DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
STERLIN 40,9789 % -0.12
FRANG 35,6891 % -0.07
ALTIN 2.279,66 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845

AKP, her şeyi PKK’ya devretti

Yayınlanma Tarihi :

HaberRes_30601MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “AKP Hükümeti tarafından ülkemiz idare edilememektedir” dedi. “AKP hükümeti ülkeyi; iç siyasette, sosyal hayatta, dış siyasette, ekonomide, problem yumağı yaratmış içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur” diyen Ayhan “PKK’nın talepleri ile ülke gündemini oluşturmaktadır. Daha doğrusu AKP gündem oluşturma yeteneğini kaybetmiş bunu PKK’ya devretmiştir” açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, ” Parlamentoda 326 milletvekili bulunan ve halen halkın yüzde 50 oy desteğinin arkasında olduğunu iddia eden AKP Hükümeti tarafından ülkemiz idare edilememektedir” dedi.

Meclis’te basın toplartısı düzenleyen Ayhan, “Artık yandaş olup yandaşlığı terk etmekte olanlar bile AKP’nin girdiği yolda zorlandığını fark etmişler ve Erdoğan ile Öcalan’ı iki eş başkan olarak sürecin sonunu getirmeye mecbur olacaklarını ifade eder olmuşlardır. İkisinin de geleceğinin birlikte başarılı olup olmayacağına bağlı olduğu söylenmektedirler” diye konuştu.

 

“AKP’yi takdir edenlerin bile AKP’nin Türkiye’yi tehlikeli operasyonlarla çok açık bir hale getirdiği, AKP’nin sıkletinin dışında işlere bulaşınca Türkiye’yi minder dışında bıraktığını söylemeleri AKP açısından düşünülmesi gereken bir husustur” diyen Ayhan, “AKP Suriye’de muhalifler konusunda da zorlanmaktadır. AKP, PYD’yi mi diğerlerini mi tercih edeceği konusunda da zorlanmaktadır. Artık, AKP’nin Suriye olayını ülkenin güvenlik sorunu olarak değerlendirmesi gerekmektedir” açıklaması yaptı.

“AKP VE HÜKÜMETİ ÜLKEMİZİN PROBLEMİNİ TAŞIYAMAZ HALDEDİR”

Ayhan, şunları söyledi: “Batının yapacağı kısa süreli ve belli hedeflere yönelik operasyonun Suriye’deki güç dengelerini nasıl değiştireceği, nasıl şekillendireceği konusunda AKP hükümeti düşüncelerini toplumla paylaşmalıdır.

 

Güç dengelerinin değişmesinde nasıl bir dengenin ortaya çıkacağını ve bu durumdan Türkiye’nin nasıl etkileneceğini bilmeden hareket kabiliyetini şekillendirmek Türkiye açısından doğru mudur?

 

Askeri güç yapısı ve dengesi değiştiğinde bölgedeki diğer dengelerin Türkiye’nin lehine mi aleyhine mi gelişeceğini AKP bilmekte midir? Bunu parlamento ile neden paylaşmamaktadır?

 

Suriye’deki PKK’nın yeni bir türevinin ortaya çıkması Türkiye Cumhuriyeti’nin kazancı mıdır? Lehine midir? Bunlar Türkiye’nin kontrol edemediği parametreler midir? Bunları kontrol edemiyorsan daha ötesine nasıl geçeceksin?

 

AKP artık savunma refleksine girmiştir. AKP ve hükümeti ülkemizin problemini taşıyamaz haldedir.

PKK ile AKP’nin müşterek yürüttüğü yıkım sürecindeki problemler taraflar arasında yapılan zımni akde uyulmadığından çıkıyor. Bunun sebebi ise, iki tarafın da bu işte yeterince samimi olmaması veya karşılıklı güven zafiyeti.

Çözüm süreci AKP’ye yaramış mıdır?. AKP iktidarının ömrünü uzatmıştır. Ancak, eli kolu rahatlayan PKK’nın AKP Hükümetine süre tahdidi de koyarak istediğini yaptırmanın yolunu aradığı da bir gerçektir.

Yalçın Akdoğan ve Cemil Bayık’ın açıklamalarına bakıldığında; her ikisinin temsil ettiği yapılar veya şahıslar adına kamuoyu önünde mesajlaşma yöntemi ile pazarlık sürüyormuş havası gözüküyor.

 

PKK süre veriyor. Kendisine verilen taahhütlerin yerine gelmediğini söylüyor. İstenilen, talep edilenler için yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesinin yapılmasının geciktiğini kamuoyuna anlatıyor.

” AKP HÜKÜMETİ İLE PKK SÜRECİN BİTMESİNİ İSTEMİYOR

PKK’nın taleplerine kim cevap verecek. AKP Hükümeti mi? PKK’ya kim söz verdiyse O cevap verecek. Zaten taleplerin hepsinin aynı anda karşılanamayacağını AKP söylüyor.

Diğer taraftan da PKK’nın blöf yaptığı beyan ediliyor. Hükümetten ziyade Başbakanın danışmanı daha çok PKK’nın açıklamaları ile ilgilendiği anlaşılıyor.

 

Çekilme ile ilgili olarak, “Olmayan bir şeyin durdurulması olur mu” diye kamuoyu soruyor.

Biz PKK’nın ülke dışına çıkmadığını daha önce söyledik. Hükümet yüzde 15’inin çıktığını söyledi. Demek ki çıkmamış. Hükümeti sukut-u hayale uğratmış. Ancak, ümidi kaybetmek istemiyor.

Akilcilere bilgi verenler 600 kişinin yurt dışına çıktığını söylüyor. İlgililer Hüseyin Yayman’ı istediği anda bilgilendiriyor. Akıllarınca Hükümete takviye mi atıyorlar? Gazeteci olarak mı yoksa itimada şayan biri olarak mı? Başbakan’ın söylediği yüzde 15 bu 600 kişiye mi tekabül ediyor?

 

PKK çıkış sürecini durdurduğunu ilan ediyor. PKK yanlıları bunun sürecin bittiği anlamına gelmediğini söylüyor.

AKP Hükümeti ile PKK sürecin bitmesini istemiyor. PKK’ya yanlıları bunun sürecin bittiği anlamına gelmediğini zaten söylüyorlar.

 

Aslında Hükümet ile PKK birbirine de tam olarak güvenmiyor. Herkesin geçmişi ortada. Halen yaptıkları da. PKK’nın, AKP tarafından kendine ne sözler verildiği hususunda zaman zaman beyanları ortaya çıkıyor. Öcalan’ın serbest kalması gibi.

 

Bu günlerde PYD lideri de Öcalan ile yüz yüze görüşmek istiyor. PYD Politika belirlemede aracı kullanmak istemiyor. PYD lideri de AKP’ye güvenmiyor. Bu olay bile AKP’nin dış politikasının ülkeyi ne hale getirdiğinin bir sonucu.

Suriye’de ki ve PYD konusundaki gelişmeler ile ilgili olarak Öcalan’ın stratejik aktör rolü oynamak istediğini söylüyorlardı. Bunun altyapısı için müzakere mi yapılmak isteniyor?

 

Bölgede AKP’nin bulaştığı her iş AKP’nin bulaştığı gündekinden daha kötü. Ülkenin bütün problemlerinin ülke problemi olmaktan çıkarıp uluslararası boyuta taşınması konusunda AKP mahir hale gelmiştir.

AKP, PKK’nın yaptığının sürece zarar vereceğini söylüyor. Demek ki konuşuluyor. Demek ki sürece ilişkin müzakere var. Ancak PKK’nın beyanları AKP’nin hayallerini umutlarını sıkıntıya sokuyor. AKP söylenilenlere inanmak istemiyor.

 

PKK açıklamaları ile Hükümetin niyetini ve samimiyetini test ediyor. Yalçın Akdoğan’ın açıklamalarından talebin tamamının bir defa da yerine getirilemeyeceği anlaşılıyor Demek ki, AKP, PKK’nın bütün taleplerini bir kerede yerine getirmekte zorlanıyor.

PKK, AKP’nin samimiyetine inanmıyor. Çözüm sürecinin müzakere süreci olduğunu BDP söylüyor. AKP’nin bir şey yapmadığı, sürecin tıkandığı, AKP’nin gereğini yerine getirmediği açıkça ifade ediliyor.

PKK’nın talepleri AKP tarafından yerine getirilecekse PKK ve AKP’nin birçok konuda fikir birliği içinde olduğu bir gerçek. Düşünceleri ve hedefleri örtüşüyor.

 

Çözüm süreci kiminle sürdürülüyor? Diğer partilerin kabul etmediği şeyleri AKP’ye kabul ettirmek istediklerini Sayın Başbakan söylüyor.

AKP’de çözüm süreci Yalçın Akdoğan’ın üzerinde kalmıştır. Bakanlar bile ihanet sürecinin dışında kalmaya çalışmaktadır.

 

AKP Hükümeti, PKK’nın sürecin devamını engellemesinden endişe ediyor. PKK da AKP konusunda aynı şeyi düşünüyor.

Acaba AKP bu ihanet sürecinden seçimlerde zarar görür diye PKK AKP’ye yardımcı mı olmaya çalışıyor?

Teröristler çocukları rehin alıyor. Bu olayda TSK internet sitesinden yayınlanıyor, AKP Hükümeti bundan rahatsızlık duymuyor. Terör örgütünün talepleri ile örtüşen paketi hazırlıyor.

Bu nasıl Hükümettir ki kendi ülkesinin bir parçasını ülkeden koparmak isteyen bir terör örgütünün taleplerinin hepsinin bir anda yerine getirilemeyeceğini belirtmektedir.

Bizim ihanet süreci dediğimiz çözüm sürecinin çekilme aşamasının sekteye uğramasından AKP paniğe kapılmış durumdadır. AKP ne vadettiyse yerine getirmesi için zorlanmaktadır. Telaş içindedir. PKK, AKP’nin bu zaafiyetini bilmektedir.

 

Pazarlıkta PKK’nın kazandığını Başbakanın koordinasyon yetkisi verdiği anlı şanlı danışmanları söylemektedir. PKK psikolojik harek‰tta AKP’den daha profesyonel olduğunu göstermiştir. AKP, PKK’ya göre hareketlerini belirlemeye çalışmaktadır.

Artık, PKK Kuzey Irak’tan Suriye’nin kuzeyindeki PYD’ye AKP sayesinden eleman takviyesine başlamıştır. İç ve dış dinamiklerin üst üste oturması sonucu oluşan etkileşim PKK ve PYD’nin lehine gelişirken, Türkiye aleyhine gelişmektedir.

“AKP HÜKÜMETİ YILLARDIR ORTA VADELİ PROGRAMI VAKTİNDE YAYINLAYAMAMAKTADIR”

Sayın Başbakan’a G-20 toplantısında ekonomilerin hızla toparlanması ve istihdamın artırılabilmesi için güvenilir orta vadeli programların kilit önem taşıdığını söyleyen metinleri hazırlatan Sayın bakanlar hangi orta vadeli programı zamanında hazırlayabildiklerini söylemelidirler.

O bakanlar yurt dışından yabancıların Türkiye’yi izlemediğini mi düşünmektedirler? Bir ülkenin Başbakanını niye orada kötü duruma düşürmektedirler.

AKP Hükümeti yıllardır orta vadeli programı vaktinde yayınlayamamaktadır. 4-5 ay geciktirdiği ortadadır. Orta vadeli programların güvenilir olabilmesi için öncelikle zamanında hazır olması gerekir. Olmayan bir orta vadeli programın nesi güvenilir olacaktır?

4-5 ay sonrasını göremeyen AKP Hükümetinin bakanları sadece Sayın Başbakanı değil Türkiye Cumhuriyetini de zor durumda bırakmıştır.

Programı hazırlayamadıkları için 3-4 ay yayınlama tarihini hukuken sıkıntılı bir şekilde ileri atmışlardır.

Mali kural olayında olduğu gibi söylediğiyle yaptığı birbirini hiç tutmayan AKP Hükümetleri ve Bakanlar nasıl böle bir şeyi kamuoyunca hiç bilinmezmiş gibi davranmaktadırlar.

Hukuken hile ile Orta vadeli program yayınlanma tarihi ileri ötelenmiştir. Hukuk katledilmiştir.

AKP, geldiğinden bu yana işsizlik oranlarının geldiği nokta bellidir.

 

Daha AKP’nin ilk iktidara geldiğindeki oranlardadır işsizlik rakamı. Şişirme istihdam rakamları ile problem çözülüyor mu sanıyorlar acaba?

Olmayan orta vadeli programlar ile büyümede, istihdam da, kamu maliyesinde ne tür başarılar sağlandığını topluma anlatmalıdırlar.

RAKAMLARLA DURUM

Sadece Ekonomi Bakanı Sayın Çağlayan Merkez Bankası Başkanının görüşlerine ilişkin net açıklamalarda bulunmuştur. Ne Hükümetten ne de diğer bakanlardan çıt çıkmamıştır.

Ekonomide işler o hale gelmiştir ki AKP’ye yakın olanlar bile AKP hükümetine DPT’nin Başbakana bağlı, düşünce ve politika üretim merkezi şeklinde yeniden kurulması gerektiğini tavsiye eder olmuşlardır.

Ülkede işsiz kalanların yüzde 30’unun işi bitmiştir. Yeni iş yoktur. Bu oran giderek artmaktadır.

İşini kaybeden her 100 kişiden 6’sının iflas ettiği söylenmektedir.

İlk defa iş arayanların toplam içindeki oranı artmaktadır.

Reel sektörüm kur riski büyümektedir. AKP döneminde reel sektörün döviz açığı 23 kat artarak 165 milyar dolara ulaşmıştır.

AKP iktidara geldiğinden bu yana reel sektörün döviz varlıkları 61,5 Milyar Dolar, yükümlülükleri 219,5 Milyar Dolar net artış kaydettiği basında yer almaktadır.

Dış ticaret dengesinin son 11 yılda 600 milyar doları aştığını göreceğimiz bir ülkedeyiz. Üretimin ithalatsız yapılamadığı bir ülkedeyiz

2013 yılında 100 milyar dolar dış ticaret açığını aşan bir ülkede yaşıyor olacağız.

Türkiye’de en büyük yabancı yatırımcının CEO’su diyor ki; İthalatta bu kadar korumasız bir ülkeye yatırımcı gelmez demeye başlıyor.

Enerji sektörüne çok büyük miktarda Türkiye’yi düşünen yatırımcı vaz geçiyor.

Devlet kaçakçısının üçkağıtçısının getireceği paradan medet umar hale gelmiştir.

İhracat temmuz ayında %2, ithalat %10 artıyor. Temmuz ayında dış ticaret açığı ise %22,5 artmıştır. Yılsonu itibariyle 100 milyar $’ı aşacaktır. Bu AKP döneminde verilen toplam dış ticaret açığının %20’sine yakındır.

Ülkeyi idare edemeyen AKP hükümeti iç siyasette, sosyal hayatta, dış siyasette, ekonomide, problem yumağı yaratmış içinden çıkılmaz bir hale sokmuştur. PKK’nın talepleri ile ülke gündemini oluşturmaktadır. Daha doğrusu AKP gündem oluşturma yeteneğini kaybetmiş bunu PKK’ya devretmiştir.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetakcebet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort