DOLAR 32,5333 % 0.25
EURO 34,8634 % 0.39
STERLIN 40,7146 % 0.62
FRANG 35,7941 % 0.53
ALTIN 2.486,80 % 1,00
BITCOIN 2.008.659 -3.503

Çetin: “Teröristbaşı Emrediyor AKP Hükümeti Yapıyor”

Yayınlanma Tarihi :
Çetin: “Teröristbaşı Emrediyor AKP Hükümeti Yapıyor”

Şefkat Çetin: “Türkiye’nin tek sorunu iktidarını önce liberallerle, sonra paralelle, şimdi ise bölücülerle paylaşan AKP değil, alternatif olmanın yolunu hükümetin hatalarını tekrarlamakta gören ana muhalefet partisine sahip olmasıdır. AKP bölücülerle işbirliği yaparken, ana muhalefet son dönemde onunla yarış halindedir.” 

Aslında taslağın muhatabı PKK’nın yol haritasını nihayetlendirmek gibi bir niyet taşımadığı ve asıl amacının bu süreç içerisinde elde edeceği tavizlerle elini daha da güçlendirmeye çalıştığı çok açıktır.” diyen Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat Çetin, AKP hükümetinin çözüm sürecine ilişkin yol haritası ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ithamları hakkında yazılı bir Basın Açıklaması yaptı. 
 
Çetin’in açıklamaları şu şekilde:
 
TÜRKİYE’Yİ YAKIP YIKAN PKK’YA AKP’DEN ÖDÜL GİBİ YOL HARİTASI
 
Taslak metni ortaya çıkan Yol Haritası, AKP hükümetinin çözüm süreci adıyla yürüttüğü PKK müzakerelerinde bölücülerin oyuncağı haline geldiğini bir kere daha göstermektedir. Teröristbaşının ayın onbeşine kadar yeni bir adım atılması için süre vermesinin ardından, AKP hükümetinin çözüm süreci için aceleyle çıkardığı taslak metin tam anlamıyla politikalarının iflasının ilanıdır.Anlaşılan odur ki, bebek katili emretmekte, AKP hükümeti her istenileni yerine getirmektedir. AKP hükümeti teröristbaşı ve örgütünün şantaj ve baskılarına teslim olmuş, iktidarda kalabilmek uğruna bölücü terörün bir tehdit olduğu gerçeğini gizlemeyi ve işbirliğini seçmiştir.
 
Hükümetin “analar ağlamasın” aldatmacasının arkasına sığınarak başlattığı PKK ile müzakerelerin iç yüzü bugüne kadar hep gizli tutulmuştur. AKP’li bakanların büyük bölümünün dahi bilgi sahibi olmadığı bu pazarlıkta, devletin hangi tavizleri verdiği ve PKK’nın ne karşılığı terörden vazgeçeceği açıklanmamıştır. Nitekim Milliyetçi Ülkücü Hareket’in çözüm sürecine yönelik yaptığı, Türkiye’nin çözülmesi ve parçalanması için emperyalist bir proje ve aldatmaca uyarıları yaşanan son olaylarla ne yazık ki doğrulanmıştır. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne kast eden bu kanlı örgütün gerçek yüzünü bir kere daha gösteren Bingöl’deki saldırıda şehit verdiğimiz iki emniyet mensubumuzun üzerindeki toprakları kurumadan, AKP hükümetinin yeni tavizleri masaya sürmesi şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır.
 
Aceleye getirildiği ve önemli bir hazırlığın ürünü olmadığı anlaşılan çözüm sürecine ilişkin 6 maddelik yeni yol haritası taslağının uygulanmasını imkânsız kılan içeriği dikkate alındığında, AKP’nin Türkiye’yi ciddi manada aldattığı anlaşılmaktadır. AKP’nin niyeti meseleyi çözmek değil, çözüyor görüntüsü altında siyaseten faydalanmaktır. Nitekim bilhassa seçim dönemlerinde verdiği tavizlerle bölücü terörü susturarak seçmen üzerinde bir illüzyon yapmayı başarmıştır. Terör örgütü ise menfaati icabı susmuş ancak hiçbir zaman sözde davasından vazgeçmeyerek ve her fırsatta yeni tavizlere zorlayarak AKP ile arasındaki anlaşmanın kandırmaca olduğunu belli etmiştir. Aslında taslağın muhatabı PKK’nın yol haritasını nihayetlendirmek gibi bir niyet taşımadığı ve asıl amacının bu süreç içerisinde elde edeceği tavizlerle elini daha da güçlendirmeye çalıştığı çok açıktır.
 
PKK’NIN ELİNDEN SİLAHLARI ALMAK BİR YANA SİLAHLANMALARINDA ROL ALMAKTADIR”
 
Taslakta yer alan “PKK’lıların sınır dışına çekilmesi” maddesinin bugüne kadar uygulanamadığı, tam aksine terör örgütünün tarihinin en büyük katılımları ile militan ve silah bakımından gücüne güç kattığı bilinmektedir. Üstelik delik deşik olmuş güney sınırlarımızdan Irak’a ve Suriye’ye dilediği gibi geçen PKK’nın, hükümetin sözde çözüm sürecine uyarak sınır dışına çıktığına kim inanacaktır? Kanlı örgütün Suriye’de savaşabilmek için Türkiye’de ateşkes ilan ederek militanlarını kaydırdığını, sonra Irak ve Suriye’den Türkiye’ye yine kan dökmeye geleceğini bilmek için stratejik derinliğe sahip olmaya gerek yoktur.
 
AKP hükümeti tarafından büyük bir barış ve kardeşlik projesi olarak yutturulan çözüm sürecinin en sırıtan tarafı, PKK’lıların elindeki silahlar ve bunların hâlihazırda kan dökmek için kullanılıyor olmasıdır. Yol haritası taslağının ikinci maddesinde öngörülen silahların bırakılması şartının uygulanabilir olmadığı, gerek şimdiye kadar bu konuda hiçbir adım atılamamış olmasından, gerekse IŞİD bahanesiyle devletler düzeyinde ve hatta neredeyse Türkiye’den örgüte yeni silahların temin edilmesinden anlaşılmaktadır. AKP çözüm sürecinde vaat ettiği gibi,PKK’nın elinden silahları almak bir yana silahlanmalarında rol almaktadır. Üstelik AKP’nin bu yardımları yaparken milliyetçi ve muhafazakâr seçmen kitlesinden gizlemek için azami gayret gösterdiği Barzani’nin açıklamasından anlaşılmaktadır. AKP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle gizli tutulmasını isteyerek IŞİD’e karşı silah yardımı yaptığını açıklayan Barzani, kendilerinin de Suriye’deki PKK uzantısı PYD’ye silah gönderdiklerini söyleyerek saadet zincirlerini deşifre etmiştir. AKP Barzani’ye, Barzani Suriye’deki PYD’ye, PYD ise PKK’ya silah verirken, çözüm sürecinin silahların bırakılması şartına bağlanması anlamsız ve aldatmacadır.
 
Çözüm sürecinde atılacak adımlar arasında sayılan “Türkiye’ye dönüş” maddesinin, silah bırakmamış ve hiçbir zaman da bırakmayacağı bilinen PKK için uygulanmasında ciddi sakıncalar olduğu ortadadır. Dönüşlerle ilgili yapılacak yasal düzenlemeler başarılı bir terörle mücadeleyle paralel olarak uygulanmadığı takdirde, teröristi galip devleti ise yenilmiş gösterecektir. Nitekim bu planın ilk denemesini AKP hükümetinin Habur’da eline yüzüne bulaştırdığı hatırlanacaktır. Ellerindeki kanlı silahları bırakmadan dağdan inen teröristin ayağına mahkemeleri götürerek tören düzenleyen zihniyet sayesinde, Habur rezaletiPKK’nın devlet karşısında moral üstünlüğü ele geçirdiği hayati hatalardan birisi olarak tarihlere geçmiştir.
 
GENEL AF VAADİ, BÖLÜCÜ TERÖRÜ YOK ETMEK YERİNE AZDIRACAK”
 
Hükümetin daha önce defalarca denediği ve halen yürürlükte olan pişmanlık yasalarının terörle mücadeleye ve eve dönüşlere ciddi bir katkı sağlamadığı ortada iken, yol haritasında geri dönüşle ilgili alınacak kararlar başlığı altındaki muğlâk ifadeler akla genel affı getirmektedir. Bölücü terörün kaynağı ve çıkışına ilişkin gerçekler bilinmeden, meselenin salt bir terör eylemi olarak algılanması ve teröristi affedicince sorunun çözüleceği düşüncesi ne yazık ki çözüm yerine meselenin derinleşmesine yol açacaktır. AKP’nin PKK’ya sunduğu yol haritasına gizlediği genel af vaadi, bölücü terörü yok etmek yerine azdıracak, yeni terör baronlarına cesaret verecektir.
 
Yol haritasının beşinci maddesi, makul gibi görünmekle birlikte tek başına hiçbir işe yaramayacağı tecrübe edilmiştopluma kazandırmayı konu edinmektedir. Bölgedeki sorun ekonomik bir mesele olmaktan çoktan çıkmış ve bilhassa AKP döneminde siyasallaşmıştır. Meselenin özünde uluslararası güçlerin kontrolündeki terör örgütünün sözde Kürdistan’ı kurmak için insanlarımızı kandırması yatmaktadır.Kandırılmış bu insanlarımızı toplumumuza geri kazandırmak için devletin mutlaka bir programı olmalıdır. Ancak bölgedeki ayrılıkçılık fikrini ve terörü üreten-besleyen küresel emperyalist oyunu bozmadıkça ve bataklık kurutulmadıkça, kazandırılanlardan daha çok toplumdan kopuşlar olacaktır. O halde topluma kazandırmanın ön şartı, terörü destekleyen ve uygulayan unsurlarla mücadele ve yok edilmeleridir. Terörle mücadele edilmediği takdirde, teröriste hain gibi değil kahraman gibi muamele yapıldığı sürece topluma kazandırma projesinin uygulanması mümkün olmayacaktır.
 
“HÜKÜMETİN VERDİĞİ TAVİZLER, BUGÜN TÜRKİYE’Yİ HİÇ OLMADIĞI ÖLÇÜDE BÖLÜNME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEKTEDİR”
 
Terör suçlularına aynı zamanda siyaset yolunu açmayı amaçlayan altıncı madde, bölücü teröristlere silahlı mücadeleye gerek kalmadan hedeflerine ulaşma fırsatı vermektedir. Aslında AKP hükümetinin meselenin en başından itibaren bölücülüğü bir suç olarak görmediği ve meselenin terör kısmıyla ilgilendiği, ancak bu konuda da başarısız olduğu ortaya çıkmaktadır. Dağdakilere “düz ovada siyaset” yolunu açmakla Türkiye’de kardeşlik hukukunun kurulamayacağı, tam aksine toplumdaki ayrışmanın ve milli birliğin tamirinin mümkün olmayacak şekilde zedelenmesine yol açacağı bilinmelidir.
 
Türkiye’nin bölücü terör sorunu çok eski tarihlere dayanmakla birlikte, meseleninsiyasallaşması, kitleselleşmesi, uluslararası ve sınır ötesi bir boyuta ulaşmasında AKP hükümetinin büyük payı vardır. İktidarda kalabilmek için çözemedikleri terör sorununa teslim olan bu hükümetin verdiği tavizler, bugün Türkiye’yi hiç olmadığı ölçüde bölünme tehlikesiyle karşı karşıya getirmektedir. ABD’nin terörizmle mücadele için küresel bir savaş yürüttüğü göz önünde dururken, AKP’nin teröristlerle oturduğu pazarlık masasından bir türlü kalkamamasının faturasını bu milletin bir gün çok ağır ödemesinden endişe ediyoruz.
 
Türkiye için IŞİD, El Kaide, El Nusra, Hizbullah gibi uluslararası terör örgütlerinden daha büyük bir tehdit oluşturan PKK’ya karşı mücadele yeterliliğini gösteremeyen, pazarlık masalarından kalkamayan AKP’nin hükümet koltuğundan kalkmasının zamanı gelmiştir. Dışişleri Bakanı olduğu dönemde dış politikayı perişan eden ve Türkiye’yi sıfır komşuya mahkûm bırakan Ahmet Davutoğlu, tayin edildiği Başbakanlık makamında dış politikadaki performansını aratmayacağa benzemektedir. Belli ki kucağında bulduğu çözüm sürecinde gelinen noktanın vahametini ancak idrak eden Davutoğlu, bu süreçten geri dönüşün dahi ülkeyi riske atacağını sık sık ağzından kaçırmaktadır. Türkiye’yi etnik ve mezhepsel ayrışmaya sokan AKP politikaları, kimilerinin farkında olmadığı Irak ve Suriyelileşmenin baş sorumlusudur.Uyarılmış bunca alt kimliğin sokaklara inmeye başladığı bir dönemde izlenen hatalı politikalardan getirdiği risk büyüktür ancak ileriye doğru ısrarın sonucunun Türkiye için bir felaket olacağı ise çok açıktır.
 
“TÜRKİYE GÖRÜLMEDİK BİR BÜYÜKLÜKTE TEST EDİLMİŞ VE AKP’NİN İDARE ETTİĞİ DEVLET BU SINAVDAN GEÇEMEMİŞTİR”
 
Ayrıca son günlerde Ayn el Arab (Kobani) bahanesiyle Türkiye’nin maddi ve manevi değerlerine yapılan saldırıların vandalizm olarak gösterilmesi, saldırganların kimliğini ve niyetini gözlerden kaçırmaya hizmet eden bir algı operasyonudur. Sokaklarımızı, binalarımızı, araçlarımızı yakıp yıkan, bayrağımıza ve kutsallarımıza kirli ellerini uzatanlar Türkiye’ye ihanet içindeki bölücü akımın tesirindeki terör heveslileridir.Türkiye Cumhuriyeti’nin fikri kurucularından Ziya Gökalp’ın Diyarbakır’daki müzesine tahammül edemeyerek yakan zihniyete vandal demek yetmez, bunlar Türklerin ve Kürtlerin yaşama haklarına ve kardeşliğine düşman bir ihanet şebekesidir. Devlet otoritesinin zafiyete uğratılmasını fırsat bilerek meydanlara dökülen hainlerin uzun yıllardır hazırlığını sürdürdükleri kalkışma için Türkiye görülmedik bir büyüklükte test edilmiş ve AKP’nin idare ettiği devlet bu sınavdan geçememiştir. Sevindirici olan ise Diyarbakır’da yakılan Gökalp müzesini, belediyenin gelmeyen itfaiyesi yerine çevrede yaşayan insanların seferber olarak söndürmeye çalışmasıdır.
 
“DERSİMLİ KEMAL’İN MHP’NİN MİLLİYETÇİLİĞİNE LAF ETMEDEN ÖNCE, BERABER HAREKET ETTİĞİ TÜRKİYE DÜŞMANLARININ YAPTIKLARINA BİR BAKMASI DAHA AKILLICA OLACAKTIR”
 
Diğer taraftan Türkiye’nin tek sorunu iktidarını önce liberallerle, sonra paralelle, şimdi ise bölücülerle paylaşan AKP değil, alternatif olmanın yolunu hükümetin hatalarını tekrarlamakta gören ana muhalefet partisine sahip olmasıdır. AKP bölücülerle işbirliği yaparken, ana muhalefet son dönemde onunla yarış halindedir.
 
CHP’nin yönetim kadrosu, Türkiye’de iktidara gelmenin yolunu kurucu köklerinden uzaklaşmakta ve bölücülerle işbirliğinde görmek gibi bir hataya düşmüştür. Tıpkı alternatifi olmaya çalıştıkları AKP’liler gibi, hem bölücülerle iş yapıp hem de milliyetçilik dersi vermeye başlamaları CHP’nin çok ciddi politik savrulmalar yaşadığını göstermektedir. Aksi takdirde CHP yönetiminin ülkeyi yakıp yıkan PKK’lıları sokağa davet eden HDP’lilerle birlikte hareket etmesinin izahı yoktur. Türk ordusuna teröre karşı mücadele yetkisi veren tezkereye bir hafta önce bölücü çevrelerle birlikte karşı çıkmak, sonra da yine onlarla birlikte Ayn el Arap’taki (Kobani) Kürtlere yardım için tezkere istemenin izahı yoktur. Dersimli Kemal’in MHP’nin milliyetçiliğine laf etmeden önce, beraber hareket ettiği Türkiye düşmanlarının yaptıklarına bir bakması daha akıllıca olacaktır. Kılıçdaroğlu’na Amerikalara kadar Kürt politikalarını konuşmak üzere gönderdiği yardımcılarının bölücülerle aynı dili kullanmasını izah etmeden önce milliyetçiliği ağzına alması yakışmamıştır.
 
“CHP LİDERİNİN ULUSALCILIĞI DA ANLAMADIĞI ÇOK AÇIKTIR”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin ve Türk milletinin çıkarını, milli güvenlik konularını hiçbir zaman siyasete alet etmemiştir ve etmeyecektir. TBMM’nin onay verdiği Irak-Suriye tezkeresi ile Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden IŞİD, PKK, PYD gibi terör örgütlerine karşı kullanılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sınır ötesi harekât ve müdahale yetkisi verilmiştir. MHP’nin destek verdiği askere yetki tezkeresine en büyük karşı çıkışı PKK ve yandaşlarının yapmasından bir ders çıkaramayan CHP liderinin ulusalcılığı da anlamadığı çok açıktır.Türk soluna yıllardır yolunu ayırdığı bölücü çevrelerle yeniden işbirliği ve kurtarıcılık rolünü oynatmaya kalkan kim olursa olsun kaybedecektir. Çünkü Türkiye gerçekleri artık milli ve gayrı milli dışındaki bütün ideolojik ayrışmaları sona erdirmiştir.
 
Yaptıkları kayıkçı kavgasıyla ülkeyi kutuplaştıran ve bu sayede insanımıza kendilerini vazgeçilmez olarak sunan AKP ve CHP’nin politikaları iflas etmiştir. Türkiye’de yükselen bölücü zihniyete ancak milliyetçi bir irade karşı koyabilecektir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği gibi, milli iradenin milliyetçi iradeye dönüşmesinin zamanı gelmiştir. Milli tavrın yegâne temsilcisi MHP korkusuyla Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu’nun bundan sonra herkesten daha çok milliyetçilik nutukları atması şaşırtıcı olmayacak ancak icraatları ve ekipleri kendilerini daima yalanlayacaktır.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort