DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.096.751 -0.701

BAHÇELI: BU ALDATMA VE KANDIRMA PARTISI’DIR

Yayınlanma Tarihi :
BAHÇELI: BU ALDATMA VE KANDIRMA PARTISI’DIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrü tükenmiştir. Babalar oğullar ilişkisi çok farklı noktaya gelmiştir. Bakan ve bakan çocukları, Başbakan ve Başbakan çocukları Türkiye’de tartışılır bir hale geliyorsa, artık AK Parti’nin AK’ı kalmamıştır. Bunu da iyi düşünmek lazımdır” dedi.

corlu1

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ’da ki mitingin ardından Ergene ve Çorlu ilçelerinde halka hitap etti. İlk olarak Ergene İlçesi’ne gelen Bahçeli, havanın yağışlı olması nedeniyle burada konuşmasını kısa tutarak partililerin sandıklara sahip çıkmasını istedi. Bahçeli, partisinin Ergene Belediye Başkan Adayı Mehmet Cebeci’yi tanıttıktan sonra Çorlu İlçesi’ne gitti.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde vatandaşlara seslenen Bahçeli, 30 Mart seçimleri için partisinin başkanlık divanı üyeleri, milletvekilleri ve merkez yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye’yi ilçe ilçe, il il gezdiklerini söyledi.

Ergene’nin ilçe olması ve ilçe oluşuyla beraber kısa zamanda belediye başkanlığı seçimine katılmasının memnun edici bir gelişme olduğunu belirten Bahçeli, “30 Mart seçimlerinden önce, bir yasa değişikliği ile belediyelerimizin sayısı ve yapısı değiştirilmiştir. Şu an bin 394 seçim çevresinde belediye seçimleri olacaktır. Bunlardan 16 tanesi eskiden büyükşehirdi, 14 ilave yapılmıştır ve 51 ilde de belediye başkanlığı seçimi olacaktır. Geri kalanlar ise ilçe ve beldelerdir. İşte Tekirdağ böyle bir yasa değişikliği sırasında, 750 bin nüfusu aşan iller kapsamında olduğu için büyükşehir belediye başkanlığı niteliğine kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ sınırları içerisinde her alanda büyükşehir belediye başkanlığının hizmet alanı olarak kabul edilmesinin önemine işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Bu yeni bir belediyecilik anlayışı demektir ve yeni bir belediyenin de oluşumu demektir. Hal böyle olunca, buraya belediye başkanlığından önce kurucu başkan seçmek lazımdır. Kurucu başkan belediyeyi yeniden organize edecek, bütün il kapsamını kucaklayacak ve oralardaki hizmetlerin eşit adil dağılımına fırsat verecek kaynak ve imkanları buna göre yönlendirecek bilgili becerikli bir şahsın elinden geçerse, o zaman bir yönüyle çok daha güzel hizmet sunulabilinir ve bir belediye temiz eller üzerinde, temiz gelişmelerle, temiz hizmetle yol alabilecek bir imkana kavuşur. İşte bu anlayıştan hareketle MHP, Tekirdağ’ın bu yeni belediye başkanlığı statüsünü dikkate alarak çok değerli bir şahsiyeti Sayın Nail Yılmaz beyefendiyi büyükşehir belediye başkan adayı olarak takdim etti.”

Yeni ilçe olan Ergene’de, belediyenin kuruluşunun önemli olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

“Ergene Belediyesi için de bir başka kurucu başkana ihtiyaç vardır. Hele hele Ergene’nin önümüzdeki dönemlerle ilgili gelişmesi, özelleşmesi, her türlü kollektif ihtiyaçların karşılanması, altyapının oluşması, imarının yeniden gözden geçirilerek şekillenmesi, kurucu başkanın insiyatifi içerisinde bir disiplin altında yürütüldüğü takdirde, ilk 5 yıldan sonra becerikli bir başkan olduğu takdirde artık kimse Ergene’yi tanıyamaz hale gelmiş, ‘Bu ne kadar güzel bir belde, bu ne kadar güzel bir şehir, bu ne kadar güzel bir ilçe’ demeye başlar. Ve bunu dedittirebilecek bir kişiye ihtiyaç var. Bu kim olabilir dediğimizde Sayın Belediye Başkan Adayımız Mehmet Cebeci beyefendidir. Onun için Sayın Nail Yılmaz bey ile Mehmet Cebeci beyefendiye böyle önemli bir kuruluş görevi üstlenmelerinden dolayı bu birikime tecrübeye sahip olmalarından dolayı kendilerine başarılar diliyorum.”

Bahçeli, herkesin sandığa giderek demokratik hakkını kullanması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sandığa giderek demokratik hakkınızı kullanmanız gerekiyor. İkinci olarak sandıktaki oylarınızın sahibi olmak lazım. Üçüncü olarak da sandıktaki görevli arkadaşlarınızın herhangi bir hile ile oylarını bir başka yere atmalarını engellemek, hırsız oylarla, çalınan oylarla sonuç almak isteyenlere fırsat verdirmemek için orada hizmetlerini sonuna kadar sürdürmeleri gerekir. Bu söylediklerimiz hafife alınacak bir konu değildir. Arkadaşlarımız olarak çalışıyorsunuz. Son 25 gün kalmış, şöyle yağmurlu bir havada dahi vazgeçmiyorsunuz, toplantılarınızı gerçekleştiriyorsunuz ve sandığa 30 Mart sabahı gidiyorsunuz. Akşama kadar oy kullanma, sonra da sayımı yapılıyor. Söz gelimi bir ilkokulda 50 tane sandık var. Bir tanesinde bir parti 11 oy almış. Akşam sayım sırasında, oradaki bir görevli, sonuna veya yanına 1 ilave etmiş olsa, o zaman oradaki oy 111 oy olacak demektir. 111 oyun 11’i var iken diğerleri hırsızlık yapılan oy demektir. Belediye başkanlığı için bu, bir oyla kazanıp, bir oyla da kaybettiğimiz birçok örneklerimiz bulunmaktadır. MHP’nin ilçe başkanlığı tarafından sandıklarda görevli arkadaşlarım, herşeyin son mührü sizsiniz. Davanıza sahip çıktığınız kadar onu temsil eden milli iradeye de sahip çıkmanız lazım. Bu milli irade ise sandıkta tecelli edendir. Sandıkta oyunuza sahip olmak MHP’nin bütünüyle hedefe varmasına katkı sağlamak anlamı taşır.”

-“Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrü tükenmiştir”

30 Mart seçimlerinin aynı zamanda bir sürecin başlangıcı olduğunu öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin siyasi gelişimi sırasında, 3 siyasi olay üst üste gelmektedir. Bunlardan bir tanesi 30 Mart’ta belediye başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerimizi seçiyoruz. 28 Ağustos’ta ilk defa cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçilmesi yasa değişikliği ile cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktır. Üçüncüsü ise 2015 yılı en geç 12 Haziran’ına kadar 25. dönem milletvekilliği seçimleri olacaktır. Demek ki belediye başkanımız, cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizin seçimi. Eğer bu 3 siyasi olayı, 3 noktada bir doğru olarak tespit edebilir, ortaya koyabilirseniz, bunun kesin sonucu, 2015 yılı içerisinde Türkiye’nin siyasi şeklinin kesin olarak değişmesi demektir. Bunun bir başka ifadesi, kesin olarak değişim diyorsak bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gidici olması demektir. Bugünkü Adalet ve Kalkınma Partisi gitmeli midir? Evet gitmelidir. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrü tükenmiştir. Babalar oğullar ilişkisi çok farklı noktaya gelmiştir. Bakan ve bakan çocukları, Başbakan ve Başbakan çocukları Türkiye’de tartışılır bir hale geliyorsa, artık AK Parti’nin AK’ı kalmamıştır. Bunu da iyi düşünmek lazımdır.”

Bahçeli, şöyle devam etti:

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman konuşuyor, kalkıyor diyor ki, ‘Ana muhalefet başkanı genel müdür’ diyor. Güya kendine göre aşağılamış oluyor. Halbuki, birilerini aşağılatırken, kendisinin aşağılattığını görmesi için biraz daha aşağıda kalması lazım. Bize ise ‘Yavru muhalefet’ diyor. Kurdun yavrusu bile Recep Tayyip Erdoğan için tehlikedir. Aklını başına al Recep Ağa. Konuştuğunu bil. Güzel bir Türkçesi var. Bir kısmı Recepçe, bir kısmı Türkçe. Mesela diyor ki, ‘Cehape, CHP’ diyor. Bizim için de ‘Mehape, MHP’ diyor. Pe’ler doğru güzel bir Türkçe, ama CeHa ile MeHa Recepçedir. Partiler isimleri söylenirken baş harfleri ile kısaltılarak daha anlaşılabilir hale getirmek istiyorlar. Biz de kalkmışız Adalet ve Kalkınma Partisi’ne diyoruz ki AKP. Ne var bunda, bir sakınca mı var? O diyor ki, ‘Bize AKP demeyiniz’ peki ne diyelim size? AK Parti diyelim. Peki bazı vatandaşlarımız, AK Parti dedi. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş kardeşlerimiz. Fakat 17 Aralık’a geldiğimiz vakit kazan dibi karası gibi oldu. Onun için siyaset üslubumuza dikkat etmek lazım.”

Bazı konuları anlatmak için güzel örneklerin siyaseti güzelleştirdiğini ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“Kaba, kendini beğenmiş, gelecekte herşeyi de benim diyen, tek adamlığa heveslenen, arkasından cumhurbaşkanlığına gözünü diken, sonra da bunları elde edebilmek için otoriter bir rejime dönüştürmek, daha sonra da diktatör olmanın, eğer yolsuzluk ve rüşveti de bu arada başlamışsa sonu iflah olmaz. Niye olmaz? Tunus’ta Binali var, Mısır’da Mübarek var, Libya’da Kaddafi var ama bunlara çok benzer olan bir iki tane lider var ki, onu bu konuda araştırmak lazım. O da, Endonezya’daki iki devlet başkanı, yolsuzluk ve rüşvetten giderken kimisi yalın ayakmış, ayakkabısının altı delikmiş, kimisinin evi barkı yokmuş, sonra saraylarda yetişip, yolsuzluk ve rüşvetle halk ayaklanınca, birisi Amarika’ya kaçtı, birisi bilmem nereye gitti. Bu olaylar dünyada yaşanıyorsa Türkiye’yi bu hale sokmamak lazım. Onun için bu gidişata dur diyebilecek bir demokratik yol bulmak gerekiyor. Bu da demokrasi içerisinde seçimdir. Seçim, bir müessesedir ve çıkış yollarında milli iradenin kendi iradesiyle sorunları istediği gibi çözme yoludur.”

“BÜYÜK SORUNLARIMIZ VAR”

Çorlu Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Devlet Bahçeli, “Çok büyük sorunlarımız var. Türkiye’nin milli değerleri, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uzun süreden beri tehdit altındadır. Bin yıllık kardeşliğimiz parçalanmak üzeredir. Refah seviyemizi yükseltemedik, gelir dağılımındaki adaletsizliği minimum seviyeye düşüremedik. Erdoğan, her şeyi kendisine bağlamış. Kala kala bir yargı kalmış. HSYK’yı kuşatmış. Silivri’de Balyoz Davası gibi bir fırtına, bir zulüm uygulamış. Erdoğan’ın adaleti de değiştirmesiyle yavaş yavaş otoriter diktörlüğe giden bir yola girmiştir Türkiye. Medyayı da yanına alınca bu güç ve güç alanını oluşturma ihtirası insanları yoldan çıkartıyor. Güç akılla birlikte olursa anlam kazanır. Akılsız güç felaket getirir. Gençlerimiz çok zeki, Türkiye’nin dinamizmi, ülkenin geleceği. Ve yaş grubu itibariyle de 2023 yılının yöneticisi olacak olan gençler. Siyasete atılırlarsa ülkeyi bunlar yönetecek. Ticarete atılırsa, Türkiye’nin girişimci gücü onlar olacak. Ve hangi alanda onlara güvenirse ülkenin geleceğini göreceksiniz. İşte bu gençler bize bir mesaj veriyor. Ve bu gençler, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim öncesi vaatlerine ve seçim sonrası yaptıklarına bakarak bize diyor ki; ‘Bu Adalet ve Kalkınma Partisi değil bu Aldatma ve Kandırma Partisi’dir'” dedi.

“17 ARALIK 11 YILLIK AK PARTİ’NİN YÜZ KARASIDIR”

Devlet Bahçeli, 17 Aralık’ın kara bir gün olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“17 Aralık 11 yıllık AK Parti’nin yüz karasıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurtuluşu kalmamıştır. Ne kadar saklamaya çalışırlarsa çalışsınlar bunu saklayamayacaklar, üstünü örtemeyeceklerdir. Çünkü bu konu halkın hafızasına çizilmişse ondan kurtuluş yok. Devleti, toplumu çürütmeyin. Ya bu yolsuzluk operasyonlarını devam ettirecek, ya da şimdiki aklıyla devam ederek bunları reddedecek. O bunları reddettikçe her gün yeni bir şey çıkıyor. Gözü doymuyor. Yetimin, öksüzün hakkı üzerinden zenginleşen bu zavallılar 630 milyon doları havuzda topluyor. Haram üzerine iş kuruluyor. Milletle dalga geçiyor. İktidarın ve STK’ların hepsinin görevi bunların kökünü kazımaktır. Eğer bunların kökünü kazırsak temiz toplum oluruz. Temiz toplum olursak temiz siyaset yaparız. Bunun için de temiz siyasilere ihtiyacımız var. Allahtan korkmaz adamlar 44 milyonun yoksulluk içinde olduğu bir dönemde 100 milyon doları nasıl havuza atıyorsunuz? Bu iş adamları bir avuçtur, bu iş adamları haram üzerine kurulmuştur. MHP’ye iktidar nasip olursa, bunların yedi sülalesinden hesap sorulacaktır.”

Bahçeli, konuşmasının ardından Çerkezköy İlçesi’ne hareket etti.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort