DOLAR 32,4134 % 0.17
EURO 35,0097 % -0.26
STERLIN 41,1891 % 0.4
FRANG 35,9350 % 0.18
ALTIN 2.324,34 % 0,17
BITCOIN 2.295.388 1.624

Bahçeli: Davutoğlu, Konyalıya ‘dönek’ diyen havuzcuya gıkını çıkaramadı

Yayınlanma Tarihi :
Bahçeli: Davutoğlu, Konyalıya ‘dönek’ diyen havuzcuya gıkını çıkaramadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun, Konyalılara hakaret eden işadamı Ethem Sancak hakkında hiçbir açıklamada bulamadığını hatırlatarak “Davutoğlu, hemşehrilerine ‘dönek’ diyen havuzcuya gıkını çıkaramamıştır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun, Konyalılara hakaret eden işadamı Ethem Sancak hakkında hiçbir açıklamada bulamadığını hatırlatarak “Davutoğlu, hemşehrilerine ‘dönek’ diyen havuzcuya gıkını çıkaramamıştır.” dedi.
7 Haziran seçim çalışması kapsamında Konya’da miting düzenleyen MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’na yüklendi. Davutoğlu’nun, hemşehrilerine hakaret eden TV 24, Star, Güneş ve Akşam gazeteleri sahibi Ethem Sancak’ın “Karadenizliler, Konyalılar gibi 360 derece dönmezler.” sözünü hatırlatarak şunları söyledi: “Duyduğum kadarıyla Davutoğlu’na Sivas’ta ‘yiğido’ demişlerdir. Konyalı çıkar hesabı yapmaz, ikbali peşinde koşmaz.
Konyalı diktir, asla eğilmez. Konyalı Selçuklu kartalı gibi kudretin simgesidir. Peki, Davutoğlu bunlardan hiç mi ibret almaz, sonuç çıkarmaz. Bakınız, Erdoğan’a kendisini ve ailesini kurban etmek isteyen havuz medyasının meşhur isimlerinden birisi, geçtiğimiz günlerde Konyalıya hakaret etmiştir. (YUH) Maalesef şuana kadar Davutoğlu’ndan bir eleştiri ve tepki gelmemiştir.
 
TV 24, Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin sahibi olan bu havuzcu Rize’de başkanlık sisteminin tartışıldığı bir toplantıda tarifi ve kabulü mümkün olmayan bir bühtanda bulunmuştur. Bu sonradan görme şahıs diyor ki ‘Karadenizliler, Konyalılar gibi 360 derece dönmezler.’ Bu Erdoğan kasası, bu Erdoğan beslemesi ne söylemeye çalışmaktadır? Konyalıya ‘dönek’ mi demektedir? Davutoğlu neredesin? Bu çirkin ithama ne diyeceksin? Konyalı dönerse sadece Allah’ın huzurunda döner. Konyalı dönerse sadece semahta döner. Bunun dışında Konyalıyı aşağılamak hiçbir havuzcunun, hiçbir saray tetikçisinin, hiçbir gafilin hiçbir faninin harcı ve haddi değildir. Davutoğlu, madem yiğidosun. Madem yüreklisin, o zaman çık da bu sözlere oturaklı bir karşılık ver. Muhatabına dünyanın kaç bucak olduğunu göster. Fakat, Davutoğlu’ndan bunu beklemek beyhudedir. Çünkü saraya karşı boynu kıldan incedir.”
‘HAVUZCULAR MİLLETE KÜFREDERKEN DE DAVUTOĞLU’NUN GIKI ÇIKMADI’
MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun millete küfreden havuzculara karşı da sesini çıkaramadığını vurguladı. Bahçeli, “Bu havuzcular, millete küfrederken de sesi çıkmadı. Bu havuzcular, ihalelere fesat karıştırıp sizin üzerinizden servet kazanırken de gıkı çıkmadı. Kol- bacak kesmekten bahsetti, uzun sürmedi. Sarayda susturuldu hizaya çekildi. ‘Rüşvetçi eski bakanlar yüce divana gitsin’ dedi, sonra pıstı, geri adım attı. ‘Şeffaflık paketi çıkaracağım’ dedi, bunu da ilan etti. 17-25 Erdoğan’dan azarı yiyince yelkenleri suya indirdi. Teslim oldu. Davutoğlu ne dediyse aksini yaptı. Dahası Erdoğan’ın kötü huy ve alışkanlıklarını kendisine örnek alarak mizaç ve şahsiyetinin üzerini çizdi. Bunlardan birisi yalandır ve Davutoğlu yalanı makinalı yuvası gibi kullanmaktadır.” dedi.
KONYA’DA ‘HIRSIZ TAYYİP’ SLOGANLARI
Bahçeli’nin, Davutoğlu’na karşı yaptığı eleştiriler sırasında, meydanda bulunan çok sayıda partili ‘Hırsız Tayyip’ şeklinde bir süre slogan attı.
‘BİZ DARBELERE DİRENİRKEN SEN DUVAR DİPLERİNDE GEZİYORDUN’
Davutoğlu’nun, MHP’nin darbelere karşı mertçe direnemediği sözlerini hatırlatan Bahçeli, şu sözlerle Davutoğlu’na cevap verdi: “Sayın Davutoğlu, biz darbelere direnirken sen duvar diplerinde geziyor, gölgenden bile korkuyordun. Davutoğlu, biz darbelerin en ağır maliyetine maruz kalırken sen ona –buna şirinlik yapmak ve yakayı kurtarmakla meşguldün. Şunu bilesin ki biz kimseyle paslaşmaz, ver-kaç a girmeyiz. Bu ancak AKP’ye müstahak bir özelliktir. Sayın Davutoğlu, HDP ile saraylarda buluştuğunuzu, İmralı seferleri için müşterek planlar yaptığınızı ne çabuk unuttunuz? Bebek katilinin müşahitliği altında pazarlık masalarına oturduğunuzu nasıl hafızanızdan çıkardınız? HDP, PKK ve Barzani ile bölünme sofrasında kurulduğunuzu nasıl olur da görmezden geldin? Aymazlık, hırs, aldatma, tamah, insan onurunu hiçe sayma konusunda ustalaşanlar utanmadan, gocunmadan konuşuyorlar.”
‘ERDOĞAN, PARALEL MİTİNGLER YAPIYOR’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu ile birlikte ‘paralel mitingler’ yaptığını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu: “Tayyip Erdoğan, dün Kırıkkale’de buyurmuş ve demiş ki ‘Her partiye eşit mesafedeyim. Ama gönlümde de bir aslan yatıyor.’ Biz gönlünde yatan aslan mı yoksa çakal mı olduğunu gerçekte bilemeyiz. AKP’nin seçim beyannamesini okuduğunuzu ağzınızdan kaçırarak siyasi ahlaksızlık tarihine geçecek bir olaya imza atan bir Cumhurbaşkanının mevcudiyeti zaten büyük bir talihsizliktir.
Milletimiz için darbeciler kadar yüz karasıdır. Buna bir de tarafsızlık ve aynı mesafede durma zırvaları ilave olmuştur. Bu yalana kim inanır, bu kadar akıl ve izandan mahrum, çürümeye Erdoğan’dan başka kim sığınabilir. Bir yanda AKP’nin kukla başkanı Davutoğlu, öte yanda AKP gölge başkanı Erdoğan. Her gün paralel mitingler yapmıyor mu? Her gün bu davul-tokmak ikilisi, muhaliflerine karşı en olmadık hakaretleri iki ağızdan yapmıyorlar mı? Bu ikili her gün bir başka meydanda yeni bir topluluğa karşı geçmiş hükümetlerde yapılanları ballandıra ballandıra anlatmıyorlar mı?”
‘ERDOĞAN’IN YAPTIĞI, YÜCE DİVAN KORKUSUDUR’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün partilere aynı mesafede olduğunu söylemesinin, siyaset tarihinin en büyük ahlaksızlıklarından biri olduğunu aktaran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu söylemek için insanın haya duygularının çar-çur olması lazımdır. Bu kadar alçalabilmek için, ucu kendisine dayanan gizli-saklı bir pisliğin kokusunu bastırma kabusu yaşanıyor olması lazım. Tarafsızlığından zaten vazgeçtik, ama hala tarafsız olabildiğini ileri sürebilecek düzeyde yalana başvurabilmesi için yolun sonunun görüldüğünü anlamış olması gerektir. Erdoğan, AKP’deki düşüşü görmüştür, foyasının ortaya çıkacağı paniğini yaşamaya başlamıştır. Derdi ve tasası budur. Korku yakasına yapışmıştır. Yalan, riya sona yaklaşmıştır. Bu hesap verme korkusudur, bu rezil olma korkusudur, bu Yüce Divan korkusudur.”
MHP Lideri Bahçeli şöyle konuştu:
Aziz Vatandaşlarım,
Muhterem Konyalılar,
Değerli Dava Arkadaşlarım,
Saygıdeğer Hanımefendiler, Beyefendiler,
Aşkın, sevdanın, muhabbetin, bereketin, alın terinin şehri Konya’da, bu muhteşem coşkuya hitap etmekten gurur duyuyorum.
Bizleri kavuşturan Yüce Allah’a şükrediyorum.
Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, her bir Konyalı kardeşimi içtenlikle selamlıyorum.
Konya haksızlığa direnen asalettir.
Konya hukuksuzluğa yüzünü çeviren iradedir.
Konya mazlumların sığınağı, Türkiye’nin gür ve güçlü sesidir.
Bugün buraya Ahırlı’dan, Akören’den, Akşehir’den, Altınekin’den geldiniz.
Bugün bu meydana Beyşehir’den, Bozkır’dan, Cihanbeyli’den, Çeltik’ten, Çumra’dan koştunuz.
Bugün aramıza Derbent’ten, Derebucak’tan, Doğanhisar’dan, Emirgazi’den, Ereğli’den, Güneysınır’dan, Hadim’den katıldınız.
Bugün bu toplantımıza, Halkapınar’dan, Hüyük’ten, Ilgın’dan, Kadınhanı’ndan, Karapınar’dan, Karatay’dan, Kulu’dan milli coşkuyu taşıdınız.
Bugün ruhumuzu Meramla, Sarayönüyle, Seydişehirle, Taşkentle, Tuzlukçuyla, Yalıhüyükle, Yunakla, Seçlukluyla şenlendirdiniz.
Hoş geldiniz.
Bu açık hava toplantımızın gerçekleşmesinde emeği geçen, katkısı bulunan her dava arkadaşımı yürekten tebrik ediyorum.
23 gün sonra yapılacak 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin ülkemizin birliğine, milletimizin dirliğine, insanımızın refahına en üst düzeyde katkılar sağlamasını Allah’tan niyaz ediyorum.
Seçimlerin barış, huzur, olgunluk, güvenli ve demokratik yarış içinde geçmesini ümit ediyor, siyasi partilere ve milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum.
Ve hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum.
Muhterem Konyalılar,
Değerli Dava Arkadaşlarım,
Konya Hz. Mevlana’nın evidir.
Konya; Şemsi Tebrizi’nin, Sadrettin Konevi’nin ilim ve irfanıyla yoğurduğu gönül ve vicdan tekkesidir.
Konya tarihtir, ecdat yadigarıdır.
Konya Selçuklu’nun payitahtı, Osmanlı’nın onurudur.
Temiz bir vicdan, halis bir iman arayan Konya’ya baksın.
Gaflet perdesini aralayan gönül gözü isteyen Konya’ya dalsın.
Konya kardeşliğin ocağı, barış ve huzurun sancağıdır.
Birlik ve beraberliğin ana kaynağıdır.
Ve Konya Türk milletinin göz bebeğidir.
Kardeşlerim, Türkiye’nin yükleri taşınamayacak boyuttadır.
Her yerimiz sancılıdır.
Her değerimiz hasarlıdır.
Hurafe ticareti yapanlar azıtmıştır.
Maneviyatımızda derin yaralar açanlar kontrolden çıkmıştır.
İnkarcılar  ve istismarcılar el birliği yapmışlardır.
Nefsin ateşine su dökmeyi tavsiye eden aziz büyüğümüz Hz. Mevlana’yı duyan ve önemseyen kalmamıştır.
“Kerem ve cömertlikte doğalım” diyen bu alim ve arifimizi anlayan ve idrak eden de görülmemektedir.
Din ve mukaddesatımızı sömürenler iktidardadır.
Besmele çekip soygun kurdelesi kesen yolsuzluk şebekesi söz ve yetki sahibidir.
Türk milletine suikast planlayan iktidar zehirli hançer gibidir.
Ümit ve teselli kapılarımız sürgülüdür.
Huzurumuz sürgünde, güvenliğimiz sürüncemededir.
Bu iktidarın ıslah olması imkansızdır.
Bu iktidarın terbiyeden geçmesi ve izana gelmesi hayaldir.
AKP uykudur, AKP korkaklıktır, AKP girdaptır, AKP kanunsuzluktur.
AKP kayıptır, AKP karanlıktır, AKP kutuplaşmadır.
Tedbir almazsanız, devreye girmezseniz, milli şuurumuzdaki son pırıltılar da sönecektir.
Pak ve parlak bir maziden, kutlu ve müreffeh bir geleceğe yolculuk yapan Türk milletinin önü kesilmek istenmektedir.
Türkiye’de herkes korku içinde yaşamaktadır.
Herkes dinlendiğini, izlendiğini, fişlendiğini düşünmektedir.
AKP devlet gücünü korku üretmek, korku salmak amacıyla kullanmaktadır.
AKP’nin milletle rabıtası kopmuştur.
AKP’nin Konyayla gönül köprüsü çökmüştür.
Biliyorum, Başbakan hemşerinizdir. Buna saygı duyuyorum.
Fakat içinizden çıkan Davutoğlu Konya’nın ülkü ve ilkeleriyle çelişmektedir.
Yanlıştadır, yozlaşma kulvarındadır ve çürümenin içindedir.
Konyalı kardeşlerim, şimdi soruyorum sizlere;
Başbakan Davutoğlu’nu tasvip ediyor musunuz? (Hayır)
İradesini Erdoğan’a tapulamasını doğru buluyor musunuz?(Hayır)
Serok Ahmet olmakla övünmesini kabul ediyor musunuz?(Hayır)
Taşıdığı makamı başkanlık sistemine çivilemesini, Başbakanlığı imha etmek için çalışmasını yerinde görüyor musunuz?(Hayır)
Peki hayırsa, Davutoğlu, Konyalı’dan hangi siyasi maksat ve hedefi için destek isteyecektir?
Sizlerin huzuruna çıktığında ne diyecektir?
“Ben Başbakan olmak istemiyorum, Erdoğan’ı başkan yapmak istiyorum; her şey başkanlık sistemi içindir” dediğinde Konyalı buna ne cevap verecektir?
Konyalı’nın umutlarını karartmaya ne hakkı vardır?
Sırf Erdoğan’a yeni koltuk bulmaya çalışmak sizlere nankörlük değil midir?
Davutoğlu Erdoğan’ın başkanlık için kullandığı, sonra da buruşturup atacağı bir isimdir.
Bunca emeğine yazık değil midir?
Konya’nın kendisine bağladığı ümitlere haksızlık değil midir?
Erdoğan’ın hayal edip projelendirdiği başkanlık sistemi için siyasi ömrünü adaması nasıl bir körlük ve teslimiyet halidir?
Konyalı yiğittir. Ki duyduğum kadarıyla Davutoğlu’na Sivas’ta yiğido demişlerdir.
Konyalı çıkar hesabı yapmaz, ikbali peşinde koşmaz.
Konyalı diktir, asla eğilmez.
Konyalı Selçuklu kartalı gibi kudretin simgesidir.
Peki Davutoğlu bunlardan hiç mi ibret almaz, hiç mi sonuç çıkarmaz?
Bakınız, Erdoğan’a kendisini ve ailesini kurban etmek isteyen havuz medyasının meşhur isimlerinden birisi geçtiğimiz günlerde Konya’ya hakaret etmiştir.
Maalesef şu ana kadar Davutoğlu’ndan bir eleştiri ve tepki gelmemiştir.
TV 24, Star, Akşam ve Güneş gazatelerinin sahibi olan bu havuzcu Rize Güneysu’da başkanlık sisteminin tartışıldığı bir toplantıda Konya’ya tarifi ve kabulü mümkün olmayan bir bühtanda bulunmuştur.
Bu sonradan görme şahıs diyor ki; “Karadenizliler Konyalılar gibi 360 derece dönmezler.”
Bu Erdoğan kasası, bu Erdoğan beslemesi ne söylemeye çalışmaktadır?
Konyalı’ya dönek mi demektedir?
Davutoğlu neredesin, bu çirkin itham ve yoruma ne diyeceksin?
Konyalı dönerse, sadece Allah’ın huzuruna döner.
Konyalı dönerse, sadece semahda döner.
Bunun dışında Konyalı’yı aşağılamak hiçbir havuzcunun, hiçbir saray tetikçisinin, hiçbir gafilin, hiçbir faninin harcı ve haddi değildir.
Davutoğlu madem yiğidosun, madem yüreklisin; o zaman çık da bu sözlere oturaklı bir karşılık ver, muhatabına dünyanın kaç bucak olduğunu göster.
Fakat Davutoğlu’ndan bunu beklemek beyhudedir.
Çünkü saraya karşı boynu kıldan incedir.
Bu havuzcular, millete küfrederken de hiç sesi çıkmadı.
Bu havuzcular ihalelere fesat karıştırıp sizin üzerinizden servet kazanırken de gıkı çıkmadı.
Kol bacak kesmekten bahsetti, uzun sürmedi, sarayda susturuldu, hizaya çekildi.
Rüşvetçi eski bakanlar Yüce Divan’a gitsin dedi, sonra pıstı, geri adım attı.
Şeffaflık paketi çıkaracağım dedi, bunu da ilan etti; 17-25 Erdoğan’dan azarı yiyince yelkenleri suya indirdi. Teslim oldu.
Davutoğlu ne dediyse aksini yaptı.
Ve Konyalı’nın umutlarını buharlaştırdı.
Dahası Erdoğan’ın kötü huy ve alışkanlıklarını kendisine örnek alarak mizaç ve şahsiyetinin üzerini çizdi.
Bunlardan birisi yalandır ve Davutoğlu yalanı makineli yuvası gibi kullanmaktadır.
Dün Eskişehir’de bize diyor ki, MHP darbelere mertçe karşı çıkmamış.
Biz CHP’yle paslaşıyormuşuz.
Sayın Davutoğlu, biz darbelere direnirken, sen duvar diplerinde geziyor, gölgenden bile korkuyordun.
Sayın Davutoğlu, biz darbelerin en ağır maliyetine maruz kalırken, sen ona buna şirinlik yapmak ve yakayı kurtarmakla meşguldün.
Şunu bilesin ki, biz kimseyle paslaşmaz, kimseyle verkaça girmeyiz.
Bu ilkellik, bu tavizkarlık, bu kokuşmuşluk ancak AKP’ye müstehak bir özelliktir.
Sayın Davutoğlu, HDP’yle saraylarda buluştuğunuzu, İmralı seferleri için müştereken planlar yaptığınızı ne çabuk unuttun?
Bebek katilinin müşahitliği altında pazarlık masalarına oturduğunuzu nasıl hafızandan çıkardın?
HDP-PKK ve Barzaniyle bölünme sofrasına kurulduğunuzu nasıl olur da görmezden geldin?
 Aymazlık, hırs, aldatma, tamah, insan onurunu hiçe sayma konusunda ustalaşanlar utanmadan, gocunmadan konuşuyorlar.
Fakat bunlara rağmen biz yürüyoruz.
Konya’nın desteğiyle iktidara adım adım yürüyoruz.
Yürüyüşümüz, yoldan çıkanları yola getirecektir.
Yürüyüşümüz, haksızlıklara engel olacaktır.
Yürüyüşümüz, bozulan dengeleri düzeltecektir.
Yürüyüşümüz toplumsal onarımı, huzurlu geleceği inşa edecektir.
Yürüyüşümüz, mazlumlara uzanan el olacaktır.
Yürüyüşümüz, hak ve hukuku müdafaa edecektir.
Yürüyüşümüz, Konya’nın istikbaline hizmet edecektir.
Konyalı kardeşlerim, soruyorum;
Bizimle yürümeye var mısınız? (Evet)
Hırsıza, haine, rüşvetçiye, kalpazana, hortumcuya karşı bizimle yürüyecek misiniz?(Evet)
Derin kopuşlara, vahim kırılmalara, keskin kutuplaşmalara karşı bizimle misiniz?(Evet)
Konya, Mescid-i Dırarcılara karşı bizimle yürüyor.
Konya, Ebu Cehil mirasçılarına karşı bizimle yürüyor.
Konya, imtiyazsız, sınıfsız, zümresiz ve kaynaşmış bir geleceğe doğru bizimle yürüyor.
Yerin yedi kat altında kalan vatandaşlarımız, göğün yedi kat üstünden bakan arsız ve uğursuz yandaşlara karşı bizimle yürüyor.
Merhum şairimiz Akif’in dediği gibi, adaletin fıtratında istisna olmaması için bizimle yürü Konya.
İnsaf için, insanlık için, iffet için, vicdan için, ahlak için, iş için, aş için bizimle yürü Türkiye.
Muhterem Konyalılar,
Tayyip Erdoğan dün Kırıkkale’de buyurmuş ve demiş ki, “her partiye eşit mesafedeyim, ama gönlümde de bir aslan yatıyor.”
Biz gönlünde yatanın aslan mı çakal mı olduğunu gerçekte bilemeyiz.
AKP’nin seçim beyannamesini okuduğunu ağzından kaçırarak siyasi ahlaksızlık tarihine geçecek bir olaya imza atan bir Cumhurbaşkanı’nın mevcudiyeti zaten büyük bir talihsizliktir.
Milletimiz için darbeciler kadar yüz karasıdır.
Buna bir de “tarafsızlık” ve aynı masafede durma” zırvaları ilave olmuştur.
Aziz vatandaşlarım Allah için söyleyiniz:
AKP’ye oy veren vatandaşlarım da dahil, bu yalana kim inanır?
Bu sözlere hangi akıl ve ahlak sahibi kanar?
Bu kadar izandan mahrum çürümeye Erdoğan’dan başka kim sığınabilir?
Bir yandan AKP’nin kukla Başkanı Davutoğlu, öte yandan AKP Gölge Başkanı Erdoğan her gün paralel mitingler yapmıyor mu?
Her gün bu davul-tokmak ikilisi, muhalefet partilerine karşı en olmadık hakaretleri ve aşağılamaları iki ağızdan yapmıyorlar mı?
Bu ikili, her gün bir başka meydanda, yeni bir topluluğa karşı geçmiş hükümetlerde yaptıklarını duble propaganda ile ballandıra ballandıra anlatmıyorlar mı?
Hal böyle iken, Şimdi Erdoğan’ın bütün partilere aynı mesafede olduğunu söylemesi, siyaset tarihinin en büyük ahlaksızlıklarından birisidir.
Bunu söylemek için insanın haya duygularının çarçur olması lazımdır.
Bu kadar alçalabilmek için ucu kendisine dayanan gizli-saklı bir pisliğin kokusunu bastırma kabusunun yaşanıyor olması lazımdır.
Tarafsızlığından zaten vazgeçtik, ama hala tarafsız olabildiğini ileri sürecek derecede yalana başvurması için, yolun sonunun göründüğünü anlamış olması gerektir.
Erdoğan AKP’deki düşüşü görmüştür.
Foyasının ortaya çıkacağının paniğini yaşamaya başlamıştır.
Derdi ve tasası budur.
Korku yakasına yapışmıştır.
Yalan, riya, talan sona yaklaşmıştır.
Bu hesap verme korkusudur.
Bu rezil olma korkusudur.
Bu Yüce Divan korkusudur.
Bizim Erdoğan’a tavsiyemiz şudur:
Gel, gereksiz açıklamalardan vazgeç.
AKP’nin tarafı olmak sana çok yakışıyor.
Kukla genel başkanını yanına al ve mitinglere birlikte çıkın.
Elinizden geleni ardınıza koymayın.
Ne yaparsanız yapınız, yürüyüşümüze engel olamayacaksınız.
Ne yaparsanız yapınız, hesap vermekten kurtulamayacaksınız.
Konya her şeyi görüyor ve yaşıyor.
Allah’ın izniyle, Türkiye de, Konya da ilkesiz, dengesiz, teslimiyetçi bir iktidarın tükenişine şahitlik edecektir.
13 yılı bulan iktidarında AKP, Türkiye’ye ne vaat etti, Konya’ya ne verdi, sonuçta elinize ne geçti?
Yoksulluğunuz giderek arttı.
Kepenkleriniz günden güne kapandı.
Çocuklarınız umutsuz, gençleriniz eğitimsiz kaldı.
Yolsuzluklar büyüdü, kanunsuzluk kol gezdi.
Yoksulluk sizdedir.
Yokluk sizdedir.
Sıkıntı sizin yakanızdadır.
Peki, 13 yıl süren bu kirli oyunda kim zengin oldu, kim kazandı?
Kapkaççı kaçakçı, hırsız, rüşvetçi, yağmacı, faizci, rantiyeci, sıcak paracı, borsa simsarı, döviz taciri parasına para kattı.
Kaybeden ise Konyalı memur, esnaf, namuslu iş adamı, emekli, işçi ve çiftçi oldu.
Soruyorum:
Konyalı mutlu mu? (Hayır)
Konyalı huzurlu mu?(Hayır)
Konyalı varlıklı mı?(Hayır)
Başkalarının yaptığı gibi yapamayız.
Konya deyip de geçemeyiz.
Konya’yı ihmal edemeyiz.
Türkiye’yi bu topraklar doyuruyor.
Türkiye, ekmeğini Konya’dan sağlıyor.
Ve alın teri ile helal kazancın peşindeki Konyalı her geçen gün yoksullaşıyor.
Konya yoksullaştıkça, Türkiye tükeniyor.
Tarlaların nasıl kuruduğunu görüyorum.
Ekim alanlarının nasıl daraldığını biliyorum.
Buğdayın nasıl azaldığının farkındayım.
13 yılda Konya ovası perişan oldu.
Toprağınızı kaybettiniz, işinizi kaybettiniz, bereketiniz azaldı.
Elverişsiz hava şartları rekolteyi düşürdü.
Hükümette ise hiçbir tedbir yoktur.
Konyalı bezgindir.
Konyalı kaygılıdır.
Erdoğan bir zamanlar  çiftçimizi, “Bu millet yatıp kalkıp sizi mi besleyecek” diyerek akıl almaz sözlerle hakir görmüştü.
O devirdeki bir bakanı da “Gözünüzü kara toprak doyursun” diyerek çiftçiyi ölüme terk etmişti.
Biliniz ki,
Tahıl giderse Konya tükenir.
Hububat biterse Türkiye aç kalır.
Biz çiftçimize Erdoğan’ın düşmanca tavrı ile bakamayız.
Çiftçinin kalbi tarlasında atmaktadır.
Fakat, saban işlese de ambar boş, pulluk sürse de, mibzer ekse de ambar kupkurudur.
Çiftçimiz, kredi ekip borç ve faiz kaldırmaktadır.
Yılın 12 ayı çiftçimiz için zemheridir.
Yılın 12 ayı çiftçimiz için zahmet ve kayıptır.
2002 yılında 3,3 kg buğday satarak 1 litre mazot alıyordunuz.
2013 yılında 6,72 kg, 2014 yılında da 5,22 kg buğdayla 1 litre mazotu ancak alabildiniz.
2002’de 660 gr buğdayla 1 simit alıyordunuz; 2015’de ise 1,2 kg buğdayla 1 simidi güç bela aldınız.
Girdi maliyetleri katlanırken, geliriniz yerinde saydı, hatta geriledi.
Bu tablo çiftçimizin, yarı yarıya yoksullaştığının kanıtıdır.
Köylerde enflasyon canavarı egemenlik kurmuştur.
Türk çiftçisi  AKP döneminde toplam olarak milyarlarca lira zarar etmiştir.
En büyük kayıp ise Konya’nın can damarı olan Buğday’dadır.
Konyalı çiftçi kaybederken, yandaşlar hem karadan hem de denizden işlerini yürüttüler.
Söylediklerimde eksik vardır, ama fazla asla yoktur.
Buğday ambarı Konya, emek hırsızlarına karşı bizimle yürüyecek midir?
Emeğin şehri Konya, hakkını almak için bizimle yürümeye var mıdır?
Hırsıza, arsıza, namussuza,
Yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya,
İşbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı
Bizimle yürü Konya.
Birlikte atacağımız her adım;
Daha mutlu ve huzurlu bir Türkiye’ye doğru yol alıştır.
Daha müreffeh, daha zengin, daha kaygısız bir hayata yöneliştir.
AKP’ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor.
Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır.
AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye’yi harabeye çevirmiştir.
AKP’ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim.
Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur.
CHP’ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; gelin bu defa bizimle yürüyün.
Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanındadır.
O halde bizimle yürümek, MHP’yi iktidara taşımak için oy verecek misiniz? (Evet)
7 Haziran’da mührünüzü üç hilale heyecanla vuracak mısınız? (Evet)
Konya’nın kiminle yürüyeceği çok şükür belli olmuştur.
Konya’nın talihi açık, geleceği aydınlıktır.
Hepinize şükranlarımı sunuyorum, Allah hepinizden razı olsun.
Aziz Vatandaşlarım,
3 Mayıs’ta, Seçim Beyannamemizi Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek adıyla ilan ettik.
Ne mutlu bizlere ki, Türk milleti söz ve hedeflerimizi heyecanla karşılamıştır.
Beş ana projemizle milletimizin tüm sıkıntılarını çözmek için yola koyulduk.
Diyorum ki, yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz.
Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz.
Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz.
Üreten Ekonomi Programımızla aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz.
Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır.
Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır.
Tarım sektörünü; üretim, işleme ve pazarlama boyutlarıyla bütüncül bir yapıya kavuşturacağız.
Yüksek verimlilikte ve kaliteli ürün üreten, teknoloji kullanabilen, ülke insanını besleyebilen ve ihracat kapasitesi yüksek bir düzeye getireceğiz.
 “Sözleşmeli üretim modeli” geliştirerek bir taraftan çiftçilerimizin ürünlerinin gerçek değeri üzerinden pazarlanmasına, diğer taraftan sanayici, tüccar ve ihracatçılara sürekli, kaliteli, yüksek standartta, uygun nitelik ve fiyatta hammadde arzını mümkün kılacağız.
Mayınlı arazileri, mayından arındırarak tarımsal amaçlı kullanmak üzere yoksul çiftçilerimizin kullanımına tahsis edeceğiz.
Tarımsal üreticilerin en kısa zincir ile pazara ulaşımını sağlayacak, üreticilerin daha çok kazanması ve tüketicilerin daha ucuza gıda tüketimini temin edeceğiz.
Ülkemiz şartlarına uygun yüksek verim ve kalitede tohum, fide ve fidan üretimi ve geliştirilmesini destekleyerek dış bağımlılığa son vereceğiz.
Tarımsal desteklerini artıracağız.
Mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız.
Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız.
Bizimle yürüyecek misiniz?
Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirip fiyat garantisi vereceğiz.
Tarımsal ihracata destekleri artıracağız.
Tarım-sanayi entegrasyonunun kurulduğu tarım kentleri sistemine geçeceğiz.
Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz.
Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz?
Hayvan üreticilerimizin yem ve kepek başta olmak üzere, kullandıkları girdilerdeki KDV’yi yüzde 1’e düşürmek için yürüyüşümüzü hızlandıracağız, bizimle yürüyecek misiniz?
Orman köylüsünün mağduriyetini gidermek için, 2/B sorununu adil bir şekilde çözmek için hazırlıklıyız.
Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için heyecanlıyız.
Emeklilerimize sesleniyorum, Mart ayında 1400, Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği almak için bizimle yürümeye var mısınız?
Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri için, esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için kararlı adımlarla yürüyoruz.
Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceğiz.
Kamu çalışanlarımıza çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına aynen yansıtacağız.
Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz.
Asgari ücreti net 1400 liraya çıkarmak, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için hevesle yürüyoruz, bize katılmaya hazır mısınız?
Asgari ücretten vergi almayacağız, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacağız.
İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız.
Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız.
Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için İlahiyat Fakültelerinde “Tasavvuf İlimleri Bölümü” kuracağız.
Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani asgari 1400 lira olması için gereğini yapacağız.
Köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alan kardeşlerimin her ay 150 lira huzur hakkı alması için lazım gelen tedbirleri alacağız.
Esnaf ve sanatkâr kardeşim, yeni işyeri açtıysan, meraklanma beş yıl süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacağız.
İlave olarak, kendi adına ödediğin sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır.
Şoför esnafımız aklımızdan çıkarmadık, aldığın yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Hayırlı olsun.
Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerimiz; çalışma sürelerinizin her 4 yılı için bir yıl fiili hizmet zammı alacaksınız. Kutlu olsun.
Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri gidereceğiz. Herkesin gözü aydın olsun.
Esnaf ve sanatkarlarımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmesine son vereceğiz.
Bizimle yürümeye söz veriyor musunuz?
İşsiz kardeşlerim üzülmeyin, Üreten Ekonomi Programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz.
Yoksul kardeşim, 23 gün daha sabret, senin sorunlarını tamamen bitireceğiz.
Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır.
Ve de bu yardımları refah artışı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceğiz.
Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. Uğurlu olsun.
İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira “Aile Desteği” adı altında ödeme yapacağız.
65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız.
Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelerimize sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz.
Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız.
Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız. Veya 250 lira kira yardımı yapacağız.
İlköğretime ve ortaöğretime devam eden evlatlarımızın annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira vereceğiz.
6 yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya lohusa annelere şartlı sağlık yardımını artıracağız.
Aylık 200 kilowatsaatin altında elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlarımıza yüzde 75 indirim yapacağız. Hayırlı olmasını diliyorum.
18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerimizin aylıklarını 600 liraya, 18 yaş altı engelli aylığını ise 400 liraya çıkaracağız.
Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Hilalkart uygulamasına geçeceğiz. Güle güle harcayınız.
Aylık almayan, annesi ya da babası veya her ikisi de vefat etmiş evlatlarımız, cebinize her ay 100 lira koyacağız.
Öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden istifade etmelerinin önünü açacağız.
Kamuda sözleşmeli, geçici, 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri şekilde istihdam edilenlerin alayını kadrolu yapacağız.
Bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacak, milli birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek yeni bir anayasayı inşallah hazırlayacağız.
Temiz siyaset, dürüst yönetim için Bizimle Yürü Konya.
Dik baş, tok karın, mutlu yarın için Bizimle Yürü Konya.
7 Haziran’da MHP’ye oy verecek misiniz? (Evet)
7 Haziran’da vatana, millete ve geleceğinize sahip çıkacak mısınız?(Evet)
Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır.
Tek başına iktidarımız, Türkiye’nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır.
Rabbim hepinizden razı olsun.
Hepinizi Cenab-ı Allah’a emanet ediyorum.
Sağ olun, var olun.
Bizimle Yürü Konya.
Bizimle Yürü Türkiye.
Ne mutlu Türküm Diyene.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetper
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort