
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı okullarında yaz tatiline girmesini fırsat bilerek 3 aylık dönemi öğrencilere ayırdı ve ‘Fırat Çakıroğlu Yaz Kursları’nı başlattı.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı okullarında yaz tatiline girmesini fırsat bilerek 3 aylık dönemi öğrencilere ayırdı ve ‘Fırat Çakıroğlu Yaz Kursları’nı başlattı. Vakfın resmi sitesinden ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un sosyal medya üzerinden duyurduğu mesajda şu bilgilere yer verildi:

“Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak yaz tatiline giren sevgili öğrencilerimizin 3 aylık tatil dönemini verimli geçirebilmeleri için ” Fırat Çakıroğlu Yaz Kursları”nı başlatıyoruz. Program il ve ilçe ocaklarımızın kontrolünde uygulanacak olup, öğrencilerimizi yaz döneminde sıkmadan eğitici ve öğretici etkinliklerle donanımlarını artırarak geleceğe hazırlanmalarında katkı sunmayı amaçlamaktadır.
Yaz kurslarımızın ilk bölümü olan “Dini Eğitim” mübarek Ramazan ayında uygulanacaktır. Dini eğitiminin içeriğinde; Elifba, Namaz sureleri ve Dualar, İlmihal dersleri ve Peygamber Efemdimiz’in (S.A.V.) hayatı konuları yer alacaktır. Dini eğitim kurslarımız 22 Haziran 2015 Pazartesi günü başlayacak olup 16 Temmuz 2015 Perşembe günü sona erecektir.
Ramazan ayının hemen akabinde, orta okul öğrencilerimiz (5.-6.-7.-8. sınıflar) için “Bireysel Gelişim Kursları” ve lisede öğrenim gören öğrencilerimiz için “Ülkü Evleri Kamp Programı” düzenlenecektir. Orta okul öğrencilerimiz için uygulanacak olan Bireysel Gelişim Kursları kapsamında; ingilizce, temel ilkyardım eğitimi, hızlı okuma, işaret dili konuları zorunlu dersler olup, satranç, bağlama, halk oyunları, ebru, cam-seramik boyama, ahşap el sanatları-ahşap boyama, bilgisayar ve internetin doğru kullanımı konuları ise isteğe bağlı olarak açılacaktır. Bu konuların dışında açılması talep edilen kurslar il ve ilçe ocaklarımız tarafından değerlendirmeye alınarak uygun görüldüğü ve imkan bulunduğu takdirde açılacaktır.
Lisede öğrenim gören öğrencilerimiz için gerçekleştirilecek olan Ülkü Evleri Kamp Programı çerçevesinde 3 farklı zaman diliminde 3 günlük süreyle kamplar yapılacaktır. Birinci kamp dönemi; 24-25-26 Temmuz, ikinci kamp dönemi; 14-15-16 Ağustos, üçüncü kamp dönemi; 28-29-30 Ağustos tarihlerinde yapılacaktır. Ülkü evlerinde bir araya gelen öğrencilerimize il ve ilçe ocaklarımızın belirlediği yetkili arkadaşlar öncülüğünde kitap okuma, belgesel izleme, piknik gibi sosyal aktiviteler ağırlıklı olarak gerçekleştirilecektir.
Yaz kurslarımıza katılmak isteyen bütün öğrencilerimizin il ve ilçe ocaklarımıza başvurmaları gerekmektedir.
Dini Eğitim için başvuru tarihleri: 18-22 Haziran 2015
Orta okul öğrencilerimiz için Bireysel Gelişim kursları başvuru tarihleri: 10-17 Temmuz 2015
Lise öğrencilerimiz için Ülkü Evleri Kamp Programı başvuru tarihleri: 15-22 Temmuz 2015″