DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
STERLIN 40,2943 % -1.04
FRANG 35,7169 % 0.28
ALTIN 2.499,53 % 0,61
BITCOIN 2.114.033 4.287

Bahçeli: “Bunlar toplumu çürütür, devleti çökertir”

Yayınlanma Tarihi :
Bahçeli: “Bunlar toplumu çürütür, devleti çökertir”

HaberRes_33758

Balıkesir ve ilçelerinde seçim irtibat bürolarının açılışını yapan ve halka hitap eden Bahçeli, “17 Aralık’tan bugüne 75 gün geçtiğini hatırlatarak, “75 günde yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla millet karşı karşıya kaldı. Yolsuzluk ve rüşvet hastalık gibidir, toplumu çürütür, devleti çökertir. Yüzde 51 ile gelen ve herşeye el koymaya çalışan, ülkeyi diktatoryaya götürmek isteyen bu şahısı uyarmamız lazımdır. Milli irade yüzde 51 ile getiriyorsa aynı irade yüzde 51 ile de güle güle diyebilir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17 Aralık operasyonu kapsamındaki tahliyeleri eleştirdi.

Seçim gezileri kapsamında Balıkesir’e gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, Susurluk’ta partililer tarafından karşılandı. Burada halka hitap eden Bahçeli, Türkiye’nin rüşvet ve yolsuzluk gibi sosyal bir hastalıkla karşı karşıya kaldığını savunarak, “Bunlar devleti çökertir, toplumu çürütür. Başta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş kardeşlerim olmak üzere hep birlikte haykıralım. Yolsuzluk ve rüşveti bu toplumda yaşatalım mı, yaşatmayalım mı? Yaşatmamaya kararlıysak bunu demokrasi içinde yapmalıyız. En yakın seçim 30 Mart’tır. Bu seçimde iktidarı uyarmalıyız” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın yüzde 51 ile geldiği için ülkeyi diktatoryaya götürmek istediğini öne süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu uyarı hepimize düşüyor. Herkes bilmeli ki, milli irade yüzde 51 ile getiriyorsa aynı milli irade yüzde 51 ile, ‘Güle güle’ diyebilir. Bu seçimde bu uyarıyı yaparsanız cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 seçimi için iktidarı götürmek kolay olacak.”

17 Aralık operasyonu kapsamındaki tahliyeleri eleştiren Bahçeli, “Hele hele İranlı uşak var, herkesi tehdit ediyor, ‘Beni kurtarmazsanız yakarım sizi’ diyor. Hal böyle olunca adam 74 günün içinde çıktı. Şimdi İstanbul’da dolaşacak. Bu hak mıdır, adalet midir?

Öyleyse bunu yapan şahsiyetler, bu yolsuzluk ve rüşveti aklatmazlarsa milletin gözünde var ise cezasını verdirmek, yok ise, ‘Bunlar masumdur’ demek için adalete yol açmalı ve gereğini yapmalıdır. Bunu yapamazsa Recep Tayyip Erdoğan’a Susurluk’tan sesleniyorum: Omzundaki bu sorumlulukla, bu yolsuzluk ve rüşvet torbasıyla, ayakkabı kutularıyla sen Çankaya yokuşundan çıkamazsın, yolda nefesin kesilir. O sebepten bu seçimi önemsiyoruz.

Susurluk’ta Nurettin, Balıkesir Büyükşehir’de İsmail kardeşimizle yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

DEVLET BAHÇELİ SUSURLUK’TA

Bahçeli, Susurluk ilçesinde, partisinin seçim irtibat bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini savundu
Ülke insanının, milli değerlerin tahrip edildiği bir dönemi yaşadığını ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:
“Türkiyemiz bölünmenin eşiğinde. Türkiyemiz birçok ekonomik ve sosyal sıkıntı çekiyor. İç ve dış odaklar, Türkiye üzerinde büyük tehdit ve tehlikeler oluşturuyor. Böyle bir dönem içinde milletimizin bir çıkış yolu bulması lazım. Bu çıkış yolu, demokrasi içinde olması lazım. Dolayısıyla hepimizin sandığa gitmesi milli bir görev olarak kabul edilmeli ve sandığa gitmekle kalmayıp oyumuzu vicdanımızın süzgecinden geçirip kullanırken oy vermiş kardeşlerimizin bu oylarını değerlendirebilecek her partiden sandık görevlilerine de büyük iş düşmektedir. Sandıkta bir oy çalınırsa bunun vebali çok yüksek olur. Hele mesele belediye başkanlığı, belediye meclis üyelerinin seçimiyse kaybedilen bir oy ya başkanlığı kaybettirir ya başkanlığı kazandırır. Onun için gözünüzün bebeği gibi oyları koruyacaksınız.”

SEÇİM SÜREÇLERİ

Bahçeli, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen operasyona da değindi. Bunun üzerinden 75 gün geçtiğini hatırlatan Bahçeli, vatandaşların, söz konusu süreçte neler olduğunu anlayıp takip etmesi gerektiğini dile getirdi.

Yolsuzluk ve rüşvetin, kangren gibi çok büyük bir sosyal hastalık olduğunu, toplumu çürütüp devleti çökertebileceğini söyleyen Bahçeli, “Başta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş kardeşlerim, hep beraber haykıralım, yolsuzluk ve rüşveti bu toplumda yaşatalım mı yaşatmayalım mı? Yaşatmamaya kararlıysak bunu demokrasi içinde başarmalıyız. Demokrasi içinde bunun yolu seçimdir. En yakın seçim 30 Mart’tadır” ifadesini kullandı.

İktidar değişikliğinin yerel seçimde olmayacağını bildiren Bahçeli, buna karşı bu seçimlerin bir uyarı niteliğine sahip olduğunu anlattı.

“SANDIKTA 1 OY ÇALINIRSA VEBALİ AĞIR OLUR”

“Türkiyemiz birçok ekonomik ve sosyal sıkıntı çekiyor. İç ve dış odaklar, Türkiye üzerinde büyük tehdit ve tehlikeler oluşturuyor. Böyle bir dönem içinde milletimizin bir çıkış yolu bulması lazım. Bu çıkış yolunun; demokrasi içinde olması lazım. Dolayısıyla hepimizin sandığa gitmeliyiz. Bu milli bir görev olarak kabul edilmeli ve sandığa gitmekle kalmayıp oyumuzu vicdanımızın süzgecinden geçirip kullanmalıyız. Kullanırken de, oy vermiş kardeşlerimizin bu oylarını değerlendirebilecek her partiden sandık görevlilerine de büyük iş düşmektedir.”

Konuşmasında, 17 Aralık’ta düzenlenen operasyona da değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvetin, kangren gibi çok büyük bir sosyal hastalık olduğunu, toplumu çürütüp devleti çökertebileceğini söyledi. Ülkeyi diktatorya ya getirmekle suçladığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu seçimlerde uyarılması gerektiğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bu uyarı hepimize düşüyor. Dolayısıyla milli irade yüzde 51 ile getiriyorsa aynı milli irade yüzde 51 ile de ‘Güle güle’ diyebilir. Çünkü bu seçimde bu uyarıyı yaparsanız, cumhurbaşkanlığı, arkasından da 2015 yılında milletvekilliği seçimi olacak. Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Türkiye’de kendisine bir güç yaratmaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet sorgulamasında şimdi hangi tedbiri alırsa alsın, kimi içeriden çıkartırsa çıkartsın. Hele hele bir İranlı Uşak var, herkesi tehdit ediyor, ‘Beni kurtarmazsanız yakarım sizi’ diyor. Hal böyle olunca adam 74 günde çıktı. Şimdi İstanbul’da dolaşacak. Bu hak mıdır, adalet midir? Öyleyse bunu yapan şahsiyetler, bu yolsuzluk ve rüşveti aklatmazlarsa milletimizin gözünde var ise cezasını verdirmek, yok ise ‘Bunlar masumdur’ diyebilmek için adalete ve yargıya engel olmamalı, yollarını açmalı ve gereğini yapmalıdır. Bunu yapamazsa Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Susurluk’tan sana sesleniyorum, omzundaki bu sorumlulukla bu yolsuzluk ve rüşvet torbasıyla ayakkabı kutularıyla Çankaya yokuşundan çıkamazsın, yolda nefesin kesilir.”

DEVLET BAHÇELİ BALIKESİR’DE

Bahçeli, Balıkesir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Kuva-yi Milliye Caddesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin, geçmiş dönemlerde yapılanlar kadar önemli olduğunu ancak onlardan fazla farklı anlamlar yüklendiğini bildirdi.

Bu seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği genel seçimlerinin yapılacağını ifade eden Bahçeli, 30 Mart’tan itibaren Türkiye’nin geleceğini belirleyecek seçim sürecine girileceğini belirtti.

Bahçeli, Türkiye’nin 2002 yılının kasım ayından bu yana AKP tarafından yönetildiğini dile getirerek, bu süreçte çok farklı uygulamalar yapıldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugüne kadar yargı başta olmak üzere birçok alanda yaptığı uygulamalarla milletin büyük bölümünün nefretini kazandığını ileri süren Bahçeli, şunları kaydetti:

“Recep Tayyip Erdoğan, bu iktidar gücünü medya ve basın üzerinde sürdürmüştür. Medya ve basın, demokratik toplumlarda 4’üncü kuvvet olarak algılanmaktadır. Erdoğan, medyayı baskı altına almış, kendisine yandaş yapmış, bazılarını kendi yandaşlarıyla kurdurmuş, medyanın patronu olmuş, diğerlerine de baskı yoluyla kendisine hizmet edecek bir kuvvete erişmeye çalışmıştır. En son örneği, herhangi bir açıklama, parti faaliyeti Erdoğan’ı incitmiş, kırmış, üzmüş veya eleştirmişse yeni bir ifadeyle ‘alo’ demesi yeterli olmuş, onun karşılığında ‘emrin olur’ denmiştir.”

Her partiye saygı gösterdiklerini ancak demokrasiye önem verdiklerini vurgulayan Bahçeli, “Türkiye’de bazı olaylar gerçekleşince halkın desteğiyle iktidara gelmiş olanlar sevgiyi, gücü gördükçe kerameti millette değil kendilerinde aramaya başlıyorlar. ‘Her şeyi ben bilirim, ben yaparım, benim dediğim olacaktır, itiraz edenleri ezer geçerim’ felsefesine ve davranış bozukluğuna kapılmaktadır. Erdoğan, böyle bir hataya düşmüştür” ifadesini kullandı.

Bahçeli, Erdoğan’ın, milletin verdiği desteği yanlış anladığını savunarak, şöyle devam etti:

“Bunun sonucunda, ‘Her şeyi ben yapıyorum, millet arkamda geziyor, Ortadoğu’da namım, şöhretim Köroğlu’nu bile geçmiştir. Orada padişah, sultan diyorlar, Türkiye’de ise tek adam demeye başlıyorlar.’ İşte bu hali ruhiye güç alanı oluşturmayı ve onu korumayı sürekli ister hale geliyor. Bu güç çılgınlığı Erdoğan’ın ayaklarını yerden kesmiş. Ya havaalanında ya da havada görüyorsunuz. Bütün Türkiye’yi karıştıran, değerlerini sarsan değişim ve dönüşüm safsatasıyla ülkeyi farklı noktalara sürükleyen demeçlerin hepsi, yandaş medya mensuplarıyla havada seyahat ederken orada konuşuyor, ertesi gün de ‘alo’yla Türkiye’deki medyanın alayına yayılıyor. Böyle bir Türkiye nereye gidebilir, halkımız mutlu ve huzurlu olabilir mi?”

Türkiye’de milli ve manevi değerlerin tahrip edildiğini, milli birliğin zedelendiğini iddia eden Bahçeli, toplumsal dokunun aşınmaya başladığını öne sürdü.

Balıkesir’deki Milli Kuvvetler Caddesi’nin açılışını yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sandığa gidin, taş atacağınız yere mührünüzü vurun. Kime vurursanız vurun ama AKP’yi artık teğet geçin” dedi.

“BİLAL ADINDA BİR OĞLU VAR ALLAH BAĞIŞLASIN”

Başbakan Erdoğan’ın ses kaydının montaj olduğu yönündeki sözlerini eleştiren Bahçeli “Esas montajı sen yapıyorsun. Balıkesir mitingin yalan montaj. Bir kalabalık var, önceki dönem kalabalıklarından ekleme yapıyorsunuz. Senin sesinde montaj oluyor da kalabalıklar da neden olması. Sen kimi kandırıyorsun. Şimdi de her gün Bilal oğlan çıkıyor. Bilal adında bir oğlu var Allah bağışlasın. Eğer bunlar doğruysa gözü doymayan bir Bilal var ortada. Kara ne varsa almışlar, havada da varlar, şimdi denizdeki adaların peşine düşmüşler. Diktatörlerin sonu ne olmuş bir bakın, internetten bir bakın” şeklinde konuştu.

AKP’YE OY VERENLERE UYARI

AK Partiye oy verenlere de seslenen mhp lideri bahçeli, şöyle devam etti:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte yürüyelim şarkısına artık katılmayın ve inanmayın. O yol kirli, kara, haram, hırsız ve o yol ne olduğu belli olmayan bir yoldur. 17 Aralık’tan bu yana Türkiye’de 75 gün geçmiştir. 75 günden bu yana başbakanın ağzından televizyonlardaki konuşmalarda ve devlet eliyle yapılan toplantılardan hangisinde işsizin, emeklinin, çiftçinin, hayvancılıkla uğraşanların, sabit gelirlilerin hangisinin derdiyle ilgili bir cümle vardır. 17 Aralık’tan bu yana hiç farkına varmadığımız, hissedilmesine rağmen fazla konuşulmayan bir olayla milletimiz karşı karşıya kalmıştır. Bu olayın üstünü örtmek için her türlü yalana, dolana, iftiraya başvuruluyor. Devletin tüm imkanları, tüm kurumları bunu örtmek için faaliyet alanına sokuluyor ve Türkiye’de bir gerçeğin üstü kapanmaya çalışılıyor. Buna dikkat etmemiz lazım. Yolsuzlukla rüşvet çok büyük hastalıktır. Eğer toplumda yaygınlaşır, yerleşir, kalıcı olursa o toplum çözülür, çürür, devlet ise çöker. O sebepten dolayı hangi partiden olursak olalım buna dikkat etmeliyiz. Özellikle de Adalet Ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş aziz kardeşlerim bu gerçeği görün. Böyle bir şey olabilir mi? Geçenlerde çıkmış, bir yayın başlatılmış ve ona cevap olsun diye grubunda konuşuyor. Baba-oğulun konuşmasını inkâr ediyor ve mecliste yaptığı grup toplantısında bunu anlatıyor. Oraya bir takım taşıma gençler getirilmiş, milletvekilleri orada, sayın başbakan oğlu ile olan muhabbetini anlattıkça onların iftira olduğunu, montaj, dublaj olduğunu söyledikçe sanki -hepsini kastetmiyorum- meclisteki AKP milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu elleri yarılırcasına alkışlıyor. Neyi alkışlıyorsun sen? Hırsızlığa destek mi veriyorsun? Hırsızlığın ortağı mısın? Yetimin, öksüzün, kimsesizin hakkını aramak için dünyaca maaşla milletvekili oldun. Şimdi dört tane AKP beslemesi işadamının hırsızlığını mı destekliyorsun? Böyle bir rezillik olmaz. Bunun sonu da yoktur. O sebepten dolayı destek veren vatandaşlarım eğer desteğinizi devam ettirirseniz bu güç çılgınlığı Türkiye’yi çok büyük sıkıntılara sokar. Onun için Adalet Ve Kalkınma Partisi uyarılmalıdır. Recep Tayyip Erdoğan’ın kendine gelmesi sağlanmalıdır.”

“SEN KİMSİN Kİ İSTİKLAL MÜCADELESİ VERECEKSİN?”

Türkiye’nin Oslo’dan İmralı’ya, oradan Diyarbakır ve Kandilli’ye uzanan bir müzakere süreci içinde bölünmenin eşiğine getirildiğini ileri süren Bahçeli, Cumhuriyet’in kazanımları itibarıyla ne değeri varsa ortadan kaldırılmaya başlandığını savundu.

Bahçeli, Erdoğan’ın, istiklal mücadelesinden bahsettiğini hatırlatarak, “Sen kimsin ki istiklal mücadelesi vereceksin? Verilen bir mücadelenin ilk başlangıcı olan Balıkesir’deki Kuva-yi Milliyeyi bir anla. Mücadele verenlere saygı duy. Onların hizmetlerini inkâr etme” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, 17 Aralık 2013’ten bu yana yaptığı konuşmaların hiçbirinde işsizin, emeklinin, çiftçinin derdine yönelik bir cümle kullanmadığını öne süren Bahçeli, Türkiye’de bir gerçeğin üstünün kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın TBMM’deki grup konuşmasına değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Orada baba-oğul konuşmasını inkar ediyor. Taşıma gençler getirilmiş, milletvekilleri orada. Sayın Başbakan, oğluyla olan muhabbetini anlattıkça onların montaj, dublaj olduğunu söyledikçe AKP milletvekillerinin büyük çoğunluğu elleri yarılırcasına alkışlıyor. Neyi alkışlıyorsun sen? Hırsızlığa destek mi veriyorsun, ortak mısın? Yetimin, öksüzün, kimsesizin hakkını aramak için dünyaca maaşla milletvekili oldun, şimdi 4 tane AKP beslemesi iş adamının hırsızlığını mı destekliyorsun? Böyle rezillik olmaz, sonu da yoktur. Destek veren vatandaşlarım, desteğinizi devam ettirirseniz güç çılgınlığı, Türkiye’yi çok büyük tehlikelere sokar.”

17 Aralık’taki operasyonu anımsatan Bahçeli, “Korku bacayı sarmış. 17 Aralık’tan sonra bir savcı çıkmış, iddianame hazırlamış, kolluk kuvvetlerine talimat vermiş ve bunlar yukarıdan aldıkları emir üzerine bunu uygulamıyor. Savcı, adliye önünde derdini anlatmak için basın bildirisi dağıtıyor. Başbakan, görevden aldığı gibi büyük hırçınlıkla üslup bozukluğuyla hakaret ediyor, televizyonlarda bas bas bağırıyor. Meğer savcının iddianamesinde kimler yokmuş ki” görüşlerini iletti.

AKPNİN BALIKESİR MİTİNGİ

Bir televizyon ve gazete alınmasıyla ilgili havuz oluşturulduğunu iddia eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlik sömürenlere bakın, yetimin, öksüzün hakkını gasbedenlere bakın. Birisi diyor ki Başbakan’a, ‘Bir havuzda 630 milyon doların toplandığı söyleniyor, ne diyorsunuz?’ Başbakan da ‘O havuzda değerli, istikrarlı iş adamları var, girseler de ıslanmaz’ diyor. Bu nasıl cevaptır. Havuzda su yoksa kim ıslanacak. Havuzda ağzına kadar 630 milyon yeşil Amerikan doları… Oraya giren ıslanır mı? Sanki bizim Balıkesir’in Dursunbey yöresindeki Yörükler gibi koyun yününden döşek yapmış da oraya koymuşlar. Şimdi de kalkmış, baba-oğul konuşmasının montaj olduğunu söylüyor. Sayın Başbakan, bunun montaj olup olmadığını söylemen fark etmez. Balıkesir’de yaptığın miting montajdır, konuşmaların dublajdır, gerçeği anlatmıyor. Sen kalkacaksın, TOKİ’ye talimat vereceksin. Şu mütevazı kürsüde konuşmaya bak bir de şatafatlı kürsüde konuşmaya bak. Esas montajı sen yapıyorsun. Bir kalabalık var, geçmiş dönemlerdeki kalabalığın alayını üst üste koyuyorsun. Senin sesinde montaj oluyor da kalabalıklarda niye olmuyor montaj? Kimi kandırıyorsun?”

Bahçeli, iktidarın ülkeyi yönetemez duruma geldiğini öne sürerek, “Başbakan, yalan dolanla devlet imkânlarıyla kendisini aklamaya çalışıyor. Bilal diye bir çocuğu var, Allah bağışlasın. Bunların alayı doğruysa gözü doymayan bir Bilal var ortada. Kalkmış karada ne varsa almışlar, havada da varlar, şimdi denizdeki adaların peşine düşmüşler” ifadesini kullandı.

“BİRDEN PİKE YAP, BİR YERE DOĞRU GİT”

AKP’nin ülkeyi felakete götürdüğünü iddia eden Bahçeli, “Diktatör olanların ve diktatör olmaya heveslenenlere bakın. Sonun ne olmuştur bakın. Endonezya’ya, Tunus ve Mısır’a, Libya’ya, henüz can çekişen Suriye’ye, Ukrayna’ya bakın. Demokrasi içinde çözüm bulmazsak Türkiye, oradaki halk ayaklanmalarına benzer olaylarla karşı karşıya kalır. Bundan yararlanmak isteyenler çıkar. 2014 yılını özerklik yılı ilan eden PKK pusuda bekliyor, ‘ortalık karışsa da Kuzey Kürdistan’ı kursam’ diye uğraşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gençleri, olası sokak kışkırtmalarına karşı uyaran Bahçeli, sokakların kanlı, kirli, karmakarışık olduğunu, tinercisinden ajan provokatörlere kadar herkesin bulunduğunu söyledi, “Tahriklere kapılmayın” ifadesini kullandı.

“Taşı kime atıyorsanız atın ama esnafın camına niye atıyorsun kardeşim” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Şu kuruyemişçinin camını kır diyorsa o, sana, gençliğe, millete ihanet eden haindir. Sandığa gidin, taş atacağınız yere mührü vurun. Kime vurursanız vurun ama AKP’ye biraz teğet geçin. Onlar krizin Türkiye’yi teğet geçtiğini söylüyor ama yolsuzluk, işsizlik almış başını gidiyor. Milletim, bu defa AKP’ye teğet geç. Yüzde 51 vereceğin yerde onun yanına gel, birden pike yap, bir yere doğru git. ‘Nereye?’ diye sorarsanız, oy pusulasının en sonunda üç hilal var.”

Bahçeli daha sonra Belediye Başkanı İsmail Ok ve partilileriyle bir süre Kuva-yi Milliye Caddesi’nde yürüdü.

BAHÇELİ, BALIKESİR’DE ÇOCUKLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Balıkesir ziyaretinde küçüklerin de ilgi odağı olan MHP lideri Devlet Bahçeli, Alpaslan isimli bir bebeği sevdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir programında ilk olarak Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Başkanlık makamında oturan Devlet Bahçeli, burada bir süre dinlendikten sonra kucağına aldığı Alpaslan Bilgen isimli 8 aylık bebeği sevdi. Alpaslan ve ablası Elif’le bir süre ilgilenen Bahçeli, ardından fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.

BAHÇELİ, ASFALT YOL AÇTI

MHP lideri bahçeli, Balıkesir’den ayrıldıktan sonra İvrindi ilçesini ziyareti sırasında yol güzergahında bulunanKocaavşar beldesini ziyaret etti.

Bahçeli’nin Gökçeyazı yolunda kasaba halkı tarafından davul zurna ile yolu kesildi. MHP Kocaavşar Belde Teşkilat Başkanı Şaban Karaman ve partililer tarafından kasabaya davet edilen Bahçeli, ısrarlara dayanamayıp beldede Balıkesir Belediyesi tarafından yapılan asfalt çalışmasını yerinde inceledi ve yolun açılış kurdelesini kesti. Daha sonra beldeye giren Bahçeli, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Yaklaşık 10 yıldır beldeye bir parti liderinin gelmediği öğrenilirken, MHP Kocaavşar Belde Başkanı Şaban Karaman, Bahçeli’nin ısrarlarını kırmayıp beldelerini ziyaret etmesi üzerine duygulanıp gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Devlet Bahçeli, belde halkını selamladıktan sonra yaklaşık 3 saat geciken programına devam etmek üzere İvrindi ve ardından Edremit ilçesine geçti.

DEVLET BAHÇELİ İVRİNDİ’DE

Devlet Bahçeli, Balıkesir’in İvrindi İlçesi’nde de sevgi gösterileriyle karşılandı ve yağmura rağmen alanda toplanan yaklaşık 3 bin kişiye hitap etti. Buradaki konuşmasında herkesin mutlaka sandığa gitmesini isteyen Bahçeli, “Kullandığımız oyların da sahibi olmalıyız. Çünkü zaman zaman güvenliği şüpheli hale geliyor. Zaman zaman seçimlerde hileli oylar kullanılıyor, zaman zaman da oylarımız çalınıyor. Belediye başkanlığı seçimini bir oyla kazanmak, bir oyla da kaybetmek her zaman mümkündür. Nitekim buna geçmişte de şahit olmuşuzdur. Demokratik haklarımızı kullanalım” dedi.

“AÇILIM REZALETTİR, YOLSUZLUK DEVLET YOK EDER”

Türkiye’nin gündemindeki en önemli iki sorunun açılım ve yolsuzluklar olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlardan bir tanesi bin yıllık kardeşliğimizin bozularak bir arada yaşadığımız bu aziz milleti çözme çabalarıdır. Demokratik açılım zırvası böyle bir rezalettir. İkincisi ise daha evvelden duyum olarak bir çok yerde tartışılıyordu, konuşuluyordu ama son günlerde bu tamamen su yüzüne çıktı. O da 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonudur. Aziz vatandaşlarım yolsuzluk ve rüşvet sosyal bir hastalıktır. Rüşvet ve yolsuzluk toplumu çürütür, çökertir, devleti de yok eder. Yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleye çok hassasiyet göstermeliyiz. Eğer bununla mücadele edemezsek bu kalıcı olur, yerleşik olur. Toplumda kim güçlüyse, kim imtiyaz sahibiyse toplumun iliğini sömürür, yetimin öksüzün hakkını yer.”

“İRANLI O UŞAK”

17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen Bahçeli, “Bir banka genel müdürü var, bankada olması gereken para evinde ayakkabı kutusundan çıkıyor. Bakan çocuklarının evine polis geliyor, 7 tane kasa var. Evde kasanın ne işi var? Hele hele o İran’dan gelen o Uşak 74 gün içinde dışarıya çıktı. Eğer İran’da olsa 6 ayda ne savcı ne de hakim görür o adam. Demek ki ‘Ya beni kurtarırsınız’ diyor ya da ‘sizi yakarım’ diyor. 29 yaşındaki Uşak çok şeyler biliyor. ‘Konuşursam alayınız gider’ diyor, ister konuş, ister konuşma bunların alayı gidecek” dedi.

DEVLET BAHÇELİ HAVRAN’DA

Çeşitli açılışlar için Balıkesir’e gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir sonraki durağı Havran ilçesi oldu. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP’li Balıkesir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok ve partililer ile birlikte Devlet Bahçeli, Havran’a geldi. Hamambaşı Mahallesi’nde vatandaşlara seslenen MHP lideri bahçeli, MHP Havran Belediye Başkan Adayı Levent Gökalp’in bir dönem önce belediye başkanlığı yaptığını anımsattı. Bahçeli, “Bu hükümetin zulmünden kurtulmak, yolsuzluğa ve yoksullağa ‘dur’ demek istiyorsanız. Levent Gökalp’i oylarınızla destekleyin. Kendisini zaten 5 yıl öncesinden tanıyorsunuz. Size hizmet edeceğine inanıyorum” dedi.

DEVLET BAHÇELİ EDREMİT’TE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balıkesir’in Edremit ilçesinde halka hitap etti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ve beraberindeki kalabalık heyet, Balıkesir ziyaretleri kapsamında Edremit ilçesini ziyaret etti. MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, MHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ve partili grup ile birlikte ilçeye gelen Devlet Bahçeli, MHP’li Edremit Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Tuncay Kılıç ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Bahçeli, ilk olarak Edremit Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye ziyaretinin ardından Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı ve MHP seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Burada halka hitap eden Bahçeli, “Kimseyi kırmak istemiyorum. Ama gerçeği paylaşmak ta, bizim her şeyden önce bu ülkenin vatandaşı olarak bir görevimizdir. İnsanlar Ak Parti’ye karşılığını alamamasına rağmen bir hoşgörü tanımıştır. Fakat Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan milletin teveccühünü anlayamamıştır. Sayın Erdoğan, milletin bu hoşgörüsünü algılayamamış ve her şeyi kendisinde toplamaya, kendisinden dolayı bunların olduğunu inanmaya, kendisini bir beğenmişlik içinde kendisinin toplumun önüne çok farklı bir Recep Tayyip Erdoğan olarak çıkmasına sebep olmuştur. Bir iktidar olabilmesi için en az 276 milletvekili olması lazım. Eğer 326 milletvekili ile iktidar oluyorsanız, bunun bir anlamı vardır, o da şudur; yasamada kendisini tek başına iktidar yapacak güçlü bir sayısal çoğunluğu var. Yani bu TBMM’deki milletvekilleridir. Yani 326 olduğu için hükümeti kurma yetkisi kendisindedir. Böylece Anayasa’da var olan kuvvetler ayrılığının yasama bölümünde AKP var. Dolayısıyla yürütmeme de, hükümette de AKP var. İki yasama ve yürütme kuvvetinde AKP var. Programda ne varsa yeni yasayla uygulayabilir. Çünkü tek başına iktidar” dedi.

“Ben yasamada varım, ben benim, tek adamım, Orda Doğu’da padişah ve sultanım, Türkiye’de ise neredeyse diktatör olmaya beslenen bir insanım diyor” diyerek Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Bahçeli, konuşmasında yolsuzluk operasyonuna da değindi. Balıkesir’deki adaylarına destek isteyen Bahçeli, “Büyükşehir Belediyesi’nde ok gibi adam İsmail Ok başkanımız var. Edremit Belediyesi’nde de kılıç gibi başkanımız Tuncay Kılıç var. Osmanlı’nın torunları var Balıkesir’de” dedi.

Bahçeli’nin sözleri sık sık alkış ve sloganlarla kesildi. Aralıksız devam eden yağmura rağmen meydanı dolduran kalabalık programdan ayrılmadı. Devlet Bahçeli de, yağmur altında kendisini dinleyenlerden özür diledi ve helallik istedi. Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Devlet Bahçeli’ye bir tablo hediye etti. Bahçeli ve beraberindekiler, daha sonra Burhaniye ilçesine hareket etti.

Bahçeli, Burhaniye ve Gömeç ilçeleri ziyaretlerinin ardından Ayvalık ilçesine gidecek ve geceyi Ayvalık’ta geçirdikten sonra Sabah saatlerinde bölgeden ayrılacak.

DEVLET BAHÇELİ AYVALIK’TA

Devlet Bahçeli Edremit’te seçim iletişim merkezinin açılışını yaptıktan Burhaniye ilçesi hareket etti.Burhaniye Hürriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Bahçeli, MHP Belediye Başkan adayı Bülent Başaran için oy istedi. Daha sonra Gömeç ilçesine kısa süreli bir ziyarette bulunan Devlet Bahçeli, adayıArif Efeketin için destek istedi.

Gömeç’ten Ayvalık ilçesine geçen Bahçeli ve beraberindekiler, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 3 bin kişi tarafından karşılandı. Halka hitap eden Bahçeli, Balıkesir’de Büyükşehir ilçe Başkanı İsmail Ok için Ayvalık’ta da Mehmet Sıray için oy istedi.

BAHÇELİ’YE AYVALIKLI BEŞİKTAŞLILARDAN HEDİYE

Ayvalık’taki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Bahçeli, daha sonra konaklayacağı Lale Adası’ndaki bir otele geçti.

Bahçeli ve beraberindekileri otel lobisinde Ayvalık Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Nedret İrdel ve dernek yöneticilerinden Murat Türkoğlu karşıladı.

Nedret İrdel, İnönü Stadı’ndaki Beşiktaşlılar Müzesi’nde yer almayı başaran Ayvalık Beşiktaşlılar Derneği’nin bir şiltini ve derneğin fahri üyelik beratını Bahçeli’ye takdim etti.

Gönül verdiği siyah-beyazlı kulübün Ayvalık’taki sevdalılarından böylesi anlamlı bir hediyeyi almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bahçeli, Başkan İrdel ve yardımcısı Türkoğlu’na teşekkür etti.

Bahçeli’ye, Balıkesir Belediye Başkanı tarafından onuruna verilen akşam yemeğinde de Ayvalık Deve Güreşi Severler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın tarafından, üstünde isminin nakşedildiği bir deveci şalı hediye edildi.

Geceyi Ayvalık’ta geçirecek olan Devlet Bahçeli, yarın Sabah saatlerinde Manisa’nın Soma ilçesine hareket edeceği bildirildi.

Ajanslar

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahisBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisjojobet girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahis
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort