DOLAR 32,3332 % 0.24
EURO 35,0919 % -0.13
STERLIN 40,9232 % -0.23
FRANG 35,7155 % 0
ALTIN 2.301,21 % 1,04
BITCOIN 2.281.749 0.271

Özcan Yeniçeri: Ekmeleddin İhsanoğlu Yıpranmamış Bir Adaydır

Yayınlanma Tarihi :
Özcan Yeniçeri: Ekmeleddin İhsanoğlu Yıpranmamış Bir Adaydır

Özcan Yeniçeri: “. Sonuçta Cumhurbaşkanlığı seçimi hiç kimse için çantada keklik değildir. Ekmeleddin İhsanoğlu isminin, AKP çevrelerinde sevinç ve mutluluk değil, tedirginlik, telaş ve asabiyete yol açması her şeyi özetliyor.”

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr.Özcan Yeniçeri, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün yol kesme eylemlerine değinerek, hükümetin tavrını eleştirdi. 

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, hükümetin Türkmenler’in sıkıştığı kapandan kurtarılması için acilen harekete geçmesi ve gereken her türlü tedbiri alması gerektiğini söyledi. 

Yeniçeri konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yeniçeri: Napolyon ve Tayyip Erdoğan para dışında herşeye gözünü kapatmış


PKK’nın Yol Kesme Eylemini Bitirmesi!

PKK’nın, 24 gün önce başlattığı yol kesme eylemini yine kendisi bitirdi. KCK’nın demokratik başkaldırı çağrısı üzerine hendekler açılarak kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma açıldı. Örgüt, bölgeye 100 metre mesafede kuracağı çadırlarda eylemini sürdürme kararı aldı.

PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H tarafından 24 gündür trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu, KCK’nın çağrısı üzerine açıldı. Örgüt, eylemini yolun kenarına kurduğu çadırlarda sürdürecek. Bazı arama noktalarını kaldıran jandarma ise eylem bölgesinde yüzü kapalı kişilerin olması sebebiyle kamyon ve çekici gibi ağır araçların geçişine izin vermiyor. Eylem bölgesindeki ana yol üzerinde hâlâ PKK bayrağı ile Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı asılı.

PKK’nın 24 Mayıs’tan beri kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolunun ulaşıma açılmasıyla Jandarma, Kocaköy kavşağında bulunan güvenlik noktasını kaldırdı. Örgüt ise Fis Ovası ile Çellik Köprüsü bölgesi olmak üzere kurduğu iki arama noktasından çekildi.

Terör Örgütü, eylemlerini bitirdiğini duyurmasına rağmen Duru Jandarma Karakolu üst bölgesi karşısında beklemeye devam ediyor. Jandarma ekipleri, örgütün bölgeden tamamen çekilip çadırlarda eyleme devam etmesi halinde bölgeden büyük araçların geçişine izin verileceği dile getiriyor.

Ölüm Orucundan Yol Kesmeye Dönüşen Süreç!

KCK’lıların ölüm oruçlarını hatırlayın. Öcalan’ın talimatıyla ölüm orucu sona ermişti. Ardından da KCK’lıların “Anadilde Savunma” talepleri AKP iktidarı tarafından yerine getirilmişti.

Bu defa PKK’nın gençlik yapılanmasının yol kesmiş, taleplerini sıralamıştır. AKP iktidarı yol kesen, 24 gün yolu kapalı tutan terör örgütü mensuplarına karşı harekete geçmemiştir. Konunun çözülmesi için önce İmralı’ya bir heyet gönderilmiş, ardından o heyetin adamları Kandil’e gitmiş ve sonuçta KCK’nın talimatıyla örgüt kendi belirlediği bir zaman içinde kendisi yol üzerindeki kontrolünü sona erdirmiş, yakınlarda beklemeye koyulmuştur.

Terör örgütünün yol üzerinde kurduğu barikatın kaldırması karşılığında Öcalan’a ve terör örgütüne ne tür tavizler verdiği Cumhurbaşkanlığı seçim süreci sonucunda ortaya çıkacaktır. 

Ancak mevcut durumda terör örgütü yol kapama, eylem yapma, dağa adam ve çocuk kaçırma gibi eylemleri iktidarın tepesinde demoklesin kılıcı gibi tutacağı anlaşılmaktadır. 

Terör örgütü yol kesme eylemini kendi keyfiyle bitirdiği gibi istediği anda başlatabilir de. İnisiyatif tamamen yol kesen eşkıyanın uhdesindedir.

Terör örgütü kendisine verilen sözler ve talepleri yerine getirilmemesi halinde derhal harekete geçerek yolu kesecektir. AKP bu tutumuyla açıkça terör örgütünün eylemlerini meşru ve makulleştirmiştir.

Bu egemen bir devlet adına utanılacak bir durumdur. Bu durum AKP iktidarının resmen devletin egemenlik hakkını ve otoritesini KCK ile paylaştığı anlamına gelmektedir.

AKP nezdinde devlet çadıra, millet aşirete, terör yönetime taşınmıştır. 

Türkmenler Göçe Zorlanıyor!

Tuzhurmatu, Telafer ve Kerkük’te büyük Türkmen dramı yaşanıyor. Bölgeyi işgal eden militanlar ve güçler acımasızca Türkmenleri katlediyor ve göçe zorluyor. Bu da yetmiyormuş gibi Türkmenler Şii ve Sünni olarak ayrıştırılıp birbirlerine düşürülmeye çalışılıyor. 

Telafer Polis Müdürlüğü’nde görevli Iraklı polisler, bölgeden kaçarken, nezarette bulunan, çeşitli suç iddiaları ile gözaltına alınmış 60 Türkmen’i katletmişlerdir. 

Bölgede kan gövdeyi götürüyor, katiller, caniler ve zalimler Türkmenleri katlediyor. Türkmenlerin feryatları arşıâlâyı sarmıştır. Türkmenler, Telafer ve Tuzhurmatu’da evlerinden sökülüyor, yurtlarından kovuluyor ve katlediliyor. Türkmenler insanlık dramı yaşıyor. Şu anda Telafer’den canını kurtarmak için yollara düşmüş 200 bin insan peşmergeyle terörist katiller arasında sıkışmış kalmıştır. Türkmen bölgelerinde insanlık dramı yaşanıyor. 

AKP, Türk’e ve Türkmen’e gözünü kapatmış olduğundan olanı biteni görmüyor. Yaşananlar karşısında gıda yardımını yeterli görüyor. 

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi’nin “Biz Türkiye’yi mukaddes bilirdik. Şimdi para, petrol ve ticaretten başka bir şey ifade etmiyor” şeklindeki açıklaması her şeyi ortaya koyar niteliktedir.

Hükümet yetkilileri konuyla ilgili taraflar üzerinde ne baskı oluşturuyor ne de Türkmenlerin yaşattığı trajediyi dile getiriyor. Aksine AKP hükümeti olayların duyulmaması için yasak koyuyor. Böylece Türkmenlerin sessizce ölmeleri ve öldürülmeleri sağlanmış oluyor.
 
Hükümeti Türkmenlerin sıkıştığı kapandan kurtarılması için acilen harekete geçmeye ve gereken her türlü tedbiri almaya çağırıyorum. 

Şiiistan, Sunniistan, Kürdistan!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak’ın bir bütün olarak kalamayabileceğini söylüyor. Barzani ülkenin IŞİD tarafından geçtiğimiz hafta Musul, Tıkrit ve Telafer’in ele geçirilmesinden önceki duruma dönmesinin çok güç olduğunu söylüyor. Barzani, Sünni bölgelerin, Şii Irak hükümeti tarafından ihmal edildiğini askeri çözüm olamayacağını, siyasi çözüm ve siyasi sürece ihtiyaç olduğunu söylüyor. Bunun için Sünni aşiret ve topluluklar için de bir Sünni bölgesi kurulmalıdır, diyor. Dikkat edilirse Türkmenlerin esamesi hiçbir yerde okunmuyor. 

Türkmenlerin bölgedeki etkinliğini kırmak, varlığını ortadan kaldırmak için Türkmenler Şii ve Sünni olarak ayrıştırılıp bir kısmı güneye bir kısmı da kuzey Kürt yönetimine dahil edilmeye çalışılıyor. 

İsrail Haaretz Gazetesi Irak’ı bölmüş bile. Üçe bölünen Irak’ta Türkmenler hariç herkese bir egemenlik bölgesi verilmiştir. 

Irak’ın toprak bütünlüğü ve birliği Türkiye tarafından savunulmalıdır. Ancak bölünme mukadder olduğunda da Irak’ta Türkmenler için yaşadıkları yerlerin hâkimi olmalıdır. 
ıkışmış kalmıştır. IŞİD, Türkmenleri katlediyor, kovuyor, peşmerge soyuyor, AKP seyrediyor. Türkmenler Türkiye’den feryat figan can güvenliklerinin korunmasını istemektedir. AKP iktidarı Türkmenlerin dramına ölüm sessizliği içerisinde bakıyor; Başbakan sessiz, Hükûmet sessiz, bakanlar sessiz, AKP sessizce Türkmenlerin ölümünü seyrediyor. AKP, Türkmenlerin yurtlarında katledilmesinden, sürülmesinden ve kovulmasından sorumludur. Türkmen katliamını seyretmek katillere destek olmaktır.
Ekmeleddin İhsanoğlu Sağduyunun Adayı
  
Muhalefet Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Ekmeleddin İhsanoğlu… Öncelikle hayırlı olmasını diliyoruz. Öncelikle belirtmeliyiz ki, Ekmeleddin İhsanoğlu CHP’nin ya da MHP’nin değil sağduyunun adayı olarak halkın tercihine sunulmuştur.

İktidarın Cumhurbaşkanı adayı ise fiilen belli olmasına karşın resmen açıklanmış değildir. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının açıklanması üzerine Tayyip Erdoğan’ın adaylığını açıklamasını Temmuz ayına ertelemiş olması bile aslında birçok şeyi özetlemiş oluyor. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı konusunda işi, sunulduğu ya da sanıldığı gibi hiç de kolay değildir.

Türkiye’nin İhtiyacı!

On iki yıllık AKP iktidarı döneminde toplumda lif lif, damar damar ayrıştırılmayan hiçbir yapı ve değer kalmamıştır. Her alanda kutuplaştırılmış, ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş, yarılmış ve karşı karşı karşıya getirilmiş yapıların birliğini ve bütünlüğüne her zamankinden fazla ihtiyaç vardır. Cumhurbaşkanı adayı olarak her kesime ve herkese eşit mesafede duran bir aday çıkartılmıştır.

Genel olarak İhsanoğlu için “donanımlı, tarafsız ve kucaklayıcı” tabirleri kullanılmaktadır. Bunların bu dönemde Türkiye’nin en fazla ihtiyacı olan vasıflar olduğunun altı çizilmelidir.
  
Muhalefet partilerinin kendileri yönünden Ekmeleddin İhsanoğlu, doğru bir isim midir? Sorusu cevaplanması müşkil bir sorudur. Ancak konuya siyasi partilerin kendileri yönünden doğru aday olup olmaması değil Türkiye yönünden hem doğru hem de seçilebilir bir aday olup olmaması noktasından bakmak gerekir.
  
Tanınmamış ama Yıpranmamış!
  
İhsanoğlu’nun yeterince tanınmamış olduğu eleştirisi yapılıyor. Doğrudur uluslararası alanda tanındığı kadar Türkiye’de tanınmıyor. Ancak Ekmeleddin İhsanoğlu yıpranmamış da bir adaydır. Yolsuzluk, rüşvet, sıfırlama kavramlarıyla özdeşleşmemiştir. BOP Eşbaşkanlığı değil 2004 ve 2014 yılları arasında,Birleşmiş Milletler‘den sonra ikinci büyük uluslararası örgüt olan İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği yapmıştır.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Önemi

Bu seçim şu bakımlardan önemli ve stratejiktir: Herşeyden önce devletin tepesi için seçim yapılacaktır, bu önemlidir. Diğer yandan Türkiye’nin çevresinde son derece önemli gelişmeler oluyor. Adeta Ortadoğu’da kartlar yeniden dağıtılıyor ve bu süreçte Cumhurbaşkanı seçimi yapılıyor. Bölgeyi çok iyi tanıyan, saygın ve analiz etme yeteneği olan bir Cumhurbaşkanı Türkiye için hayati öneme haizdir. Savaşın değil barışın dili olacak bir Cumhurbaşkanı; Türkiye, bölge ve dünya için önemli kazanç olacaktır.

Erdoğan hükümeti döneminde Türkiye’nin Suriye, Mısır ve İsrail ile diplomatik ilişkileri koptuğunu burada hatırlamak gerekiyor. 

Cumhurbaşkanını ilk defa Türk halkı doğrudan seçiyor, bu da çok önemli bir olgudur. 

AKP’de Telaş ve Kaygı!

Ekmeleddin İhsanoğlu, AKP’nin hiç beklemediği bir isimdir. AKP’ye rakip ama düşman da değil. AKP iktidarının bürokratı.  İhsanoğlu’na karşı AKP yandaşlarının verdiği ilk tepki ona karşı siyaset üretmekte zorlanacaklarını göstermiştir.

Seçim bir algı sorunudur. Gerçek siyasi durum yerine süreçte algının nasıl oluşturulacağı ve kim tarafından yönlendirileceğine bağlı olarak sonuç ortaya çıkacaktır.  İhsanoğlu ve kendisine destek veren partiler ve sivil toplum örgütlerinin yapacağı çalışmalar, oluşturulacak algı seçimin sonuçlarını etkileyecektir. 

Bu arada “İhsanoğlu’nun adaylığı Türkiye’nin çıtasını yükseltti. Kontratak yerine kontrast stratejisi”devreye sokuldu, türünden yorumlar dikkat çekicidir.

Sosyal olaylarda sonuçlar önceden tayin edilemez. Herkes her sonuca hazır olmalıdır. Seçim gibi bir sosyal olayda hiç kimse hiçbir şeye karşı sigortalı değildir. Sonuçta Cumhurbaşkanlığı seçimi hiç kimse için çantada keklik değildir. Ekmeleddin İhsanoğlu isminin, AKP çevrelerinde sevinç ve mutluluk değil, tedirginlik, telaş ve asabiyete yol açması her şeyi özetliyor.

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetakcebet
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort