DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
STERLIN 40,9824 % 0.19
FRANG 35,9377 % 0.23
ALTIN 2.326,04 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08

Parsak, TBMM’ye “Adalet”i Anlattı

Yayınlanma Tarihi :
Parsak, TBMM’ye “Adalet”i Anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet PARSAK, devam eden 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı kapsamında, “Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu”, “Türkiye Adalet Akademisi” ve “Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu” bütçeleri hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına bir konuşma yaptı.

Konuşmasına Türkiye’nin her köşesinde adaleti tesis etmek üzere görev yapan hâkim,cumhuriyet savcısı, avukat, katip, mübaşir ve gardiyanları selamlayarak selamlayarak başlayan Mehmet PARSAK, bütçeye ilişkin görüşlerinden önce TBMM’de yaşanan “Anayasanın Yenilenmesi” tartışmaları hakkındaki değerlendirmelerini aktardı.

kartvizit

MHP olarak öteden beri istikrarlı ve tutarlı bir şekilde, “birilerinin siyasi projeleri” için değil, “milletimizin gerçek ihtiyaçları” için anayasanın yenilenmesinden yana olduklarını söyleyen PARSAK, “Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin “uzlaşma” anlayışı içinde çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Nitekim daha 3 gün önce TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman’ın mektubuna Sayın Genel Başkanımız tarafından verilen cevapta da bu hususlar ifade edilmiştir.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nu el birliği ile “Anayasa Zıtlaşma Komisyonu” haline getiren partilerin, kaprislerini bir kenara bırakarak, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun yeniden toplanmasını sağlaması ve ülkemizi yakından ilgilendiren hayati konuların onun bunun siyasi ihtirasına bırakılmadan, kurulacak olan bu masada ele alınması gerekmektedir” dedi.

ADALET BAKANI DA, “ADALETE GÜVEN”İN YERLERDE SÜRÜNDÜĞÜNÜ BİLİYOR

“Adalete güven” kavramının özellikle son yıllarda adeta yerlerde sürünmekte olduğunu ve bu durumun en önemli sorumlusunun adından başka bir yerinde “adalet” olmayan Adalet ve Kalkınma Partisi olduğunu kaydeden Mehmet PARSAK, “Öyle ki şu anda görüşmekte olduğumuz Bütçe Kanun Tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonundaki müzakereleri esnasında,Türkiye’nin yargıya güven endeksinde yüzde 30’larda olduğunun hatırlatılması üzerine Adalet Bakanı Sayın Bekir BOZDAĞ, “güven ile memnuniyetin farklı şeyler olduğunu ancak her iki kıstasta da ‘olumsuz bir noktada’ olduklarını” alenen itiraf etmek zorunda kalmıştır” dedi.
CUMHURBAŞKANI, “YARGI”YI, KENDİSİNİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bir kararla ilgili olarak “Ben Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar, kabul etmek durumunda değilim. Bunu çok açık net söyleyeyim, verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum” şeklindeki sözlerine de değinen PARSAK, “Bu sözler, “yürütme”nin “yargı”yı kendisinin bir parçası olarak gördüğünün en net ispatıdır.

Doğum kontrolünden kürtaja, futboldan tütün kullanımına, Amerika kıtasının keşfinden, sanat eleştirmenliğine, fıkıhtan inşaat mühendisliğine birçok konuda gerekli gereksiz laf eden Cumhurbaşkanının, Anayasa Mahkemesi kararları ile ilgili yorum yapmaması elbette düşünülemezdi.Anayasaya sadakat noktasında namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş birisinin, Anayasa Mahkemesi’nin kararları hakkındaki bu yorumu, Anayasa Mahkemesi’nin, “Yüce Divan” olarak da görev yapacağı günlerden korkusunun bir tezahürü olarak ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

MHP’NİN UYARILARINA RAĞMEN HSYK’NIN YAPISI İLE OYNADILAR

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun, Yüce Türk Milleti adına sav oluşturan ve karar veren hâkim ve savcıları doğrudan ilgilendirdiğini belirten Mehmet PARSAK, “HSYK’nınyapısı sık sık tartışma konusu olmuştur. En son 2010’da gerçekleştirilen Anayasa değişikliklerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm uyarılarına rağmen kurulun yapısıyla oynanmış, Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nın yapısının siyasallaştırılması hedeflenmiş ve bugün yaşanılan sorunların temelleri atılmıştır. Söz konusu anayasa değişikliğinden hemen sonra ise AKP adeta “ava giderken avlandığı” gerçeğiyle afallamış ve kendi yaptığı değişikliğin üstünden henüz çok kısa bir süre geçmesine rağmen HSYK’nın yapısını yeniden değiştirme arayışlarına girişmiştir.

Nihayet 2011 yılında kurulan 24. Dönem TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu masasında iseAKP, savunduğu 2010 değişikliğinin hatalı olduğunu yine kendisi kabul etmek zorunda kalmıştır. HSYK, bu süreçte siyasi vesayet girişimlerinden bir türlü kurtarılamamış ve yargıdaki siyasallaşma, “17-25 Aralık” başta olmak üzere, kamuoyunca yakinen takip edilen pek çok dosyada açık seçik ortaya çıkmıştır. Yani deyim yerindeyse balığın baştan kokmasının ardından tuz da kokmuş, kokuşturulmuştur” ifadelerini kullanarak, AKP’nin süreç içerisinde yaşadığı ikilemlere vurgu yaptı.

AKP, YARGIYA MÜDAHALEYİ ADET HALİNE GETİRDİ

AKP’nin, kendilerini doğrudan ilgilendiren bu tür olaylarda yargıya müdahale etmeyi adet haline getirdiğini, ihtiyaç duyulduğunda davalara bakan hâkim ve savcıları değiştirildiğini, Yüce Türk Milleti adına değil AKP adına karar veren bir yapı oluşturulmaya çalışıldığını belirten PARSAK, “AKP birçok olayda mahkemelerin “savcı”sı olduğunu ilan etmiş bununla da yetinmeyerek bu davaların “hâkim”i olmaya çalışmıştır. AKP’nin “Savcı”lık ve “hâkim”liğini yaptığıbu davalardaki adaletsizlikler bugün açık bir şekilde ortaya çıkmıştır” dedi.

“DAHA ÇOK YATAK DEĞİL, DAHA ÇOK ADALET”!

Adaletsizliğin sadece HSYK’da değil, Adalet Akademisi’nde de kendisini göstermekte olduğunu kaydeden Milletvekili PARSAK, “Bugün iktidar partisi adına söz alan bir milletvekili Adalet Akademisi’ndeki “yatak sayısı”ndan bahsederek aslında AKP’nin konuya bakış açısını ortaya koymuştur. Oysa Adalet Akademisi’nden beklentimiz “daha çok yatak” değil daha çok adalettir” sözleriyle aynı konuda söz alan AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali ÖZKAYA’nındeğerlendirmelerine göndermede bulundu.

HAKİM VE SAVCILARIN İŞYÜKÜ KÖRDÜĞÜME DOĞRU GİDİYOR

Tanık ve tarafların yeterince dinlenilmediği 10 saniyede sona eren duruşmalara,hâkim ve savcıların mesai sonrası evlerinde ve hafta sonları adliyede çalışmalarına devam etmesine rağmen ülkemizde hâkim ve savcıların halen çok fazla iş yükü bulunduğuna dikkat çeken PARSAK, “Bu iş yükü fazlalığı çözümlenemez bir kördüğüme doğru gitmektedir.

Günümüzde Yargıtay’da bekleyen derdest dava dosya sayısı 1 Milyona dayanmış, tüm yargı mercilerindeki toplam derdest dosya sayısı 3 Milyona ulaşmıştır. Türkiye, yargıdaki iş yükü açısından Avrupa birinciliğini kimseye kaptırmamakta, bu konuda kendisine en yakın ülke olan Fransa’yı bile ÜÇE katlamaktadır” ifadeleri ile mahkemelerdeki iş yükü konusunda Türkiye’nin,Avrupa ülkeleri arasındaki durumuna işaret etti.

ADALET, YARGI ÇALIŞANLARINA BİLE UĞRAMIYOR

Adaletin tesisi noktasında kurumsal sorunların yanı sıra, adaletin, kendisinin tecelli ettirilmesi noktasında görevli kamu çalışanlarına bile uğramadığının altını çizen Mehmet PARSAK, “Can güvenliği bulunmayan, aile birliği muhafaza edilmeyen, maddi sıkıntılar içerisinde yaşayan, kariyeri siyasi baskılar altında olan ve yapabileceğinin çok çok üzerindeki bir iş yükünün altında ezilen yargı mensuplarının üretken olması ve sağlıklı kararlar verebilmesi mümkün değildir.Hâkim ve savcıların can güvenliği tehdidi altında çalışmaları, yoğun ve stresli bir iş yaşamı olmalarına rağmen yıpranma payı kapsamında erken emeklilik hakkı tanınmaması ile erkek hâkim ve savcıların askerlik görevleri ile ilgili bir düzenleme yapılmaması dikkat çekicidir.

Yargı mensupları ekonomik olarak geçim sıkıntısı yaşamaktadır. Almış oldukları ücretler günümüz koşullarında ve özellikle riskli bölgelerde görev yapanlar için yetersiz ve komik seviyelerdedir. Sonuç olarak yargı mensupları adalet dağıtmak bir yana kendileri için adalet beklemektedir.” dedi.

ADALETTE SORUN HER YERDE!

Adliyelere ilişkin güvenlik zafiyetlerinin, yine yargının bir ayağı olan Avukatlar mağdur edilmeyecek şekilde giderilmesininbeklendiğini kaydeden Mehmet PARSAK, “Daha önce verdiğim ve sırf muhalefet milletvekili olmamdan dolayı hala Plan ve Bütçe Komisyonunda bekletilen kanun teklifimde yer alan “Mübaşirlerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dâhil edilmesi”sorununun da bir an önce çözülmesi gerekmektedir.Adalet personeli için “Yargı Hizmetleri” sınıfının oluşturulması ve personelin görev tanımı dışındaki çalışmalara son verilmesi gibi konular da çözüme kavuşturulması gereken sorunların başında gelmektedir.Kamu avukatları ile hukuk müşavirlerinin sorun ve talepleri dikkate alınarak, özlük haklarının ve istişari nitelikte verdikleri görüşlerin idare tarafından uygulanması sonucu ortaya çıkan durumlardan sorumlu tutulmaları gibi hususlarda da gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Saygın ve kariyer grubu bir meslek olan Avukatlık mesleği, ülkemizde, dünyanın hiç bir yerinde görülmeyecek muamele ve uygulamalarla karşı karşıya bırakılmaktadır.Serbest Avukatların vergi ve sosyal güvenlik başta olmak üzere yaşadığı yüzlerce sorunun bir an önce ve aciliyetle çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu konuda Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği ile kapsamlı ve çözüme odaklı çalışmalar yapmalıdır” diyerek mesleği itibariyle yakından bildiği sorunları TBMM gündemine taşıdı.

“ADALET” NEDİR? NE DEĞİLDİR?

Yargının sorunlarının sadece yargıya aktarılan bütçe ile çözülebilecek noktada olmadığına dikkat çeken PARSAK, ağır ifadelerle AKP hükümetine yüklendi.

Her şeyden önce “yargı”, “adalet” gibi kavramlarıdoğru anlamak ve ona göre uygulama yapmanınbüyük önem taşıdığını belirten PARSAK, AKP’nin geçmişteki uygulamaları ile ülkenin ihtiyaçları arasındaki büyük farka dikkat çekti.

“Başbakanın oğlu ile Mehmet Amcanın oğluna aynı hukuk uygulanıyorsa adalet var demektir!” sözleriyle 17-25 Aralık soruşturmalarındaki kayırmalara dikkat çeken PARSAK, “Baklava çalanla, devletin parasını çalanlara aynı hukuk uygulanıyorsa adalet var demektir!Yoksa, Bakan çocuklarının dosyalarına bakan hâkim ve savcıları anında değiştirmek adalet değildir!Kendi atadığın hâkimin, kendi atadığın savcının adaletsiz davrandığını, bir kumpasın ürünü olduğunu savunmak da adalet değildir!” dedi.

MADEN ARAZİLERİ PARSELLENİRKEN İSCEHİSARLI MERMERCİLER BEKLETİLİYOR

“Dünürün, yandaş müteahhitlerin bütün maden arazilerini parsellerken, İscehisarlı mermer üreticisinin maden ruhsatını Başbakanlıkta gerekçesiz olarak 2 yıl bekletmek de adalet değildir” sözleriyle mermercilerin ruhsat sorunlarına bir kez daha dikkat çeken Mehmet PARSAK, “Afyonkarahisar’da perişan olmuş kiraz üreticisinin, Orman ve Su İşleri Bakanının her gün övündüğü sel taşkın koruma tesislerine rağmen tarlası sel altında kalan patates üreticisinin desteklemelerini seçimden sonraya bırakıp, yolsuzluktan yakalanan bakan çocuklarının evlerindeki kasalardan çıkan paraları, hapisten çıkar çıkmaz faiziyle ödemek de adalet değildir!” sözleriyle sel taşkın hatlarına rağmen sular altında kalan ilçelere dikkat çekti.

BELDELER KAPALI TUTULURKEN, YANDAŞ İŞADAMLARININ BORÇLARI AFFEDİLİYOR

Konuşmasında kapanan belde belediyelerini de gündeme getiren Mehmet PARSAK, “Nüfusu 2 binin altında olan ve 49’la en fazlası Afyonkarahisar’da bulunan toplam 559 belde belediyesini yasayla kapatıp, siyasi planlarla ve farklı hesaplarla kanunlar üzerinde oynayarak vatandaşların yaşam alanlarının darmadağın edilmesi de adalet değildir!Yüzbinlerce çiftçinin can damarı şeker fabrikalarını özelleştirme kapsamına alarak yatırımsız bırakıp; millete küfür eden yandaş işadamlarının vergi borçlarını affetmek de adalet değildir!Milli Eğitim camiasında mahkeme tarafından göreve iade edilen Şube Müdürlerinin mahkeme kararlarını aylar geçmesine rağmen uygulamayıp, değiştirdiğin hâkimin, oğlun için verdiği kararı saniyesinde uygulamak da adalet değildir” ifadeleriyle birçok alanda yaşanan adaletsizlikleri dile getirdi.

HEM TERÖRÜ HABUR’DA KARŞILA HEM DE HERKESİ CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN YARGILA!

AKP’nin PKK teröristlerini Habur’da törenle karşılayıp, rahatsız olmasınlar diye çadır mahkemelerinden Atatürk portrelerini indirdiğini hatırlatan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet PARSAK, “ Bir yandan terörü Habur’da karşılayıp bir yandan da Cumhurbaşkanı’nı“hazır ol”da selamlamayan herkesi Cumhurbaşkanına hakaretten yargılamak da adalet değildir” dedi.

MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYDUĞUM ÜLKÜ OCAKLARI…

Konuşmasının son kısmını ortaokul yıllarından bu yana mensubu olduğu Ülkü Ocakları’na yapılan adaletsizliklere ayıran Mehmet Parsak, “Hükümet üyelerinin, terörün siyasi uzantıları ile Dolmabahçe’de mutabakat imzalarken, bir zamanlar kucak kucağa olduğun “üvey kardeşlerinle” bir olup, Ülkü Ocakları’nı “organize suçlardan” yargılamaya kalkışmakta adalet değildir! Mensubu olmaktan gurur duyduğum Ülkü Ocakları’na Gazi Üniversitesi’nde yapılanlar da adalet değildir” sözleriyle Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak isteyen ülkücü öğrencilere engel olmaya çalışan Gazi Üniversitesi Rektörü’ne yüklendi.

ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR

Adaletin mülkün temeli olduğunu kaydeden Mehmet PARSAK, “Adalet,“mülk”ün temelidir ama o mülk “kupon arazi” değil devlettir “devlet” veadalet, Milliyetçi Hareket’in iktidarında yeniden mülkün yani devletin temeli olacaktır” sözleriyle konuşmasını tamamlayarak her şeye rağmen bütçenin hayırlı olmasını diledi.

ADALETİN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ!

AKP hükümetinin, iktidarı elinde bulundurduğu 13 yıllık sürede hep adaletsizliklerle anıldığını hatırlatan Mehmet PARSAK, “Adalet er ya da geç yerini bulacaktır. Biz de o gün gelinceye kadar adaletin her noktadaki savunucusu olacak ve adaletsizliklerin karşısında durmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetpercasibom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort