DOLAR 32,5855 % 0.3
EURO 35,0370 % 0.17
STERLIN 40,8417 % 0.07
FRANG 35,8009 % 0.51
ALTIN 2.458,28 % 0,91
BITCOIN 64.246,00 0.284

Terörün Dokunulmazlığı Olmaz!

Yayınlanma Tarihi :
Terörün Dokunulmazlığı Olmaz!

MHP’li Parsak Zehir, zemberek açıklamalarda bulundu. PKK Mecliste barınamaz…

mhpli-parsak-terorun-dokunulmazligi-olmaz-002

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, uzun süredir ülke gündemini işgal eden Milletvekilliği dokunulmazlıklarına ilişkin anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak bir konuşma yaptı.

TERÖRÜN DOKUNULMAZLIĞI OLAMAZ

Konuşmasının başında MHP’nin, milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili görüşlerini paylaşan Parsak, “Bizce dokunulmazlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin yasama faaliyetlerini her şeyden bağımsız ve korkusuzca yürütmesi için oluşturulmuş bir koruma mekanizmasından ibaret olmalı; dokunulmazlığın sınırları, Türk Milleti’nin karar, niyet ve söylemlerinin yine Türk Milleti’nin yegâne karar mekanizması olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde herhangi bir baskı altında kalınmaksızın ifade edilebilmesini sağlamak üzere belirlenmelidir dedi.

Dokunulmazlığın hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün tehdidi noktasında bir koruma aracı ya da terör örgütü savunuculuğuna kalkan olarak kullanılamayacağını kaydeden Mehmet Parsak, “Milliyetçi Hareket Partisi, dokunulmazlığın, hiçbir zaman terör söylem ve eylemlerinin meşrulaştırılması ya da propaganda malzemesi yapılması noktasında kullanılmasını asla kabul etmez, etmeyecektir!” ifadeleri ile terörün meclisteki siyasi uzantılarına dikkat çekti.

PKK, MECLİS’TE BARINAMAZ

MHP’nin yıllardır tutarlı ve istikrarlı bir yaklaşımla, Milletvekili dokunulmazlıklarının sınırlandırılmasını şeffaflık ve hesap verilebilirliğin bir garantisi olarak gördüğünü belirten Parsak, “Dokunulmazlığa ilişkin görüş ve önerilerimiz, parti programımız, seçim beyannamelerimiz ve vizyon belgelerimizde gereken önemi görmüş ve yerini almıştır. Milletvekili dokunulmazlığı, kamu vicdanının kabul edeceği makul esaslara bağlanmalı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisindeki yasama ve denetleme faaliyetlerinin dışında kalan hususlardaki dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini savunuyoruz. Hatta konuyla ilgili olarak 2012 yılında sunduğumuz teklif samimiyetimizin açık ispatıdır” İfadelerini kullandı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN BAŞLANGICI, MHP’NİN MİLLİ REFLEKSLERİDİR

Görüşülmekte olan Anayasa değişikliğinin başlangıç noktasının, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Türk Milleti’nin menfaatlerini esas alan milli fikir ve refleksleri olduğunu vurgulayan Mehmet Parsak, “2009 yılından bu yana “çözüm” adı altında Oslo’da, Habur’da, İmralı’da, Dolmabahçe’de, sözde akil adamlar, istihbarat mensupları, bebek katili ve malum partilerin milletvekilleri arasında yürütülen “ihanet süreci”nin bir sonucu olarak palazlanan ve dönemin Başbakanının ifadesiyle şehirlere yerleşen ve yığınak yapan bölücü terörün, 20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana hızla tırmanan kanlı eylemlerini dikkate alarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin anayasa ve adalet komisyonu üyesi 4 milletvekili olarak 3 mart 2016 tarihinde TBMM Başkanlığı’na verdiğimiz dilekçe ile terör ve terör ile bağlantılı suçlardan kaynaklanan dokunulmazlık fezlekelerinin, anayasamızın 83. maddesi çerçevesinde ivedilikle işleme alınmasını talep ettik” dedi.

İKTİDAR AYLARDIR İPE UN SERDİ

MHP’nin hiçbir Anayasa ya da kanun değişikliği gerektirmeyen, sadece ve sadece uygulanmayan Anayasa maddelerinin en azından terörle ilgili suçlardan kaynaklı dokunulmazlık dosyaları için ivedilikle uygulanmasını talep eden bu yaklaşımının, bir parti dışındaki tüm partiler tarafından kabul edilmesi gerektiği halde, ne yazık ki hayata geçirilemediğini kaydeden Parsak, “ MHP’nin bu yaklaşımı karşısında iktidarın tavrı ise; önce havayı koklamak, Türk Milleti’nin haklı tepkisini görünce de kendine bir manevra alanı oluşturup zaten baş müsebbibi olduğu konuda işi sulandırmak olmuştur. Bugün görevinin son deminde olan Sayın Başbakan’ın, “o zaman Anayasaya geçici bir madde ekleyerek tüm dosyaları meclise getirelim” şeklindeki ipe un seren açıklamasını, ana muhalefet partisinin, dokunulmazlıkları başlı başına ele alan ancak terörün meclisteki uzantılarını ile mücadele maksatlı talebimizin gereksiz yere aylarca tartışılmasına neden olan yaklaşımı takip etmiştir” sözleriyle MHP’nin terörle bağlantılı Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına dair önerilerini görmezden gelen iktidar ve ana muhalefete yüklendi.

TERÖRÜN BAŞI EZİLECEK!

MHP’nin bu başvurusunun işleme alınmış olması halinde, hem Anayasanın uygulanmış olacağını hem ülkenin bu zor günlerinde bir de bu konuyu aylarca tartışmaktan kurtulacağını hem de terörle ilişkili suçlardan dolayı fezlekesi bulunan milletvekillerinin çoktan yargılanacağını vurgulayan Mehmet Parsak, “Hangi konuda olursa olsun, hangi yöntemleri kullanıyorsa kullansın, nereden besleniyorsa beslensin, neyi amaçlıyorsa amaçlasın, terörün başı görüldüğü yerde ezilmelidir! Dün bölücü terörü “3-5 Çapulcu” diye hafife alan dönemin iktidarının ihmali ile dağlara yerleşen terörün başı, Cudi’de, Gabar’da, Kato’da ezildi, yetmedi Suriye’de, Kenya’da ezildi… Bugün de iktidarın “çözüm” adı altında yürüttüğü ihanet sürecinin bir sonucu olarak şehirlerimize, ilçelerimize, üniversitelerimize yerleşen terörün başı ise Sur’da, Cizre’de, Silopi’de, Nusaybin’de, Dargeçit’te ezildi, Hacettepe’de, Boğaziçi’nde, Dil Tarih’te ezildi! Eziliyor! Ezilecek! Ezilmeye de devam edilecek!” sözleriyle, teröre karşı sert tepki gösterdi.

TÜM ÖNERİLERİMİZE “HAYIR” DEDİLER

Terörün başı, görüldüğü her yerde ezilirken terörün yandaşlarının ve yardımcılarının dokunulmazlık zırhının ardına saklanmasının asla düşünülemeyeceğini söyleyen Parsak, “Dilekçemizin ardından Sayın Grup Başkanvekilimiz tarafından AKP ve CHP’ye 4 farklı öneri sunduk ancak hepsine HAYIR denildi. İktidar bu noktada tüm önerilere hayır derken aslında “Belki bir parti çıkar bizim önerimize “hayır” der, biz de bu işten kurtuluruz” umuduyla illa Anayasa’ya geçici bir madde ekleyip komisyonda bekleyen tüm dosyaları meclise getireceğim diye tutturmuştur. Milliyetçi Hareket Partisi bu oyunu da bozmuş, “buyurun elinizi tutan mı var” demiştir” ifadelerini kullandı.

KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇOK UĞRAŞTIK

İktidarın bu meydan okuması sonrasında gerekli incelemeleri ve çalışmaları yaptıklarına dikkat çeken Mehmet Parsak, “Madem geçici de olsa bir Anayasa değişikliği olacak o zaman bu değişiklik Bakanları ve Başbakanı da kapsasın, onlarla ilgili dosyalar da meclise gelsin” dedik. Olmadı, tamam, anlıyoruz, kendinize ya da hükümete dokunmasın istiyorsunuz ama en azından bu dönemin yani 26. Dönemin sonuna kadar işlenecek terör ile ilgili suçları kapsama dâhil edelim” dedik. Ne yazık ki buna da hayır denildi” dedi.

İKTİDAR, ESKİ “ÇÖZÜM” ORTAĞINA KIYAMIYOR

AKP’nin sadece HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmaya yanaşmadığını belirten Parsak, “Tüm bunlara hayır dendikten sonra şimdi de burada yalandan terörle mücadele nutukları atılıp, terörle kol kola olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının sağlandığı söylenecek. Ama aslında olan şu: O kafa tuttuğunuzu sandığınız Avrupa’ya da, Amerika’ya da, Asya’ya da: “Evet MHP’nin önerisi öyleydi ama biz sadece terörle ilgili suçları kaldırmadık efendim, biz hepsini kaldırdık” savunmasını yapabilmek için MHP’nin tüm önerilerine hayır dediniz” ifadeleri ile AKP’ye yüklendi.

TEKLİFİN HİÇBİR YERİNDE “TERÖRLE MÜCADELE YOK”

Teklifin hiçbir yerinde “terör” ya da “terörle mücadele”ye dair bir ifade bulunmadığını kaydeden Mehmet Parsak, “Hani PKK’nın siyasi uzantıları Meclis’te olamazdı? Hani terörün borazanları bu kürsüde propaganda yapamazdı? Görünen o ki iktidar, kısa bir süre önce çözüm ortağı olduğu odaklara adeta kıyamamış, “elle gelen düğün bayram” yaklaşımı ile ne şişi ne de kebabı yakmadan işin içinden sıyrılabileceğini düşünmüştür” dedi.

TERÖRÜ SAVUNAN SES, MİLLETİN SESİ OLAMAZ

Teröre yardım ve yataklık eden birisinin Milletvekili olamayacağını vurgulayan Parsak, “Terörü savunan ses, milletin sesi olamaz! Terörü destekleyen zihniyet, Büyük Türk Milleti’nin Meclisi’nde barınamaz, dokunulmazlık zırhına bürünemez! Bugün bu zihniyetler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yüce çatısı altında bebek katiline “sayın” diyebiliyorsa, atalarımızın omuz omuza verip kan dökerek yurt edindiği topraklara başka isimler takabiliyorsa, Türk Milletine Türk Devletine kin kusabiliyorsa bunun baş sorumlusu Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu tür durumları engellemeye yönelik her önerisini reddedenlerdir. Bugün dokunulmazlık zırhına bürünerek arabası ile teröriste silah taşıyanlar “milletvekili” sıfatıyla burada oturabiliyorsa bunun baş sorumlusu “terörle mücadele” etmek yerine “terörle müzakere ve hatta mütareke” edenlerdir” sözleriyle AKP iktidarını ve çözüm sürecini sert sözlerle eleştirdi.

TÜM ÖNERİLERİMİZ İKTİDARIN SESSİZ ÇOĞUNLUĞUNA TAKILIYOR

Yarın dağdan inen bir terörist, bu sandalyelerden birisine oturursa bunun da sorumlusunun iktidar olacağını kaydeden Mehmet Parsak, “Niyetimiz üzüm yemek… Burada, açık, net, uygulanabilir ve sürdürülebilir öneriler sunuyoruz ancak hepsi iktidarın sessiz çoğunluğuna takılıyor.Terörün bu kadar tırmandığı, canlı bombalarının şehirlerimizde cirit attığı, Türk Milleti’nin asker-sivil demeden büyük acılar çektiği böyle bir dönemde, terörle mücadeleyle ilgili bu samimiyet testinde sınıfta kalanlar, siyasi hayatı boyunca bu lekeden kurtulamayacak, Türk Milleti’nin yüce vicdanında ve tarih önünde mahkûm olacaktır” dedi.

BİZİM KENDİMİZDEN KORKUMUZ YOK

MHP olarak, tüm eksiklerine rağmen bu kanun teklifine komisyonda “kabul” oyu kullandıklarını hatırlatan Parsak, “Tarihi bir görev olarak kabul ettiğimiz bu tutarlı ve kararlı duruşu burada, Meclis Genel Kurulu’nda da sürdüreceğimizi net olarak ifade ediyorum. MHP’nin bu kanun teklifi hakkında tüm eksikliklerine rağmen kabul oyu kullanmasının iki temel nedeni bulunmaktadır. Bunlardan birincisi ve ön önemlisi, terörle bağlantılı suçlardan fezlekesi bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacak olması, ikincisi ise, Milliyetçi Hareket Partisi olarak dokunulmazlık fezlekesi
bulunan Milletvekillerimizin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir çekincemizin bulunmamasıdır” dedi.

İlk görüşmesi Salı günü gerçekleştirilen anayasa değişikliğinin ikinci görüşmesi Cuma günü yapılacak.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleritipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetportobetSekabet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort