DOLAR 32,5900 % 0.34
EURO 34,8687 % 0.36
STERLIN 40,6316 % 0.06
FRANG 35,8626 % 0.71
ALTIN 2.507,65 % 0,93
BITCOIN 2.125.544 1.805

Aklını Başına Al Erdoğan

Yayınlanma Tarihi :

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ”Kimse heveslenmesin. Bu millet bu devleti böldürtmez. Recep Tayyip Erdoğan aklını başına al. Türk milletinin şamarını yemedin. Yediğin zaman yerinden kalkamazsın” dedi

Bahçeli, insanları Türk-Kürt diye ayırmanın yuvaları da ayırmak anlamına geleceğine değindi. Türkiye’de farklı etnik kökenlerden vatandaşların birbiriyle evlendiklerini de anlatan Bahçeli, “Kürt-Türk diye ayırırsanız bu yuvaları da ayırmış olursunuz. Peki çocuklarını ne yapacağız? Bunun hangisi Türk, hangisi Kürt? Recep Tayyip Erdoğan, ‘Eşim Arap’ diyor. Öyleyse Bilal’e ne diyeceğiz? Bu millet seni kucaklamış ve ailene saygı duymuş. Öyleyse sen nereden aldığın görevle bu milleti parçalamaya çalışıyorsun” diye sordu

MHP Genel Başkanı Bahçeli Antalya’da

Hafta sonunu Antalya ve ilçelerinde halkla buluşarak geçiren MHP Lideri Devlet Bahçeli önemli mesajlarverdi, Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetine uyarılarını sürdürdü. Başbakan Erdoğan’ın Mesut Barzani ile Diyarbakır buluşmasını eleştiren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan, ‘Af çıkartacağım, demokrasinin içine sokacağım’ diyor. Demokrasinin içindekiler ne yapıyor, Meclis’te bölücü terörü besleyici konuşmalar yapmıyor mu” diye konuştu.

Barış sürecinin iç savaş,etnik mezhep temelli bir çatışmanın içine sürükleyebileceğini vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidara geldiğimizde dağa, taşa, yaylaya, ovaya ‘Ne mutlu Türkiyem’ yazmazsam namerdim. Andımızı tekrar öğretmezsem namerdim. Türk varlığına düşman olan, bunu açıkça söyleyen, Türk’ü kovmaya çalışan her kim varsa kökünü kazımazsam namerdim. Bunu yapabilmek için sandıktan sizin iradenizle gelmek istiyoruz.”

 

Yerel seçimlerin millet iradesine yönelik büyük bir imtihan olduğunu vurgulayan Bahçeli, milletin bu seçimlerle iktidara “Uyguladığınız politikaları tasvip etmiyoruz” demesi gerektiğini ssöyledi. Bahçeli, “(Başbakan Erdoğan’a yönelik) Bu kafa yapısıyla Cumhurbaşkanlığına hevesleniyorsan, bu diktatörlüğü de oraya taşımış olursun. Mileti bu hale getirmiş bir kişiye devletin başı teslim edilemez” diye konuştu. 

 

Hafta sonunu Antalya ve ilçelerinde halkla buluşarak geçiren MHP Lideri Devlet Bahçeli, önemli mesajlar verdi. Bahçeli, Kumluca ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda oluşturulan platformda halka seslendi. Yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na Kemal Çelik’i aday gösterdiklerini belirten Bahçeli, 8 Aralık’ta İstanbul’da yapacakları toplantı ile tüm bölgelerdeki belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını kaydetti. Bahçeli, yerel seçimlerde tüm belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

Siyasi partilerin Türk milletinin sorunlarını çözmek ve daha mutlu insanların yaşadığı bir ülke oluşturmak için çaba gösterdiğini vurgulayan Bahçeli, her insanın siyasi bir partiye gönül verdiğini ve bu tercihlere de saygı duyulması gerektiğini belirtti. Türkiye’de 1923 yılından 2013’e kadar ülkeye hizmet eden tüm milletvekilleri, siyasi parti liderleri ve başbakanlara MHP olarak teşekkür ettiklerini dile getiren Bahçeli, bu süreçte bazı siyasipartilerin tek başına, bazı siyasi partilerin ise koalisyon ile iktidara geldiğini anımsattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin 2002 yılında iktidara geldiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu: “Türkiye’de bu dönemde ne yapılmış? Sanki herşey bu zatın döneminde yapılmış. Kibire yönelmiş. Şimdi de diktatörlüğe yönelmiş ve zavallı olmuştur. AKP’ye oy vermiş kardeşlerimizi incitmemek lazım. Onları kırmak niyetinde değilim. Bu gidişata bir ‘Dur’ demek lazım. Bu AKP’lilerden başlasın. Başbakan AKP’yi kurduğunda ilk yaptığı şey, milli görüş gömleğini çıkartmak oldu. O gömleği çıkardı, ardından da önünde AKP, arkasında AB yazan gömlek giydi. Bu millet buna da ses çıkarmadı ve sana desteğini sürdürdü. Bu desteğe rağmen milletten ne istiyorsunuz.”

 

 

“36’YI DİLİNE DOLAMIŞSIN”

AKP ‘nin Türkiye’nin sorunlarını çözme açısından büyük bir siyasi gücü elinde bulundurduğuna dikkati çeken Bahçeli, çok güzel hizmetlerin yapılabileceğini ifade etti. Daha iyisinin de yapılabileceğine değinen Bahçeli, “Türkiye’yi bu güzel imkanla, siyasal güçle daha da güçlü yapmak dururken 36’yı diline dolamışsın. Bu milleti 36’ya bölmekle nereye varmak istiyorsun” diye sordu.

Bölünme çabalarına karşı Türk milletinin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, ülkenin Türk-Kürt çatışmasının eşiğine getirildiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın kendilerine yönelik “Bunlar Sivas’ın ötesine gidemez” dediğini de hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu: “Niye gidemeyeceğiz? Orası Türkiye toprakları değil mi? İkide bir bu cümleyi ağzına alıp neyi kastediyorsun? Barzani’yi oraya getirince oraya sahip mi olacağını sanıyorsun? Türkiye bölünmenin eşiğindedir. Bu iktidarın yanlışından dönmesinin yolu anarşi yolu olmamalı, darbeler olmamalı. Bu iktidar millet iradesi ile gelmişse bunu tekrar millet iradesi ile göndermenin yolunu bulmalıyız. İktidar gerekli dersi almaz, dikkati çekilmez ise bu yanlışlıklar devam edecektir. Türkiye, iç çatışmanın eşiğine gelecektir. Kimse heveslenmesin. Bu millet bu devleti böldürtmez. Recep Tayyip Erdoğan aklını başına al. Türk milletinin şamarını yemedin. Yediğin zaman yerinden kalkamazsın.”

 

“PEKİ ÇOCUKLARI NE YAPACAĞIZ?”

Bahçeli, insanları Türk-Kürt diye ayırmanın yuvaları da ayırmak anlamına geleceğine değindi. Türkiye’de farklı etnik kökenlerden vatandaşların birbiriyle evlendiklerini de anlatan Bahçeli, “Kürt-Türk diye ayırırsanız bu yuvaları da ayırmış olursunuz. Peki çocuklarını ne yapacağız? Bunun hangisi Türk, hangisi Kürt? Recep Tayyip Erdoğan, ‘Eşim Arap’ diyor. Öyleyse Bilal’e ne diyeceğiz? Bu millet seni kucaklamış ve ailene saygı duymuş. Öyleyse sen nereden aldığın görevle bu milleti parçalamaya çalışıyorsun ” dedi.

Yerel seçimlerin millet iradesine yönelik büyük bir imtihan olduğunu vurgulayan Bahçeli, milletin bu seçimlerle iktidara “Uyguladığınız politikaları tasvip etmiyoruz” demesi gerektiğini ssöyledi. Bahçeli, “(Başbakan Erdoğan’a yönelik) Bu kafa yapısıyla Cumhurbaşkanlığına hevesleniyorsan, bu diktatörlüğü de oraya taşımış olursun. Mileti bu hale getirmiş bir kişiye devletin başı teslim edilemez” diye konuştu.

 

 

BAHÇELİ, FİNİKE’DE DE HALKA SESLENDİ

MHP Lideri Bahçeli, Finike ilçesinde de fuar alanında kurulan platformda halka seslendi. Milletin geleceğe güvenle bakamadığını belirten Bahçeli, sosyal ve ekonomik sorunların çözülebileceğini ancak kutuplaşma ve anarşinin ülkenin sonunu getirebileceğini kaydetti.

Türkiye’de kadınların güvenliğinin kalmadığını ifade eden Bahçeli, “Bu iktidar döneminde kadına yönelik şiddet artmıştır. Gerekli tedbirlerin alınması noktasında iktidar zorluk çekmiştir. Büyükşehirlerde asayiş kalmamıştır. Kişiler gece sokağa çıkamaz durumdadır. Vatan hainleri molotof kokteyli atıp araba yakar, belediye otobüsü içindeki insanları yakmaya teşebbüs eder hale gelmiştir” dedi.

 

Barış sürecinin altında terör örgütlerinin bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu: “(Analar ağlamasın) diyorlar. Teröristler yollarda kontrol yapıyor, haraç kesiyor. ‘Buralar bizim devletimizdir’ diyerek vergi topluyor. Bu edepsizliği ortadan kaldıracak emniyet gücü ve silahlı kuvvetler olmadığı sürece kim çatışacak, kimin anası ağlayacak? Bu aldatmacadan ülkemizin kurtulması lazım.

Türkiye bölünmenin eşiğinde. PKK siyasallaşıyor. İmralı canisi cezaevinde ziyaretçileriyle görüşüyor. Bir kardeşimizin yakını bir sebeple cezaevine gitse görüş günü o kardeşimizin burnundan geliyor ancak 40 bin kişinin katili devletçe besleniyor. Yurt dışında beslenen birisi geliyor ve elini kaldırıyor. Neymiş? Şarkıcıymış. Neresi şarkıcı hainin?” Bahçeli, Finike Belediye Başkan adaylarının Kaan Osman Sarıoğlu olduğunu hatırlatarak, kendisine başarılar diledi.

 

DEMRE’DE

Bahçeli, Demre ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 11 yıldır AKP tarafından yönetildiğini, iktidarın özellikle son yıllarda gücünü milletin lehine kullanmadığını vurguladı. Türkiye’nin iyiyönetilemediğini, insanların sosyal ve ekonomik açıdan çöküntü içinde olduğunu iddia eden Bahçeli, iktidarın milletin sorunlarını bir kenara attığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında 36 etnik gruptan bahsettiğini anlatan Bahçeli, “Türk kimliğini yok farzedediyor. Ne olduğu belirsiz bir anlayışla güya Türk milletine barışı, huzuru, dayanışmayıgetirdiğini söylüyor. Millet konuşunca ‘Al ananı git’ diyor ama Barzani’ye gelince ‘Hoşgeldin’ diyor” dedi.

 

”AĞLAYAN BAŞBAKAN YARDIMCISI”

Başbakan Erdoğan’ın milletin oylarıyla iktidara geldiğini ancak milleti dinlemediğini söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu: “İçlerinde bir tane var. Ağlayan başbakan yardımcısı. İki tane acıklı laf söyle, gözünden yaş döktürüyor. Memleketin içine battığı durumu görmüyor, AKP’yi övüp övüp geziyor, Recep Tayyip Erdoğan’a bir konuda bir cümle söylüyor,

ondan bir azar işitiyor, sonra Recep Tayyip Erdoğan ‘Başbakan benim, ben ne dersem o olacak’ diyor. Peki milletten oy alırken böyle konuşmuyorsun. Milletin desteğini aldıktan sonra bu kibir nedir, bu bencillik nedir, bu şaşkınlık nedir? Nereye gidiyorsun Recep Tayyip Erdoğan?”

“ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM”

Türkiye’nin demokrasiyle yönetildiğini, iktidarın da demokrasiyle değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, herkesin önce “Ülkem ve milletim” demesi gerektiğini dile getirdi. Bugüne kadar AKP’ye oy vermiş insanlara seslenen Bahçeli, “Bu memleket felakete giderse, bir kardeş kavgası yaşanırsa, arasan da AKP’li bulamazsın, arasan da CHP’li bulamazsın, arasan da MHP’li bulamazsın. Bu yüzden her şeyin farkında olmak lazım. Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye tehlikeli bir oyunla karşı karşıya” dedi.

Yaklaşan yerel seçimleri hatırlatan Bahçeli, kavgayla, çatışmayla, acılarla bir yere varılamayacağını kaydetti. Sorunların demokrasi içinde çözülmesi gerektiğine işaret eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer ülkeyi iktidar iyi yönetmiyorsa iktidardan kurtulmanın yolu demokrasi içinde olmalıdır. Bu da seçimler yoluyla olacaktır. Sokak çatışmasıyla, kamplaşmayla, gerilimle bir yere varamayız. Çıkış yolu sandıktır. Sokakta değil, sandıkta geleceğimizi daim etmeliyiz. Bu meydanlar düşüncelerimizin paylaşıldığı, yeni siyasi anlayışın, yeni şekillerin oluşmasına vesile olan meydanlar olmalı. Ara sokaklar karanlıktır, meydanlar açıktır. Tercihiniz meydanlar olmalıdır. Meydanlardan yükselen sesi demokrasi yolunda gerçekleştirmeliyiz.”

 

Yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını hatırlatan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını hayal ettiğini, bu hayalin gerçekleştirilmemesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Yasası’na da değinen Bahçeli, büyükşehir statüsündeki illerin sayısının arttığını, illerinin genişlediğini kaydetti. Güneydoğu Anadolu’nun “Kürdistan’ın kuzey kısmı” haline getirilmek istendiğini söyleyen Bahçeli, MHP olarak illerin büyükşehir olmasına değil sadece “gizli hesaplara” karşı olduklarını bildirdi.

 

 

KAŞ’TA

Bahçeli, Kaş ilçesinde de Emine Erdem Meydanı’nda yaptığı konuşmada, AKP’nin TBMM’de önemli bir güce sahip olduğunu ve bu doğrultuda vatandaşa neyi vaat etmişse onu yerine getirebileceğini söyledi. Ancak ülkede işsizliğin, yoksulluğun, ortadan kalkmadığını, bunların karşılığında asayişin, kadına şiddetin durmadığını dile getiren Bahçeli, “Böyle bir ülkede huzur var diyebilir misin? Büyükşehirlerimiz bugün yaşanmaz hale geldi” dedi.

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik açıdan önemli sorunları bulunduğunu belirten Bahçeli, çiftçinin, esnafın, memurun sıkıntı içinde olduğunu ifade etti. Bunların katlanılabilecek sorunlar olduğunu ancak tehlikeli oyunlar oynandığını ve bu oyunların sosyal barışı sağlamayacağını vurgulayan Bahçeli, bu sorunların başında terör sorununun geldiğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mesut Barzani ile Diyarbakır

buluşmasını eleştiren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan, ‘Af çıkartacağım, demokrasinin içine sokacağım’ diyor. Demokrasinin içindekiler ne yapıyor, Mecliste bölücü terörü besleyici konuşmalar yapmıyor mu” diye konuştu. Barış sürecinin iç savaş, etnik mezhep temelli bir çatışmanın içine sürükleyebileceğini vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidara geldiğimizde dağa, taşa, yaylaya, ovaya ‘Ne mutlu Türkiyem’ yazmazsam namerdim. Andımızı tekrar öğretmezsem namerdim. Türk varlığına düşman olan, bunu açıkça söyleyen, Türkü kovmaya çalışan her kim varsa kökünü kazımazsam namerdim. Bunu yapabilmek için sandıktan sizin iradenizle gelmek istiyoruz.”

KEMER’DE

Bahçeli, partisinin Kemer İlçe Teşkilatı tarafından ilçedeki bir otelde düzenlenen partiye katılım törenine de katıldı. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, mahalli idareler seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.

Bu seçimlerde sadece belediye başkanlarının seçimi yapılmayacağını, onun da ötesinde siyasi hayata anlam yükleyen, yönetimin yeniden şekillenmesine fırsat veren önemli bir dönüm noktası olacağını dile getiren Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde önemli bir işareti ortaya koyacağını ifade etti.

 

1396 seçim bölgesinde seçime gireceklerini dile getiren Bahçeli, sonuç almak için gerekli gayreti ortaya koyacaklarını belirtti. Adayları tek tek açıkladıklarını anlatan Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu seçimler sırasında hiçbir yerde ve hiçbir partiyle ittifak yapması söz konusu değildir, kendi adaylarıyla seçime katılacak ve Allah’ın izniyle başarılı olacaktır” dedi.

Ancak değişik siyasi partilerde hizmetlerde bulunan, belediye başkanlığı yapan kişilere MHP’nin kapısının açık olduğunu belirten Bahçeli, millet partisi olarak daha ileriki dönemlerde mahalli idarelerin yanında ülkeyiyönetmeye talip olan bir siyasi parti olduklarını söyledi. Bugün medyanın da Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline geldiğini ifade eden Bahçeli, “Bölücü terör sorunu ne kadar Türkiye’ye zarar veriyorsa, medyanın yandaş ve zavallı hali de Türkiye’yi o kadar meşgul ediyor, zarar veriyor. Sabah açıyorsunuz, akşama kadar Recep Tayyip Erdoğan’ı izliyorsunuz. Bir tanesi de kalkıyor, ‘Gücümüz özgürlüğümüzdendir’ diyor. Hadi oradan, senin gücün Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Diyarbakır Valisi’ne de seslenen Bahçeli, “Ne mutlu Türk’üm diyene” levhasını paslandı diye indirttiğini, bunun hesabını soracaklarını ifade etti. İktidara geldiklerinde bölücü terör örgütünün kökünü kazıyacaklarını belirtenBahçeli, 9 aydır şehit haberi gelmediğini, ölen askerlerin ise intihar olarak belirtildiğini iddia etti. Bahçeli, anaların ağlamaması için terör örgütüyle bmüzakere değil, mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

 

“2. HABUR VAKASI…”

Mesut Barzani’nin gelişini eleştiren Bahçeli, “Barzani’nin gelişi 2. Habur vakası ve rezilliktir. Tapu dairelerini yakan, Türkmen kardeşlerimizi göçe zorlayan, bu şerefsizlikleri yapanı şeref misafiri olarak nasıl kabulediyorsunuz. Bunu kabul ederken gerçek şerefsizliği nasıl yapıyorsunuz? Böyle bir ortamda seçime gidiyoruz” diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün yeniden aday olduğunu açıklayan Bahçeli, CHP’den MHP’ye katılan Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Çam’ın da aralarında bulunduğu 7 kişiye rozet taktı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort