Semih Yalçın: “Polis koleji mezunlarından sadece 80 tanesinin Akademiye alındığı diğerlerine ‘Bu yıl ihtiyaç yok’ diyerek yönetmelik değişikliğine gidildiği ve Akademiye alınanların AKP’li referansı ile seçildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunu nasıl açıklarsınız?”
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, kapatılacağı ya da dönüştürüleceği söylentileri olan Polis Kolej ve Akademisi’nin öğrencilerini Meclis’e taşıdı. TBMM Başkanlığına Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı olarak cevaplandırması istemiyle bir Soru Önergesi veren Yalçın, öğrencilerin tedirginliklerini Başnakana sordu.
Yalçın’ın Soru Önergesi şu şekilde:
20.01.2015
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla.
Prof.Dr.Edip Semih Yalçın
Gaziantep Milletvekili
Bilindiği üzere Polis Koleji ve Polis Akademisi’nin kapatılacağı ya da dönüştürüleceğine dair yazılar basında yer almaktadır. Devletin kendi güvenliği ve Kamu düzeninin sağlanması iddiasıyla yapıldığı düşünülen bu dönüşüm hazırlığı kapsamında yapılacak olan yeni düzenlemeler bazı haksızlıkları da beraberinde getirmiştir. Bu okullarda okuyan öğrencilerin her biri Anadolu’nun çeşitli yerlerinden oldukça yüksek puanlar alarak çok iyi okullarda eğitim görebileceklerken bu okulları tercih etmiş başarılı öğrencilerdir. Bunların pek çoğu da ekonomik imkanları yeterli olmayan, kıt kanaat geçinen ailelerin çocuklarıdır. Ancak eğitimini bitirip Akademiye geçiş yapmayı bekleyen öğrenciler ve atama bekleyen Akademi mezunları böyle haksız bir uygulama ile karşı karşıya kalmışlardır.
Hal böyle iken,
1- 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Polis Kolejinden kaç öğrenci mezun olmuştur? Bunlardan kaç tanesi Polis Akademisine alınmıştır?
2- Polis Koleji’nden mezun olup Akademiye alınmayan öğrenci sayısı ne kadardır? Bunların üniversite sınavına bile girmelerine imkan vermeden açıkta bırakılmalarındaki gerekçeniz nedir?
3- Polis koleji mezunlarından sadece 80 tanesinin Akademiye alındığı diğerlerine ‘Bu yıl ihtiyaç yok’ diyerek yönetmelik değişikliğine gidildiği ve Akademiye alınanların AKP’li referansı ile seçildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunu nasıl açıklarsınız?
4- Polis Akademisinin kapatılacağı ya da dönüştürüleceği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu dönem mezun olacak olan öğrencilerin yeni bir bölüm seçmeleri için zorlanmaları nasıl bir eğitim anlayışının eseridir?
5- Bu öğrencilerin YÖK’e bağlı başka üniversitelere gönderilmesi konusunda belirleyici şartlar nelerdir?
6- 4 yıl boyunca aldıkları eğitimin tamamen dışında bir bölüme gönderilen öğrencilerden nasıl bir verim beklenmektedir? Bu durumun doğuracağı sorunlar için bir araştırma çalışmanız olmuş mudur?
7- Bu okullarda okuyan genç değerlerimizin yaşadıkları bu travma ile psikolojileri nasıl düzelecektir? Başka üniversitelerde okuma imkanları vermek, onların gelecekle ilgili mesleki hayallerinin yerini tutabilecek midir?
8- Polis Koleji ve Akademisi öğrencilerimizin bu mağduriyetlerini giderme konusunda yapmayı düşündüğünüz bir çalışmanız var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?