DOLAR 32,3374 % 0.17
EURO 35,1807 % -0.04
STERLIN 41,1311 % -0.04
FRANG 36,3667 % 0
ALTIN 2.240,36 % -0,14
BITCOIN 2.149.726 -5.402

“MHP BÖYLE BİR RÜŞVET ALARAK KOALİSYONA GİRMEZ”

Yayınlanma Tarihi :
“MHP BÖYLE BİR RÜŞVET ALARAK KOALİSYONA GİRMEZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İpek-Koza grubuna kayyum atanmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İpek-Koza grubuna kayyum atanmasıyla ilgili olarak, ‘Basın hürriyetini, özellikle anayasanın 30. maddesini açıkça çiğneyerek kayyum tayin ederek, istihdam yaratan İpek Holding’in 22 kurumunu tamamen yok etmeyi hedeflemek, seçime 3-5 gün kala medyanın varlığını ortadan kaldırabilecek davranışlarla polis gücüyle bir binayı basmak, bütün çalışanları tedirgin etmek çok edepsiz bir harekettir’ dedi.

MHP Lideri Bahçeli, NTV ve Star ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

“Seçime 4 gün kaldı. 7 Haziran’da yüzde 16.3’lük oy oranı almıştı Milliyetçi Hareket Partisi. Bu seçimlerde bu oranı aşacak mısınız?” sorusuna Bahçeli, “1 Kasım seçimleri çok önem arz eden bir seçimdir. 7 Haziran seçimleri 10 Mart’ta açıklanmıştı ve o günden bugüne hazırlıklar sürekli kılındı partiler tarafından. Bu seçimler bütün partiler tarafından önemsenmektedir.

Dolayısıyla partilerimiz kendilerini hazır halde görmektedir. Özellikle seçim beyannamelerinde bir değişiklik olmamıştır güncelleme dışında. Bazı siyasi partiler sosyo-ekonomik meselelerin çözümünde uzlaşıcı bir zemine doğru kaymışlardır. Seçimlerle alakalı olarak eşit şartlarda bir seçim yapılmadığını da bilmek lazımdır.

Bu seçimlerin Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer siyasi partilere milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve bütün partilerimize başarılar diliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak oylarını çoklaştırmayı hedefleyerek seçimlere girmektedir. Zannediyorum 7 Haziran seçimlerini aşan bir orana geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“YA AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK YA DA 7 HAZİRAN’DAKİNDEN FARKLI BİR TABLO ORTAYA ÇIKACAK”

Bahçeli, “Diyelim koalisyon çıktı. HDP’yi dışlıyorsunuz, peki AK Parti’yi mi CHP’yi mi daha yakın görürsünüz kendinize?” sorusuna, “Televizyonda çıkan bazı araştırmacı yazar özelliği ile toplantılara katılanlar veya şahsi düşüncelerini açıklayanlar sanki 7 Haziran seçimlerinden farklı bir sonuç çıkmayacak düşüncesini paylaşıyor, bir noktada da yönlendirme içinde oluyorlar.

Milletimize ‘Önünüzde iki şık var’ diyorlar. Ya AKP tek başına iktidar olacak ya da 7 Haziran’dakinden farklı bir tablo ortaya çıkmayacaktır” yanıtını verdi.
MHP’nin tek başına iktidarı hedeflediğini belirten Bahçeli, bununla birlikte daha önce koalisyon şartlarının ifade edildiği ortamda dört temel ilke ve şartı ileri sürdüklerini, o şartları aynen koruduklarını kaydetti.
Bahçeli, şöyle devam etti:

“HDP dışında TBMM’deki partileri bu dört şartı özümserlerse halkımızı iktidarsız bırakmayacak bir fedakarlığın öncüsü olabiliriz. Türkiye’de yaşayan ve Kürtçe konuşan bin yıllık kardeşlerimizin bir partiyi tercihi ve son yıllarda da HDP’ye yapmış oldukları tercihe saygı duyuyoruz.

Ancak HDP’nin bugüne kadar uygulamaları, söylemleri bazı konulardaki katı tutumları, PKK’nın siyasallaşmış bir uzantısı olduğu oraya MHP flu bakıyor. Bir koalisyon ortamı olduğu zaman HDP’yi dışarıda bırakmak kaydıyla bir koalisyon arayışı içinde olabileceğimizi çok net ifade ediyoruz. Koalisyonu oluşturma şartlarımızda ilke ve ön şartlarımızda bir değişiklik olmayacak.

Ancak bunları kabul eden partilerle koalisyon oluşturma ortamına girdiğimizde bizim daha önceki hazırlıklarımız takdim edeceğiz ve koalisyon şartlarında nelerde uzlaşabiliriz nerelerde ayrılabiliriz bunun tasnifi yapıldıktan sonra koalisyonun kurulma aşamasında nasıl hareket edeceğimizi ortaya koruz. Koalisyonlar birden fazla partinin bir araya gelerek oluşturulmuş yönetim şeklidir.

Hiçbir partinin programı esas alınarak koalisyon oluşturulmaz. Ortak zeminler aranır, buluşulan alanlar benimsenir sivri alanlar törpülenir ve bir uzlaşı hükümeti ortaya konur. Böyle bir ortam olduğu zaman MHP taşın altına elini değil gövdesini kor.”

“MHP BÖYLE BİR RÜŞVET ALARAK KOALİSYONA GİRMEZ”

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ‘koalisyon görüşmelerinde ilk seçeneğimiz MHP olur’ dedi. Bir CHP-MHP ortaklığı, toplumsal gerilimi ortadan kaldırmaz mı?” sorusuna ise Bahçeli, şöyle yanıt verdi:
“CHP, MHP ile bir hükümet kurmayı gündeme getiriyor fakat böyle bir hükümetin oluşturulma zeminini tam hazırlayamıyor. Kendilerinin bazı milletvekilleri özellikle HDP’ye düşünce itibariyle çok yakın olanlar ileri geri konuşuyor.
CHP ile MHP’yi koalisyona götürecek bir düşünce ortaya atıldığı zaman ‘Başbakanlığı Bahçeli’ye bırakacağız’ sözü çok yanlıştır. Böyle bir rüşvet alarak koalisyona MHP giremez. İkinci bir hata, ‘AKP yüzde 40’tır geri akanla kısım yüzde 60’tır dolayısıyla yüzde 60 bloğu bir hükümet kurabilir.’ Bu cümleyi sarf ettiğiniz takdirde MHP’yi yok farz ediyorsunuz, 60 rakamının içinde bir yerde görüyorsunuz.

Ama ana fikri HDP ile örtüşen çözüm sürecinden kuracağınız bir hükümetin içinde MHP’nin de olabileceğini düşünüyorsunuz. Türkiye’yi yıkmaya, bölmeye niyetlenmiş bir parti ile ve binlerce şehidimize vasile olmuş bir parti ile MHP hangi 60’ın içine koyarak bir koalisyon oluşturmayı düşünüyorsunuz. İhanetle vatanseverliği nasıl bir odanın içine almayı düşünüyorsunuz anlamak çok zor.”

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi niyetli bir insandır. Kendisi aynı zamanda benim okul arkadaşımdır. Çalışarak okuyan ve başarı elde etmiş bir kişidir” ifadesini kullanan Bahçeli, “Böyle bir hataya kimler tarafından düşürüldü buna bakması lazım.
Çin’den gelen yeni bir oyuncak gibi Başbakanlığı bize vererek hükümet olmaz. Refah Partisi, DYP ile Refah-Yol hükümetini kurarken kendi aralarında gizli bir protokolleri olmuştur. ‘2 yıl ben 2 yıl sen yap Başbakanlığı, son yılda ben yapayım’ şeklindeydi. Ama yürümedi” diye konuştu.

“O ÇANTA AÇILDI VE İÇİNDE MHP’NİN KOALİSYONA BAKIŞI, ÖNCELİKLERİ, BAKANLIK DAĞILIMLARI VARDI”

“Başbakan Ahmet Davutoğlu ile koalisyon görüşmesinde o çanta açıldı mı açılmadı mı?” sorusuna Bahçeli, şöyle yanıt verdi:

“Sayın Başbakan yalandan bir Başbakan olması sebebiyle çok yalan konuşuyor. Bu çanta açılmıştır. 2 saat 26 dakika sürmüştür buluşma. Kendileri uzun süre konuşma yaparak Türkiye’nin ve hükümetinin uygulamalarından bahsetmiştir.
32 güne yaklaşan ve CHP ile olan koalisyon çalışmalarından özetleme yapmıştır. Daha sonra bir fırsat doğmasıyla AKP ile MHP’nin görüşmelerine sıra gelmiştir. 3 hayırdan sonra ‘Koalisyon kurma düşünceniz nedir’ diye sorduğunuzda eğer 4 maddemizi kabul ederseniz sizinle koalisyon kurmaya gayret gösterebiliriz denmiştir.

O çanta açıldı ve içinde MHP’nin koalisyona bakışı, öncelikleri, bakanlık dağılımları vardı. Protokolün yapısı ve önerilerimiz, Bakanlar Kurulu, Meclis’te milletvekili sayısına göre veya alınan oyların sayısına göre bir orantı yapıldığında 15 bakanlık AKP’ye 6 bakanlık MHP’ye düşmekte. İki bakanlığı başbakan yardımcısı olarak AKP, iki bakanlığı da başbakan yardımcısı olarak MHP alabilir. MHP’nin aldığı başbakan yardımcılığından biri başbakan vekili statüsünü korur.

Hangi bakanlıklar olacağı var bizim programımızda ama kamuoyu ile paylaşmadık. Siyah çantayı açtım, Faruk Çelik ve Sayın Başbakan’a gösterdim. ‘Bu dosyaları size vermeyeceğim ama dört şartı kabul ettiğinizde oturur görüşürüz’ dedik. Kendileri bu görüşlerimizin burada kalmasını istediklerini söylediler. Ben de ‘Saklı tutmak istediğiniz konuları hafızamıza alıyoruz emanetimizdir’ dedim.”

“BU KONUŞMALAR ANAYASAYI İHLALDİR”

“80 milletvekili almış bir parti HDP. Bu noktada siz bir esneme yani şu şu olursa çözüm süreci Kürt vatandaşlarımızın da ki siz her zaman terör ve Kürt vatandaşlarımızın ayrımını iyi yaptığınızı düşünüyorum. Şu şu maddeler değişirse biz de bu sürece destek verebiliriz diyeceğiniz hiç mi nokta yok?” sorusuna ise Bahçeli, “Bizim bu 4 maddemiz, MHP’yi gündeme taşımak gibi bir hissin, ihtirasın sonucu değildir.
Birinci madde anayasamızın 4 maddesidir. Bu konuda bir Türk milliyetçisinin taviz vermesi mümkün değildir.

İkinci konu ise yıkım projesi haline geldiğine inandığımız çözüm projesi olarak ısrarla üzerinde durdukları Türkiye’yi bölünmenin eşiğine getirecek önce bir özerklik sonra federal sonra da bağımsız bir Kürdistan kurulması yolunu açabilecek bir tehlikeli bir gidişatı kabullenmemiz mümkün değil.

Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinde en fazla yolsuzluğun odaklaşmış olduğu tarih simgeleşmiştir, 17-25 Aralık’tır. Bu yolsuzluk ve rüşvet olayının üzerine kesin olarak yargı yoluyla gidilmelidir. Kime ne kadar dayanıyorsa dayansın taviz verilmemelidir. Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiştir ve seçim günü herkes sonuçlara saygı duymuştur.

Yüzde 52 ile seçildiğine göre o zaman cumhurbaşkanının anayasa dışında hareket etmemesi lazımdır. Seçim döneminde bunu gördük 54 ilde tesis açma, temel atma törenleri yapıldı, devletin tüm imkanları ile. Oradaki siyasi konuşmalar, AKP yön veren, cesaretlendiren konuşmalar.
Anayasayı ihlaldir bu konuşmalar. Cumhurbaşkanı’nın bu tavrı değişmeli ve anayasa çizgisine gelmelidir. Vazgeçme niyetleri yok. Muhtarlar toplanıyor, başkaları toplanıyor her gün kaçak sarayda, televizyonlarda da sürekli konuşuyor. Seçime her an müdahale olmaz. Bu konuda saray kendisine çeki düzen verecek ve Çankaya’ya taşınacak. Bu önemlidir” karşılığını verdi.

İPEK KOZA GRUBU’NA ‘KAYYUM’ ATANMASI 

Bahçeli, “İpek-Koza grubuna ve özellikle medya grubuna kayyum atanması konusunda düşünceniz nedir?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Paralel yapı dedikleri Fethullah Gülen hareketi olarak görülmüş ve Gülen cemaati olarak algılanan bir topluluğun 12 yıla yakın süredir AKP ile birlikte çalışmasını göz ardı ederek değerlendirme yapmak bazı konuları farklı yönlere taşımak olur. Bazı kararların alınmasında bu beraberlik etkili olmuştur.

Nerede kopmuştur, neden kopmuştur doğru düzgün bilen yok. Kim ne yapıyorsa ilk suçlama hükümeti devirmeye yönelik hareket olarak algılanmıştır. İktidar neye dayalı olduğunu anlayamadığımız bir kin ve nefretle saldırmaya başlamıştır. Bunu kurutmak istiyor ve bunu kuruturken de eğer bu hareketin içinde bulunanlarla hala etkinlikleri varsa onları da yok etmek istiyor.

Basın hürriyetini, özellikle anayasanın 30. maddesini açıkça çiğneyerek kayyum tayin ederek, istihdam yaratan İpek Holding’in 22 kurumunu tamamen yok etmeyi hedeflemek, seçime 3-5 gün kala medyanın varlığını ortadan kaldırabilecek davranışlarla polis gücüyle bir binayı basmak, bütün çalışanları tedirgin etmek çok edepsiz bir harekettir.

Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı’nın saray örgütleri tarafından bunu yönlendiriyorsa müdahil olsun. Hala Başbakanlık sorumluluğu Sayın Başbakan’dadır. Konuya Sayın Başbakan müdahil olmalı, polis gücünü çekmeli, kayyumları kovmalı ve faaliyetlerinin devamını basın özgürlüğü çerçevesinde sürdürmelidir. Bu tür davranışlar Türkiye’de kin ve nefret tohumları saçar. Bu akşam buna son vermeleri gerekir.”

MUSA ERDOĞAN

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeOnwinMebbisjojobetmatbetholiganbetbetkomtrendyol indirim kodusahabetbim aktüelkayseri evden eve nakliyatdeneme bonusu veren sitelertipobetPusulabetCasibomstarzbet girişbets10kredi hesaplamaa101 aktüeltipobetbetturkey girişbetturkey girişcasibomcasibomvevobahismarkajbetbetineceltabetgrandpashabetcasibomgobahisbettiltbetsatbetorspinligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comdinamobetstarzbet adamsah.netbahis siteleribetvolesetrabetbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbahiscomgüzel hostingtipobetbetkommarkajbetparibahisbetinematadorbetgobahisbettiltbetsatbetorspinromabetligobetbetkanyononwinsahabetbaywinrokubetmarsbahisextrabetikimislicratosslotwinxbetbahisalgorabetelexbettümbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatiksüpertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybettingbahsegelmostbetpiabetmeritkingholiganbetjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetkordonbet7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotpusulabetaresbetfavoribahispadişahbetnakitbahispolobetdumanbetsekabetmaltcasinopalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetonbahissüperbetinbetexpervenüsbetpokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisen1xbettrabzonspor fenerbahçe maçını canlı izletrabzonspor fenerbahçe maçını canlı izlebahis sitelerimelbetbetnanokazandrapokerklascasino siteleriselçuksportsselçuk sportstruvabetdeneme bonusu
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort