DOLAR 32,5979 % 0.25
EURO 34,7821 % 0.32
STERLIN 40,3056 % 0.36
FRANG 35,7472 % 0.27
ALTIN 2.404,68 % -1,16
BITCOIN 66.048,01 0.246

“Türkmenler sahipsiz, AKP duyarsız”

Yayınlanma Tarihi :
“Türkmenler sahipsiz, AKP duyarsız”

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, “72 milyonluk koca Türkiye Cumhuriyeti’nin Türkmen politikası iki çakma Red-Kit (Erdoğan-Davutoğlu) yüzünden çökmüştür. Suriye’de cirit atan teröristler bunu fark etmişlerdir. Onlara cesaret veren budur. Aslında oradaki Türkmenler Suriye sınırımızın güvencesi ve Türkiye’nin sigortasıydı. Artık bu da yok olmuştur” dedi. 30 Mart’tan umutlu olduklarını ve Hatay’da MHP tarihinin en iddialı dönemini yaşadığını belirten Çirkin, Bu seçim sadece MHP’nin seçimi değildir. Bu Türk Milletinin ve Devletinin var olma mücadelesidir” diye konuştu.

Söyleşi : Yıldıray Çiçek

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, AKP hükümetinin Suriye politikasını, Türkmenlerin durumunu ve yaklaşan seçimlerin önemini gazetemiz Ortadoğu’ya değerlendirdi. Yazarımız Yıldıray Çiçek’in sorularını cevaplandıran Şefik Çirkin, önemli mesajlar verdi.

HaberRes_34180

-Sayın Şefik Bey, öncelikle bu yoğun seçim atmosferinde bizlere ayırdığınız zaman için çok teşekkürlerimi sunuyorum. MHP Hatay milletvekili olarak Suriye’deki Türkmen soydaşlarımızın dertleriyle yakından ilgilenen birisiniz. Bu yüzden sizinle daha ziyade Türkmenlerle ilgili sohbet edeceğiz. Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor ve Suriye’deki Türkmen Liderle sürekli görüşüyorsunuz. Türkmenlerin Suriye’deki son durumu nedir?

 

Estağfurullah efendim.

Asıl Ortadoğu gibi bir gazete ve sizin gibi bir değerle buluşmak bizim için şereftir asıl biz teşekkür ederiz.

Evet, Türkmen kardeşlerimizin sorunları ile yakından ilgilendiğim gerçektir.

Hem bir Ülkücü, hem de MHP milletvekili olarak bu hepimizin asli vazifesidir. Ancak Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ bu konuda bendenizi çağırıp özel olarak talimatlandırmıştır.

” Türkmen soydaşlarımızın durumu çok kötü ilgilenin” demesi bizi şevklendirdiği gibi aynı zamanda güçlendirmiştir.

Türkmenlerin Suriye’deki son durumuna gelince; Suriye Türkmenlerinin şu anda can, mal ve namus güvenlikleri kalmamıştır.

Hükümetin ancak özellikle Sayın Başbakan ve Sayın Davutoğlu’nun ardı arkası kesilmez yanlışları Suriye ve Suriye Türkmenleri dramının başlıca kaynağıdır.

Biz MHP olarak bu günleri çok önceden gördük. Bizzat ben 2011’in Ekim ayında Dışişlerini ” Sakın Türkmenleri rejimle savaşa teşvik etmeyin ” diyerek uyardım.

Burada elbette ki amaç rejimi kollamak değildi; temel üç sorun vardı:

 

 

 

1- Savaşın galibinin kim olacağı belli değildi ki bu dediğimiz çıktı

2- Türkmenler bu güne kadar bir direniş ya da isyan hareketi için gerekli lojistik ve fiziki hazırlığa sahip değildi.

3- AKP Hükümetinin Türk’e ve Türkmen’e bakışını bilmediğimizden ”yürü” dediği Türkmen’in arkasında durmayacağını, onu ortada bırakacağını biliyorduk. Maalesef bu öngörümüz de doğru çıktı.

İşte tüm bu olumsuz şartlar bir araya gelince ortaya çağımızın en büyük Türkmen dramı çıktı.

Başta Çobanbey (Kilis’in karşısı) gibi stratejik bir kasaba ve sınır bölgelerindeki Türkmen köyleri boşaldı.

Bunlar Türkiye ve özellikle Gaziantep’teki akrabalarının yanına sığındı; aç, sefil ve perişan bir halde barınmaya çalışıyorlar.

Mısır’ın Esma’sında sel olan gözler maalesef Türkmen’in Esma’sına gelince kurumuştur.

Ve maalesef hiçbir şeyi öğrenemeyen AKP Hükümeti bunu da göremediğinden yüzbinlerce insan perişan.

İşin acı ve garip tarafı Türkmen’e verseydi bu gün böyle bir sorunla karşı karşıya kalmayacaktık.

Ayrıca Davutoğlu’nun özel himayesinde olan ÖSO da Türkmen’e sırtını dönmüş durumda

Hükümet ne yapar? Davutoğlu ne iş yapar anlamış değiliz.

 

Suriye’de “Babamız Erdoğan, ona duacıyız” diyen El Kaide terör örgütünün uzantıları ve Türkiye’yi ziyaretinden sonra “Kürdistan’ı Türkiye ile birlikte kuracağız, Türk yetkililer bana çok iyi davrandı, Dışişleri yetkilileriyle daha öncede görüşmüştüm, hedeflerimizden asla sapmayacağız” şeklinde açıklama yapmış PKK’nın uzantısı PYD Başkanı Salih Müslim gerçeği varken, AKP’nin Suriye’deki rolü sizce nedir? AKP’nin El Kaide ve PYD’ye karşı gösterdiği ilgi Türkmenlere hiç gösterildi mi?

Asla! Dediğim gibi bu vahşi terör örgütlerine verilen desteğin onda biri Türkmen’e verilmemiştir.

PYD ‘ye gelince ;

Yine ben yaklaşık iki yıl evvel verdiğim bir demeçte ”Suriye Kürdistan’ını Davutoğlu kurdurdu” demiştim. Dışişleri Bakanı bunu yalanlayamadı.

Arkasından Salih Müslim ile ilişkisi de bunun doğruluğunu ortaya çıkardı. Biz MHP olarak en yakından takip eden partiyiz.

Bir gün MHP iktidarında bu ihanetlerinin belgelerini ortaya çıkacağız ve bunun hesabını verecekler.

 

-Türkmen köylerine ve Türkmen liderlere karşı son günlerde yapılan saldırılarda büyük artış var. Bunu meclis kürsüsünden ve yaptığınız basın toplantılarıyla duyurdunuz. Bu saldırılardaki artışı neye bağlıyorsunuz?

Bunu Türkmen’in sahipsizliğinden başka neye bağlayabiliriz?

72 milyonluk koca Türkiye Cumhuriyeti’nin Türkmen politikası iki çakma Red-kit (Erdoğan-Davutoğlu) yüzünden çökmüştür.

Suriye’de cirit atan teröristler bunu fark etmişlerdir. Onlara cesaret veren budur.

Aslında oradaki Türkmenler Suriye sınırımızın güvencesi ve Türkiye’nin sigortasıydı.

Artık bu da yok olmuştur.

Ve aynı zamanda Türkmen’in atacak mermisi yoktur. Buna biz isyan ediyoruz Türkmen feryat etmiş çok mudur?

 

-Hatay- Yayladağı’nda bulunan Türkmen sığınmacıları ziyaret eden birisi olarak, oradaki manzaradan biraz bahseder misiniz?

Yayladağı’ndaki kampta Bayır ve Bucak Türkmenleri kalmaktadır. Kamptakilerin durumu ve bakımı iyidir. Ama kampın on katı Türkmen sefildir. Yerlerinden yurtlarından olmuştur. Oradaki Türkmen erkekleri de silahsız, mermisizdir.

Bir şey söyleyeceğim inanmayacaksınız. Birkaç ay evveline kadar onlara verilen toplam silah 100 tüfekti, eve verilen yüz tüfek.

Ancak bazı girişimler sonucu durumda biraz iyileşme oldu. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bey Türkmenlerin mağduriyetlerini yakından takip etmekte ve elinden geleni yapmaktadır. İyileştirme konularında Genel Başkanımızın büyük katkıları olmuştur.

Bu konuda fazla ayrıntı vermeye takdir edersiniz ki mezun değilim.

 

-Irak ve Suriye Türkmenlerine sahip çıkmak için Türk devleti hangi acil tedbir ve önlemleri almalıdır sizce?

Türkiye öncelikle Türkmen kardeşlerimizin askeri ihtiyaçlarını ve eksiklerini süratle gidermelidir.

Türkmen kardeşlerimizi moral-motivasyon konusunda tamamlamalıdır.

Bir tek TV gazete tek kare, tek satır bahsetmemektedir. Oysa Türkmen liderlerinin kelleleri kesilip direklere asılmaktadır.

Türk TV’lerine bakan Türkmen kendini göremeyince yalnızlığını acı bir şekilde hissetmektedir.

Eş zamanlı olarak Türkiye tek bir Türkmen’in kılına zarar gelip de askeri müdahaleden kaçınmayacağına Türkmen’i tehdit eden unsurları sert bir şekilde inandırmalıdır.

Aynı şey ve yol Irak Türkmenleri içinde tek geçer yoldur.

 

-Reyhanlı’da tüm Türkiye’yi acıya boğan bir bombalı saldırı oldu. Saldırıda, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti ve yaralandı. Bu saldırının etkisi Hatay’da kendisini nasıl hissettirmiştir? Sınırlarımızın yolgeçen hanına dönmesi sizce bu tür yeni saldırıları tetikler mi?

Reyhanlı olayı tarihinin en büyük terör saldırısıdır. Ve maalesef Reyhanlı’nın da Türkiye’nin de kesesine kalmıştır.

53 ölü, yüzlerce yaralı ve maddi manevi olarak yıkılmış bir şehir.

Bilmem bilir misiniz? Ben Reyhanlılıyım. 4 sene ilçe başkanlığı, 5 sene de il genel meclis üyeliğini yaptım.

Reyhanlı’nın %80’i Arap kökenli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır.

Çok asil bir şehirdir. Asaletini bu tarihin en acı olayında göstermiştir. Ve maalesef hükümet Reyhanlı’daki yaraların onda birini dahi saramamıştır.

Biz Tayyip Bey’in MHP’ye iftiralarının tam aksine, MHP olarak Reyhanlı’daki olayları teskin eden, yatıştıran taraf olduk. Bundan siyasi nema çıkarmak gibi amacımız olmadığı gibi, tam tersi olay gecesinden başlamak üzere sabahlara kadar kimsenin gezmediği ortamda günlerce halkı teskin ettik. Bu konuda da Sayın Genel Başkanımızdan özel talimat aldık.

Bunu tüm Hatay ve Devlet yetkilileri biliyor. Fakat asıl rezalet Hükümet ve yandaş medyanın olayın bir Alevi tertibi olduğu imasını vermeye çalışan haksız ve vicdansız yaklaşımı oldu.

Oysa ben Çarşamba günü Meclis’te bir basın toplantısı yapıp Reyhanlı bombalanmasını bizzat işaret etmiştim. Zaten Cumartesi’de olay oldu. Basında tek kare yer almadı. Patlamadan sonra olayı önceden haber veren vekil olarak meşhur oldum.

Peki, aklınız neredeydi? Neredeydi Hükümet, AKP ve Başbakan bizce bu gerçekler ortaya çıkınca insan içine çıkamaz hale gelecek. Hatay’da 400 bin, Türkiye’de milyonlarca Alevi yurttaşın yaşadığını düşünürsek Başbakan bizce bilerek söylediği ”53 Sünni öldü ” lafıyla pekiştirmeye çalıştığı bu fitneyi bizce Alevi kardeşlerimiz asla hak etmedi.

Bereket versin başta Reyhanlı olmak üzere Hatay’daki Sünni toplum bu rezil yalana inanmadı.

Biz de MHP olarak olayların arkasındaki gerçekleri kamuoyuyla paylaşmak suretiyle bu fitnenin karşısına en kuvvetli şekilde dikildik.

 

-Suriyeli göçmenler sizce Türkiye’den kısa vadede çıkar mı? Yoksa Türkiye’yi kalıcı bir göçmen sorunu mu bekliyor?

Ne çıkması? Aksaray ilimizde Suriyelilerin oturması için 5 bin kalıcı konut yapılıyor. Türkiye’nin bundan haberi var mı? Nereye gidecek bunlar? Zaten perişanlar, orada rejim karşıtı güçler yüzünden can, mal, namus güvenceleri yok. Savaş bitse yokluk devam edecek. Aynen kalıcı göçmen sorunu hem de en ağır şekilde bizi bekliyor. Ve hükümet bu konuda ne yapacağını bilmiyor.

Milyonlarca insan ülkemizde %90 mağdur ama içlerinde hırsızlar, katiller, kaçakçılar, ajanlar var. Türkiye bunların hiçbirini tespit edemiyor, edemez de. Belayı paramızla satın aldık derler, işte aynen öyle yaptılar.

 

-MHP Hatay milletvekili olarak 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde ve Hatay’da beklentileriniz nelerdir?

30 Mart umutluyuz Hatay’da MHP tarihinin en iddialı dönemini yaşıyor. Adaylarımız ve Ülkücüler her zaman olduğu gibi canla başla çalışıyor.

Milletimizden de büyük teveccüh alıyoruz. Hepsinden de Allah razı olsun. Türkiye’nin her yerinde aynı haberleri alarak mutlu oluyoruz. Ancak Milletimiz tarafından şunun iyi bilinmesi gerekir, bu seçim sadece MHP’nin seçimi değildir. Ayrıntıya girmeye gerek yok. Bu Türk Milletinin ve Devletinin var olma mücadelesidir.

Bunu fark etmeyenin kalp ya da akıl gözü kördür. Bunu içimizdeki düşman fark eder de, millet nasıl fark etmez? Biz fark ettiğine inanıyor ve umuyoruz. 30 Mart’tan sonra maddi manevi siyasi ve milli yaralarını sarmaya koyulan bir Türkiye mi? Ya da soyulan Türkiye mi? İşte bu tercihi yapacak Türk Milletidir.

 

-Şefik bey, son olarak okuyucularımıza bir mesajınız varsa onu da alalım. Söyleşimize ayırdığınız vakit ve verdiğiniz önemli bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Çok teşekkür ederim. Sayesinde söyleyeceklerimizin hepsini söyledik. Allah kuvvetimizi arttırsın. Sizleri var etsin.

Yalnız müsaadenizle bir dileğimi daha doğrusu Hatay adına bir dileğimi buradan arz etmek istiyorum.

HATAY TÜRKMEN BEYİNİ BEKLİYOR.

Size ve Ortadoğu çalışanlarına ve okuyucularına en derin sevgi saygı hürmetlerimi sunarım.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibomBağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis siteleri yenigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortBetofficeMebbistrendyol indirim koduPusulabetCasibomistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisimersin günlük kiralık evbetturkeyxslotBelge istemeyen bahis siteleribycasinotipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetbonusgaziemir çilingirtarafbetparibahisvdcasino girişmarsbahis7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetturkeyBeylikdüzü Escortbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanmarsbahiscasibom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort