DOLAR 32,5080 % -0.12
EURO 34,9511 % 0.3
STERLIN 40,6107 % 0.07
FRANG 35,5915 % 0.07
ALTIN 2.434,82 % 0,48
BITCOIN 64.206,09 -0.819

TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARI SEBEBİYLE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİ HEDEF TAHTASINA KOYAN YAZI VE YORUMLARA CEVABIMDIR.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARI SEBEBİYLE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİ HEDEF TAHTASINA KOYAN YAZI VE YORUMLARA CEVABIMDIR.

TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARI SEBEBİYLE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİ HEDEF TAHTASINA KOYAN YAZI VE YORUMLARA CEVABIMDIR

 

Gültekin Öztürk

 

TAKSİM GEZİ PARKI OLAYLARI SEBEBİYLE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİ HEDEF TAHTASINA KOYAN YAZI VE YORUMLARA CEVABIMDIR.

6 gündür yaşanan olaylar nedeni ile AKP değil de MHP hedef seçilmiş hem de Türk Milliyetçisi olduğunu söyleyenler tarafından bilgisizce, ilgisizce, doğrulara dayanmayan suçlamalar yapılmıştır ve de yapılmaktadır.

Şöyle ki;

Cuma günü başlayan Taksim Gezi Parkı ağaçlarını plan ve proje dışı Çağlayana taşıma girişimine karşı çevreci direnişe MHP’de destek olma kararı almıştır.

Cumartesi sabah İstanbul milletvekillerimiz öncülüğünde sadece teşkilat yöneticilerinin katılacağı bir gurupla Gezi Parkına gitmek planlanmıştır.

Cumartesi sabah 40-50 kişilik bir gurup Ülkücü genç İstiklal Caddesinden Taksime doğru yürüyüşe geçmiştir.

Ne var ki daha İstiklal caddesinin başında polisin sert tepkisi ile karşılaşılmış ve 30 kadar ülkücü genç gözaltına alınmıştır.

Önceden hazırlıklı olduğu anlaşılan polisin akıl almaz bu güç gösterisi ile milliyetçi gençler perişan edilmiştir.

Milletvekilimiz Lütfi Türkkan olaya müdahil olmuş ama o da bu sertlikten nasibini almıştır.

Bu olaylar yaşanırken hem Devlet Bey hem de Tayyip Bey İstanbul’dadır.

Başbakan MHP’nin alana gittiğinden anında bilgilendirilmiş ve TİM toplantısında “MHP terör hareketinin içindedir” şeklinde bir açıklama yaparak “Gezi Parkında fitili ateşleyen BDP’li Sırrı Süreyya” yerine Ülkücüleri hedefe koymuştur.

Bahçeli de haklı olarak Sırrı Süreyya’nın önderlik ettiği bir hareketin nereye gideceğini görmüş “Haklı gerekçelerle başlayan ve parti olarak destek verme kararı alınan bu hareketin içinde yar almayacağız” diyerek MHP ve Ülkü ocaklarını protesto alanlarından geri çekmiştir.

Masum,demokratik protesto olayın rengi ve şekli saat 11’den sonra değişmiştir.

Zira bu saatlerde Taksime giren DHKP-C-İP-TGB-TKP gibi sol guruplar polisle çatışmaya başlamışlardı.

Sırrı Süreyya bu çatışmada ön saftadır ve artistlik yeteneği sayesinde güya yaralanıp tedaviye alınarak meydandan bir kahraman olarak çekilmiştir.

Devlet bey bu durumdan haberdar edilmiş ve Ülkücüler terörize edilen Taksim’den çekilmiştir.

Arkasından da MHP Kurumsal kimliğini temsilen genel başkan”MHP-Ülkücüler bu olayların içinde olmayacak” açıklamasını yapmıştır.

Elbette teşkilat anlayışımız gereği ne yapılması gerekiyorsa o yapıldı.

Gelişmeler karşısında MHP ve tai ki benim de tavrım ve duruşum, bakışım bu doğrultuda değişti.

Ancak benim sahip olduğum bilgilere herkes sahip olmadığı için veya her ülküdaşım benim gibi davranmadığı/düşünmediği için bazı ülküdaşlarımız bu protestolara katıldı.

Ben bu durumu temsil noktasından değerlendirip katılanlar temsil noktasında olmadıkları için protestolara katılanları “kurumsal kimlik ve kurumsal olmayan ülkücü kimlik” diye ayırmak gereği duydum.

Daha doğrusu “illa ki katılacağım diyene sözümüz yok, ne diyebilirim ki….” dedim ve izlemeye başladım.

Benim ve partimin bu tutum değişikliği bana göre bir çelişki/pasiflik değil değişen durum karşısında pozisyon almaktan ibaret doğru bir davranış şeklidir.

Olayların analizini yaptığım köşe yazımda da şunları söyledim/söylüyorum.

Bu platformdaki bütün arkadaşların bunları dikkatle okuması dileğiyle paylaşıyorum;

“…………………

4 Mayıs yani bugün Sırrı Süreyya’nın bir kahraman edasıyla Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı arasında boy göstermesi Gezi Parkı Protestolarının arka planını daha net görmemizi sağlamıştır.

Sırrı Beyin Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden sonra “Hükümet derhal TBMM’ye bir demokrasi paketi getirmelidir” seklindeki açıklaması kapalı kapılar arkasında ne gibi hesapların/pazarlıkların yapıldığının açık kanıtı olmuştur.

Bu gelişme ve ülke genelinde geldiğimiz nokta MHP’nin bu olayların içinde yer almama kararının ne kadar isabetli olduğunu açıkça göstermiştir.

Başbakan Erdoğan, ruh dengesini bozan, uykularını kaçıran MHP’deki yükselişi durdurmak ve Ülkücülerin iktidar yürüyüşünün önünü kesmek için Gezi Parkı olayları dahil her fırsatı kullandığını biliyoruz.

Eğer Ülkücüler herhangi bir olaya karışmış olsaydı muhtemelen K.Afrıka dönüşü Başbakanın “terörist ülkücüler ülkeyi yıktı/yaktı. Bunlar zaten kandan beslenirler. Meydanlarda öl de ölelim, vur de vuralım diyorlardı işte vurdular” diyerek MHP ve Ülkücüleri itibarsızlaştıracak suçlamalar yapacağı kesindi.

Devlet Bahçeli’nin MHP’yi mayınlı alana sokmamak için aldığı isabetli kararla bu oyun bozulmuştur.

Biz Ülkücüler 12 Eylül öncesi yaşadığımız tecrübelerimizden çok iyi biliyoruz ki sokağın karanlığına girildiğinde ne olacağı önceden kestirilemez.

Ülkücüler sokakların tuzağına düşmemeli “karanlıkta kurşun sıkanların hedefi olmak yerine” meydanların aydınlığında görünür olmayı tercih etmelidir.

Edindiğimiz deneyim böyle davranmamızı emretmektedir ve Lider Bahçeli de bunun gereğini yapmıştır/yapmaktadır.

Elbette hakkın/haklının/doğrunun yanında olacak ve bu konularda yapılan demokratik her tepkiyi de destekleyeceğiz/destekliyoruz.

Elbette onurlarının kırılmasına ve hayatlarına müdahale edilmemesine karşı çıkan vatandaşlarımızla beraber olacağız.

Elbette Başbakanın kendilerini “üç beş çapulcu” diye nitelemesine haklı tepki veren duyarlı vatandaşlarımızı terörist guruplardan, kışkırtıcı ajanlardan ayırarak sokağı terörize etmeden demokratik tepki verenlerin yanında duracağız.

Ancak Ülkücüler, Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi haklı toplumsal tepkilerin terörize edildiği/edilebileceği protesto ortamlardan uzak durmalıdır/duracaktır.

Biz başkalarının lokomotifine vagon olmadık ve olmayacağız.

Bazı arkadaşlarımız “Gezi Parkı protestoları gibi toplumsal olaylara katılarak halkı teröristler yerine ülkücüler kontrol edebilirdi” iddiasındalar.

Bu iddia sahiplerin soruyorum;

Türk bayrakları/Üç Hilâli bayraklarımız ile sahaya indiğimizde kızıl yıldızlı bayrak sallayan DHKP-C’liler, Ülkücülere sataştığında/dalaştığında ne yapacağız?

DHKP-C, TKP ve PKK ile aynı meydanda olası bir slogan kavgası çatışmaya dönerse “Aydın’da olduğu gibi” veya bir ülküdaşımız şehit edilirse ne edeceğiz?

Siyaset duayeni, toplumsal gösteri uzmanı, sosyoloji alleması gibi ahkam kesen efendiler deyin bakalım otomobilleri yakan, çam çerçeve indirip yağma yapanlarla aynı meydan da ama ayrı noktada olduğunu canı yanan vatandaşa nasıl anlatacaksın?

Hayalı isimle değil hepimizin tanıdığı isimle söyleyeyim de siz bana cevabını verin bakalım; Sırf başı örtülü diye eşini hastahaneye yetiştirmeye çalışan Yahya Hocur Ülküdaşımızın “AKP’li zannedilerek” bu göstericiler tarafından engellendiğini, kardeşimizin eşinin neredeyse ölüme bağlandığını biliyor musunuz?

Avşar bey ve onu destekleyenler Yahya’nın eşine bir şey olsaydı bunun hesabını verebilecekler mi acaba ?

Hayatında bir kere bile toplumsal çatışma ortamına girmemiş olan sanal kahramanlar, tür yüzlerce olayın hesabını kitabını, sosyolojisini açıklayın da biz de anlayalım bakalım.

Eğer MHP bu olayların kıyısında bile olsaydı ne olacağını, bize ne edeceklerini ben söyleyeyim;

Geçmişte olduğu gibi marksistler kahraman halk savaşçıları, Ülkücüler ise faşist katiller olacaktı.

Marksistlerle-bölücülerle meydan paylaşmanın ne kadar tehlikeli olduğunu ve bunlarla eylem birliği sonunda neler olabileceği hakkında fikir sahibi olmak isteyenler onlarla beraber yürüyen CHP’nin “ben yoktum” tavrına bir bakmalıdırlar.

Sokakta, istemezseniz bile sizi çatışmaya sürükleyecek bin hal vardır ve biz ülkücüler bunlardan her şartta uzak duracağız.

Ülkücü olduğunu söyleyen veya öyle görünen “in meydana sen kontrol et” şeklindeki iddia sahibi arkadaşların bunu kitle eylemleri hakkındaki bilgisizliklerinden dolayı söylediğini varsayıyorum.

Eğer bu söylem bilinçli olarak dillendiriliyorsa, bunların karanlığın efendisi iblise hizmet ettikleri kuşkusuzdur ve Ülkücülerin bunlara itibar etmemesi gerekir.

Bilinmelidir ki Ülkücüler savundukları idealleri sebebiyle hiçbir Marksist-Leninist-Maoist örgütle bir meydanda kitleleri kontrol etme konusunda birliktelik sağlayamaz.

Kim ne derse desin böyle bir eylem birliği olmamıştır/olamaz ve olmayacaktır.

Ülkücüler olarak kimsenin gazına gelmeyeceğiz ama orantısız güç kullanımına, hedef alarak kafaya gaz sıkılmasına ve tekme/tokat/cop kullanarak insanların darp edilmesine şiddetle karşı olduğumuzu açıkça söylüyoruz/söyleyeceğiz.

Biz AKP despotizmine karşı kendi protestolarımızı yaptık/yapıyoruz ve yapacağız.

25 Mayıs günü yüzbinleri meydanlara toplarken “MHP nerede?” diye sormayanların bugün terörize edilmiş ortamlarda MHP ve Ülkücü aramaları samimiyetten yoksun kör muhalefettir/sanal kahrmanlıktır ve kışkırtıcılıktır.

MHP nerede diye soranlar eğer samimi iseler düzgün baktıklrında “Bursa’dan başlattığımız hareket ile meydanları inleterek milletimizin kalbini fethettiğimizi göreceklerdir.

Bu mitinglerimiz ile ülkücüler adım adım meydanlara alıştırılacak, olası provokasyonlara karşı aşılanacak, kazanılan deneyimlerle hatasız olarak 9. ve son mitingimiz Kasım ayında inşallah Ankara da “TÜRKİYE MİTİNGİ” adıyla yapılacaktır.

Allah’ın izniyle Ankara’da 2-3 milyon ülkücü ile ortamı terörize etmeden, kimseye zarar vermeden, kimsenin burnunu kanatmadan AKP’yi sallayıp yıkacak, 30 Mart 2014 tarihinde de sandığa gömeceğiz.

İktidarı, karanlık sokaklar yerine aydınlık meydanlarda milletimizden isteyeceğiz ve seçim sandığından yüz akı ile çıkarak “milli devletin milli ve güçlü iktidarını” kuracağız.

Gelelim MHP’ye yöneltilen bir başka iftiraya:
Deniyor ki “Taksim düzenlemesi MHP’nin de katılımı ile büykşehir belediye meclisinden oy birliği ile geçti”

AKP sözcülerinin dillendirdiği bu iddia da diğerleri gibi kuyruklu bir AKP yalandır ve saptırmadır.

Ancak ne hikmetse ülkücü olduğunu söyleyen kimi arkadaşlar suçlanan MHP ise “tamam doğrudur” diyerek kendi ayağımıza kurşun sıkmayı marifet saymakta ve bu yalanı da sahiplenmektedir.

Halbuki ülkücüyüm diyen bu arkadaşlar MHP’yi zan altında bırakan her söylenene inanıp partimize saldıracağına küçük bir araştırma yapsalardı bu yalanları/iftiraları ve itibarsızlaştırma gayretlerini görürlerdi.

Zira imar planının, oybirliği ile geçirildiği söylenen B.Şehir belediye meclisinde bir tane bile MHP’li yoktur.

Ama her nedense bunu bile bilmeyenler atılan AKP iftirasına hem de Ülkücüyüm diyerek kapılabilmektedirler.

Ayrıca belediye meclisinden geçirilen imar nazım planında Gezi Parkı’nın etrafının aksaray escort bina ile çevrilip bunlrın AVM ve rezidans yapılması meselesi yoktur ve bu yönüyle CHP’de iftira altındadır.

Zaten bu keyfi uygulama/soygun ve rantiyeci niyet mahkeme kararıyla da durdurulmuştur.

Kaldı ki anıtlar kurulunun da bunu yasaklayan ayrı iki kararı vardır.

Ancak Tayyip bey yaparım demektedir. Bu proje seçim öncesi AKP’nin yandaşlarına 2.5 milyar dolarlık ulüfesidir ve Tayyip bey her şeye rağmen yaparım demektedir/yapacaktır da….

Zaten Taksim olayları da çakılan bu kıvılcımla haklı gerekçelerle dayanarak başlamıştır.

Bütün bunlardan bihaber aklıevveller her nedense atılan AKP haramidere escort iftirasını/yalanını hem de Ülkücüyüm diyerek sahiplenebilmektedirler.

Sonra da dönüp bize “MHP nerede,meydan boş,nasıl iktidar olacak?” diye ahkam kesmektedirler.

Ne kadar üzücü, ne kadar acı değil mi?

Ama ne yapalım çaremiz yok, gönüller mühürlü olunca bağcılar escort işte böyle gözler kör, kulaklar da sağır olabilmektedir.

Ülkücü aklın her konuda hakim olduğu güzel günler yakındır….hem de yarından da yakın

 

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetportobetSekabetBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomSahabetportobetSekabet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort