DOLAR 32,3466 % 0.29
EURO 35,1311 % -0.02
STERLIN 40,8477 % -0.41
FRANG 35,8968 % 0.52
ALTIN 2.310,97 % 1,47
BITCOIN 2.297.148 2.794

MHP üzerinden yürütülen karalama kampanyaları…

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
MHP üzerinden yürütülen karalama kampanyaları…

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın; ‘Mevcut Siyasi Atmosfer ve MHP’ye Dönük Çelişkili Yorumlar’la ilgili basın açıklaması yaptı.

36083

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili  Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “Mevcut Siyasi Atmosfer ve MHP’ye Dönük Çelişkili Yorumlar” hakkında yaptığı yazılı basın açıklamasında;cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye yüklendi.

Semih Yalçın’ın basın açıklaması şöyle:

Türkiye’de siyaset, uzunca bir süreden beri mevcut iktidarın yönetim anlayışından kaynaklanan belirsizlik ve çözümsüzlük illetinin pençesine düşmüş bulunmaktadır. Ülkemizin üzerini, Kaçak Sarayda üretilen ve AKP tarafından pazarlanan siyasi ihtiras ipiyle örülü kalın bir sis perdesi kaplamıştır.

Siyasi zikzak ve tutarsızlıkların itibar gördüğü; asılsız, dengesiz, temelsiz ve gerçeklikten yoksun fikir ve yorumlarla kişi ve kurumların hedef alınarak yıpratıldığı kirli bir atmosferde nefes alıp verilmektedir. Özellikle medya üzerinden yapılan tartışmalarda; sağduyunun, insafın, izanın; akla, mantığa ve hukuka uygunluğun büyük ölçüde ortadan kalktığı esefle görülmektedir.

Türkiye’nin terörle mücadele, Anayasa değişikliği, dış politika ve güvenlik sorunları, ekonomik istikrar, insan hakları ve hukukun üstünlüğü, AB ile ilişkiler gibi hayati konularıyla ilgili tartışma ve çözüm arayışlarının böyle bir ortamda sağlıklı seyir takip etmesi neredeyse imkânsızdır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Anayasa Mahkemesinin, iki gazetecinin tutuklanmasıyla ilgili hak ihlali kararının gerekçesini değerlendirirken Cumhurbaşkanı olarak Anayasa’nın 104. maddesinden kaynaklanan yetkilerini kullandığını söylemiştir.

Peki, Cumhurbaşkanının yetkilerini belirleyen bu Anayasa 1982 Anayasa’sı değil midir?

Anayasa Mahkemesinin temel hukuki zemini de Anayasa değil midir?

O hâlde Sayın Erdoğan neden daha önce Anayasa Mahkemesinin kararını hem tanımadığını hem de saygı duymadığını söylemiştir.
Bu açık bir çelişkidir. Tayyip Erdoğan eskaza başkanlık rejimi geldiğinde Allah bilir ne gibi davranışlar sergileyecektir. Sayın Erdoğan, meşruiyetini mevcut Anayasa’dan ve hukuk sistemimizden almaktadır. Yenisi yapılıncaya kadar mevcut anayasa yürüklüktedir ve herkes ona uymak zorundadır. Aksi takdirde kaos ortayla çıkar.

“Ben Anayasa’nın verdiği yetkiyle canımın istediğini yaparım; istediğim kararı beğenirim; işime gelmeyeni de tanımam. Çünkü halkın oyuyla seçildim.” zihniyetiyle devlet yönetilemez. Yönetilmeye kalkılırsa bunun adı keyfî yönetim, despotluk veya bir başka deyişle dikta rejimi olur.
Sadece politika kurumları değil, hukuk kuralları ve diğer kurumlar da millet içindir. Milletin çıkarını, milletin hukuku korur. Milletin bekasını kişiler değil, hukuk sistemiyle işleyen kurumlar sağlar. Bunun aksi, millete zarar verir.

Ülkemizde hukukun üstünlüğünün temini; demokratik parlamenter rejimin işlemesi, insan haklarının çiğnenmemesi, bireysel özgürlüklerin sağlanması ve temel anayasal kurumların fonksiyonlarını yasalar çevresinde yerine getirebilmesi açısından fevkalade önem arz etmektedir.
Hâl böyleyken, Türkiye’nin meselelerine dair sağlıklı ve akılcı çözümler üreten, istikrarlı ve tutarlı duruş sergileyen kişi ve kurumlar biteviye yıpratılmaktadır.

Sayın Devlet Bahçeli ismiyle birlikte kurumsal bir yapı ve köklü bir siyasi kimliğin temsilcisi olarak MHP üzerinden yürütülen karalama kampanyaları da sözünü ettiğimiz hastalık saçan atmosferin ürünüdür.

Sayın Genel Başkanımız, Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konusundaki ifadelerinin saptırılması üzerine geçtiğimiz çarşamba günü tafsilatlı bir açıklama yaparak sözlerine açıklık getirmiştir. MHP’nin Anayasa ve başkanlık sistemi konusundaki tutarlı görüşlerinin değişmediğini kesin bir dille yeniden ortaya koymuştur.

Son günlerde önce şaşırtıcı bir şekilde Bahçeli övgüsüne yönelerek ağız değiştiren iktidar çevreleri, Sayın Genel Başkanımızın son açıklaması kamuoyu gündemine düşünce büyük bir şaşkınlık yaşamışlardır. Bunun üzerine tekrar başa dönen yandaş medya, derhal eski saldırgan tutumunu takınıvermiştir. Kısa bir süredir Bahçeli methiyelerine yer veren bazı yandaş televizyon ve gazeteler, derhâl “Bahçeli yine hayır dedi!” cümlesiyle saldırıya geçmişlerdir. Anayasal projeleri ve başkanlık modeli hakkında Sayın Bahçeli’den destek uman AKP’den ve bilhassa Kaçak Saray’dan talimat alan yandaş medya, bu defa da “çark etme” emrini yerine getirmiştir.

Türkiye artık bir iktidarın ve özelikle bir kişinin oyuncağı hâline getirilmiş bir medya güruhunun oyuncak ip cambazı gibi biçimden biçime sokulmasını gölge oyunu gibi ibretle seyretmektedir.

Bu ibretamiz gölge oyununun öteki tiplemeleri de müzmin MHP muhalifleriyle ana muhalefet partisi CHP olmuştur.

Birkaç gün öncesine kadar Sayın Bahçeli hakkında demedik laf, atmadık iftira bırakmayan, Sayın Bahçeli’nin “Katkı yaparız.” sözünden Sayın Erdoğan’ın ve AKP’nin Anayasa değişikliği teklifi ve başkanlık sistemine kayıtsız ve şartsız evet anlamı çıkaran müzmin muhalif kalemler, Hakk’ın ve hakikatin yanında yer alma yürekliliğini göstermeyerek ölüm sessizliğine bürünmüşlerdir.

Unutulmamalıdır ki ilk oluşturulan Anayasa komisyonunda da MHP yer almıştır. O zaman bunu saygıyla karşılayıp tepki vermeyenler şimdi bu gerçeği görmezden gelmektedir. Bu çok ucuz bir politikadır.Orası milletin meclisidir. Millî irade orada tecelli eder. Meclisi terk etmesi gerekenler; terörist cenazesine katılanlar, PKK’ya açıkça destek veren HDP’lilerdir.

Bu gerçekler orta yerde dururken öküz altında buzağı arayanlara tavsiyemiz, kendi altlarındaki topal eşeği küheylan zannetmemeleridir.
Ayrıca Anayasa değişikliği meselesi ciddi bir iştir, MHP’nin siyaset platformunda etkisizleştiğinden şikâyet edip gücünü yitirdiğini iddia edenlerin; Anayasa yazımı ve değişikliği gibi fevkalade önemli bir hususta MHP’nin pasif kalmasını istemeleri tuhaf, hatta yaman bir çelişkidir.
İsabet, hakkaniyet ve doğruluk bu fikrin neresindedir?

Aynı isabet ve feraset yoksunluğu, ana muhalefet partisine de arız olmuştur. CHP’nin, son günlerde partimize yönelik saldırgan tutumu dikkat çekicidir.CHP, kötü emellerini ve ucuz taktiklerini MHP eleştirisinin arkasına gizleme cinliğine soyunmuştur.

Sayın Devlet Bahçelinin açıklamasını kendilerince yorumlayarak şapkadan tavşan çıkarırcasına bundan AKP payandası çıkarma hevesleri, acemi sihirbazın sahnede düştüğü gülünç duruma benzemektedir. Anayasa Komisyonu gerek ilk, gerekse ikinci defa kurulduğunda da AKP’nin Anayasa değişikliğiyle ilgili talepleri ve demokratik parlamenter sistem yerine başkanlık modelini istediği CHP’nin malumudur. O halde: İlk komisyonda 60 madde kabul edilirken akılları neredeydi?

Ne olmuştur da birden bire başlarına saksı düşmüş gibi tutum değişikliğine gitmişlerdir? Birden bire “Ben oynamıyorum.” demelerinin anlamı nedir? Şüphe yok ki bu, CHP’nin yeni ve evlere şenlik bir siyasi taktiğidir. Bu taktik, tabana mesaj gönderme niyetinden tutun da HDP’yi el altından kollamaya, politika üretmede düştükleri kısırlıktan eski genel başkanları Deniz Baykal’ın parti politikasını eleştirmesinin üzerini örtme çabasına kadar çok sayıda sebebe bağlanabilir.

Bilindiği gibi Deniz Baykal, bir süre önce “CHP, HDP’lileşiyor, millî meselelerdeki duruşu yanlış.” açıklamasıyla CHP yönetimini sarsmıştır. O bakımdan CHP’nin Anayasa için kurulan masayı devirmesinin arkasındaki sebepler arasında Sayın Baykal’ın bu çıkışının aranması, yersiz olmayacaktır. CHP’nin; terörle mücadele konusunda yolunu HDP çizgisine taşıyan açılımlar içine girdiği, Deniz Baykal tarafından dile getirilmiştir. Baykal; CHP’nin bölgeye yerleşen teröre göz yumamayacağını, terörü doğal karşılayamayacağını ifade etmiştir.

Yani Sayın Baykal bir bakıma CHP’nin; HDP’nin stepnesi, payandası olduğunu açıklamıştır. HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelince CHP; bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemiş, “Sadece kürsü dokunulmazlığıyla yetinilmeli.” demiştir.  CHP’nin örtülü hedefi, demokrat görünüp gizliden gizliye HDP’yi korumaktır.

Gündemde PKK ile illiyeti açığa çıkan terör örgütü uzantılarınının dokunulmazlığının kaldırılması varken bütün milletvekilleri, neden PKK’nın siyasi kanadı ve katillerin yönlendiricisi olan bu teröristlerle aynı kefeye konulmaktadır? Milletin gerçek vekilleri PKK’nın siyasi kanadıyla nasıl bir tutulmaktadır?  CHP’liler ve bu partiyle ağız birliği edip MHP’yi Kaçak Sarayın arka bahçesi olmakla itham edenler şunu iyi bilmelidir:
MHP lideri ve partimiz, hiçbir kişi ve kurumun arka bahçesi değildir. Ama CHP; hem HDP’nin hem de genel anlamda birlik ve bütünlüğümüzün geleneksel düşmanlarını üreten bataklığın, marjinal solun arka bahçesidir.

İşte CHP’nin hâlipürmelali, düştüğü acınası durum budur. CHP; devletin ve milletin düşmanı mıdır, dostu mudur bunu açıklığa kavuşturmalı; Atatürk’ün mirasına ihanet etmekten vazgeçmelidir.  Sayın Bahçeli hakkında AKP’nin ve yandaş medyanın sürekli duruma göre değişen tutumu, bu arada müzmin MHP muhaliflerinin fırsatçılık yapayım derken açıkta yakalanmaları, CHP’ninse bundan nemalanmaya çalışırken trajikomik bir pozisyona düşmesi; acı acı gülümseyerek takip ettiğimiz hususlardır.

Tasvir ettiğimiz bu tablo; Siyasette ve bilhassa onunla aynı platformda at oynatan medyada; aklın, izanın, ve gerçeği arayıp bulma refleksinin yok olmaya yüz tuttuğunun resmidir. Politik çizgisinde kırıklık ve zikzak oluşanlar, dünyevi hırslarını yenemeyenler ve ülke sorunlarına çözüm üretmek yerine terörizme geçit verenler; siyasette derin toplumsal faylar oluşmasına, sağduyunun terk edilmesine yol açmışlardır.

Siyasi faylar ve değerlerin yitirilmesi olgusu karşısında direnen, tek tutarlı ve istikrarlı parti olarak kalabilen MHP; yoluna emin adımlarla devam edecektir.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort