DOLAR 32,4156 % 0.19
EURO 35,7329 % 0.62
STERLIN 41,8107 % 1.05
FRANG 35,9177 % 0.16
ALTIN 2.326,05 % 0,24
BITCOIN 2.301.920 2.31

Rezaletler sona ererse, MHP koalisyonda yer alır

Yayınlanma Tarihi :
Rezaletler sona ererse, MHP koalisyonda yer alır

Yaşanan olaylara rağmen hala ihanet sürecinden vazgeçildiğine dair gerekli açıklamaların yapılmadığını söyleyen MHP Milletvekili Mehmet Parsak, “MHP, bu rezaletlerin sona ermesi halinde koalisyon içinde yer alabileceğini söylemiştir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak dün parti binasında son dönemde yaşanan gelişmeler hakkında basın toplantısı düzenledi. MHP’nin tüm karşı çıkmalarına rağmen 2009 yılında sözde çözüm süreci denilen ihanet sürecinin geldiği noktanın bu hafta itibariyle daha iyi görüldüğünü söyleyen Parsak, “Analar ağlamayacak diye ihanet sürecine destek verenler bugün milletimizin anasını ağlatmaktadır. Kamu düzeni bozulmuş, ülkede asayiş kalmamıştır” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak son günlerde yaşanılan olaylar ile ilgili bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. MHP İl Başkanı Raşit Demirel ve Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı’nın da katıldığı basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Parsak, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

TÜM İLÇELERİMİZİ ZİYARET ETTİM
7 Haziran tarihinde gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ardından ilçelere teşekkür ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Parsak, “Genel seçimlerin ardından peş peşe yaşanan siyasi gelişmeleri etraflıca değerlendirmek için basın toplantısı düzenledik. Seçimlerin hemen ardından ilçe ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Dün itibariyle 18 ilçemizin tamamını gezerek hem teşkilatlarımızla, hem ilçelerimizde bulunan esnafımızla hem de vatandaşlarımızla hasbıhal ettik. Ayrıca seçimlerde MHP’ye verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.

SEÇİM GEZİSİ DEĞİL, VERDİĞİMİZ SÖZÜN TUTULMASIDIR
Yapılan ziyaretlerin olası erken seçim ziyaretleri olmadığına vurgu yapan Parsak, “Kampanya döneminde milletvekili seçildikten sonrada 1 Ekim’e kadar tüm ilçelerimizi, beldelerimizi, köylerimizi yeniden ziyaret edeceğimizi söylemiştik. Bu ziyaretlerimizde bunun birinci etabı olarak gerçekleştirilmiştir. Mevsim şartları itibariyle harman zamanı olduğu için köylerimize ziyaretleri gerçekleştiremedik. Ancak köylerimize ziyaretlerimiz devam edecektir. İlçe ziyaretlerimizde ise 7 Haziran sonrası gerçekleşen tablo ile ilgili olarak hemşerilerimizden fikir alırken MHP politikalarını da anlatma fırsatı bulduk. Bu ziyaretlerde 3 önemli konu ortaya çıkmıştır. Birincisi Sayın Genel Başkanımızın 7 Haziran akşamı seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen akabinde söylediği düşüncelere teşkilatlarımızın sonuna kadar sahip çıktığını gördük. Olası bir hükümet kurma çalışmalarında MHP’nin ortaya koyduğu ilkelere sahip çıkılması bizleri de mutlu etti. Çünkü bizim ortaya koyduğumuz 3 önemli şart partimizin değil, milletimizin ortak kararıdır. İkinci konu ise MHP’nin milletimiz adına ortaya koyduğu 3 temel şartın kabul edilmemesi halinde kesinlikle koalisyon içinde yer alınmaması istenmektedir. Üçüncü konu ise teşkilatlarımızın olası bir erken seçimden çekinmediğidir. Teşkilatlarımız olası bir erken seçimde 7 Haziran’da gösterdikleri yoğun temponun daha fazlasını göstermeye hazır olduklarını söylemiştir” dedi.

ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYARIZ
Yaklaşık 1 ay önce koalisyon görüşmelerinin başladığını ifade eden Parsak, “Milletimiz adına ortaya koyduğumuz 3 şart kabul edilirse Genel Başkanımızın ifadesiyle elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız. Ancak şu an hükümeti kurma yetkisi AKP Genel Başkanına verildiği için yetki ve sorumluluk AKP’nin elindedir. Milletimizin bir önceki genel seçimlerde yani 2011 seçimlerinde yüzde 49 oranında oy verdiği AKP’ye bu seçimlerde yüzde 40 oranında oy vermiştir. AKP nerelerde hata yaptığını neden oyunun düştüğünü daha iyi anlayacaktır” dedi.

MHP’NİN HAKLILIĞI ORTAYA ÇIKTI
2009 yılında bir kısım akademisyen ve toplulukla deklare edilen çözüm süreci adı altında milletimizin çözülmesine neden olan olaylar zincirinin son bir haftada nasıl bir gelişme kaydettiğinin iyi görülmesini isteyen Parsak, “2009 yılında çözüm denilen ihanet sürecine yalnızca MHP karşı çıkmıştır. Biz o süreçte oldukça yalnız kaldık. Barış istemediğimizi söyleyenler bugün MHP’nin ve Sayın Genel Başkanımızın ne kadar haklı çıktığını görmektedir” dedi.

HÜKÜMETİ KURMA SORUMLULUĞU AKP’DEDİR
7 Haziran seçimlerinde Türk Milletinin bir karar verdiğini söyleyen Parsak, “Seçim sonuçlarını tüm siyasi partiler iyi analiz etmesi gerekiyor. Şu anki tabloda hükümeti kurma yetkisi ve sorumluluğu AKP’dedir. MHP’nin olası koalisyonda neden yer almadığı bir algı operasyonudur. MHP’nin Türk Milleti için sunduğu şartlar AKP tarafından kabul edilirse görüşmeler olumlu yönde seyredebilir. Ama başta söylediğimiz gibi yetki AKP’dedir. Hem hükümeti kurmak için yetki alıp hem de MHP’yi suçlamaya çalışmak acizliktir” dedi.

1 HAFTADIR YÜREĞİMİZ YANIYOR
Son bir haftada yaşanan gelişmeleri değerlendiren Parsak, “20 Temmuz günü Suruç’ta meydana gelen patlamada 32 kişi hayatını kaybederken 104 kişide yaralanmıştır. AKP’nin iç ve dış politikada nasıl sınıfta kaldığını burada daha iyi görüyoruz. Hemen bu olayın ertesinde Adayıman’da Uzman Çavuşumuz Müsellim Ünal PKK’lı teröristler tarafından şehit edildi. 22 Temmuz’da Şanlıurfa Ceylanpınar’da 2 polisimiz başlarından vurularak katledildi. Bu olay polis teşkilatımıza, silahlı güçlerimize ve milletimize yapılan bir hakarettir. Bu terör saldırısı diğerlerinden oldukça farklıdır. PKK’nın 1978 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis Köyü’nde aldığı bağımsızlık kararından asla geri adım atmadığının bir göstergesidir” dedi.

İSTANBUL’DA YAŞANAN REZALETTİR
Suruç’ta yaşamını yitirenler için İstanbul’da düzenlenen cenaze töreninde utanç verici olayların yaşandığına dikkat çeken Parsak, “Yaşamını yitiren 2 kişi için yapılan cenaze töreninde yüzü maskeli, etekli teröristler otomatik silahlarla vatandaşların üst aramasını yapmıştır. Türk dünyasının en kadim başkenti, gözbebeğimiz kalbimiz olan İstanbul’da teröristlerin üst araması yapması utanç verecidir. En çok Türk’ün yaşadığı, Peygamber Efendimiz (sav)’in sözüne nail olan Türk Milletinin yaşadığı en değerli şehirlerden birinde böyle bir olaya sebebiyet verenler çözüm denilen ihanetin neresinde olduğuna bir daha baksınlar” dedi.

TERÖR OLAYLARI DEVAM EDİYOR
İstanbul’da yaşanan rezaletin hemen ardından 23 Temmuz tarihinde IŞİD üyesi teröristlerin ateş açması sonucu Mehmet Yalçın isimli askerimizin şehit olduğunu ifade eden Parsak, “Yine 24 Temmuz’da Diyarbakır’da trafik kazası ihbarı alan trafik polislerimize teröristler otomatik silahlarla ateş açarak Polis memurumuz Tansu Aydın’ı şehit ettiler. Yine dün akşam saatlerinde Lice’de askeri aracımıza bombalı suikast düzenlenerek 2 askerimiz şehit edilmiştir” dedi. Bunlar sadece görülen kısımlardır. Ankara’da ve birçok şehirde saldırılar, terör olayları giderek artmıştır” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ DENİLEN İHANET SÜRECİ BİTİRİLMELİ
Bu yaşanan olaylara rağmen hala ihanet sürecinden vazgeçildiğine dair gerekli açıklamaların yapılmadığını söyleyen Parsak, “MHP bu rezaletlerin sona ermesi halinde koalisyon içinde yer alabileceğini söylemiştir. Yoksa MHP’nin ülkeyi hükümetsiz bırakma gibi bir niyeti asla olmamıştır. Ancak AKP’nin kamuoyunda oluşturmaya çalıştığı algı çok farklıdır. Sanki MHP’nin koalisyon görüşmelerini tıkadığı yâda koalisyonda yer almamak için gayret sarf ettiğini yansıtmaya çalışıyor. AKP bu hatadan bir an önce vazgeçerse görüşmeler öyle sağlanır. Ayrıca milletimiz unutmasın ki; Hükümeti kurma yetkisi Cumhurbaşkanı tarafından AKP’ye verilmiştir. MHP hükümet ortağı olabilecek durumdadır” dedi.

2. ÇİZGİMİZ YOLSUZLUKLARLA MÜCAEDELE
İhanet sürecinin ardından diğer önemli konunun ise yolsuzluklarla mücadele olduğunu hatırlatan Parsak, “Başta 17-25 Aralık olayları olmak üzere yaşanan tüm yolsuzlukların sonuna kadar gidilmelidir. Herkes kanun önünde hesap vermelidir. MHP şartlarını ortaya koyarken Maliye Bakanlığı bizde olsun mu dedi? MHP şartlarını ortaya koyarken para muslukları bizim elimizde olsun mu ddi? MHP şartlarını ortaya koyarken 2 tane fazla bakanlık isteriz mi dedi? MHP yalnıza milletimizin bekası için ve ülkemizde yaşanan sorunların çözümü için bu şartları ortaya koymaktadır. Partimiz adına istediğimiz tek bir şey yoktur” dedi.

ERDOĞAN ANAYASAL SINIRLARA ÇEKİLMELİ
MHP’nin diğer ön şartının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasal sınırları içine çekilmesi olduğunu söyleyen Parsak, “Aslında bu 3. Şart bile oldukça insanın garibine gidiyor. Bir Belediye Başkan adayı başkan olmadan önce Belediye kanununa uyacağına söz verir mi? Bir İl Genel Meclisi Üyesi Özel İdare Kanununa uyacağına söz verir mi? Bunlar zaten kanuni zorunluluklardır. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde yaptığı şeyler bir Cumhurbaşkanı değil, bir siyasi parti il başkanı gibi davranması yadırganmıştır. Türk Milleti o dönemde yaşanan olayları üzüntüyle izlemiştir” dedi.

TEAMÜLLERE UYULMADI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendinden önce gelen Cumhurbaşkanları gibi teamüllere uymadığını söyleyen Parsak, “Seçimlerin ardından tam 25 gün hükümet kurma yetkisini vermeyen Sayın Cumhurbaşkanı ardından AKP Genel Başkanı Davutoğlu’na görev vermiştir. Davutoğlu’nun Bosna Hersek resmi ziyaretinin hemen ardından Pazartesi günü CHP Genel Başkanıyla bir araya gelmiştir. Daha bu görüşmenin hemen ardından akşam saatlerinde Erdoğan basının karşısına çıkarak bir an önce hükümetin kurulmasın istemiştir. BU yavuz hırsız ev sahibi bastırır misali bir davranıştır. Daha hükümet kurma görüşmelerinin ilk günü olmasına rağmen, MHP ve HDP ile görüşülmeye başlamadan böyle bir açıklama yapılması milletimizin gözünden kaçmamıştır” dedi. Parsak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asıl amacının ülkeyi erken seçime götürmek olduğunu söyleyerek, “Milletimiz koalisyon isterken Cumhurbaşkanının erken seçim düşüncesinde olması milletimizin kararına saygısızlıktır” dedi.

BAHÇELİ 2008’DEN ÖRNEK VERDİ
7 Haziran seçimlerini ardından partilerin bir kez grup toplantısı yaptığını ifade eden Parsak, “Bende Milletvekili olarak ilk kez katıldığım grup toplantımızda Genel Başkanımız Suriye olayları hakkında bilgi verirken, 2008 yılında söylediği sözlere atıfta bulunmuştur. İşte 2008 yılında Sayın Genel Başkanımızın söylediği o sözlere kulak verilseydi bugün bu olaylar yaşanıyor olmazdı. MHP yine haklı çıkmıştır. 63 akil adam, 200 civarında sözde şair-yazar müsvettesinin desteklediği ve halkımıza hap gibi yutturulmaya çalışılan ihanet nedeniyle milletimiz kan ağlamaktadır. Analar ağlamaycak diyerek yola çıkıldı ama şu an milletin anası ağlıyor” dedi. 

YORUM YAP

Bağdar Caddesi Escorthamile pornobodrum escortbahis sitelerigaziantep escortgaziantep escortmaltepe escortbostancı escortanadolu yakası escortizmir escortdeneme bonusu veren sitelerhttps://www.tedxpenn.com/escort ankaraankara escorthttps://greenhousecraftfood.com/ataşehir escortbetperBetofficeMebbismatbetholiganbettrendyol indirim kodutipobetPusulabetCasibomstarzbet giriştipobetbetturkey twitterbetturkey girişvevobahisgobahisbetsatligobetistanbul escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comsekabetstarzbet adamsah.netbahis sitelerimarsbahiswinxbetbahis sitelericasino siteleriselçuksportsdeneme bonusuistanbul escortcasibomstarzbetpiabetstarzbet girişstarzbet girişbahsegelbahsegelklasbahisankara kombi servisiklasbahisbetebetbelugabahistipobetmariobetbetistmersin günlük kiralık evmarkajbetparibahisbetineceltabetmatadorbetgrandpashabetcasibomgobahisparmabetbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbetturkeyonwinsahabetrokubetmarsbahisextrabetikimisliwinxbetbahisalgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetmatiksupertotobetoleybetbetlikekralbetperabetimajbetlimanbetsavoybetintobetdiscountcasinomostbetbetroadpiabetmeritkingholiganbetjasminbetasyabahisredwinbetkolikdiscountcasino7slotsmilanobetelitbahisorisbetxslotaresbetfavoribahispadisahbetnakitbahispolobetsekabetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetrexbetjetbahisjojobetonbahissuperbetinbetexperbetperbahigopokerbetalordbahisvdcasinocasinovalebetonredpinupbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinebetturkeymariobetfavorisen1xbetBelge istemeyen bahis siteleribahiscomtipobetgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkom
escort Bağcılar escort Bahçelievler escort Bakırköy escort Bayrampaşa escort Beylikdüzü escort Güngören escort İstiklal escort Kadıköy escort Sultanbeyli escort Üsküdar escort Avsallar escort Mahmutlar escort Oba escort Mecidiyeköy escort Ölüdeniz escort Güllük escort Kültür escort Ataşehir escort Avcılar escort Başakşehir escort Esenler escort Esenyurt escort Fatih escort Gaziosmanpaşa escort Kartal escort Küçükçekmece escort Maltepe escort Pendik escort Sultangazi escort Ümraniye escort Adapazarı escort Yalıkavak escort güvenilir casino siteleri Yalova escort Muğla escort Aydın escort Çanakkale escort Balıkesir escort Tekirdağ escort Manisa escort Trabzon escort Kahramanmaraşescort Kütahya escort Osmaniye escort Sivas escort Tokat escort Çorum escort Yozgat escort Isparta escort Elazığ escort Ordu escort Edirne escort Erzincan escort Zonguldak escort Rize escort Uşak escort Kırşehir escort Erzurum escort Giresun escort Amasya escort Sinop escort Niğde escort Bolu escort Karaman escort Kırıkkale escort Bayburt escort Ardahan escort Gümüşhane escort Artvin escort Çankırı escort Bartın escort Sinop escort Bilecik escort Karabük escort Burdur escort Nevşehir escort Kıbrıs escort Kırklareli escort Kastamonu escort Düzce escort Aksaray escort Adıyaman escort Afyon escort Arnavutköy escort Bebek escort Beşiktaş escort Beykoz escort Beyoğlu escort Büyükçekmece escort Çatalca escort Çekmeköy escort Eyüpsultan escort Kağıthane escort Sancaktepe escort Sarıyer escort Şile escort Silivri escort Şişli escort Taksim escort Zeytinburnu escort Aliağa escort Balçova escort Bayındır escort Bayraklı escort Bergama escort Beydağ escort Bornova escort Buca escort Çeşme escort Çiğli escort Karşıyaka escort Fehiye escort Marmaris escort Gaziemir escort Dikili escort Menderes escort Menemen escort Torbalı escort Atakum escort Çerkezköy escort Yenişehir escort Bodrum escort Toroslar escort Tarsus escort Silifke escort Mezitli escort Erdemli escort Anamur escort Akdeniz escort Melikgazi escort Elbistan escort Lüleburgaz escort İzmit escort İlkadım escort Çorlu escort Battalgazi escort Yeşilyurt escort Milas escort Ceyhan escort Çukurova escort Kozan escort Sarıçam escort Seyhan escort Emirdağ escort Sandıklı escort Merzifon escort Suluova escort Taşova escort Altındağ escort Batıkent escort Çankaya escort Çubuk escort Etimesgut escort Haymana escort Kahramankazan escort Keçiören escort Kızılcahamam escort Mamak escort Polatlı escort Pursaklar escort Sincan escort Ulus escort Yenimahalle escort Aksu escort Alanya escort Belek escort Demre escort Döşemealtı escort Elmalı escort Finike escort Gazipaşa escort Kaş escort Kemer escort Kepez escort Konyaaltı escort Korkuteli escort Kumluca escort Lara escort Manavgat escort Muratpaşa escort Serik escort Side escort Didim escort Efeler escort Nazilli escort Söke escort Altıeylül escort Ayvalık escort Bandırma escort Bigadiç escort Burhaniye escort Dursunbey escort Edremit escort Erdek escort Gömeç escort Gönen escort Havran escort İvrindi escort Karesi escort Kepsut escort Susurluk escort Büyükorhan escort Gemlik escort Görükle escort Gürsu escort Harmancık escort İnegöl escort İznik escort Karacabeyescort Kestel escort Mudanya escort Mustafakemalpaşa escort Nilüfer escort Orhangazi escort Osmangazi escort Yıldırım escort Biga escort Çan escort Gelibolu escort Karahayıt escort Merkezefendi escort Pamukkale escort Keşan escort Aziziye escort Palandöken escort Yakutiye escort Odunpazarı escort Tepebaşı escort Araban escort İslahiye escort Karkamış escort Nizip escort Nurdağı escort Oğuzeli escort Şahinbeyescort Şehitkamil escort Yavuzeli escort Bulancak escort Espiye escort Görele escort Altınözü escort Arsuz escort Antakya escort Defne escort Dörtyol escort Erzin escort Hassa escort İskenderun escort Kırıkhan escort Kumlu escort Payas escort Reyhanlı escort Samandağ escort Eğirdir escort Yalvaç escort Foça escort Karabağlar escort Kemalpaşa escort Kiraz escort Kınık escort Konak escort Narlıdere escort Ödemiş escort Tire escort Urla escort Safranbolu escort Akhisar escort Alaşehir escort Kırkağaç escort Salihli escort Sarıgöl escort Şehzadeler escort Soma escort Turgutlu escort Yunusemre escort Akkışla escort Bünyan escort Develi escort Kocasinan escort Talas escort Yahyalı escort Gazimusağa escort Girne escort İskele escort Lefke escort Lefkoşa escort Başiskele escort Çayırova escort Darıca escort Afşin escort Dulkadiroğlu escort Göksun escort Onikişubat escort Türkoğlu escort Kızıltepe escort Mut escort Dalaman escort Gümbet escort Datça escort Kavaklıdere escort Köyceğiz escort Menteşe escort Turgutreis escort Ula escort Yatağan escort Fatsa escort Altınordu escort Ünye escort Düziçi escort Kadirli escort Ardeşen escort Akyazı escort Arifiye escort Erenler escort Geyve escort Hendek escort Karasu escort Kaynarca escort Sapanca escort Derince escort Dilovası escort Gebze escort Gölcük escort Kandıra escort Karamürsel escort Kartepe escort Körfez escort Akşehir escort Beyşehir escort Bosna escort Ereğli escort Karapınar escort Meram escort Selçuklu escort Gediz escort Simav escort Tavşanlı escort Doğanşehir escort Bafra escort Çarşamba escort Boyabat escort Kapaklı escort Süleymanpaşa escort Erbaa escort Niksar escort Turhal escort Akçaabat escort Of escort Ortahisar escort Yomra escort Armutlu escort Çiftlikköy escort Çınarcık escort Akdağmadeni escort Boğazlıyan escort Sarıyaka escort Sorgun escort Alaplı escort Çaycuma escort Devrek escort Ereğli escort Kilimli escort Kozlu escort