DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.097.313 -1.531

MHP’Yİ TASFİYE ETMEK İSTEYENLERİ AFFETMEYİZ

Yayınlanma Tarihi :
MHP’Yİ TASFİYE ETMEK İSTEYENLERİ AFFETMEYİZ

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP’yi tasfiye etmeye yönelik çabalar olmuştur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

630xNxHaberRes_48484

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  toplanan imzalarla ilgili çok yönlü incelemenin devam ettiğini belirterek, “Bu hakkın kullanılması doğrudur, ancak her partinin geleneğine uygun siyasi anlayışı ile uzlaşma içinde ne partiyi ne şahsiyetleri tahrip edecek davranışlara yaklaşmadan demokrasi örneği verilmelidir.  Ancak basın yoluyla veya muhtelif fısıltıyla  MHP’yi tasfiye etmeye yönelik çabalar olmuştur.  Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

 

BİR PARTİNİN il başkanının partinin ortak sorumluluğunu taşıdığını hatırlatan Bahçeli, “orada ortaya konulan gerekçelerin sorumluluğunu taşıyacaksınız. Sonra da bu sorumluluktan sarfı nazar edip MHP’yi şikayet edeceksiniz.  Bunu yapan 17 il başkanı görevden alınmış ve yerlerine yenileri atanmıştır. Bunların beyanları ayrıca incelenecek ve disiplin yoluyla da gereği yapılacaktır. Kimse Türkiye’nin bu hassas döneminde milli direncin son söz sahibi olan MHP’yi başka bir kanala sürüklenmek gibi bir hataya düşmemelidir. Bu hata tespit edilirse hiç kimse affedilmeyecektir” dedi.

 

MHP’nin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 12. Dönem açılışında konuşan Bahçeli, MHP’nin  milli hassasiyetleri bilindiğini hatırlatarak, HDP milletvekillerinin dokunulmazlığı için, ” fezlekeler incelenir. Dokunulmazlıkların kaldırılması  Türk yargısının önüne çıkarılması temel tercihimiz olacaktır.” Dedi. Bahçeli, “Türkiye de istihdam ve katma değer yaratan Türk toplumun bilgilendirilmesine katkı sağlayan müesseselerinin kaba şekilde üzerine gedilmesini ve kamuoyuna da bir korku salmaya yönelik bu davranışları tasvip etmiyoruz.” diye konuştu.

MHP siyaset ve liderlik okulu 12’nci dönemine başladı. Okulun açılışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran MHP lideri Devlet Bahçeli,  MHP’yi tasfiye etmeye yönelik çabalar olmuştur.  Bunu kamu etmemiz mümkün değildir” dedi.

 

Bahçeli’nin gazetecilerin sorularına verdiği cevaplar şöyle:

2009 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi 12 dönem için 20’şer kişilik gruplar halinde çalışmalarını başlatmış olmaktadır. Değerli bilim insanlarımız sorumluluk üstlenmişlerdir. Bilimin ortaya koyduğu gerçeklerle bir eğitim programı uygulanmaktadır. Yeni dönemin başarılı geçeceği inancındayım.

 

HDP milletvekillerinin fezlekeleri ve dokunulmazlıklarının kaldırılması Dokunulmazlığın kaldırılması bir Anayasal müessesedir. Son günlerde TBMM’de  temsil edilen ve orada faaliyet gösteren bazı partilerin  şahsiyetleri Türkiye’nin bu yoğun terör döneminde, teröristlerle barışık ve bağdaşık oldukları anlaşılmaktadır. Bunun tespiti halinde bir fezleke ile TBMM Başkanlığına gönderilmesi halinde, MHP’nin bu konudaki  milli hassasiyetleri bilinmektedir.  Bu fezlekeler incelenir. Dokunulmazlıkların kaldırılması  Türk yargısının önüne çıkarılması temel tercihimiz olacaktır. Hükümetten bu tür faaliyetler içinde milletvekilleri varsa objektif tespitlerle TBMM genel kuruluna gelmesi halinde MHP 40 milletvekiliyle üzerine düşeni yapacaktır.

ZAMANA KAYYUM ATANMASI

Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmişlerdir. Bu günlerde örtülü ve açık bir çatışma ortamına girmişlerdir. Bunlar yakınen takip edilmektedir. Ancak yargı yoluyla konuların üzerine gidilmesi gerekirken hem üretim hem medya alanında önemli çalışmalarla Türkiye de istihdam ve katma değer yaratan Türk toplumun bilgilendirilmesine katkı sağlayan müesseselerinin kaba şekilde üzerine gedilmesini ve kamuoyuna da bir korku salmaya yönelik bu davranışları tasvip etmiyoruz. Bu uygulamalardan siyasi iktidar vazgeçmelidir. Türkiye’nin geleceğini karartacak tespitler yapılırsa üzerine gidilmelidir.

CHP ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU MASASINA OTURMAZSA

Anayasanın uzlaşı yönüyle değişimi konusunda bütün siyasi partiler bir temel tercih ortaya koymuşlardır ve geçmişte çok verimli çalışmalar olmuştur.  60 madde demokratik paket içine alınmış ve genel kurula diğerleriyle birlikte bir paket halinde sunulması gerekirken askıya alınmış ve şimdi tekrar başlatılmıştır. Uzlaşma masası çok geniş bir masadır. 3 parti sığ kalır. Anamuhalefet partisinin dışarıda kalması uzlaşma anlayışına ters düşer. CHP ve AKP’nin uzlaşamadıkları konularda ön şart öne sürmeleri yanlış olmuştur. MHP, Komisyonda bulunmaya üzerine düşen sorumluluğu taşımaya ve çalışma usul ve esaslarına göre düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmaya ve Türkiye’ye faydalı olanlara evet ülkeyi karanlığa götüreceklere hayır diyerek çalışmalarını sürdürecektir.

MHP’NİN DAVALIK OLMASI

Siyasi partiler Anayasa ve kanunlardan kaynaklanan haklarını kullanmalıdırlar. MHP 200 ü aşkın imza toplanmış ve  genel merkezimize gönderilmiştir. MHP, konuyu incelemekte ve çok yönlü ele almaktadır. Bu hakkın kullanılması doğrudur, ancak her partinin geleneğine uygun siyasi anlayışı ile uzlaşma içinde ne partiyi ne şahsiyetleri tahrip edecek davranışlara yaklaşmadan demokrasi örneği verilmelidir. Ancak basın yoluyla veya muhtelif fısıltıyla  MHP’yi tasfiye etmeye yönelik çabalara yönelik yanlışlıklar olmuştur. 17 il başkanımız bunu yapmışlardı. Teşkilatlarımız kapatılmış değildir. İl başkanları aynı zamanda delegedir.  12’nci Sulh Ceza Mahkemesine partimize dava açmışlardır. Bir partinin il başkanısınız, orada ortaya konulan gerekçelerin sorumluluğunu taşıyacaksınız. Sonra da bu sorumluluktan sarfı nazar edip MHP’yi şikayet edeceksiniz. Bunu kabul etmek mümkün değildir. 17 il başkanı görevden alınmış ve yerlerine yenileri atanmıştır. Bunların beyanları ayrıca incelenecek ve disiplin yoluyla da gereği yapılacaktır. Kimse Türkiye’nin bu hassas döneminde milli direncin son söz sahibi olan MHP’yi başka bir kanala sürüklenmek gibi bir hataya düşmemelidir. Bu hata tespit edilirse hiç kimse affedilmeyecektir.

MHP MASADAN KALKACAK MI?

MHP masadan kaçmaz. Komisyonun verimli olması Anayasayı sağlıklı çıkarmak için TBMM’de var olan siyasi partilerin belirlenen çalışma usul ve esaslarına göre orada bulunmalarında yarar var. Anlaşamayanlardan biri iktidar,  biri anamuhalefet olursa masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelen olursa devam ederiz,  gelen olmazsa,  iktidar partisi b planını uygulamalı. Ağızlarına sakız etmek yerine, ne düşündüklerini TBMM’ye  getirmelidirler. Bu durumda değişiklik ancak referandumla mümkün olabilir. 317 olan sayılarını 330’a tamamlanması lazım. Tamamlayabilirlerse millet huzuruna çıkarlar. Böyle bir şey söz konusu olursa, MHP geçmişten bu yana hassasiyetleri göz önünde bulundurularak kamuoyunu aydınlatmakta katkı sağlayacaktır.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu’nun açılışına katıldı.

MHP’nin Türkiye’de var olan siyasi kurumlar içerisinde önemli bir adım atarak Siyaset ve Liderlik Okulu’nu açtığını belirten Bahçeli, “Dünyada ve Türkiye’deki gelişimleri, özellikle Türkiye’nin geleceğine bakışı konusunda, bilimin ortaya koyduğu gerçeklerle bir eğitim uygulanmaktadır. Yeni dönemin de başarılı geçeceği inancındayım” diye konuştu. Bahçeli, daha sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

HDP’li milletvekillerinin fezlekeleri konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çağrısını nasıl değerlendirildiğinin sorulması üzerine Bahçeli, dokunulmazlığın kaldırılmasının anayasal bir müessese olduğunu söyledi.

Teröristlerle bağdaşık ve barışık bir halde faaliyette bulunanlara yönelik MHP’nin hassasiyetlerinin bilindiğini vurgulayan Bahçeli, “Bunlarla ilgili fezlekeler gelir, gerekçeler iyi incelenirse bu fezlekeler yoluyla dokunulmazlıkların kaldırılması ve Türk yargısının önüne çıkarılması temel tercihimiz olacaktır. Bu tür faaliyetlere, dün, bugün muhtemelen de gelecek için faaliyet içerisinde bulunacak milletvekilleri var ise objektif tespitlerle Başbakanlık yoluyla TBMM Genel Kurulu’na gelmesi halinde, MHP 40 milletvekili ile üzerine düşeni yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“ACIMADAN ÜZERİNE GİDİLMELİDİR”

Zaman gazetesine yönelik kayyum ataması hakkında düşünceleri sorulan Bahçeli, bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensuplarının yol ayrımına geldiğini savundu.

Bu iki kurumun bugünlerde örtülü ve açık bir çatışma ortamına girdiğini öne süren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bunlar yakinen takip edilmektedir. Ancak yargı yoluyla konuların üzerine gidilmesi gerekirken hem üretim alanında hem medya alanında önemli çalışmalarla Türkiye’de istihdam yaratan ve katma değer yaratan veya medya aracılığıyla Türk toplumunun bilgilendirilmesine katkı sağlayan müesseseleri, bu tür kaba davranışlarla üzerine giderek, kamuoyuna da bunu sürekli bir korku alameti olarak göstererek ortaya konan davranışı tasvip etmemekteyiz. Bu uygulamalardan başta siyasi iktidar vazgeçmelidir. Medyaya gerekli alakayı göstermeli, var ise içerisinde yanlış, yasalara ve Anayasa’ya aykırı davranışlar veya Türkiye’nin geleceğini karartacak faaliyetler üzerinde tespit yapılırsa da acımadan üzerine gidilmelidir.”

“GELMEZLERSE İKTİDAR ARTIK B PLANINI ORTAYA KOYMALIDIR”

Anayasa çalışmalarına ilişkin bir soruya karşılık Bahçeli, Anayasa’nın uzlaşı yönüyle değişimi konusunda, bütün siyasi partilerin bir temel tercih ortaya koyduğunu belirtti. Bahçeli, geçmişte yapılan çalışmalarla da 60 madde anlaşıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Meclis Genel Kurulu’na diğerleriyle birlikte sunulması gerekirken bu çalışma bir dönem için askıya alınmıştır. Bu anayasa uzlaşma masası çok geniş bir masadır. O masanın içerisinde 3 partinin bulunması çok sığ kalır. Hele hele ana muhalefet partisinin dışarıda kalması, uzlaşma anlayışına da ters düşer. Ama iktidar ile CHP, arasında bazı temel kavramlar üzerinde farklılıkları uzlaşma komisyonunda tartışıp üzerinde değerlendirmeler yapacakları yerde, uzlaşma çalışmasına ön şart olarak sunmaları yanlış bir yaklaşım olmuştur. O masa tabirini de çok yanlış kullanıyoruz. Dünyada her tarafta masalar kuruldu. Bizde de böyle bir masa tercihini yapmak doğru değil.”

Bahçeli, MHP olarak Anayasa Uzlaşma Komisyonunda bulunmayı, üzerlerine düşen sorumluluğu taşımayı, fikirlerini açıkça söylemeyi ve oradaki çalışma usul ve esaslara göre kendi düşüncelerini kamuoyuyla paylaşarak, millet için faydalı olacaklara ‘Evet’, Türkiye’yi karanlığa götürecek unsurlara ‘Hayır’ demek suretiyle çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.
MHP’nin masadan kaçmayacağını vurgulayan Bahçeli, komisyonun verimli olması, anayasayı sağlıklı çıkarması için TBMM’de var olan siyasi partilerin belirlenen usul ve esaslara göre orada bulunmalarında yarar bulunduğunu dile getirdi.
Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“MHP masadan kaçmaz hep masa tabirini kullanıyorsunuz ama. Masada oturduğu yerde 3 arkadaşımız oturuyor. Ve televizyonda gördüğümüz vakitte oturdukları yerlere yakışıyorlar. Ama komisyonun verimli olması anayasayı sağlıklı çıkarmak için TBMM’de var olan siyasi partilerin belirlenen çalışma usul ve esaslarına göre orada bulunmalarında yarar var. Hele hele bunlardan bir tanesi iktidar birisi de ana muhalefet olursa orda olmanın anlamı yoktur. O sebepten dolayı masadan kalkmadan herkesi davet ederiz gelen olursa masaya otururlar. Gelmezlerse siyasi iktidar artık B planını uygulamaya koymalıdır. Yani anayasada ne gibi bir değişiklik düşünüyorsa, bunu ağızlarına sakız edip her tarafta konuşacakları yerde TBMM’ye getirmelidirler. Referandum yoluyla bu ancak mümkün olabilir. Onun için de 317 milletvekilinin 330’a tamamlanması lazım. Orada tamamlandığı takdirde referandumla belirledikleri anayasa veyahut özledikleri anayasa değişikliğini yapmak için millet huzuruna çıkmış olurlar. Böyle bir durumda da eğer bir referandum söz konusu olursa MHP’nin geçmişten bu yana anayasa konusundaki hassasiyetleri göz önünde bulundurarak gerekli tedbirleri almak suretiyle kamuoyunun aydınlatılmasında kendi dünya görüşü ve parti ilkeleri çerçevesinde katkı sağlayacaktır. Bu bakımdan AKP CHP ile diyalog kurmak suretiyle onu nazik bir şekilde masaya davet etmesinde yarar görüyoruz. E gelmezlerse ne yapalım yani? O zaman bu 4 kişilik masada eksiklikler var demektir. İktidar dahi kalksa en son masada oturacak olanlar yine MHP’nin 3 değerli milletvekili şahsiyetleri olacaktır.”

“İL TEŞKİLATLARIMIZ KAPATILMIŞ DEĞİLDİR”

Partinin bazı teşkilatlarının, muhaliflere verdiği destekten ötürü kapatıldığı” iddialarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, MHP’de yaklaşık 200’ü aşkın il, ilçe ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden bir imza toplandığını ve bu imzaların MHP Genel Merkezine sunulduğunu hatırlattı.

MHP’nin konuyu çok yönlü incelediğini, kimsenin demokratik hakkını kullanmasına da karşı olmadıklarını belirten Bahçeli, şu açıklamalarda bulundu:

“Bu hakkı kullanmak doğrudur ancak her partinin siyasi geleneğine uygun siyasi anlayışıyla, uzlaşma içerisinde, ne partiyi ne de şahsiyetleri tahrip edebilecek davranışlara yaklaşmadan, demokrasi örneği vermek iyi bir uygulama olacaktır. Ancak burada basın yoluyla, muhtelif fısıltıyla, bazı konularda, bazı müesseseler aracılığıyla MHP’nin demokratik hakkını kullanmak yerine MHP’yi siyasi hayatımızdan tasfiye etmeye yönelik çabalara katkı sağlayan yanlışlıklar olmuştur. Bunlardan bir tanesi, 17 il başkanıdır. İl teşkilatlarımız kapatılmış değildir, böyle bir propagandayı da yapmak doğru değildir.”

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAKTIR”

Bahçeli, “Şimdi, bir partinin il başkanısınız, bir demokratik hakkınızı kullanacaksınız, orada ortaya konmuş olan gerekçelerin sorumluluğunu taşıyacaksınız, sonra da bu gerekçelerden kendinizi sarfınazar edip, genel merkeze olmadık beyanlarla hakaret edeceksiniz. Buna müsaade etmek mümkün değildir” dedi.

MHP’nin hiyerarşik kademesinde bir aksaklığın olmadığına dikkati çeken Bahçeli, “Bunların içerisinde bazılarının vermiş olduğu demeçler ise tüzüğümüze ve siyasi etikle bağdaşmayan konular olduğu için incelenecek ve ayrıca disiplin kuruluna sevk edilmek sureti ile gerekli tedbirler alınacaktır” dedi.

“Kimse kongre alışkanlığı haline getirilmiş partilere özenmek yolunu tercih etmemelidir” ifadesini kullanan Bahçeli, kimsenin Türkiye’nin bu hassas döneminde, milli direnci ve son söz sahibi olan MHP’yi başka yönlü bir kanala sürüklemek gibi tarihi bir hataya düşmemesi gerektiğini, bu hatanın tespit edilmesi halinde hiçbirinin affedilmeyeceğinin kaydetti.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort