DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
STERLIN 40,9789 % -0.12
FRANG 35,6891 % -0.07
ALTIN 2.279,66 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845

2013’TEN KALANLAR VE TCG DEĞİRMENDERE KAZASI

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
2013’TEN KALANLAR VE TCG DEĞİRMENDERE KAZASI

         Babür Hüseyin ÖZBEK

 

   Halk sokaklara ha döküldü, ha dökülüyor. Yolsuzluğa, hırsızlığa isyan halinde. TSK’ ya komplo kurulduğu, paha biçilmez değerlerin karalandığı, mahkum edildiği, iktidar tarafından da, istemeden de olsa dillendirilmeye başlandı. Sonrada yan çizildi, tornistan edildi. Anayasa Mahkemesi Baş Savcısı görevini yapmalı; Ergenekon, Balyoz…gibi üzerinde komplo töhmeti olan mahkeme kararları eski ve yeni deliller ışığında tekrar açılmalı. Bu yolda hukuki olarak ne yapılacaksa yapılmalıdır.
    İktidarlar hep vaat ederler. Vaatlerini kamuoyu önünde şeffaf, hukuka dayalı icraatlari ile yerine getirebilirlerse bugünde, yarında, tarih önünde saygı ile anılır; gönüllerde yaşamaya devam ederler. Bugünlerde ise yukarıdaki gerçekler uygulanmıyor; icraattan çok tehdit var. Tarihler 7Aralık 2013’ü gösteriyor, Başbakan Trakya da dolaşıyor, konuşmalar yapıyor, yer Çorlu, “…biz açıklamaya başlarsak, ülkede yer yerinden oynar…içerde ihanet içinde olan birileri kalkıp bunu dışarı servis ediyor…” diyor.
   AKP iktidarı ile Cemaat’in sürtüşmesi hızlandı.; öyle bir an geldi ki paralel çalışma, menfaat çatışmasına dönüştü. İçleri berbat şeylerle dolu testiler çarpıştı, kırılıp döküldüler. Buralardan kutu kutu dolarlar, para sayma makineleri, kasalar çıktı. Bunlar iktidar yetkililerinin Türkiye’yi adil, İslami ölçüler içinde haram yemenin kötü olduğunu söylerlerken oldu. Halkı aldatan, üstün yeteneklere sahip Başbakan ve  bakan çocuklarının bazılarının iş yerlerinde, evlerinde ve onların güvenilir kişilerinde ( banka müdürü) bulunan kara paranın kaynağı ne, bu akış nereden geliyor bilen var mı?
    İktidar panikledi, şok geçirdi. Önce direndi, baktı ki köpüren dalgalar sertleşerek gelecek, 3’derken 9 bakan görevden alındı, bir bakan yer değiştirdi. Sular yükselmişti, bordaları dövüyordu, sarsıntı öyle kolay geçeceğe benzemiyordu. 17 Aralık 2013’te başlayan, “Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu”nda gözaltına alınanlar bir ara 89 kişiye yükseldi. Elle tutulan, gözle görülen her yerden kir, pislik ve yolsuzluk akıyordu.
   Sarsıntı şiddetini arttırdı. 25 Aralık 2013’te İstanbul Cumhuriyet savcısı Muammer Aktaş yeni bir yolsuzluk dosyası açtı, bir kısmı Başbakan’ nın oğulları yakın kişilerden oluşan 41 kişinin evlerinin aranması ve tutuklanmaları için resmi mahkeme kararı çıkardı.
    İstanbul Cumhuriyet Baş Savcısı Turan Çolakkadı görevini yapan savcının elinden dosyayı aldı, soruşturmadan el çektirdi.
    Hani siz bu tip olaylar askere uygulanırken mutluluktan ellerinizi ovuşturuyor, “İyi Oldu!” der gibi kendinizi rahatlamış hissediyordunuz. Demokrasilerde, hukuk devletinde uygulamalar eşit olmaz mı? Bu yapılanlar suç değil miydi? Hırsıza;”Sana zaman tanıyorum, ilerde bir şey olmaması için git şimdiden tedbirini al!” demek değil miydi, daha açıkçası; “Delilleri karart, yok et!” demekti.
    Başsavcı ve emniyet yargı kararının önünü kestiler. İşte Başbakan; “ İş nasıl bu safhalara kadar geldi” buna köpürüyor. Bütün vukuatlardan Cemaat’i ve Pensilvanya daki Fethullah Hoca’nın Türkiye’deki sadık ve çekirdek kadrosunu sorumlu görüyor.
    2013’ün Haziran rüzgarı yıllarca sürecek. Hakkında makaleler, kitaplar yazılmaya devam edecek. Hızı kesilir gibi olsa bile zamanla ivmelenecek. Tarihte yerini aldı. Ukrayna gibi çevre ülkeleri de etkileyen , “Gezi Parkı” veya “ Taksim Direnişi” adları ile anılan hareket bilin ki yoluna devam edecek.
   Biz bize benzeriz. Yeryüzünde de başka bir örneğimiz yok. Geçen sene 2012 biterken Paris’te 3 PKK’lı üst düzey militan bayan inlerinde öldürülmüş, suç faturası da T.C ‘ye çıkarılmak istenmişti.
    Bir sene daha geriye gidin, gene 2011 Aralık ayı sonları Türkiye ile Irak arasında hudut kalkmış, T.C’nin bayrağı inmiş gibi, serbestçe gidip gelip kaçakçılık yapıyorlarken bombalanmışlar ve ölmüşlerdi. Ölüm kötü, onu istemek insanlığa sığmaz, savunulacak tarafı da yoktur. Fakat orası hudut, o bağırıp çağıran Ertuğrul Kürkçü bilmeyebilir, şirazesine göre değerlendirebilir ama aklı başında olanlar hatırlatmalı. Hâlâ suçlu arıyorlar. Eğer öyle birisi aranıyorsa o Hava Kuvvetleri’dir, o Türk Genelkurmay’ıdır. Bunu biliyorsunuz ama gene de soruyorsunuz. Onlar bu ülkenin hudutlarını korumakla görevliler.
    2013’ün son günleri, ülkenin yarınları aydınlık değil; gri ve hatta karanlıklara gebe. Bunu görmek için hukuku kendine lâzım olduğu zaman beğenen, çevresine, partisine ve ailesine ucu dokunuyorsa itip kakan, suçlayan iktidarla Türkiye’yi çağdaşlaştırmak güç.
   Başbakan tarihe geçen, ilerde belki de pişman olacağı sözler sarf etti, cümleler kurdu. “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık.”  dedi. Konuşmalarında “Atatürk” kelimesini kullanmamaya özenle dikkat etti ve ediyor.
    Arap’tan çok Arapçı. Müslüman etiketi altında onların koruyucu meleği.
    Irak – Kürt petrollerinin temelini Musul ve Kerkük yöresindeki kuyulardan çıkarılan petrol oluşturuyor. Yıllık 16 milyar dolar bir gelir getirdiği hesaplanan ve zamanla artacak bu gelirden, bu toprakların sahipleri Türkmenler hiç faydalanamıyorlar. Onlar XXI’ inci yüzyılda vatanlarında parya durumuna düştüler . Bir T.C. Başbakanı Diyarbakır’a kadar giderek bunu onların hesabına artı olarak, Türkmenler’ e rağmen kaydettirdi. Bu sizsiniz R.T.Erdoğan.
    Abdullah Gül, R.T.Erdoğan ve Bülent Arınç triosu AKP’nin omurgasını oluşturuyorlar. Sanki al gülüm, ver gülüm yapıyorlar. Yarın bir diğeri cumhurbaşkanlığını eski dava arkadaşından devralacak. Ne alâ ülke!
   İktidar, iktidarın ortakları, paralel hareket ettiği ama şimdilerde menfaat çatışmasında her şeyin ortaya döküldüğü “Cemaat’in çekirdek kadrosu” sizi zorlayacak. Sonuçta halk zararlı çıkacak, bilin ki iyi yönetilmiyoruz. 2013’ün sonunda Türkiye ufku siyah bulutlarla kapatılarak, 2014’e doğru itekleniyor.
                                                                       DÜNYADA NELER OLDU
    Bizim dışımızda sıkıntılarla dolu yer kürede, pek çok ülke de iyi ve huzurlu değil.
    Arap Dünyası için için kaynıyor. Mısır ve Libya’da istikrarsızlık, sandalye ve gene menfaat çatışması var.
   Irak ve Suriye iç savaşla yaşıyor. Yarınları meçhul, her gün 10’lerca ölü, kimin ne yaptığı, ne yapacağı belli değil. Komşudaki iç harp Türkiye’nin güneyini kötü vurdu. 700 binin üzerinde, tam da sayılamayan çoğu ve hatta hepsi vasıfsız göçmen topraklarımızda. Daha öncede Turgut Özal zamanında Saddam’ın hışmından kaçan yüz binlerce Kürt’ü topraklarımıza almıştık. Sonuç ortada.
  2013’ten geriye kalan bazı satır başları:
   -Kendisine Atatürk Ödülü verilen ve onu kabul etmeyen Nelson Mandela 94 yalında öldü.
   –Yoksulluktan, cahillikten kaçmak isterken Malta ile Tunus arasında Sicilya Adası’nın 170 km. güney batısında Lampedusa Adası açıklarında 518 kişi ile batan mülteci teknesinde, denizde son yılların en büyük faciası yaşandı. 366 kaçak mülteci boğularak öldü. (Ekim 2013)
   -Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi (N.S.A) ve CİA. görevlisi E. J. Snowden dünyayı birbirine kattı. Güçlülerin, hak ve hukuk dinlemez devletlerin, kirli, kokmuş sırlarla örtülü çamaşırlarını havalandırdı. Bazı pislikleri görmemizi sağladı. Birileri, bu birileri ABD, istediği herkesi dinliyor, ahlak ve uluslar arası etik bir değer tanımıyor.. Bunu gösterdi. ( 6 Haziran 2013)
   -Filipinler’i tarihin en büyük tayfunlarından biri olan Haiyan Tayfunu vurdu. Sonuç; 5700 ölü, 26 bin yaralı ve 1700 kayıp. ( 8 Kasım 2013)
   -İspanya’da Madrid – Santiago de Compostela seferini yapan hızlı tren raydan çıktı, 78 kişi hayatını kaybetti.( 24 Temmuz 2013)
    -Esad güçleri Şam yakınlarında Guta’da kimyasal silah kullandı, çoğu çocuk 1300’den fazla insan öldü.
    -Bangladeş’te Dakka’da, binlerce tekstil işçisi 3 000 taka ( yaklaşık 75 T.L.) 35 dolar olan aylık ücretlerini arttırma istekleri kabul edilmiyor. Yoksulluğu yenmeye yönelik gösterilerde zaman zaman ağır can kayıpları oluyor. Adalet, eşitlik mi dediniz? O ne demek?
   İstanbul – Milano uçuşu, Malpense Havaalanı, sonrada Cortino d’Ampezzo kış sporları merkezi. Veya Zürih üzerinden İsviçre Alpleri’ nde; Davos,  St.Moritz, Aspen ve Gstand gibi kayak merkezlerinde yaşamı renkli tutan, bir söyleyip iki gülen, tuzu kuru insanlarda var.
    Ben adalete inanmam; “Dün yoktu, bugün yok ve yarında olmayacak.” Tabii buna Mersin hatırası  mühendis Yusuf’un adaleti dahil değil. Ha ne diyorsun Harun Kaptan?  Biliyorum itiraz edeceksin ama lütfen etme!
   Güneyimizde güçsüzlüğü ve iç harbi İsrail’e yarayan yarınları olmayan bir Suriye var. 2013’te dünyada her platformda sözcülüğünü Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov yaptı. “Her şeyi bozuk” sanki gizli bir Rus sömürgesi gibi. Taurus’ taki Rus Deniz Üssü’nden atılan füze İskenderun Körfezi’nin güneyinde askeri uçağımızı vurdu, düşürdü.  Nedense sustuk. Sahi Esad’ın çevresindeki 2 Rus danışman ne yapıyor?
           TCG.DEĞİRMENDERE’NİN ALABORA OLMASINDA İHMAL VAR MI?
   İnsanların ilgilendikleri konular meslekleri ve hayat görüşleri ile kesişiyorsa ne mutlu onlara. Yoksa içsiz güçsüz ileri yaşta ölümü bekleyen yaşlılar gibi tatsız bir ömür sürülür. Denizin tuzu, gemiler, limanlar, personel, Güney Kutbu’nda buzullara takılan gemi, uzun okyanus seyirlerinin anlatıldığı geçmiş günler ve 70 yaşına rağmen bu yaz Heybeliada’dan Büyükada’ya yüzerek geçebilir miyim gibi derin konular…
    22 Aralık 2013 haber kanalları kısa, muğlak, pek anlaşılmayan bir gemi kazasının haberini veriyor. Biz denizci millet değiliz, haberi hazırlayan kişiler durumu topluma iyi anlatamıyor. Hani bir roman var 25 – 30 baskı yaptı denizi, denizciliği anlatmak istiyor ama anlatamıyor, onun gibi.
    İzmir Aliağa Tersanesi’nde havuz işlemi bittikten sonra TCG.Değirmendere (A-576) açık deniz römorkörü ile TCG.AĞ-6 (P-308) şamandıra dökme ve denizaltı kurtarma çan gemisi, aynı zamanda havuzdan indirilmek isteniyor. AĞ-6 salimen havuzdan çıkıyor. Değirmendere daha havuzda kızaklar üstünde “domuz damları” ve yan besleme takozları/ takaryalar devre dışı kalmadan önce iskeleye, sonrada sancağa yatıyor, alabora oluyor. İçerde Deniz Tesfiye Fabrikası’ndan 2 işçi var.
    AĞ-6 desteklerden kurtulduktan sonra çekiciler onu havuzdan çıkarıyor. Burada muhtemelen Değirmendere’nin yan takozları kayıyor, önce  iskeleye meyil ettiğinde sancak destekler kurtuluyor, aksi yöne meyledince de takoz ve tutucu payandalar olmadığından tekne sancağa alabora oluyor. Tabii, şuanda bilinmeyen başka sebeplerde olmuş olabilir.
   Bu havuz, “pontonlu – Yüzer havuz” olarak adlandırılıyor. Dalış ve çıkışlar paralellik arz etmeli. Eğer bu paralellik sağlanamazsa, pontonlardaki su dengeli olarak tahliye edilemezse, kaymalar sonucu alabora olmak kaçınılmaz olur.
    Geminin biri havuzdan çıkarken diğeri de çıkmalıydı. Ancak alabora olduktan sonra acil yangın söndürme sistemi bilinmeyen bir nedenle devreye giriyor. Makine dairesini karbon monoksit gazı basıyor. Çeşitli yaralanmalar hariç 7 er, 1 astsubay ve 2 işçi havasız kalıyor, zehirlenerek boğuluyor, şehit oluyor. (Yukarıdaki bilgiler basında da yer aldı.)
    Burada dört sorumlu amir var: a-) Havuz komutanı ( müessese sivilse müdürü) b-) Havuzlama mühendisi c-) Gemi komutanı d-) Gemi baş mühendisi (B.Ç.)
    Elim olay kaza mı, facia mı bilmiyorum! Konu ile ilgili DİSK ve Limter-İş sendikaları kesif hatalardan bahsediyorlar
    Biz ne zaman denizci bir ülke olacağız? Kaza kurbanlarından teskere bırakarak TSK’ da kalmak isteyen 21 yaşındaki er Mert Paşalı’nın Gelibolu’da yapılan cenaze merasimini seyrettim. O ve diğer şehitler yürekleri dağladı. .
    Deniz Kuvvetleri inşallah 30 Ocak 1985’te Seferihisar –Sığacık Körfezi’nde batan  Ç – 136’da şehit olan 40 denizciye çok görülüp verilmeyen “Şehitlik Mertebesi” ni bunlardan esirgemez. Bunlar Türkiye – Irak hududunda kaçakçılık yaparken ölmediler.
    O 40 şehit ailelerinden bazılarının yoksul olup zorda olduğu haberleri geliyor.
    2013 zor geçti, gelecek yıl daha zorlu olacağa benziyor. Yeni yılın bütün insanlığa ve Türk Dünyası’na huzur ve mutluluklar getirmesini dilerim.
                                                            

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetakcebet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort