DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
STERLIN 40,9829 % 0.16
FRANG 35,9249 % 0.19
ALTIN 2.325,03 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006

MHP’den AKP hükümetine tezkere uyarısı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
MHP’den AKP hükümetine tezkere uyarısı

MHP Genel Başkan yardımcısı Şefkat Çetin, “Türk milletinin milli güvenliği için her türlü tedbirin alınmasında ve gerektiğinde bedel ödemek ve ödetmek hususunda kararlılığını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi, AKP hükümetini tezkere üzerinden elde ettiği yetkilerle ülkemizin güvenliğini riske atacak oldubittilere karşı uyarmaktadır. Ayrıca Türk ordusunun yabancı güçlerin çıkarları için bir taşeron olarak kullanılmasına ve Türk topraklarının yabancı silahlı kuvvetlere açılmasına Milliyetçi Ülkücü Hareket’in rıza göstermeyeceği iyi bilinmelidir” dedi.

 

TBMM’de kabul edilen tezkere hakkındaki yazılı basın açıklaması yapan Çetin, “AKP hükümetinin PKK’yı mücadele edilecek bir terör örgütü yerine müzakere edilecek bir ortak olarak görerek teslimiyetçi tavrını sürdürmesi halinde, Meclis’te çıkarılan tezkerenin amacına ulaşması mümkün değildir. Tezkerenin çıkarılış amacı olan terörle mücadele yerine, Türkiye’de federasyonun alt yapısını oluşturmak ve terör örgütlerini meşrulaştırmak için kullanılması halinde, Milliyetçi Ülkücü Hareket gök kubbeyi başlarına yıkacaktır” uyarısı yaptı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Tezkere terörle müzakere yerine mücadelenin başlangıcı olması gerektiğini belirterek, “Tezkereyi terörle mücadele amacı dışında kullananların başına gökkubbeyi yıkarız” dedi.

TBMM’de kabul edilen tezkere hakkındaki yazılı basın açıklaması yapan Çetin şunları kaydetti:

“TBMM’nin onay verdiği tezkere ile Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden Irak ve Suriye’deki gelişmeler ve IŞİD, PKK, PYD gibi terör örgütlerine karşı kullanılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sınır ötesi harekât ve müdahale yetkisi verilmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğiyle çıkarılan tezkere ile Türkiye’nin doğrudan muhatap olduğu PKK ve öteki terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı daha aktif mücadele imkânı yaratılmıştır.

Tezkerenin mücadeleyi hedeflediği terör örgütleri arasında PKK’nın da yer alması, AKP hükümetinin bugüne kadar izlediği açılım politikalarının hatalı olduğu anlamına gelmektedir.

 

PKK İLE  MÜCADELE YENİDEN BAŞLIYOR

Otuz yıl boyunca Türkiye’nin başına bela edilen, onbinlerce canımıza, yüzmilyarlarca dolar milli servetimize mal olan PKK terörü, tezkere sayesinde uzun bir aradan sonra yeniden Türkiye’nin terörizmle mücadeledeki hedefleri arasına girmiştir. Son yıllarda AKP hükümetinin PKK terörü ile mücadele etmek yerine, müzakere etmeyi tercih etmesi nedeniyle, Türkiye’nin birlik ve beraberliği ile toprak bütünlüğüne kast eden bölücü terör karşısında büyük bir zafiyet doğmuştur. AKP hükümeti eli kanlı PKK’nın silahlarını teslim alamadığı halde aynı masaya oturarak bölücüleri muhatap almış, taleplerini yasalarla hayata geçiren ihanet projesine imza atmıştır.

 

AKP, TAVİZLERİ ARTIRDI

ABD’nin oluşturduğu savaş koalisyonu, PKK ve uzantılarını bir terör örgütünden daha çok müttefik gibi algılamaktadır. AKP’nin birlikte hareket ettiği koalisyon ülkeleri peşmergeye silah yardımına çoktan başlamıştır. Bölgedeki Kürt varlığının korunması için günlerdir PKK tarafından AKP hükümetine yapılan çağrılar malumdur. Başbakan Davutoğlu, HDP’li Demirtaş’la Suriye’deki Kürt gruplara yardım pazarlığı yapmaktadır. Tezkerenin Türk ordusuna sınır ötesine müdahale yetkisi getirmesiyle Barzani, PKK ve PYD ile uzun süredir sürdürdüğü işbirliğinin zedeleneceği endişesine kapılan AKP hükümeti buna paralel olarak çözüm sürecinde verdiği tavizleri artırmaktadır.

 

NİYET BAŞKA

PKK yasası olarak anılan ve bölücü örgütü doğrudan devletle muhatap yapan yasanın 10 Temmuz 2014’te AKP hükümeti tarafından çıkarılmasının ardından, önceki gün Bakanlar Kurulu kararı olarak Resmi Gazete’de yayınlanan bu ihanet sürecine ilişkin yeni yol haritası AKP’nin terör örgütüne yakayı fena halde kaptırdığını göstermektedir. İmralı’dan kanlı örgütünü dilediği gibi yönetmesine müsaade edilen bebek katilinin talimatlarıyla çözüm sürecini yürütecek yeni kurumlar oluşturan AKP hükümetinin, bir taraftan da Meclis’te terör örgütlerine karşı kullanmak üzere tezkere çıkarması tam anlamıyla ikiyüzlü bir politikadır.

Açılımın mimarı AKP’nin tezkereyi PKK terörüyle mücadele etmek için değil, daha çok mezhebe dayalı Esad takıntısı ve ABD’nin IŞİD baskısıyla çıkardığı açıktır. Bölgemizde yaşanan olağanüstü gelişmeler karşısında TSK’yı yetkilendirecek tezkere hayati bir ihtiyaç olmakla birlikte, TBMM’nin verdiği sınır ötesi harekât yetkisini en elzem olduğu dönemlerde dahi AKP hükümetinin kullandırmadığı hatırlanmalıdır. AKP hükümeti bırakın sınır ötesine harekâtı, ülke içinde bile terörist faaliyetlere karşı güvenlik güçlerimizin anayasa ve yasalarla tanımlanmış görevlerini yapmasını engellemiştir.

 

SİYASİ İRADENİN MİMARI MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’DİR

CHP ve HDP’nin karşıt tavrının ve AKP’nin farklı niyetlerinin belirginleştiği bu şartlarda PKK ve PYD ile mücadele için Türk ordusuna Yüce Meclis’in verdiği yetkinin arkasındaki siyasi iradenin mimarı Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türkiye’deki bütün bölücü çevreleri telaşa düşüren ve tezkere karşıtı yapan asıl gerçek, Türk ordusunun bir gün Suriye ve Irak’taki inlerine girerek temizlik yapma ihtimalidir.

 

MİLLİ GÜVENLİĞİMİZ İÇİN HAZIRLIKLI OLMAK ŞART

Milliyetçi Hareket Partisi ülkemizin karşı karşıya olduğu sınır aşan bölgesel tehditlere karşı milli güvenliğimizi ve menfaatlerimizi korumakla görevli güvenlik birimlerimizin eli kolu bağlı olmaması için tezkere çıkarılmasına destek vermiştir. Türk ordusuna sınır ötesi harekât yetkisi veren tezkerenin TBMM tarafından onaylanması milli güvenliğimiz açısından son derece doğru bir karardır. Türk milliyetçiliği tezkere konusunda tavrını belirlerken, bugüne kadar hep olduğu gibi Türkiye’nin yüksek menfaatlerini gözetmiş ve uluslararası meşruiyet zeminini sağlayacak yasal düzenlemeye destek vererek Türk ordusuna sınır ötesi harekât imkânını sağlamıştır. Komşu ülkelerde gelişebilecek defacto bir durum karşısında TSK’nın elinde sınır ötesine geçme yetkisinin bulunması gerektiği ve milli güvenliğimiz için hazırlıklı olmanın şart olduğu açıktır.

 

TSK’YA YETKİ VERMEK Mİ YOKSA YABANCI ASKERİ YURDA SOKMAK MI?

Diğer taraftan tezkere içerisine yabancı asker konusunun yerleştirilmesi, Türkiye’ye getirilmeleri halinde hangi amaçlarla kullanılacakları ve bu durumun doğuracağı sakıncalar konusunda ciddi endişelerimiz olduğu bilinmelidir. Türkiye’nin güvenliği açısından önem arz eden sınır güvenliğini sağlamak için Türk ordusuna sınır ötesi harekât yetkisi getiren tezkerenin içerisine yabancı asker formülünün sokuşturulması izaha muhtaçtır.

Birbirine tezat teşkil eden bu iki girişimi bir tezkere içinde sunanların asıl niyetinin, TSK’ya yetki vermek mi yoksa yabancı askeri yurda sokmak mı olduğunu kestirmek güçtür. Büyük Türk milletinin milli mücadele vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti topraklarına hangi niyetle olursa olsun yabancı bir muharip gücün sokulmasının kabul edilir bir yanı yoktur. Tarihi ve kültürel bağlarımız olan komşu ülkelerde oluşan tehditlere karşı yapılacak uluslararası girişimlerin, Türkiye toprakları yerine doğrudan sorunun yaşandığı toprakları kullanması daha doğru olacaktır. Türk ordusunun varlık sebebi olan Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak kudrete sahip olduğundan şüphemiz yoktur.

 

SURİYE’DE İKİNCİ BİR KÜRT DEVLETİNE HAZIRLIK YAPILIYOR

Ayrıca yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de ne işi vardır? Terör örgütleri Suriye’de ve Irak’ta olduğuna göre, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’ye sokulmasındaki ısrarın ardında hangi niyet saklanmaktadır? İki milyona yaklaşan mülteciyi içeri alan AKP hükümeti, bir taraftan da yabancı silahlı kuvvetleri ülkeye sokma hesapları yaparak milli güvenliğimizi nasıl bir tehlikeye attığının farkında mıdır?

Turgut Özal’ın Türkiye’ye armağan ettiği Çekiç Güç’ün bir benzerini Türkiye’de tesis etmeye çalışan AKP hükümeti, o gün Barzani’ye kurdurulan devletten sonra Suriye’de ikinci bir Kürt devletine hazırlık yapıldığını anlamaktan aciz midir? Ülkemize sokulacak yabancı askerlerin aynı zamanda Türkiye’yi de risk altına sokacağı ve Kürdistan’ın üçüncü ayağının inşası için kullanılacağı endişelerimizi milletimizin büyük bölümünün paylaştığını gayet iyi biliyoruz.

Tezkere metninde yabancı silahlı kuvvetlerin sayısı ve Türkiye’de bulunma süreleri ile ilgili herhangi bir hükmün bulunmaması önemli bir eksikliktir. 1 Mart 2003 tezkeresinde yabancı asker sayısının 62 bini, 255 uçağı ve 65 helikopteri aşamayacağı ve izin süresinin 6 ay olacağı belirtilmişken, yeni tezkerede yabancı askerlerle ilgili herhangi bir sayı ve süre sınırının olmayışı, AKP hükümetine dilediği sayıda yabancı askeri ve silahı ülkemize sokacak ve burada tutabilecek çok geniş yetkiler vermektedir.

 

“YABANCI SİLAHLI KUVVETLER” KİMLERİ KAPSIYOR

Tezkere metninde Türkiye’de bulundurulacak gücün “yabancı silahlı kuvvetler” şeklinde ifade edilmesi yeni soruları gündeme getirmektedir. Bu madde ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin askerlerine topraklarımızı açmakla kalmayacak; yabancı silahlı kuvvetler şeklindeki muğlâk ifadeyle Özgür Suriye Ordusu, Peşmerge, PKK’nın Suriye uzantısı PYD ve Özel Silahlı Kuvvetler gibi pek çok örgüte ait silahlı güçlerin de Türkiye’ye girişinin önünü açmış olacaktır.

 

TEZKERE KEYFİ KULLANILAMAZ

“Yabancı silahlı kuvvetler” olarak ifade edilen askerlerle ilgili yetkinin AKP hükümetinin belirleyeceği esaslara göre kullanılacak olması, tezkerenin uygulamasında keyfiyete fırsat verecek bir husustur. Böylesi ucu açık bir yetkinin iç politikada kullanılmasına müsait bir kadronun iş başında olduğu dikkate alındığında, Türkiye’nin telafisi mümkün olmayacak otoriter bir iklime sürüklenmesi için tezkere bir fırsat olarak kullanılabilecektir.

Asli görevi ülkemizi korumak ve milli güvenliğimizi sağlamak olan Türk Silahlı Kuvvetleri için TBMM’nin verdiği bu yetkiyi hükümetin hangi olayda ve hangi amaçla kullanacağının iyi takip edilmesi gereklidir. Tezkere keyfi, popülist ve iç politikaya yönelik bir araç olarak kullanılmamalı, bugüne kadar dış politikadan ekonomiye ve yolsuzluklara kadar sayısız rezillikleri örtmek için yeni sanal tehditlerin ve örgütlerin icat edilmesine alet edilmemelidir.

 

ŞAHSİ ALINAN KARARLAN TÜRKİYE’NİN SONUNU GETİRİN

Görünürde Irak ve Suriye’deki IŞİD tehdidi için oluşturulan uluslararası koalisyona, Türkiye’nin Meclis iradesi alınmadan Tayyip Erdoğan’ın şahsi kararı ile katılmış olmasının devlet işleyişi ile bağdaşır bir tarafı yoktur. İki Alman savaş gemisiyle dâhil edildiğimiz Birinci Dünya Savaşının Türk milletine yaşattıkları göz önüne getirildiğinde, devletin kurumları yerine Cumhurbaşkanı dahi olsa sorumsuz yetkililerin keyfi kararlarının ülkemizi karşı karşıya bırakacağı riskler daha iyi anlaşılacaktır.

Uluslararası boyutu ve milli güvenlik riski olan böylesine önemli bir meselenin Tayyip Erdoğan ya da Davutoğlu’nun keyfiyetine bırakılamayacağını, benzer bir zihniyet yüzünden imparatorluk yitirmiş Türk milleti gayet iyi bilmektedir. AKP’nin her zaman uyguladığı yöntemle yasaları ve anayasal düzeni yok sayan yönetim anlayışını düzeltmek ve devlet aklını hâkim kılmak adına Yüce Meclis’in iradesinin devreye sokulması önemlidir.

 

TEZKEREYİ SUİSTİMAL ETMEYİN

Türk milletinin milli güvenliği için her türlü tedbirin alınmasında ve gerektiğinde bedel ödemek ve ödetmek hususunda kararlılığını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi, AKP hükümetini tezkere üzerinden elde ettiği yetkilerle ülkemizin güvenliğini riske atacak oldubittilere karşı uyarmaktadır. Ayrıca Türk ordusunun yabancı güçlerin çıkarları için bir taşeron olarak kullanılmasına ve Türk topraklarının yabancı silahlı kuvvetlere açılmasına Milliyetçi Ülkücü Hareket’in rıza göstermeyeceği iyi bilinmelidir.

 

AKP hükümetinin PKK’yı mücadele edilecek bir terör örgütü yerine müzakere edilecek bir ortak olarak görerek teslimiyetçi tavrını sürdürmesi halinde, Meclis’te çıkarılan tezkerenin amacına ulaşması mümkün değildir. Tezkerenin çıkarılış amacı olan terörle mücadele yerine, Türkiye’de federasyonun alt yapısını oluşturmak ve terör örgütlerini meşrulaştırmak için kullanılması halinde, Milliyetçi Ülkücü Hareket gök kubbeyi başlarına yıkacaktır.”

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbistrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomvenüsbethilbetjasminbetpiabetartemisbetmaltcasinoasyabahisbetorspinbettiltmarkajbetbetkombelugabahisrestbetbetpercasibomsancaktepe çilingircasibomcasibomcasibomcasibom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort