standart tarama testleri mevcut mudur?
Ülkemizde alkol bağımlılığı kriterlerini tam olarak karşılayanların sıklığı nedir? Bunun illere göre dağılımı nasıldır? 18 yaş üstü ve 18 yaş altı ; kız-erkek oranları nasıldır? ” diye sordu.
BOZDAĞ, HSYK SEÇİMLERİ
HYSK seçimleri öncesi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın rüşvet gibi zam açıklamasına da değinen Yalçın, ” Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaklaşık iki ay önce yapmış olduğu basın açıklamasında hakim ve savcılar ile birlikte personelin de özlük haklarında iyileştirme yapılacağını açıklamıştı.Daha sonra yapmış olduğu açıklamada yalnızca Hakim ve Savcılara 1,115 TL zam yapılacağını diğer Adalet personeline zam yapılmayacağını belirtmiştir.
Hakim ve Savcılarımızın maaşlarında artış yapılırken diğer personelinde maaşlarında artış yapılmasının ne gibi sakıncaları vardır?
Hakim ve Savcılarla birlikte diğer Adalet personelinin de maaşlarında artış yapmayı düşünüyor musunuz?
Kamuoyunda HSYK seçimleri öncesinde yapılan bu maaş artışının çeşitli söylentilere neden olduğu doğru mudur?
Doğru ise Hakim ve Savcılarımızı bu söylentilerden kurtarmak amacıyla herhangi bir çalışmanız var mıdır? ” dedi.